30 Σεπτεμβρίου 2014

Βιωσιμότητα Μετοχικών Ταμείων,άρθρο 220 Ν.4281/2014...


Το καλοκαίρι ψηφίστηκε ο N.4281/14, που περιλαμβάνεται το “περίφημο” άρθρο 220: Εγκύκλιος Ν.4281 της 26-9-2014. 
Με το άρθρο αυτό επεκτείνονται σε όλους τους φορείς του Δημοσίου που χορηγούν εφάπαξ (Ταμεία Πρόνοιας, Μετοχικά Ταμεία) οι ρυθμίσεις που ισχύουν ήδη για τους φορείς αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας. 
Η ρύθμιση ουσιαστικά είναι μόνο μία: Η υποχρέωση εφαρμογής από όλα τα ταμεία νέου τρόπου υπολογισμού εφάπαξ με κατάλληλο μαθηματικό τύπο, ο οποίος θα διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν στο μέλλον νέα ελλείμματα (ρήτρα μηδενικού ελλείματος). Αυτός ο μαθηματικός τύπος θα είναι διαφορετικός για κάθε ταμείο και θα βασίζεται σε αναλογιστικές μελέτες βιωσιμότητας που θα ....>> πρέπει να εκπονηθούν με μέριμνα των Ταμείων για το σκοπό αυτό, με βάση τα εκτιμώμενα έσοδα (από τους μετόχους και άλλες πηγές), τον αριθμό των μετόχων, το ρυθμό συνταξιοδότησης ανά έτος κλπ. Ειδικά για τα Ταμεία Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού, ΤΕΑΠΑΣΑ και ΤΑΛΣ προστέθηκε ρήτρα διατήρησης αξιόμαχου του στρατεύματος, το οποίο σημαίνει ότι ο μαθηματικός τύπος δεν θα στηρίζεται αποκλειστικά στα οικονομικά δεδομένα (όπως ισχύει στα άλλα ταμεία), αλλά θα προβλέπεται η σταδιακή μείωση του εφάπαξ ώστε τα ελλείματα να μηδενιστούν σε βάθος χρόνου. Όπως είναι ευνόητο ο όρος “ρήτρα αξιόμαχου” από μόνος του είναι τελείως ασαφής, οπότε για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με τα μελλοντικά εφάπαξ θα πρέπει να αποφασιστούν πρώτα οι “λεπτομέρειες” (διάρκεια προσαρμογής, ποσοστό μείωσης ανά έτος κλπ). 
Σήμερα το Μ.Τ.Ν. εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί τη διενέργεια διαγωνισμού από το ΥΠΕΘΑ για την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας:Προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού του ΥΠΕΘΑ.
Το Τ.Α.Λ.Σ. έχει αναθέσει ήδη την εκπόνηση της προβλεπόμενης μελέτης βιωσιμότητας, σύμφωνα με το δημοσίευμα:Ανακοίνωση Π.Ε.Α.Λ.Σ.  
Τέλος, το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. με το Ν.4281/14 καλείται να αποφασίσει μέχρι το τέλος του 2014 εάν θέλει να μετατραπεί σε Ν.Π.Ι.Δ., χωρίς καμία επιδότηση από το κράτος (άρα να έχει μηδενικό ετήσιο έλλειμμα), ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα υπαχθεί στο Ε.Τ.Ε.Α. (αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας). Έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Ταμείου: Διευκρινίσεις εφαρμογής του Ν.4281/2014 
Οι επόμενοι μήνες είναι σημαντικοί για το μέλλον όλων των Ταμείων, αλλά δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα πριν από τη δημοσιοποίηση των αναλογιστικών μελετών βιωσιμότητας, ενώ μέχρι τότε αναμένεται να υπάρχουν μόνο “διαρροές” και “εκτιμήσεις”.

29 Σεπτεμβρίου 2014

Δικαστικοί κύκλοι βλέπουν ...κενά στο κυβερνητικό σχέδιο για τους ένστολους!...

Μεγάλο πρόβλημα μπορεί να προκύψει για την κυβέρνηση και με τους ένστολους, καθώς δικαστικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι δεν αποτελεί συμμόρφωση προς τις αποφάσεις Σ.τ.Ε.η σταδιακή επαναφορά από τον Δεκέμβριο του 50% των μηνιαίων αποδοχών που περικόπηκαν από τον Αύγουστο 2012 και η καταβολή των αναδρομικών διαφορών,σε βάθος διετίας από τον Ιανουάριο 2015. 
Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν ότι η αρμόδια Επιτροπή του Σ.τ.Ε. που ελέγχει τη μη συμμόρφωση σε δικαστικές αποφάσεις, έκρινε πρόσφατα υπό τον πρόεδρο Σ.τ.Ε Σ. Ρίζο ότι η συμμόρφωση προς τις ακυρωτικές αποφάσεις «πρέπει να είναι.........>> πλήρης και κατά το δυνατόν άμεση, υπό την έννοια ότι μετά τη δημοσίευση της απόφασης οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να προβαίνουν σε κάθε ενέργεια που είναι απαραίτητη για την υλοποίηση του ακυρωτικού αποτελέσματος και δεν δύνανται να αδρανούν επικαλούμενες λόγους που δεν εδράζονται σε συνταγματικές διατάξεις, διότι διαφορετικά αναιρείται ο σκοπός του Συντάγματος» (που σχετίζεται με την απονομή της δικαιοσύνης). 
Στις σχετικές αποφάσεις επισημαίνεται ότι η πρώτη υποχρέωση του Δημοσίου είναι να καταβάλει τα αναδρομικά (που υποχρεώθηκαν αχρεωστήτως να επιστρέψουν οι ένστολοι) και επιπροσθέτως να επαναφέρει τις αποδοχές στα επίπεδα του Ιουλίου 2012. 
Επίσης αν και αναγνωρίζονται οι εγγενείς δυσχέρειες λόγω των δημοσιονομικών συνεπειών, επισημαίνεται η ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση και δεν γίνονται δεκτοί οι ισχυρισμοί του Δημοσίου για την αναμενόμενη συνάντηση και διαπραγμάτευση με την τρόικα, καθώς τονίζεται ότι «δεν συνιστούν νόμιμα εμπόδια για την αιτούμενη συμμόρφωση ούτε δικαιολογούν προσωρινή αποχή από αυτήν, ως μη βασιζόμενα σε κάποια συνταγματική διάταξη ή αρχή». 
Τονίζεται επίσης ότι δεν μπορεί να θεσπιστεί νέο μισθολόγιο στα επίπεδα του ν.4093/12 γιατί θα παραβίαζε το Σύνταγμα. Η Επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου τον Νοέμβριο για να διαπιστώσει εάν προχωρά η πλήρης συμμόρφωση, αλλιώς απειλούνται πρόστιμα.
Το ανωτέρω αποτελεί μέρους του κειμένου με θέμα:Αναδρομικά:Αναδρομικά τώρα ζητούν οι Δικαστικοί:

