16 Ιουνίου 2015

Μεθοδεύεται η συγχώνευση των Μετοχικών μας Ταμείων...


Κάτι γίνεται στα Μετοχικά Ταμεία και οι πληροφορίες λένε πως το σενάριο της συγχώνευσης των ΜΤ Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας είναι όχι μόνο ενεργό αλλά στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης και πως μόνο τυχαία και «τυπική» δεν ήταν η συνάντηση των Διοικήσεων Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, πριν από περίπου δύο μήνες, στην έδρα του Μ.Τ.Σ. Ένα σενάριο, πάντως, που δεν βρίσκει σύμφωνους τους μετοχομερισματούχους του Μ.Τ.Ν. και του Μ.Τ.Α, που δεν καταλαβαίνουν=====>> γιατί πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα του Μ.Τ.Σ. Άλλωστε, η λύση για τη βιωσιμότητα των Μετοχικών Ταμείων είναι αλλού, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα ακούγονταν προεκλογικά: 
Πρώτον στην αναστροφή των αποτελεσμάτων του PSI.
Δεύτερον στη μείωση των αποστρατειών, αφού –κατά τον ΣΥΡΙΖΑ (31/7/2014)– για την κακή κατάσταση των Μ.Τ. ευθύνεται το «μεγάλο κύμα αποστρατειών της τελευταίας τετραετίας, που αύξησε σημαντικά τον αριθμό των μερισματούχων και επιδείνωσε ακόμα περισσότερο την, ήδη, δυσμενή αναλογία ενεργών μετόχων και μερισματούχων». 
Τρίτον στην παροχή πραγματικών αυξήσεων, γιατί οι μειώσεις εσόδων από τις κρατήσεις επί των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών, λόγω των περικοπών στη μισθοδοσία τους, είχε δυσμενή αντίκτυπο στα Μ.Τ.
Τέταρτον στους εξοπλισμούς, καθώς –σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ– ευθύνεται και η «αυξανόμενη μείωση εσόδων από κρατήσεις πληρωμών εξοπλιστικών προγραμμάτων», πέμπτον στην επιστροφή των διαθεσίμων, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την «μείωση των ρευστών διαθεσίμων», και έκτον στην αύξηση των εσόδων από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. 
Όπως, λοιπόν, σωστά δήλωνε ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών στις 31/7/2014 και όπως επαναλαμβάνουν –ομοίως σωστά– τώρα τα στελέχη, η ενδεδειγμένη απάντηση σε κάθε προσπάθεια αλλαγής που θα είναι στην κατεύθυνση του «μπαλώματος», που στο τέλος θα πληρώσουν πάλι τα στελέχη, είναι η φράση που συνόδευε την τότε δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Κάτω τα χέρια από τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων». 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, ήταν αυτός που τον Απρίλιο του 2011 κατήγγειλε τα σενάρια συνένωσης των Μ.Τ ως λύση στο πρόβλημα του Μ.Τ.Σ, σημειώνοντας πως «τους τελευταίους μήνες στο σύνολο του ημερήσιου Τύπου φιλοξενούνται άρθρα για τη συνένωση των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα του ΜΤΣ, το οποίο, όμως, είναι αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης η οποία συντελέστηκε με ευθύνη και κάλυψη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, αλλά και της μεταφοράς των Ταμείων στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης». ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΡΙΔΑ "ΑΡΑΣΚΗΝΙΟ"-staratalogia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.