28 Ιουλίου 2015

Μειώνονται οι κύριες & επικουρικές συντάξεις αναδρομικά από τον Ιούλιο...


Τρίμηνες μειώσεις από 29,16 € έως και 180 € στις κύριες συντάξεις και από 26,94 έως 53,98 € στις Επικουρικές θα έχουν στις αποδοχές τους 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι τον επόμενο μήνα, καθώς οι νέες αυξημένες εισφορές ασθενείας 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ, που θα ισχύουν από την 1η Ιουλίου, θα επιβληθούν αναδρομικά, σύμφωνα με το σχέδιο της εγκυκλίου που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης======>> Στο σχέδιο αυτό μάλιστα, το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει η εφημρίδα  "Ελεύθερος Τύπος", προτείνεται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου να επιβάλλεται εισφορά ασθενείας 6% στις Επικουρικές Συντάξεις όχι στο τελικό ποσό που παίρνουν σήμερα οι δικαιούχοι, αλλά στο αρχικό και υψηλότερο ποσό πριν από τις μειώσεις. 
Πώς θα εφαρμοστούν: 
Οι νέες κρατήσεις θα εφαρμοστούν από τη σύνταξη Σεπτεμβρίου που θα πιστωθεί στο τέλος Αυγούστου. Από τα ποσά που θα λάβουν 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι τον επόμενο μήνα, θα αφαιρεθούν αναδρομικά οι κρατήσεις ασθενείας που αναλογούν στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο. Από τη σύνταξη Οκτωβρίου, οι κρατήσεις θα γίνονται σε μηνιαία βάση. 
Για παράδειγμα: 
1).Δικαιούχος με κύρια σύνταξη 486 ευρώ, έχει σήμερα εισφορά ασθενείας 4% και παίρνει 466,56 ευρώ. Με την αύξηση της εισφοράς κατά 2% (6% αντί για 4%) θα χάσει 9,72 ευρώ το μήνα και η σύνταξη θα πάει στα 456,84 ευρώ. Η απώλεια αυτή θα υπολογιστεί αναδρομικά για τις συντάξεις Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και θα αφαιρεθεί τον επόμενο μήνα. Έτσι ο συνταξιούχος θα έχει συνολική μείωση κατά 29,16 € και θα πληρωθεί 437,40 €. Από τη σύνταξη Οκτωβρίου θα έχει κράτηση 9,72 € και σύνταξη 456,84 ευρώ. 
2).Δικαιούχος με αρχική σύνταξη 3.000 € που παίρνει σήμερα 1.772 € θα επιβαρυνθεί μηνιαίως κατά 60 € λόγω της αύξησης της εισφοράς ασθενείας και κατά 180 € επειδή θα υπολογιστούν και οι εισφορές για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Τα 180 € θα αφαιρεθούν από τη σύνταξη του επόμενου μήνα και έτσι θα πάρει 1.592 €. Τον Οκτώβριο θα έχει τη μηνιαία κράτηση των 60 ευρώ, οπότε η σύνταξη θα πάει στα 1.712 €. 
Επικουρικές: 
Εμπλοκή υπάρχει στις επικουρικές. Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου λένε στο σχέδιο της εγκυκλίου ότι καταβαλλόμενο ποσό για την κράτηση ασθενείας είναι το ποσό που αναγράφεται στην αρχική απόφαση. Αυτό σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος που είχε αρχική επικουρική 400 € και τώρα είναι στα 200 €, με εισφορά 6% στα 400 € θα έχει μείωση 24 €, οπότε η σύνταξη πάει στα 176 €, ενώ με εισφορά 6% στα 200 €, η μείωση είναι 12 € και η σύνταξη πάει στα 188 €. Πηγή:"Ελεύθερος Τύπος"- ΠΗΓΗ:

2 σχόλια:

  1. Δηλαδη θα μπει το επιπλεον 2%(απο 4% σε 6%) και τελικα συνολικη μειωση 6% σε ενα ποσο που δεν παιρνουμε αφου εχουν προηγηθει μειωσεις.Ποιος ανοητος εγκεφαλος το σκεφθηκε;Με ποια λογικη;Θα ηταν πιο" τιμιο" πιστευω να επιβαλλουν κρατηση για την περιθαλψη 9% επι ποσου που αντιστοιχει μετα τις μειωσεις,παρα αυτο το εκτρωμα.Δεν υπαρχει στην ιστορια αλλα και στην προιστορια της ανθρωποτητας παρομοιο παραδειγμα αυταρχικοτητας,στυγνης υποδουλωσης και εξευτελισμου ενος λαου.Ηθικη,Δικαιοσυνη,Συνεση ειναι πλεον λεξεις και εννοιες οι οποιες εχουν παραγκωνιστει προς χαριν της περιφημης δημοσιονομικης σταθεροτητας.Ενα παραμυθι που ο Λαος μας ακουει και ανεχεται επι 5 και πλεον χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποτε έτσι ήταν, από το σύνολον των αποδοχών αφαιρείτο το σύνολον των κρατήσεων, και αυτό πού έμενε έβγαινε η κράτηση της υγείας. Τότε ήτο 2,55%. Τώρα έγινε 6% και από πηγή στα ανύπαρκτα, δηλαδή τα ακαθάριστα, π.χ. μικτά 1711 καθαρά 1280 (έχουν αφαιρεθεί οι κρατήσεις). 1280Χ6%=76,80
    Με το νέο μνημονιακό 1711Χ6%=102,66.
    Δηλαδή σου παίρνει για αέρα-πατέρα 25,86 με το έτσι θέλω. Και κάλυψη υγείας δεν έχεις, διότι και ιατρικές επισκέψεις πληρώνεις και ηυξημένη συμμετοχή έχεις, με τα κολπάκια που ξέρουν. Κατά τα άλλα ζήτω η ανθρώπινη δημικρατικιά δημοκρατία. Και έπονται και οι συνέχειες των περικοπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.