28 Σεπτεμβρίου 2014

Σχεδόν η ίδια σύνταξη, είτε με δικαίωση, είτε με ...ημίμετρα!!! (Αναλυτικοί Πίνακες)

Ο Απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας,Επαμεινώνδας ΚΟΛΟΜΕΤΣΟΣ, αναλύει παραστατικά το πως θα διαμορφωθεί η σύνταξή του,είτε με τη δικαίωση από το Σ.τ.Ε, είτε με τα ημίμετρα,καθότι έχει μπεί αλγόριθμος   (κόφτης) στις συντάξεις και οι αυξήσεις  δεν θα φαίνονται,διότι  θα απορροφούνται από τις κρατήσεις και ως εκ τούτου θα παραμείνει στα ίδια περίπου με τα σημερινά επίπεδα!!
π.χ: Η 1η εικόνα αφορά τα σημερινά δεδομένα...
Η 2η εικόνα αφορά αν μου επιστραφούν τα μισά (160 ευρώ) και η 3η αν μου επιστραφεί.....>> όλη η περικοπή (320 ευρώ).Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι όσοι περιμένουμε να δικαιωθούμε θα παίρνουμε την ίδια περίπου σύνταξη,είτε κάποιος ξεκινά από τα 2129 ευρώ,είτε από τα 2289!! Στις κατωτέρω εικόνες φαίνεται το ποσό διόρθωσης και η μηνιαία σύνταξη...


ΕΙΚΟΝΑ 1η
ΕΙΚΟΝΑ 2η
ΕΙΚΟΝΑ 3η

27 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώτα η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και μετά οι Ε.Δ!!!

"Αξιωματούχος” του Yπουργείου Οικονομικών τοποθέτησε τελευταίους των τελευταίων τους Έλληνες στρατιωτικούς στην μισθολογική κλίμακα στο μεγάλο “τσεκούρωμα” του 2012, τοποθετώντας πάνω απ΄ αυτούς ακόμη και τους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών!!Την αποκάλυψη βόμβα έκανε ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης.....>>> Τάκης Μπαλτάκος,στην αποκλειστική του συνέντευξή του στο Onalert. Ο κ. Μπαλτάκος περιγράφει με λεπτομέρειες την επικοινωνία που είχε με τον “αξιωματούχο” του Υπουργείου Οικονομικών. Δεν τον κατονομάζει για να μην τον “στοχοποιήσει” όπως λέει.,αλλά ο διάλογος που περιγράφει είναι απίστευτος!! Δείτε το σχετικό video...


ΝΟΜΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ Σ.Α.-Ε.Δ. ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ -ΜΙΣΘΟΥΣ...



Έτοιμοι για νομική αντεπίθεση εμφανίζονται τα στελέχη Ε.Δ-Σ.Α μετά τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει «κούρεμα» τόσο στους μισθούς τους, όσο και στα αναδρομικά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι στρατιωτικοί - Σώματα Ασφαλείας εμφανίζονται ανυποχώρητοι αναφορικά με το ύψος του ποσού που ετοιμάζεται να τους επιστρέψει το υπουργείο Οικονομικών ως αναδρομικά, καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά «στο θέμα της απόφασης του Συμβούλιου της Επικρατείας (Σ.τ.Ε) δεν υπάρχει πολιτική διαπραγμάτευση». Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την πλευρά των στελεχών Ε.Δ-Σ.Α, δεν υπάρχει καμία περίπτωση διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση, εφόσον αποφασιστεί η επιστροφή των αναδρομικών να γίνει με βάση το νέο μειωμένο.....>>> μισθολόγιο, που ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση. 
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο συγκεκριμένο θέμα είναι ξεκάθαρη και ορίζει ότι θα πρέπει να τους επιστραφεί αναδρομικά ολόκληρη η διαφορά μεταξύ του μισθού που εφαρμόστηκε από την 1η Αυγούστου 2012 και αυτού που ίσχυε έως και τον Ιούλιο του 2012, εξηγούν. 
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, όπως για παράδειγμα εάν η κυβέρνηση αποφασίσει τα αναδρομικά να τα υπολογίσει με βάση το νέο «κουρεμένο» μισθολόγιο τους, εμφανίζονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε νέες αγωγές κατά του Δημοσίου, μέχρι να δικαιωθούν πλήρως. 
Παράλληλα, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση κακώς θεωρεί ότι κερδίζει χρόνο μη εφαρμόζοντας την απόφαση του Σ.τ.Ε, καθώς αυτή αναφέρει ότι τα αναδρομικά θα υπολογιστούν έως το μήνα που θα ψηφιστεί το νέο «αυξημένο» μισθολόγιο τους. 
Αντίθετα, μεγαλύτερη διάθεση συμβιβασμού δείχνουν αναφορικά με την περίπτωση το νέο μισθολόγιο να προβλέπει -τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα- την επιστροφή του 50% του ποσού που τους κόπηκε τον Αύγουστο του 2012. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές από την πλευρά των στρατιωτικών - Σωμάτων Ασφαλείας, η συγκεκριμένη απόφαση, θα κριθεί από το Σ.τ.Ε στη συνεδρίαση της 28 Νοεμβρίου, όταν θα εξετάσει αν το υπουργείο Οικονομικών έχει συμμορφωθεί με την απόφαση του. 
Ωστόσο, όπως προσθέτουν, όταν ανακοινωθεί το νέο μισθολόγιο τότε οι Ομοσπονδίες τους θα εξετάσουν το νέο νόμο και θα αποφασίσουν εάν θα δεχθούν το νέο μισθολόγιο ή θα προσφύγουν και πάλι στη δικαιοσύνη. 
Όπως και να έχει η ανυποχώρητη στάση των στελεχών Ε.Δ-Σ.Α αναφορικά με τα αναδρομικά, αλλά και η στάση αναμονής που κρατούν για το νέο μισθολόγιο, δημιουργεί κίνδυνο νέας δημοσιονομικής τρύπας ύψους από 300 έως και 500.000.000 ευρώ. 
Παράλληλα, υπενθυμίζουν ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν την ακύρωση του «ξεπαγώματος» των μισθολογικών προαγωγών τους, ώστε να μειωθεί το συνολικό κόστος κατά τουλάχιστον 70 εκατ. ευρώ. Όπως τονίζουν και σε αυτή την περίπτωση θα κινηθούν δικαστικά με νέες αγωγές. 
Νομικοί κύκλοι εξηγούν ότι το θέμα των αναδρομικών ενδέχεται να προκαλέσει και νέα εμπλοκή για την κυβέρνηση από το ΣτΕ. Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις το Σ.τ.Ε μπορεί να κρίνει ότι οι νέοι μισθοί δεν θίγουν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ωστόσο η απόφαση για τα μειωμένα αναδρομικά δεν κινείται στο πλαίσιο της απόφασης του ΣτΕ. 
Όπως σημείωναν βέβαια οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να προχωρήσει στην κατάθεση ενός μειωμένου μισθολογίου και την ίδια στιγμή να κατέβαλε τα αναδρομικά με βάση το μισθό του Ιουλίου 2012, καθώς θα ήταν σαν να αναγνωρίζει το παλαιό μισθολόγιο δίνοντας παράλληλα λαβή για νέες αγωγές! ΠΗΓΗ:

26 Σεπτεμβρίου 2014

EΦΗΜΕΡΙΔΑ "AΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" ΤΗΣ ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ...

Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" της Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης,για έγκυρη και ακομμάτιστη ενημέρωση....>> Για ανάγνωση,πατήστε ΕΔΩ:

25 Σεπτεμβρίου 2014

Δόσεις δανείου του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων που κρατούνται από τις συντάξεις του Δημοσίου...


Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ανακοινώνεται ότι, στα πλαίσια της απλούστευσης των διαδικασιών, από τη σύνταξη μηνός Οκτωβρίου 2014 (που θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του Δημοσίου στις 29/09/2014), οι μεταβολές (εξοφλήσεις, αναπροσαρμογές, νέες καταχωρήσεις) που αφορούν δόσεις δανείων που λαμβάνουν συνταξιούχοι του Δημοσίου από το Τ.Π.& Δ. και κρατούνται από τη σύνταξή τους, θα γίνονται.....>> αυτόματα με αποστολή ηλεκτρονικού αρχείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων απ΄ευθείας προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, χωρίς τη μεσολάβηση της Υπηρεσίας Συντάξεων.
Κατόπιν τούτου για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει ως προς το ποσό της δόσης που κρατείται από τη σύνταξή σας, θα πρέπει να απευθύνεστε στο Τ.Π.& Δ., το οποίο πλέον έχει την αποκλειστική ευθύνη, στα τηλέφωνα 213-211.65.55, 213-21.16.266, 213-21.16.276 και 213-21.16.249 και ΟΧΙ στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γ.Λ.Κ.
                                                                       Ο Γενικός Διευθυντής 
Σπυρ. Ντάνος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ...


Ανακοινώνεται ότι ο Σύνδεσμός μας διοργανώνει αιμοδοσία την  02-10-2014,ημέρα Πέμπτη και από τις ώρες 09.00΄-13.00΄στα Γραφεία του Συνδέσμου,Ηρώων Πολυτεχνείου 28......>> Παρακαλούνται οι αιμοδότες συνάδελφοι να προσέλθουν στην αιμοδοσία για ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος.-

Αυξήσεις στις αποδοχές των ένστολων από τον Νοέμβριο!

Στη μισθοδοσία του Νοεμβρίου θα περάσουν οι αυξήσεις στο μισθό των ενστόλων, καλύπτοντας ένα τμήμα των απωλειών που υπέστησαν με τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια τον Ιούλιο του 2012 (νόμος 4046/2012) και οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από τη Δικαιοσύνη. 
Το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει ότι θα λάβουν στην παρούσα φάση το 50% του μηνιαίου ποσού που κόπηκε πριν από δύο χρόνια, καθώς όπως έχει εξαγγελθεί, η πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών τους θα γίνει σταδιακά. 
Σχετικά με τα αναδρομικά που πρέπει να λάβουν, αυτά θα αφορούν στο διάστημα μεταξύ......>> Αυγούστου 2012 και Σεπτεμβρίου 2014.  
Οι αυξήσεις στους μεικτούς μισθούς θα περάσουν και στις συντάξεις και από την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινούν από 1% και θα φτάνουν ως το 13%. 
Αυτό πρακτικά σημαίνε ότι το ποσό που θα βλέπουν στο μισθό τους επιπλέον, θα κυμαίνεται από 2 έως 232 ευρώ! 
Οι αυξήσεις στα επιδόματα προβλέπονται από 4% ως και 18%. Σε ό,τι αφορά στα αναδρομικά τα ποσά θα κυμανθούν από 104 ευρώ ως και 6.000 και θα καταβληθούν σε βάθος διετίας. 
Οι μηνιαίες αυξήσεις υπολογίζονται ως εξής: 
Αντιστράτηγος 137 ευρώ το μήνα 
Υποστράτηγος 113 ευρώ το μήνα 
Ταξίαρχος 99 ευρώ το μήνα 
Συνταγματάρχης 
75 ευρώ το μήνα 
Αντισυνταγματάρχης 59 ευρώ το μήνα 
Ταγματάρχης 50 ευρώ το μήνα 
Λοχαγός 44 ευρώ το μήνα 
Υπολοχαγός 31 ευρώ το μήνα 
Ανθυπολοχαγός 12 ευρώ το μήνα 
Ανθυπαστπιστής 20 ευρώ το μήνα 
Αρχιλοχίας 20 ευρώ το μήνα 
Επιλοχίας 15 ευρώ το μήνα 
Δεκανέας 7 ευρώ το μήνα 
Μόνιμος στρατιώτης 4 ευρώ το μήνα ΠΗΓΗ:ΣΧΟΛΙΟ:Ανάλυση: Συνταγματάρχης αύξηση 75 €. Αντισυνταγματάρχης 59 €. Διαφορά 16 €, δια δύο (1/2) = 8  για εμάς δηλαδή 59+8=67 ευρώ μικτά (εάν αντιστοιχεί για τους ε.ε.), τότε 67Χ80% = 53,60 για εμάς μικτά. Οι κρατήσεις βγαίνουν 29,23 - 4 ευρώ ο φόρος = 25 καθαρά!!



 

24 Σεπτεμβρίου 2014

Κλειστό το TaxisNet δύο μέρες πριν την λήξη πληρωμής του ΕΝΦΙΑ!!


Συγκεκριμένα η Γ.Γ.Π.Σ. με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του TAXISNET δεν θα είναι διαθέσιμες από την Κυριακή (28-9-2014) στις 12:00 μμ έως τη Δευτέρα (29-9-2014) στις 7:00 π.μ λόγω προγραμματισμένων εργασιών προληπτικής συντήρησης.
Έτσι αναμένεται να δημιουργηθεί το απόλυτο χάος την Δευτέρα με όσους απο τους 6.200.000 φορολογούμενους δεν έχουν εκτυπώσει την Ταυτότητα οφειλής να προσπαθούν να μπούν στο Taxisnet την Δευτέρα αλλά όπως είθισται τέτοιες ημέρες... χωρίς αποτέλεσμα.........>> Το κλείσιμο αυτό του Taxisnet για μια ολόκληρη ημέρα, δύο μέρες μόνο πριν την λήξη της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, θα δημιουργήσει πραγματικό «έμφραγμα» στο σύστημα με αποτέλεσμα όπως πάντα να δημιουργηθεί πραγματικός πανικός στους ιδιοκτήτες ακινήτων της χώρας και απίστευτες ουρές στις τράπεζες την τελευταία ημέρα που είναι η Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η μέχρι στιγμής ανταπόκριση των υπόχρεων του φόρου δεν είναι και τόσο μεγάλη, αφού όλοι αναμένουν το τέλος της προθεσμίας για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, είτε λόγω της επικείμενης μισθοδοσίας για τους εργαζόμενους, είτε λόγω της «πατροπαράδοτης παράδοσης» όλοι να τρέχουν την τελευταία στιγμή!ΠΗΓΗ:

23 Σεπτεμβρίου 2014

OXI ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ...

