30 Σεπτεμβρίου 2015

Αλλάζει ο τρόπος κατάθεσης των πινακίδων...



Το ΥΠΟΙΚ έχει πρόθεση να αλλάξει τα πάντα στη φορολογία των Ι.Χ.με επιβολή τελών ακόμα και στα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα, και αυτό αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση πολλών οχημάτων και την κατάθεση των πινακίδων από τους ιδιοκτήτες=======>> Ωστόσο τα προηγούμενα χρόνια η προσέλευση των ιδιοκτήτων Ι.Χ που ήθελαν να θέσουν σε ακινησία τα οχήματα τους δημιουργούσε απίστευτες ουρές ταλαιπωρίας στις εφορίες. Υπενθυμίζεται πως η προβλεπόμενη διαδικασία ήταν: Ο φορολογούμενος με τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός του επισκέπτεται αυτοπροσώπως την εφορία του και υποβάλει χειρόγραφα τη λεγόμενη δήλωση ακινησίας του οχήματός του. 
Οι πινακίδες παραμένουν στην εφορία για μερικά χρόνια για την περίπτωση που ο φορολογούμενος θέσει ξανά το όχημά του σε κυκλοφορία και αν δεν γίνει αυτό καταστρέφονται. 
Πλέον στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν δύο λύσεις ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία. 
Η πρώτη λύση που εξετάζεται είναι αν περάσει όλη η αρμοδιότητα για την κατάθεση στους Δήμους. Οι φορολογούμενοι θα επισκέπτονται το Δημοτικό κατάστημα και θα καταθέτουν εκεί τις πινακίδες μαζί με τη δήλωση ακινησίας του οχήματος. Ο Δήμος στη συνέχεια θα αναλαμβάνει τη διαδικασία ενημέρωσης του taxisnet για την ακινησία του οχήματος. Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος θα θέλει να παραλάβει εκ νέου τις πινακίδες θα πηγαίνει και πάλι στον Δήμο και θα πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας σε τράπεζα. 
Η δεύτερη λύση ακολουθείται σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα στο Βέλγιο. Ο φορολογούμενος είτε ταχυδρομεί, είτε τοποθετεί τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας σε ειδική θυρίδα στην εφορία που είναι ανοικτή όλο το 24ωρο. Στη συνέχεια η διαδικασία ολοκληρώνεται από τον φορολογούμενο με συμπλήρωση ειδικής αίτησης στο taxisnet η οποία επικυρώνεται από την Εφορία και πάλι ηλεκτρονικά.ΠΗΓΗ:

29 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΤΗΝ 11-05-2015...



Δείτε το υπέροχο video από την προσκυνηματική εκδρομή του Συνδέσμου μας στον ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ. Το video επιμελήθηκε ο  Βασίλειος ΤΣΟΛΑΚΗΣ, Αρχιτέκτονας-Μηχανικός, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την ευγενή παραχώρησή του ======>> 


Ενοποιούνται ο ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ο Αριθμός Ταυτότητας...


Αύριο Τετάρτη ο νέος Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής θα έχει συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος προκειμένου να έχει μια καλύτερη πληροφόρηση από τους ανθρώπους που ζουν το πρόβλημα και δήλωσε ότι προωθούνται οι διαδικασίες για την ενοποίηση ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμού αστυνομικής ταυτότητας ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία ενώ ανέφερε επίσης πως σημαντικό είναι και ο διοικητικός κώδικας καθώς πολλές φορές πρόστιμα δεν εισπράττονται====>> Το σχέδιο αυτό για ενοποιήση των παραπάνω μοναδικών αριθμών για τον πολίτη είναι παλιό. Η πρόταση αυτή ήρθε πρώτα πριν από χρόνια από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής κ. Σιούφα. 
Όπως είναι γνωστό ο ΑΜΚΑ καθιερώθηκε με το νόμο 2084/1992 που εισηγήθηκε ο ίδιος και αφορά στους ασφαλισμένους, στους συνταξιούχους και στους εργοδότες και ψηφίστηκε στη Βουλή, ενώ ουσιαστικά άρχισε να εφαρμόζεται από τις αρχές του 1993. 
Σχέδιο πολλών Υπουργών είναι να εξελιχθεί ο ΑΜΚΑ σε μοναδικό αριθμό για κάθε πολίτη, όπως συμβαίνει στις Η.Π.Α, αλλά και σε άλλες χώρες, όπου ο ίδιος αριθμός ισχύει τόσο για την Κοινωνική Ασφάλιση – υγεία, την Αστυνομική Ταυτότητα και για το Φορολογικό Μητρώο.
Η θεσμοθέτηση ενός και μοναδικού αριθμού για όλες τις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο και με οποιοδήποτε τρίτο εκτιμάται ότι θα έχει άμεσες και ευεργετικές επιπτώσεις στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, θα ενισχύσει τη διαφάνεια των εμπορικών και οικονομικών συναλλαγών και θα περιορίσει αποτελεσματικά τη γραφειοκρατία. ΠΗΓΗ:

27 Σεπτεμβρίου 2015

Αλλάζει ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας-Ποιοί ιδιοκτήτες αυτ/των επηρεάζονται...


Στο Υπουργείο Οικονομικών θεωρούν πως υπάρχουν αδικίες στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας και πρέπει να διορθωθούν με την εισαγωγή κριτηρίου εμπορικής αξίας - Την... "λυπητερή" θα την πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά=====>> - Τα νοικοκυριά με δυο ενήλικες που έχουν τρίτο ή και τέταρτο Ι.Χ θα επιβαρυνθούν 
- Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στα μέσα Οκτωβρίου σε διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Την αύξηση των κρατικών εσόδων από τα τέλη κυκλοφορίας αλλά με επιβάρυνση όσων έχουν φοροδοτική ικανότητα επιδιώκουν στο υπουργείο Οικονομικών. Στο υπουργείο Οικονομικών, θεωρούν ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας ειδικά για τα οχήματα που έχουν πάρει για πρώτη φορά πινακίδες από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά είναι άδικος. Να σημειωθεί ότι για τα παραπάνω οχήματα τα τέλη υπολογίζονται μόνο με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους. 
Δύο παραδείγματα: 
- ΄Ενα καινούργιο όχημα 3.500 κυβικών (μοντέλο 2015) και λιανικής τιμής 100.000 € επιβαρύνεται σήμερα με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 507 €. Όχημα της ίδιας μάρκας με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά μοντέλο του 2007 επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας 1.320 €. 
- ΄Ενα καινούργιο όχημα 2.000 κυβικών λιανικής τιμής 40.000 € επιβαρύνεται σήμερα με τέλη κυκλοφορίας ύψους 135 €. Αυτοκίνητο της ίδιας μάρκας αλλά μοντέλο του 2005 επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας ύψους 660 €.
Στο ΥΠΟΙΚ θεωρούν ότι τα παραπάνω είναι αδικίες και πρέπει να διορθωθούν με την εισαγωγή κριτηρίου εμπορικής αξίας. Δηλαδή να πάμε σε αύξηση των τελών για σχετικά καινούρια οχήματα τα οποία ναι μεν είναι λιγότερο ρυπογόνα, αλλά είναι υψηλής εμπορικής αξίας και ανήκουν σε νοικοκυριά με αυξημένη φοροδοτική ικανότητα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο θέλει να αλλάξουν από φέτος τα τέλη κυκλοφορίας με την εισαγωγή νέων κριτηρίων για τον υπολογισμό τους. Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται: 
-Η εισαγωγή κριτηρίου εμπορικής αξίας κυρίως για τα οχήματα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά και σήμερα το ύψος των τελών υπολογίζεται αποκλειστικά με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους. 
-Η εισαγωγή κριτηρίου συνολικού αριθμού Ι.Χ ανά νοικοκυριό. Τα νοικοκυριά με δυο ενήλικες που έχουν τρίτο ή και τέταρτο Ι.Χ θα επιβαρυνθούν σε σχέση με όσα καταβάλλουν σήμερα. Αντίστοιχα το νοικοκυριό με έναν φορολογούμενο και περισσότερα από ένα Ι.Χ επίσης θα επιβαρυνθούν. 
-Η εισαγωγή κριτηρίου αθροίσματος κυβικών των ΙΧ κάθε νοικοκυριού. "Όποιος έχει ένα οικογενειακό Ι.Χ και ένα "χιλιάρι" για δεύτερο δεν θα επιβαρυνθεί", λένε αρμόδια στελέχη του ΥΠΟΙΚ που επεξεργάζονται τις σχετικές προτάσεις. 
Στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι να αυξηθούν τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας και οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στα μέσα Οκτωβρίου σε διαπραγμάτευση με την τρόικα. Πηγή: 

26 Σεπτεμβρίου 2015

Οι 14 νέες αλλαγές στα capital controls...



Χαλαρώνουν περαιτέρω τα capital controls μετά τη νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκε αργά τη νύχτα στο ΦΕΚ. Οι αλλαγές αφορούν στη δυνατότητα ανάληψης μετρητών από συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, στη δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και στη δυνατότητα πρόωρου «σπασίματος» προθεσμιακών καταθέσεων=====>>> Συνέχεια κλικ (εδώ):

25 Σεπτεμβρίου 2015

Εισφορά Υγειονομικής περίθαλψης που αφορά παρακράτηση 6%...



Παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΤΕΑΠΑΣΑ για την εισφορά της Υγειονομικής περίθαλψης που αφορά παρακράτηση 6%====>> ΘΕΜΑ: «Εισφορά υγειονομικής περίθαλψης που αφορά παρακράτηση 6%». ΣΧΕΤ: Υπ’αριθμ. Φ.80000/οικ. 35773/1207 από 05-08-2015 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 
Σας γνωρίζουμε ότι για το μήνα Οκτώβριο, η Εισφορά Υγειονομικής Περίθαλψης που αφορά παρακράτηση 6% επί του καταβαλλόμενου ποσού (άρθρο 1 παρ. 31 του Ν.4334/2015), για τους Μερισματούχους του Τομέα ΤΕΑΕΧ/ΤΕΑΠΑΣΑ, λόγω τεχνικού προβλήματος στην Εφαρμογή Συντάξεων θα γίνει σε όσους γίνεται κράτηση για τον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής και κράτηση οφειλής προς τον Τομέα. Στους υπόλοιπους Μερισματούχους του ανωτέρω Τομέα η εν λόγω κράτηση θα γίνει με την πληρωμή του μηνός Νοεμβρίου μαζί με τις αναδρομικές κρατήσεις που προβλέπονται στην ανωτέρω σχετική. 

                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΑΠΑΣΑ 
                                       ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ Αναστάσιος  
                                                 ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ

24 Σεπτεμβρίου 2015

Aνακαθαρισμός των συντάξεων στις προνομιακές ομάδες!


Η καταβολή συντάξεων μέσω ενιαίου τρόπου υπολογισμού με βάση τις καταβαλλόμενες εισφορές και για τους ασφαλισμένους πριν το 1993 τέθηκε επί τάπητος κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό. Στόχος όπως όλα δείχνουν είναι η ενοποίηση κύριας και επικουρικής σύνταξης και η======>> ποσών που καταβάλλονται, πρόταση που θα δώσει λύση και στο θέμα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει ο ανακαθορισμός των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, με περικοπές όχι σε όλες τις συντάξεις του ΕΤΕΑ, αλλά αυτές που λαμβάνουν κάποιες ομάδες προνομιακά, βαρύνοντας το σύνολο των συνταξιούχων. 
Τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν τρόπους για τη βελτίωση- απλοποίηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ανεξάρτητα από το ποιο μοντέλο ασφαλιστικού θα ακολουθηθεί, από τα συνολικά 4 που ήδη έχουν κατατεθεί. 
Οι προτάσεις αυτές, αφορούσαν στην απλοποίηση της λειτουργίας του συστήματος, και κρίθηκαν χρήσιμες ανεξάρτητα από το νέο μοντέλο που θα εφαρμοστεί στους νέους ασφαλισμένους. Αφορούν κυρίως στους παλαιούς, πριν από το 1993, ασφαλισμένους, για τους οποίους ακόμη και σήμερα ισχύουν διαφορετικά και πολλές φορές προνομιακά καθεστώτα ακόμη και σε ταμεία που έχουν συγχωνευθεί εδώ και χρόνια. 
Στην πράξη, προτείνεται η επέκταση του ενιαίου τρόπου υπολογισμού της κύριας και επικουρικής σύνταξης που προβλέπεται από το νόμο 2084/1992 (γνωστού και ως νόμου Σιούφα), και στους παλαιούς ασφαλισμένους. Βάσει των προτάσεων που συζητήθηκαν στην επιτροπή, για τις μεν εισφορές προκρίνεται η θεσμοθέτηση ενιαίων ποσοστών εισφορών και βάσης υπολογισμού για τους παλαιούς και νέους ασφαλισμένους, τόσο για την κύρια όσο και για την επικουρική σύνταξη, καθώς και για τις παροχές εφάπαξ, με μόνη ίσως διάκριση αυτή σε μισθωτούς και αυτοτελώς απασχολούμενους. 
Επίσης, προτείνεται η δήλωση των ασφαλιστικών εισφορών μέσω Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, όπως γίνεται στο ΙΚΑ, για το σύνολο των ασφαλισμένων, είτε είναι μισθωτοί, είτε αυτοτελώς απασχολούμενοι. 
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής, συζητήθηκαν επίσης μέτρα για την βελτίωση είσπραξης των εισφορών αλλά και βελτίωσης της λειτουργίας των ταμείων, ενώ τις θέσεις του για το ασφαλιστικό κλήθηκε να παρουσιάσει και ο Πλάτων Τήνιος. 
Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί άλλη μια συνεδρίαση προκειμένου η επιτροπή να ολοκληρώσει το έργο της, παρουσιάζοντας ένα πόρισμα με τις 4 προτάσεις για τη νέα δομή του συστήματος. 
Τέσσερις Προτάσεις:
Τα βασικά σενάρια που αναμένεται να καταθέσει η Επιτροπή Σοφών είναι η πρόταση που υποστήριξε ο πρώην υπουργός Γ. Kατρούγκαλος και η οποία προβλέπει την ενοποίηση των ταμείων, την απονομή εθνικής σύνταξης χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και την καταβολή ανταποδοτικής σύνταξης που θα συνδέεται με τις καταβαλλόμενες εισφορές από τους ασφαλισμένους (νοητή κεφαλαιοποίηση). 
H δεύτερη πρόταση προβλέπει την εξασφάλιση αναπλήρωσης, μέσω της σύνταξης, του 50% του μισθού στους ασφαλισμένους που ασφαλίστηκαν μετά το 1992 και τη συμπλήρωση εισοδήματος κατά επιπλέον 25% από πρόσθετη ασφάλιση (π.χ. επαγγελματική). 
Οι συντάξεις του 50% θα απονέμονται από το IKA, με το σύστημα ατομικών μερίδων και προκαθορισμένες χαμηλές εισφορές (10% για τις κύριες και 5% για τις επικουρικές). 
Πρόκειται για την πρόταση του καθηγητή Μιλτιάδη Νεκτάριου (πρώην διοικητή του IKA και παλαιότερα προέδρου της Εθνικής Ασφαλιστικής). 
H τρίτη πρόταση προβλέπει ουσιαστικά την ταχύτερη εφαρμογή του 3863/10, διατηρώντας τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης για όλους τους ασφαλισμένους (σύνταξη με βάση τις εισφορές ολόκληρου του εργασιακού βίου και εγγυημένα ποσοστά αναπλήρωσης). 
Και η τελευταία πρόταση αφορά το ασφαλιστικό που εφαρμόζεται στη Νέα Ζηλανδία, όπου οι ασφαλιστικές εισφορές και οι φόροι παρακρατούνται ταυτόχρονα ανάλογα με το εισόδημα του ασφαλισμένου. Προβλέπεται η καταβολή εθνικής σύνταξης, χρηματοδοτούμενη από τη φορολογία, χωρίς όμως εισοδηματικά κριτήρια. Πηγή:

23 Σεπτεμβρίου 2015

Πληρωμή ΒΟΕΑ μηνός Μαΐου 2015...



Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα δικαιούχα του Β.Ο.Ε.Α. τέκνα, τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση για τη χορήγησή του, το μήνα Μάιο του έτους 2015, ενόψει της επικείμενης πληρωμής τους, ότι πρέπει να=======>>> προσκομίσουν ή να αποστείλουν (ταχυαποστολή - courier) στο ΜΤΣ Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων στο όνομά τους, το αργότερο μέχρι 30 Οκτωβρίου 2015. Επισημαίνεται ότι η Φορολογική Ενημερότητα θα πρέπει να ισχύει τουλάχιστον μέχρι 15 Νοεμβρίου 2015. 
Αποστολή Στοιχείων στη Διεύθυνση: 
      Μετοχικό Ταμείο Στρατού 
            Κολοκοτρώνη 13, Τ.Κ. 10562, Αθήνα 
         (Υπόψη κας Μπασουκέα Σταυρούλας)

21 Σεπτεμβρίου 2015

Αναρτήθηκε απο το Γ.Λ.Κράτους η σύνταξη μηνός ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015...


Αναρτήθηκε σήμερα (21-09-2015) στην ιστοσελίδα του Γ.Λ.Κράτους, (ΕΔΩ): η σύνταξη του μηνός ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015, που θα καταβληθεί στις 29-09-2015. Υπενθυμίζουμε ότι για να εισέλθετε στην εφαρμογή πρέπει να πληκτρολογήσετε======>>> τον κωδικό πρόσβασης μοναδικής σύνδεσης (κωδικός πρόσβασης στο TAXISNET: Όνομα χρήστη/username - Κωδικός πρόσβασης/password). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η σύνταξη είναι και πάλι μειωμένη, έναντι του προηγουμένου μηνός (Σεπτέμβριος), λόγω της αναδρομικής παρακράτησης υπέρ της Υγειονομικής περίθαλψης των μηνών ΙΟΥΛΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015. Η σύνταξη θα επανέλθει στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου 2015 στο τέλος Δεκεμβρίου 2015,σύνταξη Ιανουαρίου 2016.

18 Σεπτεμβρίου 2015

Υπογράφηκε η Εκλογική Αποζημίωση των Αστυνομικών...



Με την υπ'αριθ. 31602/15-09-2015 (ΑΔΑ:ΩΦΓ0465ΦΘΕ-ΕΝΤ) Κοινή Υπουργική Απόφαση, καθορίστηκε η Ειδική Εκλογική Αποζημίωση στο Αστυνομικό προσωπικό του Σώματος, για την έκτακτη απασχόλησή του κατά την προπαρασκευή και διενέργεια των Βουλευτικών Εκλογών======>>> της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Η ως άνω αποζημίωση ανέρχεται στα 62 € μικτά, υπόκειται σε νόμιμες κρατήσεις και σε φορολογία εισοδήματος. Αφορά όσους δεν κωλύθηκαν, κατά το χρονικό διάστημα από 28-08-2015 έως 20-09-2015, εξαιρουμένων των περιπτώσεων της εκλογικής, αιμοδοτικής και συνδικαλιστικής αδείας. 
Τέλος, η διαδικασία πληρωμής στους δικαιούχους θα προσδιοριστεί με σχετική Διαταγή από τις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Κάντε κλικ (εδώ): για να δείτε σε foto την σχετική Κ.Υ.Α.

Τηλεοπτικό μήνυμα Feelsafe για ασφαλείς διαδικτυακές συναλλαγές...


