17 Μαΐου 2018

"Κλείδωσε" μείωση των συντάξεων για το 2019 - Η μείωση του αφορολογήτου από το 2020...


Mετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για τα δημοσιονομικά θέματα, εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ δήλωσε πως δεν προέκυψαν νέες απαιτήσεις και "τα συμφωνηθέντα θα εφαρμοστούν". Αυτό σημαίνει πως οι περικοπές στις συντάξεις θα εφαρμοστούν το 2019 και η μείωση του αφορολογήτου δεν θα επισπευσθεί και θα γίνει όπως είναι προγραμματισμένο το 2020.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, η κυβέρνηση θα καταθέσει στις αρχές Ιουνίου ένα νέο πολυνομοσχέδιο (μεσοπρόθεσμο) για την υλοποίηση των προαπαιτουμένων της 4ης αξιολόγησης.

Το μεσοπρόθεσμο θα προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2% με 2,1% για φέτος.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν πως αν αυτός ο στόχος ξεπεραστεί, τότε θα ποσοτικοποιηθεί. «Από το πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η υπέρβαση θα δούμε και τα περιθώρια μείωσης της φορολογίας και στοχευμένων παρεμβάσεων στις δαπάνες», σημείωσε συγκεκριμένα Έλληνας αξιωματούχος.

Τέλος, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο αξιωματούχος, το Δ.Ν.Τ. προχώρησε σε αναθεώρηση της εκτίμησής του για το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα από το 2,9% στο 3,5% του ΑΕΠ και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, όπως είπε, ότι οι στόχοι για το 2018-19 πιάνονται. ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.