«Όχι» στο νέο μισθολόγιο, «Ναι» στην απόφαση του ΣτΕ, 

«Ίσως» στον συμψηφισμό...

Απογοήτευση και αγανάκτηση είναι οι λέξεις που κυριαρχούν στις τάξεις των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τους ενστόλους δεν τους ικανοποιεί ούτε στο ελάχιστο. Αυτό, καθώς παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αποκατάσταση τωναποδοχών τους σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012 μόλις και μετά βίας φτάνει το 40-50%. 
«Να εφαρμόσουν πλήρως την απόφαση του ΣτΕ και να μην προσπαθούν να μας χρυσώσουν το χάπι με το νέο μισθολόγιο», δηλώνει......>>> σε έντονο ύφος στο «Π» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος. «Να εισακουστεί η απόφαση της Δικαιοσύνης και να μας επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που άδικα μας έκοψαν», σημειώνει ακόμα ο κ. Φωτόπουλος. 
Παράλληλα, σε ερώτηση για την πρόταση των 20 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για συμψηφισμό των οφειλών των ενστόλων προς το Δημόσιο με τα αναδρομικά που τους οφείλονται με βάση την απόφαση του Σ.τ.Ε, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ χαρακτηρίζει «θετικό και καλοδεχούμενο το ενδιαφέρον τους. Όμως, πάνω σε ποια βάση να γίνει ο συμψηφισμός αυτός; Ακόμα δεν έχει ψηφιστεί το νέο μισθολόγιο. Εμείς ως Ομοσπονδία καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση για αποκατάσταση της αδικίας. Αυτή είναι η θέση μας και δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε το δίκιο μας». «Επικοινωνιακό τέχνασμα» Α
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και υπεύθυνος του κλάδου Οικονομικών της Ομοσπονδίας,Αντώνης Ζαχαριουδάκης, έκανε λόγο για μία «πρόταση μη ρεαλιστική, καθώς το σύνολο των συναδέλφων δεν έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο, στο ύψος των αναδρομικών που πρέπει να καταβληθούν. Θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, με το οποίο επιδιώκεται η καταβολή την χρημάτων –που πρέπει να μας δώσει πίσω το Δημόσιο– σε βάθος χρόνου». 
Αντίθετος εμφανίζεται ο κ. Ζαχαριουδάκης και με τις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου για το νέο μισθολόγιο: «Πλήρης και άμεση εφαρμογή της απόφασης του Σ.τ.Ε. Αυτή είναι η θέση μας και αυτήν έχει διατυπώσει και η Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου, που καλεί την κυβέρνηση να επαναφέρει τους μισθούς στο επίπεδο πριν από την εφαρμογή του νόμου 4093». 
Αισθητά πιο χαμηλοί ήταν οι τόνοι από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρη Σταθόπουλο, ο οποίος για το νέο μισθολόγιο δηλώνει ότι «περιμένουμε να δούμε το τελικό σχέδιο. Υπάρχουν οι αποφάσεις του ΣτΕ στα χέρια μας. Αντιλαμβανόμαστε, όμως, ότι σε αυτή την περίοδο τα πλαίσια είναι ασφυκτικά. Θα δούμε κατά πόσον μας ικανοποιούν οι αλλαγές και εν συνεχεία θα αποφασίσουμε τη στάση μας». Όσον αφορά την πρόταση των 20 βουλευτών της ΝΔ για τον συμψηφισμό, ο κ. Σταθόπουλος δηλώνει πως«ακόμα δεν έχουμε επεξεργαστεί πλήρως την πρόταση, αλλά σε πρώτη φάση είμαστε θετικοί. Να δούμε πρώτα, βέβαια, τι χάνουμε και τι παίρνουμε πίσω από το νέο μισθολόγιο». ΠΗΓΗ:

Ενημέρωση των υποψηφίων για Αστυνομικές Σχολές σχολικού έτους 2014-2015...





22 Σεπτεμβρίου 2014

Eφημερίδα "Ἁπογευματινή" της Κωνσταντινούπολης....

Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" της Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης. Δήλωση του Οικομενικού Πατριάρχου "Καταδικάζομεν απεριφράστως..." Σελίδα 1 & 3 (για τις διώξεις που υφίστανται οι Χριστιανικοί πληθυσμοί στη Μέση Ανατολή).......>> Για ανάγνωση κλικ ΕΔΩ:

21 Σεπτεμβρίου 2014

Μειώνονται οι κρατήσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους...

Εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι που λαμβάνουν πάνω από 833 ευρώ το μήνα, θα δουν, από τον Ιανουάριο του 2015, τις κρατήσεις φόρου εισοδήματος να μειώνονται κατά 8 έως και 85 ευρώ το μήνα, λόγω των μειώσεων των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες και της αύξησης του αφορολογήτου ορίου από τα 9.550 στα 11.500 ευρώ, που προβλέπονται στο πακέτο φοροελαφρύνσεων το οποίο σχεδιάζει να εντάξει η κυβέρνηση στον κρατικό προϋπολογισμό του επόμενου έτους.....>> Ειδικά δε όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι λαμβάνουν κάθε μήνα πάνω από 1.000 ευρώ (πάνω από 12.000 ευρώ, ετησίως) θα έχουν ακόμη μεγαλύτερα οφέλη, καθώς από τον Ιανουάριο θα μειωθούν και οι κρατήσεις της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που επιβάλλονται επί των αποδοχών τους.


19 Σεπτεμβρίου 2014

Ανησυχία στους ενστόλους για τις επικουρικές και το εφάπαξ...