Τηλεοπτικο μήνυμα Feelsafe για ασφαλείς συναλλαγές μέσω του διαδικτύου======>>> Για να δείτε το σχτικό video κάντε κλίκ (εδώ):

17 Σεπτεμβρίου 2015

Μεταφορά θέσεων φοίτησης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας...


Με την υπ'αριθ.143458/Ζ1 από 14/09/2015 Απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων κας Αγγελικής-Ευφροσύνης ΚΙΑΟΥ-ΔΗΜΑΚΟΥ, που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ.τ.Β΄ (Αριθός Φύλλου 2011/16-09-2015),αντιμετωπίστηκε θετικά σύμφωνα με την ανωτέρω Απόφαση η ====>> μεταφορά θέσεων φοίτησης για τα ενδιαφερόμενα ε.ε.στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Δείτε τη σχετική Υπουργική Απόφαση,κάνοντας κλικ (εδώ):

15 Σεπτεμβρίου 2015

Μειώσεις σε Κύριες και Επικουρικές Συντάξεις μετά τις εκλογές...


Νέες μειώσεις περιμένουν τους συνταξιούχους μετά τις εκλογές, λόγω των μέτρων του τρίτου Μνημονίου. Πρόκειται για μειώσεις που θα προέλθουν, μεταξύ άλλων , από τις αναδρομικές αυξήσεις (για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο) των Εισφορών υπέρ Υγείας, την ένταξη στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης των Επικουρικών Ταμείων μεγάλων κατηγοριών Συνταξιούχων (Στρατιωτικών,Ελεύθερων Επαγγελματιών, Μηχανικών, Δικηγόρων, Διατρών), τη σταδιακή μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, τον νέο=====>> τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων και του εφάπαξ, όπως και την εφαρμογή των νέων δυσμενέστερων διατάξεων για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. 
Τα 10 μέτρα τα οποία θα πλήξουν μετά τις εκλογές όλες τις συντάξεις, όλους τους συνταξιούχους και όλα τα Ταμεία ανεξαιρέτως είναι τα παρακάτω: 
Στο τέλος Σεπτεμβρίου, με τις συντάξεις Οκτωβρίου, οι συνταξιούχοι θα δουν ακόμη μεγαλύτερη μείωση από αυτή που διαπίστωσαν τον προηγούμενο μήνα, αφού θα παρακρατηθούν αναδρομικά οι αυξημένες εισφορές υπέρ υγείας για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Το τρίμηνο Οκτωβρίου- Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου, μαζί με τις νέες αυξημένες εισφορές θα παρακρατηθούν και τα αναδρομικά από τις κρατήσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου σε τρεις ισόποσες δόσεις. 
Σταδιακή μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ έως την κατάργηση του στο τέλος του 2019. Το μέτρο αυτό αφορά 380.000 συνταξιούχους. Σύμφωνα με το τρίτο μνημόνιο, άμεσα προωθείται η κατάργηση του ΕΚΑΣ για το20% των δικαιούχων με τα αναλογικά υψηλότερα εισοδήματα. 
Χορήγηση της κατώτατης σύνταξης μόνο σε όσους συνταξιούχους έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, με περικοπή του μη ανταποδοτικού μέρους. Το μέτρο αυτό θα επιφέρει μείωση έως και 40% σε χιλιάδες πρόωρα συνταξιοδοτούμενους με τις προϋποθέσεις των ελάχιστων ορίων, δηλαδή στις χαμηλότερες συντάξεις. 
Νέες μειώσεις στις Επικουρικές Συντάξεις των ήδη συνταξιούχων αναμένονται σύμφωνα με εκτιμήσεις, με την αρχή να γίνεται από τους 122.000 Συνταξιούχους Στρατιωτικούς, Ελεύθερους Επαγγελματίες, Αυτοαπασχολούμενους Γιατρούς, Μηχανικούς και Δικηγόρους, πρώην Ναυτικούς και Τεχνικούς Τύπου, καθώς σε εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου, από την 1η Σεπτέμβρη, τα Ταμεία ή κλάδοι τους εντάχθηκαν υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, το οποίο μετατρέπεται στο μοναδικό Υπέρ- Επικουρικό με συνολικά 1,6 εκατ. συνταξιούχους. Η πρώτη περικοπή εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του 5,2 % όσο δηλαδή μειώθηκαν και οι επικουρικές όλων των υπόλοιπων συνταξιούχων του ΕΤΕΑ από την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2014. 
Αύξηση της ποινής σε όσους επιλέξουν να στραφούν στην πρόωρη συνταξιοδότηση, με μεγάλους χαμένους τους πενηντάρηδες. Η έξτρα περικοπή θα είναι 10% και θα διαρκεί μέχρι να φτάσει ο ασφαλισμένος το όριο της πλήρους συνταξιοδότησης. 
Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, με μεικτό τρόπο. Το τμήμα της σύνταξης που αντιστοιχεί στον χρόνο ασφάλισής τους έως 31/12/2010 υπολογίζεται με τις διατάξεις που ίσχυαν. Το τμήμα σύνταξης που αντιστοιχεί στον χρόνο ασφάλισής τους από 1/1/2011 έως την ημερομηνία εξόδου υπολογίζεται με τους νέους συντελεστές των νόμων 3863 και 3865/2010 με την προσθήκη τμήματος της βασικής σύνταξης. 
Σταδιακή κατάργηση όλων των εξαιρέσεων χρηματοδότησης Ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και εναρμόνισης των ασφαλιστικών εισφορών και των παροχών με τη δομή του ΙΚΑ για όλα τα Ταμεία από 1/7/2015. Τα μέτρα αυτά θα επιφέρουν αυξήσεις των εισφορών σε ΟΓΑ, ΝΑΤ και ΟΑΕΕ, αφού θα επέλθει δραματική περικοπή της επιχορήγησης τον ΟΓΑ, στο ΝΑΤ και στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων που ακόμη λαμβάνουν κάποια Ταμεία μέχρι 31/10/2015. Αυτό θα επιφέρει δραστικές αυξήσεις στις εισφορές ή μεγάλες μειώσεις των παροχών. Το μέτρο αυτό θα έχει άμεση επίπτωση σε μια σειρά από Ταμεία που εισπράττουν έσοδα μέσω φόρων υπέρ τρίτων. 
Νέος τρόπος υπολογισμού των εφάπαξ ο οποίος αναμένεται να οδηγήσει σε πρόσθετες μειώσεις. Πηγή: Τα Νέα

12 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΑΚΑΡΕΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΟΧΗΜΑ...


Χρήσιμο για κάθε οδηγό είναι να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση που έχει τροχαίο ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα.
Πρώτο και βασικό μέλημα του είναι να καλέσει αμέσως την=====>> τροχαία, να καταγράψει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που έχει εμπλακεί στο ατύχημα και δεν είναι ασφαλισμένο, επιπλέον να καλέσει την φροντίδα ατυχήματος της εταιρίας που είναι ασφαλισμένος. 
Ποιες καλύψεις έχει ένας ασφαλισμένος στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με ανασφάλιστο:  
Η κάλυψη των ασφαλισμένων οδηγών στις περιπτώσεις τροχαίου ατυχήματος με ανασφάλιστο αυτοκίνητο γίνεται με δύο τρόπους. Ο ένας, να έχει στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα. Η ασφάλιση αυτή παρέχεται προαιρετικά από τις ασφαλιστικές εταιρίες, άρα δεν είναι στις υποχρεωτικές καλύψεις της αστικής ευθύνης, και ο ασφαλισμένος καλύπτεται σε περίπτωση ζημιάς από ανασφάλιστο όχημα από την ίδια την εταιρία του. Ο δεύτερος, είναι να μην έχει ο ίδιος ασφαλιστική κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα αλλά καλύπτεται όπως όλα τα ασφαλισμένα οχήματα από το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης των ασφαλιστικών Εταιριών. Και στην πρώτη και στην δεύτερη περίπτωση για να πιστοποιηθεί το γεγονός πρέπει να έρθει η τροχαία , ακόμα και αν ο οδηγός του ανασφάλιστου αυτοκινήτου έχει φύγει. 
Επιπλέον καλώντας την φροντίδα ατυχήματος, που παρέχουν όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, καταγράφεται όχι μόνο το γεγονός, αλλά και οι ζημιές που έχουν προκληθεί. Έτσι, διασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός του ατυχήματος και η αποζημίωση του ασφαλισμένου, είτε από την Ασφαλιστική του Εταιρία είτε από το Επικουρικό Κεφάλαιο. 
Τώρα στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ασφαλιστική κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα στο Ασφαλιστικό του Συμβόλαιο, με τις οδηγίες είτε του Ασφαλιστή του, είτε της Εταιρίας του θα υποβάλει την δήλωση στο Επικουρικό Κεφάλαιο (Τα σχετικά έντυπα (ΕΔΩ)
Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι με νόμο που ισχύει από το 2014 κάθε Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο αυτοκινήτου ανανεώνεται πριν την λήξη του, και αν αυτό δεν έχει γίνει ο οδηγός που δεν έχει κάνει ανανέωση είναι ανασφάλιστος, έστω και αν έχουν περάσει μερικές ώρες, μια ή δύο μέρες από την λήξη της προηγούμενης ασφαλιστικής κάλυψης.

11 Σεπτεμβρίου 2015

Ένταξη του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στο Ε.Τ.Ε.Α...


