23 Φεβρουαρίου 2017

Πανελλαδική Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ε.ε. & ε.α. στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.στην ΑΘΗΝΑ...

Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΤΩΝ  Ε.Ε. & Ε.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ
Πραγματοποιήθηκε χθές 22-02-2017 και ώρα 17.00΄στην Πλατεία Συντάγματος η προγραμματισθείσα Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ε.ε. & ε.α. στελεχών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ,ζητώντας να εφαρμοστεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με τις αποδοχές τους και πως έχει έρθει η ώρα να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις η κυβέρνηση και να «δοθεί ένα τέλος στον εμπαιγμό και την απαξίωση».
Συγκεκριμένα: 
΄Ενα Ειδικό Μισθολόγιο με αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις, τερματισμό των περικοπών των δαπανών, νέες προσλήψεις, έκδοση διευκρινιστικών εγκυκλίων που θα εξειδικεύουν την εφαρμογή των διατάξεων του Ασφαλιστικού Νόμου»,Διάσωση των Ασφαλιστικών Ταμείων και επιστροφή των «αποθεματικών» και ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας»


 «Ζητάμε να εφαρμοστεί η απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε. και να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε. Είμαστε στην πλατεία Συντάγματος και δεν κλείνουμε κάποιο δρόμο, γιατί δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τους πολίτες», τόνισε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων,Γρηγόρης Γερακαράκος.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ
Από την πλευρά τους οι Συνδικαλιστικοί Εκπρόσωποι Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστών, δήλωσαν ότι δεν θα υποστείλλουν την σημαία των κινητοποιήσεων, αλλά αντιθέτως ανά 10 ημέρες θα προχωρούν σε δράσεις για τις οποίες θα αποφασίσουν ποιά μορφή θα έχουν και ποιές συγκεκριμένες ημέρες θα τις υλοποιήσουν σήμερα (23-02-2017) το  μεσημέρι σε νέα συνεδρίαση που θα έχουν Αντιπροσωπείες των Ομοσπονδιών.
Εκ μέρους των Αποστράτων Αστυνομικών χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Α.Σ.Α) κ.ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος.

Εν ενεργεία και εν αποστρατεία συνάδελφοι, 
 
Οι Απόστρατοι είναι εδώ, ψυχή τε και σώματι και αγωνίζονται μαζί σας για την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων σας, αιτημάτων που διαχρονικά ήταν και δικά μας.
Η Συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τον νόμο 4387/2016 (τον περιβόητο Ν. Κατρούγκαλου) έκοψε τον ομφάλιο  λώρο που ένωνε διαχρονικά τις κοινές καταβολές μας, τις κοινές ανησυχίες μας και τους κοινούς αγώνες μας. Σήμερα όμως είμαστε εδώ γιατί αισθανόμαστε ότι όχι μόνο δεν έχει κοπεί αυτός ο δεσμός αίματος ανάμεσά μας αλλά οι αλλεπάλληλες κυβερνητικές ανάλγητες συμπεριφορές απέναντι μας τον έχουν κάνει πιο δυνατό.
Καλούμε προσωπικά τον κύριο Πρωθυπουργό ως και τον κύριο Υπουργό Εθνικής ʼΑμυνας, οι οποίοι ακροβατούν στα όρια της πολιτικής υποκρισίας, της αφερεγγυότητας και αναξιοπιστίας, να υλοποιήσουν άμεσα τις προεκλογικές ως και μετεκλογικές υποσχέσεις τους απέναντι μας, διότι σε ενάντια περίπτωση θα μας βρουν δυναμικά απέναντι τους.
Θα γίνουμε μπροστάρηδες, με το δικαίωμα που μας δίνει η διαχρονική αποδοχή και προσφορά μας στην Κοινωνία, ενός αγώνα ανόρθωσης της αξιοπρέπειας και του κύρους των πολιτών ως και των πολιτικών μας, ενάντια στην υποτέλεια, στον ενδοτισμό και στην ξενοκίνητη και επιβαλλόμενη οικονομική σκλαβιά. 
 ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ Η ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ Η ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ
 
Μετά το πέρας των ομιλιών πραγματοποιήθηκε πορεία προς την Βουλή, δια μέσω των οδών Φιλλελήνων-Αμαλίας,όπου αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών επέδωσε το σχετικό Ψήφισμα.
 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.