20 Φεβρουαρίου 2015

Διευκρινήσεις του Ι.Κ.Α. για την ασφάλιση των Αποστράτων & των προστατευομένων μελών...


΄Υστερα από παρέμβαση με άρθρο (ΕΔΩ) του Γ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, προέδρου Σ.Α./ΣΣΑΣ, λειτούργησαν άμεσα τα αντανακλαστικά της Διοίκησης του Ι.Κ.Α, όπου με εντολή-παρέμβαση, του Υποδιοικητή του,παρήγγειλε στους αρμόδιους φορείς του Ιδρύματος να έλθουν σε επικοινωνία μαζί του, για να συζητήσουν εκτενώς το θέμα και να δοθούν αμοιβαίες επεξηγήσεις επ΄ αυτού. - Συγκεκριμένα ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία για επικοινωνία η κ. Δ. Γεωργίου από την Διοίκηση έργων εκσυγχρονισμού του Ι.Κ.Α., όπου εκφράσθηκε η άποψη της πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας και προς επίρρωση των λεγόμενών της, μου γνωστοποίησε τα παρακάτω:.......>> Η εφαρμογή της εγγραφής χρηστών-ασφαλισμένων του τέως Ο.Π.Α.Δ, δεν έχει ολοκληρωθεί στο κομμάτι συσχέτισης-σύζευξης στοιχείων κωδικών πρόσβασης χρηστών και αντιστοίχου κλειδαρίθμου, πλήν όμως όσοι προέβησαν σε εγγραφή μέσω κωδικών taxisnet, θεωρούνται ήδη από το σύστημα «εγγεγραμμένοι χρήστες» με «ενεργοποιημένο λογαριασμό
Για την θεώρηση βιβλιαρίων των προστατευομένων μελών οικογενειών ασφαλισμένων, ασφαλώς και στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει η δυνατότητα υλοποίησης αυτής, μέσω επέκτασης της ηλεκτρονικής εφαρμογής. Όσοι δε, εκ των συναδέλφων μεταβούν στα οικεία υποκαταστήματα του ΙΚΑ, θα εξυπηρετηθούν πάραυτα από το προσωπικό. 
• Για τα ανήλικα τέκνα, όπου αναγράφεται στη σχετική βεβαίωση, λήξη της υγειονομικής τους περιθάλψεως την 28/02/2015, η ανανέωση θα λάβει χώρα οίκοθεν και δεν υφίσταται θέμα ανησυχίας, ενώ όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, με την τελική μορφή που θα λάβει η οικεία εφαρμογή, θα υφίσταται η δυνατότητα υλοποιήσεως συναφών ενεργειών ηλεκτρονικώς προς αποφυγή μετάβασης και ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, στα υπαγόμενα σε αυτούς, υποκαταστήματα του Ιδρύματος.ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.