Σύμφωνα με το πρόσφατα ψηφισθέν 3ο Μνημόνιο και τον Ν.4336/15,ισχύουν τα κατωτέρω: Από 01-09-2015 εντάσσονται υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (Ε.Τ.Ε.Α.) και διέπονται από τις διατάξεις της νομοθεσίας του,οι Τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.======>>
Η πρώτη άμεση επίπτωση είναι η παύση χορήγησης δανείων από το Τ.Ε.Α.Υ.Π.Σ., λόγω της ένταξής του  στο Ε.Τ.Ε.Α: (Σχετ.Ανακοίνωση Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. /01-09-2015): 
Σύμφωνα με τα ανωτέρω, οι Επικουρικοί Τομείς του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. θα αρχίσουν την παρακράτηση της Εισφοράς περίθαλψης του 6% στα Μερίσματα από τον Οκτώβριο 2015!
Αναδρομική ισχύ θα έχουν οι οφειλές των προηγουνένων μηνών (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ),λόγω ισχύος του νόμου από την  01-07-2015. 
Επομένως θα επιβάλλεται εισφορά 6% Μ Ο Ν Ο σε ένα από τα δύο Μερίσματα που λαμβάνουν τα Σώματα Ασφαλείας:
(α).Δεν επιβάλλεται Εσφορά Περίθαλψης στο Μ.Τ.Σ.(τ.Χωροφυλακής), ούτε στο Μ.Τ.Π.Υ.(τ.Αστυν.Πόλεων) και του Πυροσβεστικού Σώματος) και  
(β).Επιβάλλεται Εισφορά 6% στο Τ.Ε.Α.Ε.Χ. Μέρισμα (τ.Χωροφυλακής), Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π.,Μέρισμα της (τ.Αστυν.Πόλεων) και του Τ.Ε.Α.Υ.Π.Σ.,Μέρισμα του Πυροσβεστικού Σώματος. 
Τα Μετοχικά Ταμεία Δ Ε Ν εμπίπτουν στην Εισφορά Περίθαλψης, η οποία επιβάλλεται Μ Ο Ν Ο  στα Επικουρικά Ταμεία.-

10 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης για τους Συνταξιούχους άνω των 65 ετών...


Σήμερα θα σχολιάσουμε ένα ζήτημα που εσχάτως αναδείχθηκε από διάφορα μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για το θέμα της επιβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στους συνταξιούχους άνω των 65 ετών, όταν αυτοί φορολογούνται ή όχι βάσει τεκμηρίων. Σε αρκετές ιστοσελίδες διαδόθηκε μία είδηση ότι στο φετινό εκκαθαριστικό υπάρχει επιβάρυνση στους συνταξιούχους άνω των 65 ετών αναφορικά με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης (σ.σ. του άρθρου 29 του=====>> Ν. 3986/2011) και ότι έχει γίνει λάθος υπολογισμός από την Γ.Γ.Δ.Ε. κατά την εκκαθάριση της δήλωσης. 
Ας δούμε όμως αναλυτικά τις ισχύουσες διατάξεις που σχετίζονται με το εν λόγω θέμα. Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με την περίπτωση ζ΄ του άρθρου 33 του Ν. 4172/2013 (σ.σ. κώδικα φορολογίας εισοδήματος που ισχύει από 1.1.2014 και μετά), ισχύουν τα ακόλουθα: ζ) Οι ετήσιες αντικειμενικές δαπάνες που υπολογίζονται σύμφωνα με το άρθρο 31 προκειμένου για συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν υπερβεί το 65ο έτος της ηλικίας τους, εφαρμόζονται μειωμένες κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) των όσων προκύπτουν σύμφωνα με τις προηγούμενες διατάξεις. 
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι αν ένας φορολογούμενος διαθέτει αντικειμενικές δαπάνες και ταυτόχρονα είναι συνταξιούχος και άνω των 65 ετών, τότε η συνολική προκύπτουσα ετήσια αντικειμενική δαπάνη θα μειωθεί κατά ποσοστό 30%. Η διάταξη αυτή αφορά όπως είναι φανερό στη φορολογία εισοδήματος. 
Τι γίνεται όμως αναφορικά με την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στις ανωτέρω περιπτώσεις; Ας δούμε τι αναφέρεται στην απόφαση ΠΟΛ.1099/9.4.2014 και ειδικότερα στην παράγραφο 2 αυτής: 
2. Επισημαίνεται ότι, για την εφαρμογή των διατάξεων της επιβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, το τεκμαρτό εισόδημα που προκύπτει από τις αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες διαβίωσης, δεν μειώνεται κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) προκειμένου για συνταξιούχους άνω των 65 ετών (περίπτωση ζ΄ άρθρου 33). 
Το ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα λαμβάνεται υπόψη πριν από τις μειώσεις της παραγρ. 2 του άρθρου 34 του Ν.4172/2013. Για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής και κατά τον υπολογισμό του ετήσιου τεκμαρτού εισοδήματος δεν υπολογίζονται οι δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων του άρθρου 32. 
Αντίθετα λαμβάνεται υπόψη η συνολική ετήσια δαπάνη των αντικειμενικών δαπανών και υπηρεσιών του άρθρου 31 του ΚΦΕ. 
Συνεπώς, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανωτέρω απόφαση, στις περιπτώσεις συνταξιούχων άνω των 65 ετών η ειδική εισφορά θα υπολογίζεται βάσει του συνολικού ποσού των αντικειμενικών δαπανών του άρθρου 33, δηλαδή χωρίς τη μείωση του ποσοστού 30% που προβλέπεται στον κώδικα φορολογίας εισοδήματος (Ν. 4172/2013). 
Για παράδειγμα, αν ένας φορολογούμενος -συνταξιούχος άνω των 65 ετών- διαθέτει αντικειμενικές δαπάνες συνολικού ύψους 20.000,00 και αντίστοιχα φορολογητέο εισόδημα 11.000,00, τότε η εισφορά αλληλεγγύης θα υπολογιστεί στο ποσό των 20.000,00 ευρώ -επειδή οι αντικειμενικές δαπάνες είναι μεγαλύτερες από το δηλωθέν εισόδημα- και όχι στο μειωμένο κατά ποσοστό 30% (ήτοι 14.000,00). 
Τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας διατείνονται ότι, κακώς επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης στους ανωτέρω συνταξιούχους στο συνολικό ποσό των αντικειμενικών δαπανών πριν τη μείωσή τους κατά 30% και ότι πρόκειται για λάθος της Γ.Γ.Δ.Ε. που οδηγεί σε επιβαρύνσεις εκατοντάδων ευρώ για κάθε φορολογούμενο. Όμως, σύμφωνα με όσα αναφέραμε στην ανάλυσή μας, η Γ.Γ.Δ.Ε. δεν έχει κάνει λάθος υπολογισμούς, αφού ακολουθήθηκαν οι θέσεις της Διοίκησης του υπ. Οικονομικών που εκφράστηκαν μέσα από την απόφαση ΠΟΛ.1099/9.4.2014. Προφανώς οι συντάκτες των άρθρων αυτών καθώς και όσοι αναπαρήγαγαν την είδηση αυτή αγνοούσαν τις διατάξεις της απόφασης του υπ. Οικονομικών που υπογράφηκε από τον τότε Γ.Γ.Δ.Ε. κ. Χ. Θεοχάρη. 
Ως εκ τούτου, είναι καλό όσοι εξέφρασαν δημοσίως τη λανθασμένη αυτή άποψη που σχολιάζουμε σήμερα, αλλά και όσοι αναπαρήγαγαν τη σχετική είδηση, να προβούν σε κάποια διόρθωση προκειμένου να μην δημιουργείται σύγχυση στους πολίτες αλλά και στους συναδέλφους λογιστές-φοροτεχνικούς.ΠΗΓΗ:

9 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση Αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α) με τον Δ/ντή του Γραφείου του Προέδρου της Ν.Δ....





Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. με επικεφαλής τον Πρόεδρο, συναντήθηκε χθές (08-09-2015) στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, με τον κ. ΚΟΡΟΜΑΤΖΟ, Δ/ντή του ιδιαίτερου γραφείου του Προέδρου κ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ. Η αντιπροσωπεία κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις της Ομοσπονδίας για τα θέματα που άμεσα απασχολούν τα μέλη μας=====>> Επέμενε στις θέσεις της για άμεση δέσμευση της Ν.Δ. σχετικά με την πλήρη αποδοχή, εκ μέρους της, των αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων που αφορούν τα μισθολογικά μας θέματα, τη μη προώθηση του νέου μισθολογίου – καρμανιόλα των συντάξεων μας ως και την απεμπλοκή του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. από το ΕΤΕΑ καθ’ όσον αυτόνομο είναι, αφενός μεν βιώσιμο μακροχρόνια και αφ’ ετέρου εγγυάται τη καταβολή των μηνιαίων μερισμάτων στα μέλη του. 
Ο κ. Δ/ντης είδε με κατανόηση τα αιτήματα μας, δεσμεύτηκε δε ότι εφόσον η Ν.Δ. είναι αυριανή κυβέρνηση θα πάρει μέτρα που θα επανορθώσουν εν μέρει τις αδικίες που έχουν υποστεί τα μέλη μας τόσο σε επίπεδο συντάξεων όσο και σε επίπεδο ασφάλισης. 
Επειδή όμως από υποσχέσεις και προεκλογικά «χάδια» έχουμε χορτάσει καλούμε όλους εσάς, τα μέλη μας σε κάθε άκρη της ελληνικής επικράτειας, σε συνεχή επαγρύπνηση, καθημερινή συμμετοχή στον αγώνα για δικαίωση μας καθώς επίσης και επιπλέον «πίεση» στους κατά τόπους υποψηφίους βουλευτές και πιθανόν αυριανούς υπουργούς ούτως ώστε να σταθούν στο πλευρό μας και να υλοποιήσουν επιτέλους τις προεκλογικές υποσχέσεις τους. 
Υ.Γ. Είναι γνωστή άλλωστε η φράση του τέως Πρωθυπουργού κ. ΤΣΙΠΡΑ αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας «Αυτή τη φορά θα πρωτοτυπήσω. Θα εφαρμόσω το πρόγραμμα μας». Αν κράτησε την υπόσχεση του το αφήνουμε στην κρίση σας!!! 
Ακολουθεί το υπόμνημα που κατατέθηκε από την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας: 
Κύριε Πρόεδρε, 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.), είναι δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση ιδρύθηκε το 1999 και εκπροσωπεί το εν αποστρατεία προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας (Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής-Αστυνομίας Πόλεων καθώς και το Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα), σε πανελλήνιο επίπεδο. Σήμερα στην Π.Ο.Α.Α.Σ.Α ανήκουν 49 Σύνδεσμοι και Ενώσεις Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, ανά την Ελλάδα. 
Δεδομένου ότι: 
Οι περικοπές μισθών και συντάξεων στους Στρατιωτικούς και Αστυνομικούς αλλά και σε μας τους αποστράτους στα πλαίσια των μνημονιακών νόμων - κατά παρέκκλιση των αρχών της ισότητας και αναλογικότητας με ευθύνη και του δικού σας κόμματος, όταν είσαστε Κυβέρνηση, μας οδήγησαν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση. 
Η παρελθούσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κατόπιν, της αρνητικής κατάληξης της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και το κυριότερο μετά τη συμφωνία για ένα νέο επαχθέστερο τρίτο Μνημόνιο, και ιδιαιτέρως κατόπιν της ψήφισης των Ν.4334/2015 και 4336/2015, μεγάλα θεσμικά ζητήματα για τα οποία αγωνίστηκε σύσσωμη η αστυνομική «οικογένεια», εν ενεργεία και απόστρατοι , κατεδαφίζονται με τη μορφή κατεπείγοντος στη Βουλή. Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι όλα τα βάρη, μεταφέρονται στους «συνήθως ύποπτους», όπως είναι οι μισθωτοί και εμείς οι απόστρατοι. 
Σήμερα μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια διαπραγματεύσεων και εφαρμογής μνημονίων, καλούμεθα και πάλι εμείς τα πλέον αδύναμα στρώματα του Ελληνικού λαού, λόγω ηλικίας αλλά και οικονομικής κατάστασης που μας έφεραν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, να σηκώσουμε και πάλι τα νέα βάρη στους αδύναμους ώμους μας , στο όνομα της οικονομικής ανάπτυξης και κατάργησης της ύφεσης, που όλο εξαγγέλλεται και ποτέ όμως δεν έρχεται. 
Το πλαίσιο και αυτού του νέου μνημονίου περικλείει βάρη που αφορούν κυρίως τα ειδικά μισθολόγια, την ένταξη του επικουρικού μας Ταμείου ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ ή την υποχρεωτική δημιουργία επαγγελματικού ταμείου ,τη σταδιακή και βίαιη προσαρμογή του συνταξιοδοτικού με βάση τις νέες επιταγές, τις «ετερόκλητες» ενοποιήσεις Ταμείων, με αναδρομικό χαρακτήρα και τις πονηρές μειώσεις συντάξεων μέσα από την αύξηση των εισφορών για ανύπαρκτες παροχές υγείας. 
Κατόπιν των ανωτέρω κύριε Πρόεδρε, δεν συμφωνούμε επ’ ουδενί με την νέα λαίλαπα εις βάρος μας, αντιθέτως: 
Απαιτούμε επιτέλους, πλήρη σεβασμό των προσφάτων αποφάσεων του ΣΤΕ 2192-2196 και ΕΣ κατά του Ν.4093/2012 που μας δικαίωσαν , αλλά και της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣΤΕ που καταδίκασε το Ελληνικό Δημόσιο λόγω μη εφαρμογής των ανωτέρω Αποφάσεων και που έθεσαν φραγμό σε κάθε νέα μείωση των συνταξίμων αποδοχών μας έμμεση, αύξηση ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, ή άμεση ως έγινε με την αύξηση των εισφορών υγείας με το νέο Ν.4334/2015. 
Απαιτούμε όπως οι νόμοι που θα φέρνει η νέα Κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, στην Βουλή προς ψήφιση και μας αφορούν, να είναι επιτέλους προϊόν προγραμματισμού και ώριμης σκέψης, όπως οφείλει πάντα να κάνει ο «ΣΟΦΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ» αλλά και διαβούλευσης με όλα τα κόμματα και με τους ενδιαφερομένους κοινωνικούς φορείς, δηλαδή εμάς και όχι να έρχονται εν αγνοία μας τα άγρια χαράματα, υπό το κράτος φόβου και υπό το καθεστώς της πραγματοποίησης των απειλών των δανειστών, με τον έλεγχο της κίνησης των κεφαλαίων και το κλείσιμο των τραπεζών, αλλά και με τη μορφή του κατεπείγοντος ως ψηφίστηκαν οι νόμοι 4334/2015 και 4336/2015 καθώς μια τέτοια ψήφισή δεν συνάδει ούτε με τις αρχές του κράτους δικαίου και την δημοκρατική αρχή αλλά ούτε και με τον Ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό. 
Απαιτούμε επίσης να υπάρχει πλήρης σεβασμός στην ελεύθερη βούληση του κυρίαρχου ελληνικού λαού, που όπως εκφράστηκε και στο Δημοψήφισμα δεν ελπίζει πλέον σε τίποτε, δεν φοβάται τίποτε αλλά είναι ελεύθερος και αυτή του η ελεύθερη βούλησή εκφράστηκε με σαφήνεια και καθαρότητα και από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με το συντριπτικό ποσοστό του Ελληνικού λαού, 62% να λέει ΟΧΙ στην συγκεκριμένη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή Προοπτική της χώρας μας και ΟΧΙ στις πολιτικές ύφεσης και εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού. 
Δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε έναν δίκαιο αγώνα, με κάθε νόμιμο μέσο και σε αυτό τον αγώνα ατενίζοντας το μέλλον, το παλιό και το καινούργιο μαζί, θέλουμε εσάς προσωπικά αλλά και το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ως αυριανή Κυβέρνηση, συμπαραστάτη και αρωγό ώστε να μπει ένα τέλος στο φαύλο κύκλο των μνημονίων, ένα φρένο στον κατήφορο, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για τον Έλληνα Αστυνομικό (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) και ταυτόχρονα να δοθεί ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στη νεολαία μας. 
Τέλος κύριε Πρόεδρε, 
(α). Ζητούμε μια πλήρη και ξεκάθαρη ενημέρωση - δέσμευση για τις θέσεις του κόμματος σας, για τις πραγματικές διαστάσεις των προωθούμενων αλλαγών με το τρίτο μνημόνιο στο συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό σύστημα της Χώρας μας αλλά και τις προωθούμενες δυσμενείς ανατροπές στο ισχύον μισθολογικό καθεστώς των Ελλήνων Αστυνομικών με την θέσπιση ενός νέου ειδικού μισθολογίου , αλλαγές που θα θίξουν άμεσα και το συνταξιοδοτικό καθεστώς όλων ημών των αποστράτων, πέραν των γενικών μειώσεων που θα υποστούμε άμεσα με τα μέτρα που προαναφέρθηκαν με τους προσφάτως ψηφισθέντες ως ανωτέρω νόμους 4334/2015 και 4336/2015. 
(β).Ζητούμε την δέσμευση σας για υλοποίηση στο άμεσο μέλλον των προαναφερθέντων αποφάσεων των δικαστηρίων (Σ.τ.Ε. και Ε.Σ.) που μας δικαιώνουν αμετάκλητα και αναγνωρίζουν την ιδιαιτερότητα της προσφοράς μας στην ελληνική κοινωνία. 

  Ο Ο Ειδ . Γραμματέας                                                  Πρόεδρος
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Νικήτας                             ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος
  Αστυν Διευθυντής ε.α.                                ΕΛ.ΑΣ Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ

8 Σεπτεμβρίου 2015

Το νέο σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2015-16 - Κατανομή Στρατιωτικών - Αστυνομικών - Πυροσβεστικής Σχολών (ΠΙΝΑΚAΣ)...



Πολλοί είναι οι φετινοί υποψήφιοι που ζητούν να μάθουν το πώς κατανέμονται οι Στρατιωτικές σχολές, καθώς και οι Σχολές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής στο Μηχανογραφικό του νέου συστήματος πρόσβασης των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα ισχύσει για τους μαθητές που θα φοιτήσουν το Σεπτέμβριο στη Γ' Λυκείου. Τονίζεται ότι οι Σχολές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής εντάχθηκαν σε 3ο από τα 5ο Επιστημονικά Πεδία======>> Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές και των τριών ομάδων προσανατολισμού έχουν τη δυνατότητα εισαγωγής στα εν λόγω τμήματα. 
Όσον αφορά τις Στρατιωτικές Σχολές, οι περισσότερες είναι ενταγμένες στο 2ο πεδίο Θετικών – Τεχνολογικών σπουδών. 
Δεν υπάρχουν Στρατιωτικές Σχολές στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες της Εκπαίδευσης. Κάντε κλικ (εδώ) για να δείτε την foto σε μεγένθυση


7 Σεπτεμβρίου 2015

Φόβοι για μειώσεις στις συντάξεις κάτω από τα 1.000 €...


Στην επανανομοθέτηση παρακρατήσεων - περικοπών στις συντάξεις, από νέα βάση και ενδεχομένως κάτω και από το μηνιαίο εισόδημα των 1.000 € των συνταξιούχων, θα υποχρεωθεί να προχωρήσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου=====>> Το «κούρεμα» προεξοφλούν μέλη της Επιτροπής των 12 «σοφών» που έχει συγκροτηθεί για να προτείνει, πέρα από τις «βελτιώσεις» στο γενικό Ασφαλιστικό, και... δημοσιονομικό «ισοδύναμο» για την απόφαση του Σ.τ.Ε., το οποίο έχει κρίνει, μαζί με άλλα μέτρα, ως «αντισυνταγματικές» τις παρακρατήσεις εισφορών 5% - 20% στο άθροισμα των συντάξεων πάνω από τα 1.000 €. Μέλη της Επιτροπής των «12» και στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης που παρακολουθούν τα οικονομικά των Ταμείων, θεωρούν αναπόφευκτη την επανανομοθέτηση των εισφορών ελλείψει... εσόδων και με δεδομένη την υποχρέωση την οποία ανέλαβε με το 3ο Μνημόνιο η απελθούσα κυβέρνηση για την εξοικονόμηση επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ το 201!