´Εντονη ανησυχία επικρατεί στους κόλπους των σωμάτων ασφαλείας και των στρατιωτικών, καθώς απομένουν περίπου 100 μέρες μέχρι το τέλος του χρόνου κι ακόμη δεν γνωρίζουν την τύχη των επικουρικών τους Ταμείων και των εφάπαξ τους. 
Ο νόμος που πέρασε εν μέσω έντονων αντιδράσεων, στο τέλος Ιουλίου, δίνει τη δυνατότητα μετατροπής του κλάδου επικουρικής ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού (ΤΕΑΠΙΕΝ) σε επαγγελματικά Ταμεία, έως τις 31/12/2014. 
Παράλληλα, ορίζει ότι έως το τέλος Οκτωβρίου πρέπει να καθοριστούν με κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργών οι τεχνικές παράμετροι από τις οποίες θα προκύψει ο συντελεστής βιωσιμότητας ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ετησίων ελλειμμάτων για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων και τους ειδικούς κλάδους και λογαριασμούς των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού......>> Ειδικά για τα Ταμεία εφάπαξ, η απόφαση πρέπει να ενσωματώνει και τη «ρήτρα διασφάλισης αξιόμαχου». 
Οι εκπρόσωποι των ενστόλων βρίσκονται σε αναβρασμό καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να αποφασίσουν τη μετατροπή του ΤΕΑΠΑΣΑ σε Ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης ή την ένταξή του στο επικουρικό των μισθωτών (ΕΤΕΑ). 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με επιστολή της προς τη διοίκηση του ΤΕΑΠΑΣΑ επισημαίνει ότι τα χρονικά όρια έχουν στενέψει ασφυκτικά και ζητεί ενημέρωση για το αν έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπονται από τον νόμο. Ζητεί να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τον καθορισμό της ρήτρας αξιόμαχου και του συντελεστή βιωσιμότητας καθώς και για την ανάθεση και ολοκλήρωση των απαιτούμενων αναλογιστικών μελετών. 
Πρόκειται για παράγοντες καθοριστικούς για το μέλλον του Ταμείου και το ύψος των μελλοντικών παροχών. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που διακινήθηκαν στους κόλπους των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και των στρατιωτικών, ο αρχικός σχεδιασμός του συντελεστή βιωσιμότητας οδηγούσε σε δραματικές περικοπές των εφάπαξ, που μεσοσταθμικά έφθαναν ακόμη και πάνω από 50%. 
Η ανησυχία των ασφαλισμένων μεγεθύνεται από το βάρος της απόφασης που θα κληθούν να πάρουν μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα. Και τούτο, διότι ακόμη κι αν αποφασιστεί να μην ενταχθούν στο ΕΤΕΑ, το ΤΕΑΠΑΣΑ και το ΤΕΑΠΙΕΝ, αυτό δεν σημαίνει ότι αποφεύγουν τις περικοπές. 
Ο νόμος ορίζει ότι και στην περίπτωση της επαγγελματικής ασφάλισης, το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης θα διαμορφώνεται με βάση «συντελεστή βιωσιμότητας, ο οποίος θα πρέπει να αναπροσαρμόζει σε ετήσια βάση τις νέες και τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, μέσω ενός μηχανισμού μειωμένης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, ανάλογα με τις καταβαλλόμενες εισφορές, έτσι ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ελλειμμάτων στο Ταμείο, αποκλείοντας κάθε μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό». Αυτό που ίσως κερδίσουν εάν επιλέξουν τη λύση της επαγγελματικής ασφάλισης είναι, κατά τη διαδικασία υπολογισμού της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, να ληφθούν υπόψη μόνο τα δικά τους ελλείμματα και όχι τα συνολικά ελλείμματα των Ταμείων που συμμετέχουν στο ΕΤΕΑ. 
Συμψηφισμός οφειλών Οφειλές ύψους έως 20.000 ευρώ προς τον ΟΑΕΕ και 15.000 ευρώ προς τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία συμψηφίζονται και παρακρατούνται σε έως και 40 μηνιαίες δόσεις από τους υποψήφιους συνταξιούχους, ακόμη κι αν έχουν διαδοχική ασφάλιση. Τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθούν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί που συμμετέχουν στη διαδικασία καθορίζει υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. 
Σύμφωνα με αυτή, το οφειλόμενο ποσό θα παρακρατείται από τον φορέα που απονέμει τη σύνταξη, σε έως και 40 μηνιαίες δόσεις, και θα αποδίδεται στα άλλα ταμεία στα οποία υφίσταται οφειλή. Για ποσό οφειλής μεγαλύτερο των 20.000 ευρώ για τον ΟΑΕΕ και 15.000 ευρώ στα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία, ο υποψήφιος συνταξιούχος οφείλει να εξοφλήσει το επιπλέον ποσό εφάπαξ. 
Στην περίπτωση δε που η συγκεκριμένη οφειλή είναι ληξιπρόθεσμη, πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ όλο το ποσό. Μόνο τότε θα εκδίδεται βεβαίωση του χρόνου ασφάλισης και θα κινείται η διαδικασία συνταξιοδότησης. Με την πρώτη σύνταξη θα παρακρατείται και η πρώτη δόση της οφειλής.ΠΗΓΗ:

18 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Μ.Τ.Σ. για πληρωμή ΒΟΕΑ μηνός Αυγούστου 2014...

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα δικαιούχα του Β.Ο.Ε.Α. τέκνα, τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση για τη χορήγησή του το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, ενόψει της επικείμενης πληρωμής τους, ότι πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν (ταχυαποστολή - courier) στο ΜΤΣ Φορολογική Ενημερότητα για....>>> είσπραξη χρημάτων στο όνομά τους, το αργότερο μέχρι 8 Οκτωβρίου 2014. 

- Αποστολή Στοιχείων στη Διεύθυνση: 
Μετοχικό Ταμείο Στρατού 
Κολοκοτρώνη 13,T.K. 10562, Αθήνα 
(Υπόψη κας Μπασουκέα Σταυρούλας)

Μελετάται να επιστραφεί στους Στρατιωτικούς το 40% του ποσού που περικόπηκε...


Κάθε μήνα θα αυξηθεί ο μισθός από 30 έως 400 ευρώ,ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας σε όλους τους κλάδους. 
Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι με αυτό το σενάριο θα ικανοποιήσουν εν μέρει και τους ένστολους και τις ανάγκες του προϋπολογισμού για να μην εκτροχιαστεί.

Τα αναδρομικά θα δοθούν με βάση το νέο μισθολόγιο που θα διαμορφωθεί αλλά και σε δόσεις. 
Από τα αναδρομικά θα αφαιρεθεί το επίδομα που είχαν πάρει ως κοινωνικό μέρισμα τον Ιούνιο. ΠΗΓΗ:
ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΟ 2012

17 Σεπτεμβρίου 2014

Βαθμολογική και Μισθολογική εξέλιξη Αστυνομικων - Αναλυτικοί Πίνακες...

