23 Σεπτεμβρίου 2017

Καμιά επίπτωση στις εισφορές των Στρατιωτικών ο Νόμος Αχτσιόγλου στα Μετοχικά Ταμεία και Ταμεία παροχής Εφάπαξ των Ε.Δ.



Απάντησε το Υπουργείο Εργασίας στο ερώτημα που υποβλήθηκε από το ΥΠ.ΕΘ.Α. προς το Υπουργείο Εργασίας, σχετικά με την εφαρμογή των Διατάξεων της παραγ. 2 του άρθρου 3 του Ν.4488/2017 και αποσαφήνισε με το υπ΄αριθ'΄Φ.80000/41929/Δ.15.677/21-9-2017, ότι:

Η παραπάνω Διάταξη, με την οποία καθορίστηκαν οι αποδοχές επί των οποίων οφείλουν να υπολογίζονται τα προβλεπόμενα ποσοστά των εισφορών υπέρ Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ παροχής, εφαρμόζονται αποκλειστικά σε φορείς Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ παροχής που έχουν ενταχθεί στον Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.

Επισημαίνεται ότι στις Διατάξεις του ανωτέρω Νόμου, δεν γίνεται καμία αναφορά στη βάση υπολογισμού των Ασφαλιστικών Εισφορών υπέρ των Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που χορηγούν μέρισμα και Εφάπαξ παροχή.

Το υπόψη έγγραφο του Υπουργείο Εργασίας καταλήγει ότι εάν ο νομοθέτης είχε την πρόθεση να συμπεριλάβει και τα Μετοχικά Ταμεία και Ειδικούς Λογαριασμούς στην ανωτέρω Διάταξη θα το είχε ορίσει ρητά στη νομοθετική Διάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.