 
Ο λογαριασμός δεν «βγαίνει», ακόμη κι αν συνυπολογιστούν στο ποσό αυτό τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί και θα ισχύουν το 2016 («μπλόκο» στις πρόωρες, αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των νέων συντάξεων, χαμηλότερα κατώτατα όρια και καταβολή του προνοιακού τμήματος σε όσους συνταξιοδοτούνται με λίγα χρόνια ασφάλισης μόνο με τη συμπλήρωση του 67ου έτους, περικοπή του 20% των δικαιούχων και της δαπάνης για το ΕΚΑΣ). 
Επιπλέον, το 3ο Μνημόνιο, επιβάλλει νέες παραμετρικές αλλαγές οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από την 1η/1/2016, όπως αυξήσεις των εισφορών που παραμένουν χαμηλές ή είναι αναντίστοιχες σε σχέση με τις παροχές είτε λόγω των εσόδων από κοινωνικούς πόρους (προβλέπεται να καταργηθούν από τις 31 Οκτωβρίου), είτε εξαιτίας της υψηλής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό (π.χ. για τους αγρότες). 
Χρηματοδοτικό κενό: 
Είναι αδύνατον να εφαρμοστεί η απόφαση του Σ.τ.Ε. και να ακυρωθούν τα έσοδα που έχουν τα Ταμεία από τις εισφορές και από τη μη καταβολή των δώρων στους συνταξιούχους», δηλώνουν στην «Ημερησία» μέλη της Επιτροπής. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, το κόστος από ενδεχόμενη εφαρμογή της απόφασης του Σ.τ.Ε. θα «άνοιγε» «τρύπα» στα έσοδα των Ταμείων κοντά στα 4 δισ. ευρώ καθιστώντας αδύνατη την καταβολή συντάξεων στους ήδη συνταξιούχους. 
Το «αντίβαρο», με βάση τα παραπάνω δεδομένα, είναι να θεσπιστούν νέες περικοπές που, κατά τους ίδιους υπολογισμούς, θα πρέπει να εξοικονομούν περίπου το 15% κατά μέσο όρο (έναντι 12% που ήταν το «όφελος» των Ταμείων, έως σήμερα). Πηγή:

Η ώρα του Πολίτη κάθε Δευτέρα στα Αστυνομικά Τμήματα της Χώρας...


Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθιερώνεται σε μόνιμη βάση, από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, η «Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων»,που εφαρμόζεται πιλοτικά εδώ και δύο μήνες, με πρωτοβουλία του τέως αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση====>> Η «Ώρα του Πολίτη» θα εφαρμόζεται πλέον σε εβδομαδιαία βάση και συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, κατά τις ώρες 18.00-20.00, σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της Χώρας. Κατά τις συγκεκριμένες ώρες, οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων ή οι νόμιμοι αναπληρωτές τους, θα δέχονται τους πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους της περιοχής ευθύνης τους, ύστερα από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία για τον προγραμματισμό της συνάντησης, προκειμένου να συζητούνται απόψεις, να υποβάλλονται αιτήματα, παράπονα και να εκθέτονται προβληματισμοί και προτάσεις για θέματα που συνδέονται με τη δράση και το έργο της Αστυνομίας. 
Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτη φάση το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά (από 20 Απριλίου έως 20 Ιουνίου 2015) σε (14) Αστυνομικά Τμήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα. 
Τηλέφωνα Γραμματειών Αστυνομικών Τμημάτων όλης της Χώρας, όπου οι πολίτες, οι φορείς και οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να επικοινωνούν, προκειμένου να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των συναντήσεων με τους Διοικητές, υπάρχουν σε ειδικό banner στην αρχική σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr.

6 Σεπτεμβρίου 2015

Το τεστ του ψηφοφόρου-Μάθετε που ανήκετε πολιτικά!


Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές υπάρχει ακόμη κόσμος που αμφιταλαντεύεται τι θα ψηφίσει. Φυσικά η απόφαση ανήκει στον καθένα ξεχωριστά και βάσει των δικών του κριτηρίων. Ωστόσο, η συγκεκριμένη εφαρμογή, μέσω ερωτημάτων στα οποία καλείστε να=====>> απαντήσετε, σας τοποθετεί σε ένα... σημείο του πολιτικού φάσματος. Το τεστ μπορείτε να το κάνετε (εδώ)

Δάνειο ύψους 1 δισ. €, διεκδικεί το Υπουργείο Εργασίας για πληρωμές Συντάξεων και Εφάπαξ...


Δάνειο ..."ανάσα" ύψους 1 δισ. € από... το δάνειο του νέου Μνημονίου διεκδικεί το Υπουργείο Εργασίας για να πληρώσει Συντάξεις και Εφάπαξ σε 298.000 Ασφαλισμένους που είναι στη λίστα αναμονής από το 2013, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και από το 2012======>> Το ποσό θα προέλθει από κονδύλι 7 δισ. € που έχει προβλεφθεί στο τρίτο Μνημόνιο (όπως και στα δύο προηγούμενα) για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κράτους προς τρίτους, και εν προκειμένω προς τους ασφαλισμένους που περιμένουν στην ουρά για να πάρουν συντάξεις και εφάπαξ, αλλά τα ταμεία αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγω της συνεχιζόμενης μείωσης των εσόδων τους. 
Τα 7 δισ. € θα διατεθούν σε ορίζοντα 3ετίας και θα εκταμιεύονται μαζί με τις δόσεις του δανείου, εφόσον οι δανειστές έχουν στα χέρια τους θετική αξιολόγηση για την εφαρμογή των μέτρων και των νόμων που ψηφίζονται. 
Το δάνειο προορίζεται, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, για να πληρωθούν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΕΑ και των φορέων πρόνοιας του Δημόσιου Τομέα, του ιδιωτικού και των ΔΕΚΟ. 
Στον ΟΓΑ δεν παρουσιάζεται πρόβλημα καθυστερήσεων γιατί μόλις τον Ιούλιο του 2015 άρχισε να ξαναβγάζει συντάξεις μετά από 2 χρόνια διακοπής των συνταξιοδοτήσεων λόγω της αύξησης του ορίου ηλικίας από τα 65 στα 67 για τους αγρότες. 
Καταγραφή: 
Ανεξάρτητα από το διορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης λόγω εκλογών, στο Υπουργείο Εργασίας έχουν ξεκινήσει η προεργασία και οι επαφές με τα Ταμεία για την καταγραφή των καθυστερούμενων συντάξεων και των εφάπαξ που θα ενταχθούν στο πακέτο του 1 δισ.€. 
Το όλο εγχείρημα έχει όμως τον κίνδυνο οι δανειστές να μην εγκρίνουν τη διάθεση του ποσού για όλες τις καθυστερούμενες παροχές, παρά μόνον για όσους περιμένουν το εφάπαξ. 
Και αυτό γιατί, όπως συνέβη και στο παρελθόν, η τρόικα δεν θεωρεί ληξιπρόθεσμη υποχρέωση τη μη καταβολή των συντάξεων από τα Ταμεία. Στην περίπτωση που οι συντάξεις μείνουν εκτός πληρωμών από το κονδύλι του 1 δισ. €, τότε θα μεγαλώνει και η λίστα αναμονής αλλά και ο χρόνος που τελικά οι ασφαλισμένοι θα πάρουν τα χρήματά τους. 
Το πρόβλημα θα είναι οξύτερο μάλιστα γιατί τα Ταμεία θα πρέπει να δώσουν και αναδρομικά 2 και 3 ετών, από δικά τους χρήματα που δεν έχουν! 
Το επιχείρημα στελεχών του Υπουργείου Εργασίας είναι ότι τα Ταμεία είναι κρατικοί φορείς και ως εκ τούτου έχουν μερίδιο στο ποσό που θα δοθεί για την εξόφληση των καθυστερούμενων υποχρεώσεών τους. Το στοίχημα για να έρθει το 1 δισ. ευρώ και να πάει ένα μεγάλο μερίδιο στα Ταμεία είναι να γίνουν γρήγορα και οι πληρωμές, γιατί αν δεν απορροφηθεί το ποσό θα δοθεί για να πληρωθούν άλλα «κρατικά φέσια» του 2015 προς την αγορά και ιδιώτες. 
Το θέμα είναι λοιπόν «όποιος προλάβει και πάρει τα περισσότερα» και σε αυτή την περίπτωση τα Ταμεία είναι οι φορείς που χρωστούν τα περισσότερα σε περισσότερους. ΠΗΓΗ:

4 Σεπτεμβρίου 2015

Εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ...

Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" των Ομογενών της Κωνσταντινούπολης,για έγκυρη και ακομμάτιστη ενημέρωση. Στην πρώτη σελίδα υπάρχει το ενδιαφέρον άρθρο του Μιχάλη Βασιλειάδη,εκδότη-Διευθυντή της εφημερίδας,"Καθημεινά και όχι μιά φορά τον χρόνο...",που αναφέρεται στα δεινά που υπέστη ο Ελληνισμός από τους Τούρκους=====>>> Για ανάγνωση κλικ (εδώ):

3 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ"ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ....

Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" των Ομογενών της Κωνταντινούπολης,για έγκυρη και ακομμάτιστη ενημέρωση====>>> Για ανάγνωση κλικ Εδώ:

2 Σεπτεμβρίου 2015

Συγκρότηση Επιτροπής για τη Μελέτη Βιωσιμότητας των Μετοχικών Ταμείων-Ειδικών Λογαριασμών και Κλάδων...