Επειδή, λόγω της δικαστικής απόφασης του Σ.τ.Ε. και των σχετικών δημοσιευμάτων με τις δηλώσεις μελών της κυβέρνησης, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από όλα τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, για το ισχύον σύστημα των μισθολογικών προαγωγών - ωριμάνσεων, που ισχύει βάσει του Νόμου 2838/2000, για την καλύτερη ενημέρωση και πληροφόρησή σας, σας κοινοποιούμε τους σχετικούς πίνακες. 
Στην παρούσα στιγμή είναι πολύ χρήσιμο για τον κάθε ένστολο-Απόστρατο να γνωρίζει τον μισθολογικό (βασικό) μισθό που έχει, προκειμένου να γνωρίζει τις επερχόμενες αυξήσεις, λόγω της αύξησης του βασικού, συν βέβαια την αύξηση λόγω του χρονοεπιδόματος.......>> Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι επίκειται η ενημέρωση για την αύξηση στα υπόλοιπα επιδόματα (εξομάλυνσης, ειδικής απασχόλησης, ειδικών συνθηκών, επιτελικής ευθύνης και ενδεχομένως των νυχτερινών) που προφανώς θα είναι ανάλογη με αυτήν των βασικών μισθών. ΠΗΓΗ:
ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥΣΟ ΠΙΝΑΚΕΣ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ:

16 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΖΗΤΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ.ΟΙΚ....

Με παρέμβασή τους, προς τον Υπουργό Οικονομικών,(20) βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν τον συμψηφισμό των πάσης φύσεως υποχρεώσεων των Στρατιωτικών προς το Δημόσιο με τα αναδρομικά του Σ.τ.Ε. 
Στην ερώτηση, αναφέρονται τα εξής: «Η Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Ιανουάριο, έκρινε ομόφωνα τις περικοπές στις αποδοχές των Στρατιωτικών, οι οποίες έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012, ως αντισυνταγματικές, ακυρώνοντας απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα, δεν έχουν επιστραφεί τα ποσά που παρακρατήθηκαν σε έκαστο στέλεχος.......>>> των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Δεδομένης της ιδιαίτερης φύσης της εργασίας των Στρατιωτικών και όντας σε ετοιμότητα κάθε ημέρα και καθ' όλο το εικοσιτετράωρο για τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και έννομης τάξης, αποτελούν προσωπικό ειδικής κατηγορίας, μεταχείρισης και προστασίας, όταν καθημερινά δίνουν μάχες διακινδυνεύοντας τη ζωή τους. 
Με κύριο γνώμονα τα ανωτέρω, οι αποδοχές τους πρέπει να είναι αφενός επαρκείς για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, αφετέρου ανάλογες της σημασίας της αποστολής τους. 
Οι συνεχείς μειώσεις των μισθών τους, αλλά και η αναδρομική μείωση των συντάξεων τους από 01-08-2012, έχουν ως συνέπεια να περιέλθουν σε δεινή οικονομική θέση σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, όπως αυτή που διανύει η χώρα μας. 
Ως εκ τούτου θα πρέπει η ελληνική πολιτεία να αποδεχθεί το συμψηφισμό των χρεών πάσης φύσεως (φορολογία εισοδήματος, εκκρεμείς πληρωμές για τον ΕΝΦΙΑ, κ.λ.π) για τρία (3) τουλάχιστον έτη προς το ελληνικό δημόσιο με τα αναδρομικά των στελεχών των Ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μετά την δικαίωση του ΣτΕ. 
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο, προκειμένου να συμψηφιστούν οι πάσης φύσεως οφειλές προς το δημόσιο με τα αναδρομικά των εν ενεργεία και συνταξιούχων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας». Οι βουλευτές που συνυπογράφουν την ερώτηση είναι οι εξής:ΠΗΓΗ:

15 Σεπτεμβρίου 2014

Από Οκτώβριο οι νέοι μισθοί των ενστόλων...

Σχέδιο που προβλέπει την αύξηση των μισθών και των συντάξεων του 40-50% της διαφοράς μεταξύ των τωρινών αποδοχών τους και των αποδοχών που ελάμβαναν τον Ιούλιο του 2012 προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, το οποίο παρουσίασε η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος",οι αυξήσεις στους βασικούς μισθούς των ενστόλων θα κυμανθούν από 1,1% έως και 12,4% ενώ οι αναπροσαρμογές στα επιδόματά τους θα κυμανθούν από 4,3% έως και 17,9%. Οι αυξήσεις θα δοθούν.....>> άμεσα, πιθανότατα από τον Οκτώβριο, ενώ τα αναδρομικά, τα οποία θα αφορούν στην περίοδο από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Σεπτέμβριο του 2014, θα αρχίσουν να εξοφλούνται σταδιακά το επόμενο έτος. 
ΣΧΟΛΙΟ:
Απο την περικοπή που έγινε τον Αύγουστο του 2012 μας αφαιρέθησαν περίπου 200 ευρώ!
Όμως στη συνεχεια, οι κύριοι του Οικονομικού Επιτελείου μας έκοψαν άλλα 10% ήτοι 170 ευρώ, λόγω του ότι μαζί με τα Ταμεία ξεπερνούσαμε τα 1500 ευρώ!
Απ΄όλα τα ανωτέρω, αφού αφαιρέσουν τις κρατήσεις κ.λ.π., θα πάρουμε γύρω στά 70 ευρώ!! Εφόσον θα επιστραφούν περίπου το 40%, παίρνουμε γύρω στα 25 ευρώ στό χέρι(;) Λέμε ευχαριστούμε και απ΄εδώ πάνε και οι άλλοι...Στην συνέχεια θα ακολουθήσει καμιά  αύξηση στη Δ.Ε.Η. κατά 25% ή κάτι άλλο (ξέρουν αυτοί) οπότε πάει και το 25άρι, λέμε και εδώ ευχαριστούμε και προχωράμε όλα ωραία και καλά!! Για ποιά επιστρεφόμενα μιλάμε δηλαδή!!

Δείτε τους νέους αυξημένους μισθούς στους αναλυτικούς πίνακες:



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ...

Από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοιννεται ότι ύστερα από την ψήφιση του σχετικού νόμου, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προβούν στις απαραίτητες εσωτερικές διαδικασίες, προκειμένου το νέο νομοθετικό πλαίσιο να ενσωματωθεί σταδιακά και το ταχύτερο δυνατόν στα ηλεκτρονικά συστήματα του Υπουργείου......>> Για να δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της Γ.Γ.Δημοσίων Εσόδων,κάντε κλικ ΕΔΩ:

14 Σεπτεμβρίου 2014

Κοινή δράση της Ε.Α.Α.Σ. και συνεργασία με Ομοσπονδίες, Οργανώσεις και φορείς των Ε.Δ. & Σ.Α....

Ενημερώνουμε τα Μέλη μας ότι σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης, την 2 Σεπτεμβρίου 2014 στην Αθήνα, όπου είχε αποφασιστεί η κοινή δράση των Ομοσπονδιών - Ενώσεων- Οργανώσεων - Φορέων ε.ε. και ε.α Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, με στόχο την άμεση συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, πραγματοποιήθηκε την (11-09-2014) νέα συνάντηση και ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις........>> Δείτε κατωτέρω τη σχετική ανακοίνωση των Ομοσπονιών Σωμάτων Ασφαλείας,κάνοντας κλικ ΕΔΩ:

13 Σεπτεμβρίου 2014

Τελεσίγραφο Σ.τ.Ε: Αποκαταστήστε εντός δύο μηνών τους μισθούς των στελεχών Ε.Δ-Σ.Α -(ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Σ.τΕ.)...