Από το Υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας,συγκροτείται η Επιτροπή του θέματος,έργο της οποίας είναι η υποβολή Μελέτης για την Βιωσιμότητα των Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών- Κλάδων του ΥΠ.ΕΘ.Α.======>> Διαβάστε ολόκληρο το έγγραφο του ΥΠ.ΕΘ.Α.,κάνοντς κλικ εδώ

Συνταξιοδοτικό Δικαίωμα Ενήλικων Άγαμων Θυγατέρων-Νομικές Συμβουλές...

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών, Αναστασία Μήλιου*

Με την 2793/2014 απόφαση του ΙΙΙ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου απορρίφθηκε έφεση κατά πράξης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σχετικά με τη μη μεταβίβαση σύνταξης του αποβιώσαντος πολεμικού συνταξιούχου στην ενήλικη άγαμη θυγατέρα του. Με τις τελευταίες διατάξεις θεσπίσθηκαν σωρευτικά συντρέχουσες πρόσθετες προϋποθέσεις για τη θεμελίωση του κατά μεταβίβαση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, το οποίο επέρχεται κατά το χρόνο θανάτου του συνταξιούχου, από τον οποίο έλκει το=====>> δικαίωμά του ο ενδιαφερόμενος, χωρίς να αντίκεινται στα άρθρα 21 παρ. 2 και 4 παρ. 1 του Συντάγματος και στην αρχή της χρηστής διοίκησης υπό την ειδικότερη αιτίαση της παραβίασης της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικουμένου, καθόσον ο κοινός νομοθέτης δεν στερεί από τις ενήλικες άγαμες θυγατέρες αποβιώσαντος πολεμικού συνταξιούχου τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, που θα αποτελέσουν ισόβια παροχή, γενικώς και αδιακρίτως αλλά απαιτείται συνδρομή ορισμένων ορθολογικών και αντικειμενικών προϋποθέσεων ανάλογων προς τα δημοσιονομικά του Κράτους. Με το άρθρο 9 του ν. 3865/2010 «Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού Συστήματος του Δημοσίου και συναφείς διατάξεις» ορίζεται ότι: 
«1. α. Οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 5 του π.δ. 169/2007, αντικαθίστανται ως εξής: 
"4.α. Οι άγαμες θυγατέρες και οι άπορες άγαμες αδελφές αποκτούν δικαίωμα σύνταξης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που αποκτούν το δικαίωμα αυτό οι άγαμοι γιοί ή αδελφοί, αντίστοιχα. 
β. Κατ’ εξαίρεση οι ενήλικες άγαμες θυγατέρες που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της προηγούμενης περίπτωσης και έλκουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα από γονείς που προσλήφθηκαν στο Δημόσιο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1982 δικαιούνται σύνταξης εφόσον συντρέχουν αθροιστικά, οι εξής προϋποθέσεις: 
αα) Να μην έχουν μηνιαίο εισόδημα από το Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα μεγαλύτερο από το κατώτατο όριο σύνταξης του Δημοσίου, όπως αυτό ισχύει κάθε φορά. 
ββ) Να μην έχουν φορολογητέο εισόδημα από οποιαδήποτε άλλη πηγή μεγαλύτερο από το παραπάνω καθοριζόμενο κατώτατο όριο αναγόμενο σε ετήσια βάση. 
γγ) Να μην λαμβάνουν άλλη σύνταξη και να μην έχουν ασφαλισθεί για σύνταξη σε οποιονδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό κύριας σύνταξης, για χρόνο με βάση τον οποίο προσδοκούν να θεμελιώσουν δικαίωμα ανταποδοτικής σύνταξης από τον φορέα αυτόν. 
δδ) Κατά την 31η Δεκεμβρίου 2010 να έχουν συμπληρώσει το πεντηκοστό (50ό) έτος της ηλικίας τους. Η σύνταξη των προσώπων της περίπτωσης αυτής, δεν μπορεί να υπερβαίνει το διπλάσιο του κατώτατου ορίου σύνταξης του Δημοσίου όπως αυτό ισχύει κάθε φορά.
" β. Οι διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 31 του π.δ. 169/2007, αντικαθίστανται ως εξής: 
"5. α. Οι άγαμες θυγατέρες και οι άπορες άγαμες αδελφές αποκτούν δικαίωμα σύνταξης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που αποκτούν το δικαίωμα αυτό οι άγαμοι γιοί ή αδελφοί, αντίστοιχα. 
β. Κατ’ εξαίρεση οι ενήλικες άγαμες θυγατέρες που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της προηγούμενης περίπτωσης και έλκουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα από γονείς που κατατάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις ή τα Σώματα Ασφαλείας ή το Πυροσβεστικό Σώμα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1982, δικαιούνται σύνταξης εφόσον συντρέχουν αθροιστικά, οι εξής προϋποθέσεις: 
αα) Να μην έχουν μηνιαίο εισόδημα από το Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα μεγαλύτερο από το κατώτατο όριο σύνταξης του Δημοσίου, όπως αυτό ισχύει κάθε φορά. 
ββ) Να μην έχουν φορολογητέο εισόδημα από οποιαδήποτε άλλη πηγή μεγαλύτερο από το παραπάνω καθοριζόμενο κατώτατο όριο αναγόμενο σε ετήσια βάση. 
γγ) Να μη λαμβάνουν άλλη σύνταξη και να μην έχουν ασφαλισθεί για σύνταξη σε οποιονδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό κύριας σύνταξης, για χρόνο με βάση τον οποίο προσδοκούν να θεμελιώσουν δικαίωμα ανταποδοτικής σύνταξης από τον φορέα αυτόν. 
δδ) Κατά την 31η Δεκεμβρίου 2010 να έχουν συμπληρώσει το πεντηκοστό (50ό) έτος της ηλικίας τους. Η σύνταξη των προσώπων της περίπτωσης αυτής, δεν μπορεί να υπερβαίνει το διπλάσιο του κατώτατου ορίου σύνταξης του Δημοσίου όπως αυτό ισχύει κάθε φορά.
" γ. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής έχουν εφαρμογή και για όσα από τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτές υπάγονται στις διατάξεις του π.δ. 167/2007 και του π.δ. 168/2007.». 
Με τις διατάξεις αυτές, που ισχύουν κατά τον κρίσιμο στην ένδικη υπόθεση χρόνο επαγωγής του συνταξιοδοτικού δικαιώματος της ενδιαφερόμενης, ήτοι τον χρόνο θανάτου του πατέρα της θεσπίστηκαν πρόσθετοι περιορισμοί σε σχέση με το προγενέστερο καθεστώς και τέθηκαν αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης εκείνων των ενήλικων άγαμων θυγατέρων, που έλκουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα από γονείς που προσλήφθηκαν στο Δημόσιο ή κατατάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και το Πυροσβεστικό Σώμα μέχρι 31.12.1982 ή έπαθαν από πολεμικό ή άλλο γεγονός που εξομοιώνεται με αυτό, το οποίο επήλθε μέχρι και 31.12.1982. 
Ειδικότερα, με την εισαχθείσα ρύθμιση του ν. 3865/2010 για τη θεμελίωση του ίδιου δικαιώματος θεσπίστηκαν πρόσθετες προϋποθέσεις, οι οποίες απαιτείται να συντρέχουν σωρευτικά στο πρόσωπό τους, αναγόμενες στην οικονομική κατάστασή τους (εισοδήματα κατά το χρόνο επαγωγής του δικαιώματος) και την προσωπική κατάσταση αυτών (ηλικία, ασφάλιση για σύνταξη σε οργανισμό κύριας ασφάλισης), μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η συμπλήρωση του πεντηκοστού (50ού) έτους της ηλικίας τους κατά την 31.12.2010. 
Με τη θέσπιση αυτών των κριτηρίων ο συνταξιοδοτικός νομοθέτης απέβλεψε, υπό το πρίσμα νεότερων κοινωνικοοικονομικών καταστάσεων και δημοσιονομικών αναγκών, στην προοδευτική κατάργηση του δικαιώματος συντάξεως των ενήλικων άγαμων θυγατέρων, πλην εκείνων που είχαν δικαιωθεί συντάξεως πριν την ισχύ του νόμου, καθώς και αυτών που κατά την 31.12.2010 είχαν υπερβεί το 50ό έτος της ηλικίας τους. Η ευμενής αυτή νομοθετική εξαίρεση της τελευταίας αυτής περίπτωσης των άγαμων θυγατέρων σε σχέση με εκείνες που δεν είχαν συμπληρώσει το 50ό έτος της ηλικίας τους κατά την ανωτέρω χρονολογία, οι οποίες και αποκλείονται από τη λήψη σύνταξης, θεσπιζόμενη για λόγους κοινωνικοοικονομικούς και γενικότερου δημοσίου συμφέροντος δεν είναι αυθαίρετη, αφού εισάγει δικαιολογημένη ευνοϊκή διάκριση από την άποψη της ηλικίας, που συνιστά γενικό και αντικειμενικό κριτήριο, για την πρώτη κατηγορία των άγαμων θυγατέρων, δοθέντος ότι οι έχουσες ηλικία κάτω των πενήντα (50) ετών, κατά τον κρίσιμο χρόνο, έχουν κατά βάσιμο τεκμήριο τη δυνατότητα να αποκατασταθούν κοινωνικά και επαγγελματικά, χωρίς τη συνδρομή της κρατικής οικονομικής προστασίας. 
Ενόψει αυτών, η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση δεν παραβιάζει το άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος, το οποίο καθιερώνει την ισότητα των Ελλήνων ενώπιον του νόμου, με την έννοια ότι ο κοινός νομοθέτης δεν επιτρέπεται να προβαίνει σε ειδική ρύθμιση υπέρ ορισμένης κατηγορίας προσώπων, αποκλείοντας από αυτή, κατά δυσμενή διάκριση, άλλη κατηγορία προσώπων, για την οποία συντρέχει ο ίδιος δικαιολογητικός λόγος ευμενούς μεταχείρισης, αφού η ρύθμιση αυτή αφορά συγκεκριμένη κατηγορία γυναικών, που προσδιορίζεται με απρόσωπα και αντικειμενικά κριτήρια. Συνακόλουθα, η έλλειψη μίας οποιασδήποτε των ανωτέρω προϋποθέσεων, είτε αυτών που απαιτείται να συντρέχουν κατά το χρόνο επαγωγής του συνταξιοδοτικού της δικαιώματος, είτε αυτής της ηλικίας των πενήντα (50) ετών, που απαιτείται να συντρέχει κατά την προαναφερόμενη ημερομηνία, παρακωλύει τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος από την ενήλικη άγαμη θυγατέρα πολεμικού συνταξιούχου. 
Στην υπό κρίση περίπτωση προκύπτουν τα ακόλουθα: Με την πράξη της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίου Λογιστικού του Υπουργείου Οικονομικών κανονίστηκε μηνιαία πολεμική σύνταξη στον πατέρα της ενδιαφερομένης, ο οποίος απεβίωσε το 2011. Εν συνεχεία, με πράξη της Διεύθυνσης του Γ.Λ.Κ. κανονίστηκε μηνιαία σύνταξη κατά μεταβίβαση στη μητέρα της ενδιαφερόμενης, ως χήρα του ανωτέρω συνταξιούχου, όχι όμως και στην ενδιαφερόμενη - η οποία γεννήθηκε το 1964 και κατά το χρόνο θανάτου του πατέρα της ήταν άγαμη με την αιτιολογία, ότι από τα στοιχεία του συνταξιοδοτικού φακέλου προέκυπτε ότι, ανεξάρτητα από τη συνδρομή ή μη των λοιπών νομίμων προϋποθέσεων, δεν είχε συμπληρώσει το 50ό έτος της ηλικίας της κατά την 31η Δεκεμβρίου 2010 και, επομένως, δεν δικαιούτο σύνταξη κατά μεταβίβαση, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 εδ. γ' του άρθρου 9 του ν.3865/2010 σε συνδ. με τις διατάξεις της παρ.4 περ. β' στοιχ.δδ' του άρθρου 5 και της παρ.5 περ.β' στοιχ. δδ' του άρθρου 31 του π.δ.169/2007, όπως αυτές ισχύουν μετά την αντικατάστασή τους με την παρ.1 εδ. α' και β' του άρθρου 9 του ως άνω νόμου. 
Με τα δεδομένα αυτά και σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν ανωτέρω, το Τμήμα έκρινε, ότι εφόσον η ενδιαφερόμενη στις 31.12.2010 δεν είχε συμπληρώσει το 50ό έτος της ηλικίας της (ήταν 46 ετών) δεν θεμελιώνεται υπέρ αυτής δικαίωμα συντάξεως ως άγαμης θυγατέρας αποβιώσαντος πολεμικού συνταξιούχου, τούτο δε ανεξάρτητα από τη συνδρομή ή μη των λοιπών νομίμων προϋποθέσεων, αφού, για τη θεμελίωση του σχετικού δικαιώματος, απαιτείται ρητά η αθροιστική συνδρομή των τασσομένων από το νόμο προϋποθέσεων. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο προβαλλόμενος από την εδιαφερόμενη λόγος περί αντισυνταγματικότητας των ως άνω διατάξεων λόγω αντιθέσεώς τους προς την αρχή της ισότητας, υπό την ειδικότερη αιτίαση της αδικαιολόγητης δυσμενούς αντιμετώπισης των άγαμων θυγατέρων, που δεν είχαν συμπληρώσει το 50ό έτος της ηλικίας τους κατά την ανωτέρω χρονολογία (31.12.2010) και οι οποίες εξ αυτού του λόγου αποκλείονται από τη λήψη σύνταξης, σε σχέση με αυτές που το είχαν συμπληρώσει κατά τον κρίσιμο χρόνο, σύμφωνα με τα ανωτέρω, είναι αβάσιμος. Η θεσπισθείσα με τις ως άνω διατάξεις εξομοίωση του νομοθετικού καθεστώτος μεταβίβασης σύνταξης στις άγαμες θυγατέρες των πολεμικών, των πολιτικών και των στρατιωτικών συνταξιούχων δεν αντίκειται στη προαναφερθείσα συνταγματική αρχή της ισότητας του άρθρου 4 παρ.1 του Συντάγματος, όπως αβασίμως ισχυρίζεται η ενδιαφερόμενη, αφού η παραβίαση της αρχής αυτής κατά τη ρύθμιση των συνταξιοδοτικών παροχών προϋποθέτει άνιση μεταχείριση ομοειδών κατηγοριών, που δεν συντρέχει εν προκειμένω, καθόσον οι ως άνω κατηγορίες προσώπων τελούν κάτω από ταυτόσημες ή ουσιωδώς όμοιες συνθήκες, μη υφισταμένου οιουδήποτε δικαιολογητικού λόγου διαφοροποίησης της κατηγορίας των άγαμων θυγατέρων πολεμικών συνταξιούχων έναντι των λοιπών κατηγοριών. Ο ισχυρισμός της ενδιαφερόμενης ότι υφίσταται άνιση μεταχείριση σε σχέση με τις άγαμες θυγατέρες πολεμικών συνταξιούχων, οι οποίοι απεβίωσαν προ της ισχύος των κρίσιμων διατάξεων και οι οποίες ως εκ τούτου θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης άνευ ετέρου, ήτοι με μόνη την προϋπόθεση της αγαμίας είναι ομοίως αβάσιμος, αφού σύμφωνα με γενική αρχή του συνταξιοδοτικού δικαίου, το συνταξιοδοτικό δικαίωμα κρίνεται, αν δεν υπάρχει ρητή διάταξη περί του αντιθέτου, με βάση τις διατάξεις που ισχύουν κατά το χρόνο που επέρχεται το θεμελιωτικό του συνταξιοδοτικού δικαιώματος γεγονός και προκειμένου περί του δικαιώματος σύνταξης κατά μεταβίβαση, κατά το χρόνο θανάτου του συνταξιούχου από τον οποίο έλκει το δικαίωμά του ο ενδιαφερόμενος, ο οποίος αποτελεί οπωσδήποτε αντικειμενικό κριτήριο για τη διαφορετική μεταχείριση των συνταξιούχων σε περίπτωση νομοθετικής μεταβολής. 
Ομοίως αβάσιμος είναι και ο προβαλλόμενος λόγος, σύμφωνα με τον οποίο η καθολική εξομοίωση του νομοθετικού καθεστώτος μεταβίβασης σύνταξης στις ενήλικες άγαμες θυγατέρες των πολεμικών συνταξιούχων με το αντίστοιχο νομοθετικό καθεστώς που ισχύει για τις άγαμες θυγατέρες των πολιτικών και των στρατιωτικών συνταξιούχων, αντίκειται και στην παρ.2 του άρθρου 21 του Συντάγματος που προβλέπει, μεταξύ των άλλων, το δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος για τους ανάπηρους και τα θύματα πολέμου, καθώς το προαναφερθέν άρθρο του Συντάγματος περιέχει κατευθυντήριες διατάξεις, που δε δεσμεύουν άμεσα το νομοθέτη και τη διοίκηση και επομένως, η υλοποίηση των δικαιωμάτων αυτών εξαρτάται από τις επιλογές του κοινού νομοθέτη, οι οποίες καθορίζονται ανάλογα με τα οικονομικά του Κράτους και τις δημοσιονομικές επιπτώσεις, που συνεπάγεται μακροπρόθεσμα η απονομή συντάξεως ως ισόβια παροχή.
Άλλωστε, η υποχρέωση του Κράτους περί «ειδικής φροντίδας» των ως άνω προσώπων, δεν εξικνείται, κατά τις παραπάνω συνταγματικές διατάξεις, στο σημείο ώστε να θεσμοθετείται υποχρέωση της πολιτείας για μεταβίβαση, σε κάθε περίπτωση, της σύνταξης του αποβιώσαντος πολεμικού συνταξιούχου στην ενήλικη άγαμη θυγατέρα, που δεν πληροί τις προϋποθέσεις που τάσσει ο νόμος. Και τούτο ανεξαρτήτως του ότι ο κοινός νομοθέτης εν προκειμένω, με την κρίσιμη ρύθμιση δεν στερεί τις ενήλικες άγαμες θυγατέρες αποβιώσαντος πολεμικού συνταξιούχου από τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα γενικώς και αδιακρίτως, αλλά απλώς απαιτεί την συνδρομή ορισμένων ορθολογικών και αντικειμενικών προϋποθέσεων. 
Τέλος, η επικαλούμενη παράβαση της αρχής της χρηστής διοίκησης, με την ειδικότερη αιτίαση της παραβίασης της προστατευόμενης εμπιστοσύνης, υπό την έννοια ότι υφίστατο νόμιμη και δικαιολογημένη προσδοκία μεταβίβασης της σύνταξης του αποβιώσαντος πατέρα της, αβασίμως προβάλλεται, διότι η ως άνω μεταβολή του νομικού καθεστώτος συντελέστηκε το έτος 2010, δηλαδή πριν από το έτος 2011, κατά το οποίο επήλθε το θεμελιωτικό του συνταξιοδοτικού της δικαιώματος γεγονός, ήτοι ο θάνατος του πατέρα της. 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡ. ΜΗΛΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ΕΦΕΤΑΙΣ ΑΘΗΝΩΝ 
Τηλ.6945-028153e-mail:natmil@otenet.gr,info@legalaction.gr www.legalaction.gr, 
fb: Αναστασία Μήλιου στις 1.9.15