Tελεσίγραφο διάρκειας δυο μηνών δίνει η Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας στην κυβέρνηση,προκειμένου να εφαρμόσει την απόφαση για τα στελέχη Ε.Δ-Σ.Α.
H διοίκηση θα έπρεπε να έχει δρομολογήσει τη διαδικασία επιστροφής των αποδοχών που οι υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν, λόγω της αναδρομικής εφαρμογής του.
Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σ.τ.Ε.Σωτήρη Ρίζο, διαπιστώθηκε ότι η επίμαχη απόφαση που δικαιώνει τους ένστολους παραμένει στα χαρτιά εδώ και δυο μήνες που έχει εκδοθεί από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο. 
Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι «η διοίκηση θα έπρεπε να έχει ήδη εκκινήσει τη διαδικασία αυτή και να έχει, τουλάχιστον, καταλήξει σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις ως προς τις δημοσιονομικές συνέπειες της αποφάσεως και τον τρόπο αντιμετωπίσεώς τους, να έχει δε δρομολογήσει τη διαδικασία επιστροφής των αποδοχών που οι υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν λόγω της αναδρομικής εφαρμογής του ν. 4093/2012 και εν συνεχεία την αποκατάσταση του μισθολογίου τους». 
Κατά τους δικαστές μάλιστα «δεν συνιστά συμμόρφωση της διοικήσεως η αόριστη αναφορά περί αποτιμήσεως του εν γένει δημοσιονομικού κόστους που συνεπάγεται η εφαρμογή της, ούτε, άλλωστε, η εκδήλωση της σαφούς προθέσεώς της για εφαρμογή της επίμαχης δικαστικής αποφάσεως και η αδιάστικτη αναγνώριση της αντίστοιχης υποχρεώσεώς της........>> Στις 28 Νοεμβρίου 2014 θα ελεγχθεί αν η διοίκηση έχει συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση και αναλόγως θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.Εξ΄ άλλου τα αναφερόμενα στις απόψεις της Διοικήσεως, με τα οποία επιχειρείται σύνδεση του ζητήματος της συμμορφώσεως προς τις προβλέψεις διαφόρων νομοθετημάτων ή τη διαπραγμάτευση του ίδιου ζητήματος με την λεγόμενη Τρόικα, δεν συνιστούν νόμιμα εμπόδια για την αιτούμενη συμμόρφωση ούτε δικαιολογούν προσωρινή αποχή από αυτήν, ως μη βασιζόμενα σε κάποια συνταγματική διάταξη ή αρχή». 
Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής του Σ.τ.Ε. έχει προγραμματιστεί για τις 28 Νοεμβρίου 2014. Τότε θα ελεγχθεί αν η διοίκηση έχει συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση και αναλόγως θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Σ.τ.Ε,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ:

12 Σεπτεμβρίου 2014

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η προκήρυξη για τους 500 Ειδικούς Φρουρούς...

Αναβάλλεται τελικά μέχρι νεωτέρας ο διαγωνισμός πρόσληψης των (500) Ειδικών Φρουρών, που είχε αποφασισθεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. από την εποχή ΔΕΝΔΙΑ ακόμη,για την ανάληψη φρούρησης μιας φυλακής. 
Σημειωτέον ότι παρόλες τις πιέσεις προς το ΥΠΟΙΚ η απάντηση ήταν πάντοτε αρνητική,σχετικά με τα προαπαιτούμενα και την τρόικα.....>>> Οι ελπίδες βέβαια δεν έχουν χαθεί, καθότι τα οργανικά κενά παραμένουν μεγάλα και εκτός από τους (230) Αστυνομικούς που θα διατεθούν στις φυλακές του Δομοκού, υπάρχει και η έλλειψη για 120 + 120 Αστυνομικούς στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών Κορίνθου και Παρανεστίου,αντίστοιχα,αλλά και η ανειλημμένη δέσμευση επί εποχής Δένδια για την παραχώρηση (30) Αστυνομικών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Προσοχή όταν σας ζητούν φωτοτυπία της ταυτότητας σας...


Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο, για να προστατεύονται από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής: 
• Αν τους ζητείται φωτοτυπία. Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να γράφουν την εταιρεία που συναλλάσσονται και την ημερομηνία πχ: «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία...». 
Τα γραφόμενα να τίθενται και στις (2) όψεις της ταυτότητας. 
Αν τους ζητείται σκανάρισμα της ταυτότητας σε καμία περίπτωση δεν παραδίνουν......>>> ταυτότητά τους για σκανάρισμα, αλλά πρέπει να ενεργούν, όπως στην παραπάνω περίπτωση, δηλαδή να φωτοτυπούν την ταυτότητά τους, να γράφουν πάλι «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε ημερομηνία...» και να παραδίδουν την φωτοτυπία με το εν λόγω κείμενο για σκανάρισμα.ΠΗΓΗ:

11 Σεπτεμβρίου 2014

Η απάντηση του ΥΠ.ΕΘ.Α. στο Συντονιστικό των 3 Ενώσεων Αποστράτων για τα αναδρομικά...

Νίπτω τας χείρας μου...Ο όφις με εξηπάτησε(;)Το Υπουργείο Οικονομικών σου λέει, αυτό είναι αρμόδιο και όχι εμείς. Εκεί να αποτανθείτε. Εμείς είμαστε γιά άλλες δουλιές...>>>>

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" ΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ.


Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" της ομογένειας της Κωνταντινούπολης,για έγκυρη και ακομμάτιστη ενημέρωση......>> Για ανάγνωστη,κάντε κλικ ΕΔΩ:

10 Σεπτεμβρίου 2014

Τροποποίηση του Ν.4146/2013....


Με αφορμή δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ενημερώνει τους μετόχους και μερισματούχους του ότι, η τροποποίηση του Ν.4146/2013 που συμπεριλήφθηκε στο Νομοσχέδιο "Ρύθμιση Θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας" και αφορά στην δημιουργία αποθεματικού στο Μ.Τ.Σ, μόνο θετική επίδραση μπορεί να έχει στην διαμόρφωση του μερίσματος για τα επόμενα έτη. 
Συγκεκριμένα, με την παραπάνω τροπολογία, το αποθεματικό για τα έτη 2012 - 2016 καθορίστηκε στο.....>> ποσό των είκοσι εκατομμυρίων ευρώ (20.000.000 €) σταθερά για κάθε έτος, αντί του 20% των ακαθάριστων εσόδων του Ταμείου με ελάχιστο παρακρατηθέν ποσό 5.000.000 ευρώ ανά τρίμηνο, ήτοι τουλάχιστον 20.000.000 ευρώ ετησίως. 
Επισημαίνεται ότι, για το έτος 2014 η ισχύς του Νόμου όπως αρχικά είχε ψηφιστεί, θα οδηγούσε σε παρακράτηση ταμειακού αποθεματικού ποσού πλέον των τριάντα εκ ευρώ (30.000.000 €). 
            
                                       Εκ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΕΛΙΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ...

Το νέο σύστημα έκδοσης ταυτοτήτων παρουσιάστηκε σήμερα στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η εφαρμογή του μέτρου έχει ξεκινήσει πυλωτικά σε 24 Αστυνομικές Διευθύνσεις της Χώρας και από την 1η Οκτωβρίου προβλέπεται να επεκταθεί πανελλαδικά.
Μέσα σε δύο ημέρες έχουν εκδοθεί 350 ταυτότητες με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, μέσα σε λίγα λεπτά. 
Το μόνο που απαιτείται από τον πολίτη είναι δυο φωτογραφίες και η φυσική του παρουσία. 
Σε περίπτωση απώλειας ακολουθείται η ίδια διαδικασία όπως και στο παρελθόν. Δεν αλλάζει ο τύπος και το έντυπο της Α.Τ. 
Αποδεσμεύονται αστυνομικοί προκειμένου να ενισχύσουν τις μάχιμες υπηρεσίες.......>>> Η ηλεκτρονική διασύνδεση του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έγινε με επιπλέον κόστος. 
Το απόρρητο εξασφαλίζεται μέσω τριών προσωπικών ερωτήσεων οι απαντήσεις των οποίων είναι γνωστές μόνο σε αυτόν ο οποίος αιτείται την έκδοση αστυνομικής ταυτότητας. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ:

8 Σεπτεμβρίου 2014

Όλο το κράτος στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών: ΚΕΠ on-line!!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι πιο «δημοφιλείς» υπηρεσίες στα ΚΕΠ το τελευταίο δωδεκάμηνο (μέχρι τον Αύγουστο του 2014) ήταν: 
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ:
1.Χορήγηση πιστοπ/κού οικογενειακής κατάστασης  883.432 
2.Χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης 349.719 
3.Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γέννησης 192.322 
4. Χορήγηση αντιγράφου ποινικού μητρώου γενικής χρήσης ή δικαστικής χρήσης 86.450 
5.Χορήγηση βεβαίωσης τόκων δανείου για φορολογική χρήση (Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων) 57.179 
6. Χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ 61.067 
7. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γάμου 86.759 
8. Χορήγηση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας 67.065 
9. Χορήγηση πιστοποιητικού εγγύτερων συγγενών 59.822 
10.Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτου 62.686 
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι υπηρεσίες που εξυπηρετούνται πλέον στο λεπτό, χάρη στην ηλεκτρονική διασύνδεση των ΚΕΠ, με βάσεις δεδομένων δημόσιων υπηρεσιών, είναι αυτές του Εθνικού Δημοτολογίου (πάνω από 700.000 υποθέσεις), του ΙΚΑ (περίπου 250.000), του ΝΑΤ, του ΔΕΔΔΗΕ (Αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας), ΟΓΑ (165.000 υποθέσεις) και ΥΠΟΙΚ.......>> Πάνω από ένα εκατομμύριο πιστοποιητικά online έχουν εκδοθεί τους τελευταίους πέντε μήνες από τα Κ.ΕΠ., με μία απλή διασύνδεση βάσεων και χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο έχει ως στόχο να εφαρμόσει το σχέδιο «όλο το κράτος στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών».  
Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών εμπλουτίζονται διαρκώς με νέες υπηρεσίες, ώστε να γίνουν μελλοντικά το μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης των πολιτών στην επαφή τους με το Δημόσιο. Όπως αναφέρεται από το υπουργείο, ήδη ξεκίνησε η εποχή των «ΚΕΠ online», δηλαδή η ηλεκτρονική διασύνδεση με βάσεις δεδομένων της δημόσιας διοίκησης που επιτρέπει την έκδοση πιστοποιητικών και άλλων εγγράφων εύκολα και γρήγορα, καθώς 1.000.000 υποθέσεις διεκπεραιώθηκαν από τα ΚΕΠ μέσα σε δύο λεπτά. 
Μέσω ΚΕΠ εξυπηρετούνται πλέον 473 διαδικασίες του δημοσίου τομέα, για τις οποίες τα ΚΕΠ αναζητούν ηλεκτρονικά τα σχετικά δικαιολογητικά, οπότε δεν απαιτείται η προσκόμισή τους από τον πολίτη. Εντός του Οκτωβρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν στα ΚΕΠ ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση σύνταξης ΙΚΑ και να πληροφορούνται για την πορεία της αίτησής τους, ενώ σύντομα τα ΚΕΠ θα χορηγούν το σύνολο των βεβαιώσεων του ΟΑΕΔ. Επιπλέον, τους επόμενους μήνες θα προστεθούν πολλές ακόμη υπηρεσίες, κάνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών ακόμη πιο αποτελεσματική, γρήγορη και φιλική, όπως σημειώνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι ιδιαίτερη μέριμνα υπάρχει και για τους Έλληνες του εξωτερικού, καθώς εντός των προσεχών εβδομάδων θα μπορούν στα προξενεία να εξυπηρετούνται όπως και σε ένα από τα 1.060 ΚΕΠ της ελληνικής επικράτειας.

7 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΣ:ΤΑ ΜΕΤΟΧΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ Ε.Δ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ...

Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Σ. κ. Α. ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ προς Κεγκέρογλου (Υφυπουργό Εργασίας): κε Υπουργέ, τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι επικουρικά. 
Με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και επειδή βρισκόμαστε στην περίοδο των ρητρών καθιερώθηκε, και επειδή μιλάμε για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η ρήτρα του αξιόμαχου. 
Ήδη δεν καταβάλλονται εφάπαξ παροχές, λόγω του ότι αναμένεται ερμηνευτική εγκύκλιο από το Υπουργείο Εργασίας. Αφού το Υπουργίο Εργασίας δεν έχει εμπλοκή στο θέμα.....>>
γιατί αναμένεται ερμηνευτική εγκύγκλιο από αυτό; Ένα ξερό ναι ή όχι, κε Υπουργέ. 
Υποκρύπτεται δρομολογούμενη ενέργεια για υπαγωγή των Μετοχικών Ταμείων στο Υπουργείο Εργασίας; 
Κεγκέρογλου: Το ξέρω ότι τα Μετοχικά Ταμεία δεν είναι επικουρικά. Δεν γνωρίζω το θέμα. Δεν νομίζω ότι θα εμπλακεί το Υπουργείο Εργασίας.Δείτε το χετικό video,κάντοντας κλικ ΕΔΩ: