31 Μαΐου 2014

Ηλεκτρονικά πλέον η ανανέωση των βιβλιαρίων Υγείας...


Τέλος στη θεώρηση των βιβλιαρίων Υγείας και την ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων όλων των Ταμείων βάζει το Υπουργείο Απασχόλησης, καθώς μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες αποφασίστηκε ότι από  τις 10 Ιουνίου, η ενέργεια αυτή θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά.......>>
Με βάση το πρόγραμμα «Άτλας» τα ασφαλιστικά ταμεία θα ενημερώνουν από τον επόμενο μήνα άμεσα τα Δημόσια Νοσοκομεία και τους παρόχους Υγείας για το ποιος ασφαλισμένος δικαιούται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

30 Μαΐου 2014

Συνάντηση ΠΟΑΞΙΑ -ΠΟΑΣΥ, με τον ΥΦΕΘΑ κ. Δαβάκη.


Με τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Αθανάσιο ΔΑΒΑΚΗ και με την παρουσία συνεργατών του συναντήθηκαν την Τετέρτη 28-05-2014 τα προεδρεία των Ομοσπονδιών (Π.Ο.ΑΞΙ.Α - Π.Ο.Α.Σ.Υ.), ύστερα από  αίτημά τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εκκρεμή ζητήματα. 
Στον κ. Υφυπουργό μεταφέρθηκε η αγωνία και ο προβληματισμός τους για την αναγκαιότητα μιας δίκαιης εκπροσώπησης της Ελληνικής Αστυνομίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, καθώς και για τη βιωσιμότητά του, χωρίς να βλάπτονται και να συρρικνώνονται περαιτέρω τα συμφέροντα των μετοχομερισματούχων. 
Ο κ. Υπουργός τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης της σύνθεσης του Δ.Σ., όπως ήδη έχει προταθεί από συσταθείσα επιτροπή στο Μ.Τ.Σ. και ειδικότερα με την θέσπιση θέσεως Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή, που θα προέρχεται από την ΕΛ.ΑΣ.....>>
Ως προς την βιωσιμότητα του Ταμείου, τόνισε ότι είναι απαραίτητη η λειτουργία ειδικού μηχανισμού αρμόδιου για την είσπραξη των θεσμοθετημένων πόρων (από τις καταδικαστικές αποφάσεις και τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ) και προς τούτο γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να προωθηθεί η απαραίτητη νομοθετική πρωτοβουλία. 
Επίσης, θεωρεί σημαντικό να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση όσον αφορά τη διαμόρφωση του αποθεματικού (20% αντί 30%), καθώς και για την περαιτέρω επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους προς το Υπουργείο Οικονομικών. 
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και η κωδικοποίηση της νομοθεσίας, καθώς και με τι όρους μπορεί να γίνει, με βάση τις προτάσεις της Διακλαδικής Επιτροπής για βιωσιμότητα των Μετοχικών Ταμείων, στην οποία συμμετείχε και εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως μας ενημέρωσε. 
Τέλος, διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα επικουρικότητας και αλλαγής του χαρακτήρα λειτουργίας του Ταμείου.ΠΗΓΗ:staratalogia.blogspot.gr

29 Μαΐου 2014

602 συντάξεις στελεχών Ε.Δ.-Σ.Α. εκκρεμούν στο Γ.Λ.Κράτους...


Στοιχεία για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, οι οποίες δεν έχουν μπει ακόμη σε διαδικασία επεξεργασίας, διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο μέσος όρος κανονισμού της σύνταξης ανέρχεται σε 3 έως 4 μήνες.
 Όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα,"οι εκκρεμότητες της Υπηρεσίας Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ως προς τη μη επεξεργασία αιτήσεων συνταξιοδότησης είναι κατά κατηγορία οι ακόλουθες": 
• Πολιτικοί υπάλληλοι και λειτουργοί, υπάλληλοι ΟΤΑ και ΝΠΔΔ καθώς και ιερείς: 12.315. 
• Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας: 602». 
«Από την αντιπαραβολή των στοιχείων των ανεπεξέργαστων αιτήσεων συνταξιοδότησης και του αριθμού των ατόμων που λαμβάνουν προκαταβολή, είναι εμφανές ότι το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει άμεσα κατά μήνα το χρηματικό ποσό της προκαταβολής στους αποχωρούντες από την Υπηρεσία, χωρίς καν να έχουν εισέλθει στην Υπηρεσία Συντάξεων του ΓΛΚ τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων από τις αρμόδιες κατά περίπτωση Διευθύνσεις Διοικητικού-Προσωπικού» επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας......>>
Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο μέσος όρος κανονισμού της σύνταξης ανέρχεται σε 3 έως 4 μήνες. Τα πρόσωπα αυτά κατά την αποχώρησή τους λαμβάνουν τρίμηνες αποδοχές ενέργειας, με συνέπεια να εκμηδενίζεται σχεδόν ο χρόνος που δεν λαμβάνουν καμία χρηματική παροχή. 
Ο μέσος όρος κανονισμού της σύνταξης των πολιτικών υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου ανέρχεται σε 4 έως 6 μήνες, σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι ο χρόνος έκδοσης της πράξης κανονισμού σύνταξης, καθώς και ο αριθμός των εκδιδομένων κατά μήνα πράξεων υπόκειται σε ενδελεχή έλεγχο. «Το υπουργείο Οικονομικών, παρά τη μείωση του αριθμού των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Συντάξεων, καταβάλλει διαρκώς προσπάθειες για την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής της σύνταξης στους δικαιούχους από το Δημόσιο, που ανήκουν στην αρμοδιότητά του, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την οικονομική τους διευκόλυνση για το χρονικό διάστημα από την αποχώρησή τους από την υπηρεσία μέχρι και την απονομή της οριστικής σύνταξής τους», τονίζει ο κ. Σταϊκούρας. ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜ.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

28 Μαΐου 2014

Οικονομική κατάσταση ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.



Η οικονομική κατάσταση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και των Ειδικών λογαριασμών ΕΛΟΑΣ και ΕΚΟΕΜΣ φαίνεται στον κατωτέρω.....>>
Πίνακα,κάνοντας κλικ ΕΔΩ:

27 Μαΐου 2014

Προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη 110 υπαξιωματικών στο Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. (ανδρών - γυναικών).


Aναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ προκήρυξη του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για την κατάταξη (110) Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. 
Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 02/06/2014 και λήγουν στις 20/06/2014......>>
Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη,κάνοντας κλικ ΕΔΩ:

24 Μαΐου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΣΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ!!

Το Εφάπαξ αγνοείται για τους απόστρατους του στρατού ξηράς!! 
Οι καθυστερήσεις καταβολής του ξεπερνούν πλέον τους (15) μήνες, προκαλώντας "οικονομική ασφυξία" στις οικογένειες των στρατιωτικών, που αναμένουν τα χρήματα για να κλείσουν τις μαύρες τρύπες των άθλιων οικονομικών τους. 
Ο στρατός ξηράς που έχει τους περισσότερους να εξυπηρετήσει έχει σπάσει το ρεκόρ. 
Η κατάσταση είναι αισθητά καλύτερη στην Πολεμική Αεροπορία......>>
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας "Έθνος" τώρα εξυπηρετούνται οι Αξιωματικοί που είχαν υποβάλλει αιτήσεις αποστρατείας τον Σεπτέμβριο του 2013!! 
Η κατάσταση αναμένεται να ξεφύγει στο Πολεμικό Ναυτικό που τώρα δίνει χρήματα με καθυστέρηση (10) μηνών. Τώρα εισπράττουν όσοι έφυγαν τον περασμένο Ιούλιο και αναμένουν τουλάχιστον ακόμη 700. ΠΗΓΗ: onalert.gr

23 Μαΐου 2014

Συνταξιοδοτικά - Ασφαλιστικά θέματα στελεχών Σ.Α. & E.Δ

Το σχέδιο νόμου «Ρύθμιση θεμάτων στρατιωτικών συντάξεων» έχει ήδη δημοσιευτεί και αναμένεται να ψηφιστεί μετά το πέρας και της δεύτερης Κυριακής των εκλογών. 

Ερώτημα:
1).«Ριζικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των στρατιωτικών φέρνει η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, του Σ.Ν. για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων. 
Παρέχεται η δυνατότητα στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού να αναγνωρίσει (5) πλασματικά χρόνια για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα για συνταξιοδότηση έτη υπηρεσίας (40 έτη, εκ των οποίων 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας). 
Επανακαθορίζονται οι μονάδες και υπηρεσίες των Ε.Δ., στις οποίες ο χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται στο διπλάσιο και με τον τρόπο αυτό αναμορφώνεται το ισχύον καθεστώς, που βασιζόταν μόνο σε γεωγραφικά κριτήρια».
Τι σημαίνουν πρακτικά τα παραπάνω; 
Απάντηση: Το σχέδιο νόμου «Ρύθμιση θεμάτων στρατιωτικών συντάξεων» προβλέπει στο άρθρο 1 τα εξής:.....>>
«1. Οι διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 40 του π.δ. 169/ 2007 (ΦΕΚ Α' 210) αντικαθίστανται ως εξής: "5. 
α. Λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο και ως τέτοιος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας ο χρόνος υπηρεσίας που διανύθηκε ή διανύεται από τα στελέχη, άνδρες και γυναίκες, σε όλες τις οργανικές μονάδες και υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος. 
β. Ο κατά τα ανωτέρω διπλασιασμός του χρόνου υπηρεσίας δεν μπορεί να υπερβεί συνολικά τα πέντε (5) έτη. 
γ. Χρόνος ο οποίος έχει υπολογισθεί διπλάσιος, με εφαρμογή άλλων διατάξεων δεν λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής.
δ. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν έχουν εφαρμογή για όσα από τα αναφερόμενα σε αυτές πρόσωπα αποχωρούν από την υπηρεσία με αίτησή τους πριν από τη συμπλήρωση 25ετούς πραγματικής υπηρεσίας. 
Ειδικά για τα πρόσωπα του τρίτου εδαφίου της περ. α της παρ. 1 του άρθρου 26 του κώδικα αυτού, αρκεί η συμπλήρωση των ετών υπηρεσίας που προβλέπονται κατά περίπτωση από τις διατάξεις αυτές για τη συνταξιοδότησή τους». 
2). Οι διατάξεις των παρ. 6 και 7 του άρθρου 40 του π.δ. 169/ 2007 καταργούνται. 
3). Οι διατάξεις της παραγράφου 1 δεν έχουν εφαρμογή για όσα από τα αναφερόμενα σε αυτές πρόσωπα έχουν αποχωρήσει από την ενεργό υπηρεσία πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος». 
Με την ψήφιση του Ν. 3865/2010 προβλέφθηκε και τέθηκε σε ισχύ το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα που καθορίζει για τα καταταγέντα από το 1990 και μετά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος ότι η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος επέρχεται με τη συμπλήρωση 40 ετών υπηρεσίας ή του 60ού έτους της ηλικίας, από τα 25 έτη υπηρεσίας που ίσχυε έως τότε. 
Για τη συμπλήρωση των ετών αυτών, ανέφερε ο νέος νόμος, είναι δυνατός ο υπολογισμός στο διπλάσιο πέντε ετών υπηρεσίας σε συγκεκριμένες μόνο μονάδες και υπηρεσίες. 
Αυτές καθορίστηκαν με νόμο του 1974, όπως τροποποιήθηκε τελευταία φορά το 1981 και προσδιορίζονται κατά κύριο λόγο με κριτήρια πρωτίστως γεωγραφικά και δευτερευόντως επιχειρησιακά. Δηλαδή, έμενε εκτός πολύς κόσμος που η ειδικότητά του, η διάταξη των δυνάμεων ή και τα συμφέροντά του (οικογενειακά, κοινωνικά κ.α.) τον κράταγαν έξω από τις μονάδες του παλιού νόμου. Με τη νέα διάταξη παρέχεται πλέον η δυνατότητα αναγνώρισης πέντε (5) πλασματικών ετών υπηρεσίας στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού. 
Έτσι, με την παρούσα τροποποίηση αποκαθίσταται μια αδικία αρκετών ετών και η αναγνώριση του πλασματικού χρόνου θα γίνεται όπως σε όλο τον δημόσιο τομέα και θα αντιστοιχεί στις κρατήσεις που καταβάλλονται για τη σύνταξη. Το σχέδιο νόμου έχει ήδη δημοσιευτεί και αναμένεται να ψηφιστεί μετά το πέρας και της δεύτερης Κυριακής των εκλογών. Για περισσότερες πληροφορίες, μετά τη δημοσίευση του νόμου. 
Ερώτημα 2
Τι σημαίνει για τους στρατιωτικούς «το ΟΧΙ που είπε ο Γ. Στουρνάρας στη Φ. Γεννηματά για την άρση της αδικίας του ασφαλιστικού όσων στρατιωτικών εντάχθηκαν στις ΕΔ την περίοδο 1990 - 1992; 
Ο Στουρνάρας είπε ότι «η "διόρθωση" έχει οικονομικό κόστος» (απόσπασμα από εφημερίδα). 
 Απάντηση: Με την εφαρμογή του Ν. 3865/2010 προέκυψε μια δυσμενής και διακριτική μεταχείριση προς τους στρατιωτικούς που κατετάγησαν από 01-07-1990 έως και 31-12-1992, οι οποίοι αντιμετωπίζονταν μέχρι τότε ως παλαιοί ασφαλισμένοι, αλλά αποκόπηκαν από το κύριο σώμα της κατηγορίας αυτής στην οποία συμπεριλαμβάνονται όσοι κατετάγησαν από 01-01-1983 μέχρι 31-12-1992. Έτσι, λοιπόν, υπήρξε άνιση μεταχείριση των εν λόγω καταταγέντων, αποκόπτοντάς τους και διαχωρίζοντάς τους πλήρως από το κύριο σώμα της κατηγορίας των παλαιών ασφαλισμένων, προωθώντας τους μάλιστα βίαια στο νέο ασφαλιστικό καθεστώς και όχι στη μεταβατική περίοδο για το διάστημα μέχρι 31.12.2014 (βλ. ν. 3865/2010, αρ. 20 & 22). Γίνεται αντιληπτή η άνιση μεταχείριση στους στρατιωτικούς που κατετάγησαν στον Ελληνικό Στρατό τα έτη 1990-1992, καθότι έχοντας διαφορά έξι με δώδεκα μήνες στην ημερομηνία κατατάξεως με τους άλλους συναδέλφους τους, θα υπηρετήσουν δέκα έτη (πραγματικής υπηρεσίας) περισσότερα. ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜ.ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ - staratalogia.blogspot.gr

21 Μαΐου 2014

Χορηγίες της Γενικής Τράπεζας προς τους Μετοχομερισματούχους του ΜΤΣ και των τέκνων αυτών.


Σύμφωνα με Ανακοίνωση του Μ.Τ.Σ. οι μετοχομερισματούχοι του Ταμείου (Στρατιωτικοί του Στρατού Ξηράς, ε.ε. και ε.α. και Αστυνομικοί ε.ε . και ε.α της ΕΛ.ΑΣ που ανήκουν στην πρώην Χωρoφυλακή) και τα τέκνα τους μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον, μέχρι 15 Ιουλίου 2014, για τη συμμετοχή τους στα παρακάτω προγράμματα: 
Βράβευση (με 500,00 €, έκαστος) έξι αποφοίτων μαθητών Στρατιωτικών Σχολών (ΣΣΕ, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ, ΣΧΟΛΗ ΑΞΚΩΝ ΕΛΑΣ, ΣΜΥ, ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ) που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, με έτος αποφοίτησης το 2013. 
Σύνολο 3.000,00 €. Βράβευση (με 233,00 €, έκαστος) έξι εισαχθέντων σε ΑΕΙ με την υψηλότερη βαθμολογία, το έτος 2013. 
Σύνολο 1.398,00 €. Ενίσχυση (με 300,00 €, έκαστος) επτά μετοxoμερισματούχων, οι οποίοι χρήζουν οικονομικής βοήθειας, κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεών τους. Σύνολο 2.100,00 €.......>>
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΥΤΩΝ ΣΤΟ ΜΤΣ:
Υπηρεσία υποβολής: MΤΣ (Διεύθυνση Περιουσίας). 
Χρόνος υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών: Μέχρι15 Ιουλίου 2014 (ημερομηνία αποστολής ταχυδρομείου ή ημερομηνία διαβιβαστικού Μονάδας – Υπηρεσίας)
Δικαιολογητικά Για τη βράβευση των Αποφοίτων Στρατιωτικών – Αστυνομικών Σχολών: 
Δεν απαιτείται αίτηση. Θα ζητηθεί με μέριμνα του ΜΤΣ από τις αντίστοιχες Σχολές επίσημη Συγκεντρωτική ονομαστική κατάσταση, στην οποία να αναγράφονται τα παρακάτω: 
Πλήρη στοιχειά των αποφοίτων που έχουν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία κατά την αποφοίτηση (διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο). 
Που ανήκει ή από πού προέρχεται ο γονέας του δικαιούχου (Στρατό ξηράς ή Χωροφυλακή), διευκρινίζοντας για τους εν ενεργεία τον Αριθμό Μητρώου και για τους εν αποστρατεία τον Αριθμό Φακέλου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.
Δικαιολογητικά Για τη Βράβευση των Πρωτευσάντων Μαθητών στα ΑΕΙ:
Αίτηση του τέκνου ή του μετοχομερισματούχου με πλήρη στοιχεία διαμονής, τηλέφωνο οικίας. 
Βεβαίωση της Σχολής ή επίσημη κατάσταση εισαγωγής του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (Πρωτότυπη ή θεωρημένο Αντίγραφο), όπου θα αναγράφεται ο Γενικός Βαθμός Πρόσβασης και το σύνολο των Μορίων Εισαγωγής.
Δικαιολογητικά Για την Ενίσχυση Όσων Χρήζουν Βοήθειας: 
Αίτηση του μερισματούχου με πλήρη στοιχεία διαμονής, τηλέφωνο οικίας, Αριθμός Φακέλου ΜΤΣ, αιτία που αιτείται χρηματικής ενίσχυσης, κ.λ.π. 
Φωτοαντίγραφο ταυτότητας (και των δύο πλευρών). 
Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής ή πρόσφατη Ιατρική Βεβαίωση περί της ασθένειας και κάθε άλλο έγγραφο που θα συνεπικουρεί τα αναγραφόμενα στην αίτηση. 
Αντίγραφο του Εκκαθαριστικού Σημειώματος Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013, θεωρημένο από επίσημη Δημόσια Αρχή. 
ΔΙΑΦΟΡΑ
Έλεγχος - Αξιολόγηση Δικαιολογητικών: 
Σε περιπτώσεις μερισματούχων που χρήζουν οικονομικής βοήθειας ή μετοχομερισματούχων που έχουν τέκνο με ειδικές ανάγκες θα λαμβάνεται υπ’ όψιν εκτός των δικαιολογητικών και η τυχόν καταβολή της ίδιας χορηγίας τα προηγούμενα χρόνια. 
Το υπόδειγμα της αίτησης δικαιούχων, μπορεί να αναζητηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΜΤΣ ΕΔΩ: ή από τα αρμόδια γραφεία του ΜΤΣ. 
Επισημαίνεται ότι, κανείς δεν μπορεί να βραβευθεί το ίδιο έτος για περισσότερες από μία χορηγίες. 
Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις στα γραφεία μας, στην οδό Κολοκοτρώνη 13 Αθήνα, ΤΚ 10562, στα παρακάτω τηλέφωνα: 
Χορηγίες Γενικής Τράπεζας Τηλ.: 2111048240. 
              
                                              ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

Πώς φοροδιαφεύγουν ...κόβοντας αποδείξεις!!


 Γράφει ο Σπύρος Δημητρέλης

Πήγατε σε ένα εστιατόριο. Ο εστιάτορας έφερε το λογαριασμό σε χειρόγραφη απόδειξη. Διαπιστώσατε ότι δεν υπάρχει απόδειξη. Αναλάβατε το ψυχολογικό κόστος να ζητήσετε την απόδειξη και να αντιμετωπίσετε την θυμωμένη ματιά του. Με βαριά καρδιά σας την έφερε. Είστε σίγουρος ότι ο ΦΠΑ που πληρώσατε και το εισόδημα του εστιάτορα καταγράφηκε στη μνήμη της ταμειακής μηχανής; Με αυτά που συναντούν πολύ συχνά οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών και της Οικονομικής Αστυνομίας δεν θα έπρεπε να είστε και τόσο σίγουροι. 
Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε το λεγόμενο κίνημα των αποδείξεων. Πολλοί καταναλωτές, είτε επειδή έπρεπε να συγκεντρώσουν αποδείξεις είτε επειδή κατάλαβαν ότι όταν δεν ζητούν απόδειξη μειώνονται τα φορολογικά έσοδα και την πληρώνουν στη συνέχεια με οριζόντια και άδικα φορολογικά μέτρα άρχισαν να ζητούν......>>
αποδείξεις. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έβαλαν σε λειτουργία το «Ελληνικό Δαιμόνιο» αναζητώντας τρόπους και να εκδίδουν αποδείξεις αλλά και να μην πληρώνουν φόρους. Ας δούμε τις κυριότερες πρακτικές τους. 
Το λογισμικό φάντασμα: 
Σε πολλά καταστήματα η απόδειξη εκδίδεται από έναν μικρό εκτυπωτή κάθε φορά που γίνεται μια λιανική πώληση. Το έσοδο καταγράφεται στη μνήμη του φορολογικού μηχανισμού που είναι εγκατεστημένος. Οι ελεγκτές έχουν εντοπίσει ειδικό λογισμικό φάντασμα που έχει εγκατασταθεί πάνω στο φορολογικό μηχανισμό ή την ταμειακή μηχανή ο οποίος επιτρέπει τη διαγραφή εκ των υστέρων των εκδιδόμενων αποδείξεων και των σχετικών ποσών εσόδων που αυτές αναγράφουν. Στο τέλος της ημέρας ή ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας οι αποδείξεις εκδίδονται αλλά οι συναλλαγές δεν εγγράφονται πουθενά. Λογισμικό φάντασμα έχουν εντοπίσει οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών και σε ταξί. Το ταξίμετρο εκδίδει αυτόματα την απόδειξη αλλά η συναλλαγή δεν καταγράφεται στη μνήμη του μηχανισμού. 
Η απόδειξη παραγγελίας: 
Πολύ διαδεδομένη στα εστιατόρια είναι η έκδοση από το φορολογικό μηχανισμό του δελτίου παραγγελίας αντί για την κανονική απόδειξη λιανικής πώλησης. Ο φορολογούμενος λαμβάνει κανονικά ένα χαρτάκι με την αξία των προϊόντων που κατανάλωσε, αλλά αν παρατηρήσει πιο προσεκτικά αυτό το χαρτάκι θα διαπιστώσει ότι δεν πρόκειται για απόδειξη αλλά για ένα άτυπο παραστατικό χωρίς καμία φορολογική αξία. Σε αυτήν την περίπτωση οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται στην άγνοια των καταναλωτών αλλά και την έλλειψη προσοχής.
Οι αδήλωτες ταμειακές μηχανές: 
Οι ελεγκτές του ΥΠΟΙΚ και της Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισαν ακόμη και ταμειακές μηχανές οι οποίες δεν είχαν δηλωθεί ποτέ στην εφορία. Το κατάστημα εγκαθιστά δυο ταμειακές μηχανές οι οποίες δηλώνονται κανονικά στην εφορία. Αποκτά όμως και μια κανονική ταμειακή μηχανή την οποία δεν δηλώνει. Εκδίδει κατά κόρον αποδείξεις από την αδήλωτη ταμειακή μηχανή. Εκδίδονται κανονικά αποδείξεις λιανικής πώλησης από αυτήν την ταμειακή, οι φορολογούμενοι νοιώθουν ικανοποιημένοι ότι λαμβάνουν τις σχετικές αποδείξεις αλλά οι τελευταίες δεν έχουν καμιά αξία. 
Το «πείραγμα» της μνήμης
Οι ταμειακές μηχανές είναι σφραγισμένες προκειμένου να μην παραβιάζεται η μνήμη τους. Υπάρχουν τρόπο για την παραβίασή τους χωρίς να μπορεί το γυμνό μάτι να διακρίνει την παραβίαση. Μόνο έμπειροι ελεγκτές μπορούν να διακρίνουν τα σημάδια της παραβίασης. 
Η έκδοση απόδειξης μικρής αξίας: 
Ο φορολογούμενος αγοράζει ένα προϊόν αξίας 12 ευρώ. Ο καταστηματάρχης εκδίδει κανονικά απόδειξη μόνο που το ποσό που χτυπάει είναι 1,20 ευρώ. Ο φορολογούμενος απομακρύνεται πριν καταλάβει τη διαφορά.

20 Μαΐου 2014

ΙΔΡΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ- ΝΕΟΣ ΠΟΡΟΣ ΓΙΑ ΜΤΣ ΚΑΙ ΤΕΑΠΑΣΑ!...


Δύο σημαντικές νομοθετικές ρυθμίσεις που δίνουν απαντήσεις σε πάγια αιτήματα της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΑΑΣΑ) και γενικότερα της Αστυνομικής οικογένειας,έλαβαν χώρα πρόσφατα και αφορούν την ίδρυση Αστυνομικών Φαρμακείων (Ν.4249/24-03-2014), καθώς και την.....>>
εισροή νέων πόρων στα Ταμεία μας Μ.Τ.Σ.και Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.,αντίστοιχα,σε ποσοστό 5% από τις βεβαιωθείσες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.(Ν.4256/14-04-2014),κλικ ΕΔΩ:  ΠΗΓΗ: Εφημ."ΦΩΝΗ"

19 Μαΐου 2014

Προκήρυξη του Λιμενικού για 110 Δόκιμους Υπαξιωματικούς.


΄Ετοιμη προς έκδοση είναι η πρώτη φετινή προκήρυξη του Λιμενικού Σώματος, που αφορά στην κατάταξη 110 Δόκιμων Υπαξιωματικών. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, η προκήρυξη θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες ημέρες, με ταυτόχρονη έναρξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. 
Το σύνολο των θέσεων θα καλυφθεί σε ποσοστό 50% με αποφοίτους ΑΕΝ (30% Πλοιάρχων και 20% Μηχανικών) και 50% με πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ (30% και 20% αντίστοιχα). 
Ο νέος νόμος ορίζει ότι στη Σχολή Υπαξιωματικών οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα καλυφθούν από υποψηφίους εξ ιδιωτών ή εκ μονίμων.....>>
εν ενεργεία λιμενοφυλάκων, κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ και κατόχους πτυχίου Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), ή πλοιάρχους, ή μηχανικούς. Αν οι θέσεις σε κάποια από τις δύο κατηγορίες δεν καλυφθούν, θα συμπληρωθούν ως εξής: 
Οι κενές θέσεις για τους ΑΕΝ Πλοιάρχων από τους ΑΕΝ Μηχανικών και αντίστροφα και οι κενές θέσεις για τους πτυχιούχους ΑΕΙ από πτυχιούχους ΤΕΙ και αντίστροφα. Απαραίτητη προϋπόθεση για όλους τους υποψήφιους είναι η ηλικία (28 έτη για τους ιδιώτες, 32 για τους μονίμους εν ενεργεία Λιμενοφύλακες που είναι κάτοχοι πτυχίου) η καλή γνώση μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας και η γνώση χειρισμού Η/Υ. 
Αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης: 
Οι νέοι διαγωνισμοί στο Λιμενικό Σώμα θα γίνουν φέτος με αλλαγές στον τρόπο βαθμολογίας και διεξαγωγής τους. Στον νέο νόμο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με τίτλο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε πρόσφατα, προβλέπεται πως η βαθμολογία των προσληφθέντων θα προέλθει κατά 70% από μοριοδότηση και κατά 30% από γραπτό διαγωνισμό. 

 
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων γίνεται με εφαρμογή μεικτού συστήματος μοριοδότησης και γραπτών εξετάσεων. 
Ο συντελεστής βαρύτητας με τον οποίο θα πολλαπλασιάζεται το αποτέλεσμα εκάστης εκ των εν λόγω δύο διαδικασιών, σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση, θα είναι σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερος του αντίστοιχου συντελεστή της διαδικασίας γραπτών εξετάσεων και σε ποσοστό τουλάχιστον 70% επί του συνολικού ποσοστού». Εξάλλου για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στον διαγωνισμό και σε κάθε διαγωνισμό κατάταξης στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απαιτείται η καταβολή παραβόλου 10 ευρώ που εκδίδεται από το Δημόσιο Ταμείο. 
Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις των υποψηφίων γίνονταν δωρεάν και μόνο η υποβολή ένστασης στο ΑΣΕΠ συνοδευόταν με παράβολο. Τέλος αποκλείονται οι υποψήφιοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τον διαγωνισμό των Υπαξιωματικών. 
Σταθερά μένουν τα όρια ηλικίας για τους υποψήφιους, που διαμορφώνονται στα 26 έτη (για τους υποψήφιους Λιμενοφύλακες), στα 28 έτη (για τους πτυχιούχους αξιωματικούς) και στα 32 έτη (αν οι υποψήφιοι προέρχονται από τους εν ενεργεία Λιμενοφύλακες). 
Το καλοκαίρι λιμενοφύλακες και επιστήμονες Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, έως το τέλος Μαΐου θα δημοσιευθούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη 9 Τεχνικών Αξιωματικών, πτυχιούχων πολυτεχνικών σχολών με μεταπτυχιακό τίτλο. 
Ο νέος νόμος ορίζει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι έως 30 ετών και οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. 
Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού κατατάσσονται απευθείας με τον βαθμό ανθυποπλοιάρχου ειδικότητας τεχνικού. 
Στο μεταξύ, στο Σώμα θα προσληφθούν και 15 Υπαξιωματικοί Υγειονομικού (απευθείας κατάταξης), πτυχιούχοι ΤΕΙ (βοηθοί ακτινολογικού εργαστηρίου, βοηθοί μικροβιολογικού εργαστηρίου, νοσηλευτές, οδοντοτεχνικοί, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και λογοθεραπευτές). 
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι μέχρι και 30 ετών και θα καταταχθούν απευθείας ως κελευστές ειδικότητας Υγειονομικού, αφού παρακολουθήσουν ταχύρυθμη εκπαίδευση για πέντε μήνες. 
Εντός του καλοκαιριού θα προκηρυχθούν δύο ακόμα διαγωνισμοί για την πλήρωση 6 θέσεων Ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων με το βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου και 3 Ψυχολόγων (απευθείας κατάταξης) με το βαθμό του Σημαιοφόρου. 
Πριν από το τέλος του καλοκαιριού θα προκηρυχθεί ο μεγάλος διαγωνισμός κατάταξης 260 δόκιμων Λιμενοφυλάκων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Λιμενικό Σώμα. 
Ολοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο καλής γνώσης μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ και να έχουν ηλικία έως 26 ετών. 
Το σύστημα προσλήψεων θα είναι και εδώ μεικτό (προσόντα 70%, γραπτή εξέταση 30%), ενώ για τη διαπίστωση της καταλληλότητας των υποψηφίων θα γίνει υψομέτρηση και θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, αθλητικές και ψυχομετρικές δοκιμασίες.ΠΗΓΗ:ethnos.gr

17 Μαΐου 2014

΄Ερχεται ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ!!


ΣΕ ΕΞΙ (6) ΔΟΣΕΙΣ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ

Τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων σε 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση θα καταβληθεί έως τις 31 Ιουλίου και οι υπόλοιπες πέντε δόσεις τους μήνες που ακολουθούν, ενώ η τελευταία θα καταβληθεί την 31η Δεκεμβρίου του 2014. 
Υπενθυμίζεται ότι με τον νέο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων φορολογούνται για πρώτη φορά τα αγροτεμάχια, οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι, ενώ αντίθετα απαλλάσσονται τα γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίσματα (αποθήκες, μαντριά κ.λπ.). Ωστόσο, ο ενιαίος φόρος περιλαμβάνει μειώσεις για όσους έχουν στην κατοχή τους μόνο ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα σε σχέση με τους φόρους που πλήρωναν τα τελευταία τρία χρόνια. Από την άλλη, όσοι έχουν στην κατοχή τους έστω και ένα αγροτεμάχιο θα επιβαρυνθούν καταβάλλοντας περισσότερους φόρους στο ελληνικό Δημόσιο. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία θα πρέπει να υποβάλουν.....>>
και το έντυπο Ε9 προκειμένου να υπολογιστεί ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Σημειώνεται ότι το Ε9 υποβάλλεται ηλεκτρονικά από κάθε φυσικό πρόσωπο. Μόνο στην περίπτωση που ο υπόχρεος σε δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2014 έχει αποβιώσει, η δήλωση υποβάλλεται χειρόγραφα στον αρμόδιο προϊστάμενο ΔΟΥ από όλους τους κληρονόμους ή από πληρεξούσιο. 
Οι μεταβολές της περιόδου από 1/1/2014 έως 31/5/2014 θα υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014. Από την 1η Ιουλίου 2014 θα αρχίσει η διαρκής ενημέρωση του Ε9. Δηλαδή, η προθεσμία ενημέρωσης κάθε μεταβολής ακινήτου θα γίνεται μέσα σε 30 ημέρες από την ημερομηνία μεταβολής στο ακίνητο. Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων. 
Ο κύριος φόρος θα επιβαρύνει όλες τις κατηγορίες ακινήτων και θα επιβάλλεται αυτοτελώς σε κάθε ακίνητο και θα υπολογίζεται επί των επιφανειών ως εξής: 
1). Κτίσματα: 
Ο συντελεστής του βασικού φόρου θα κυμαίνεται από 2 έως 13 ευρώ ανά τ.μ. ανάλογα με την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται κάθε ακίνητο. Συνολικά προβλέπονται 12 φορολογικά κλιμάκια. Με την εφαρμογή του νέου φόρου, όλοι όσοι έχουν στην κατοχή τους μόνο κατοικίες χωρίς οικόπεδα, ανεξαρτήτως αξίας, θα πληρώσουν το 2014 χαμηλότερο φόρο σε σχέση με φέτος. 
2).Οικόπεδα: 
Ο βασικός φόρος θα κυμαίνεται από 3 έως 9.000 ευρώ το στρέμμα, σε 25 κλιμάκια. 
3). Αγροτεμάχια και λοιπές εκτάσεις γης εκτός σχεδίου ή οικισμών: 
Ο βασικός φόρος ορίζεται στο 1 ευρώ ανά στρέμμα. Συμπληρωματικός φόρος (πρώην ΦΑΠ). 
Ο συμπληρωματικός φόρος θα επιβάλλεται στο σύνολο της αξίας των κτισμάτων και των οικοπέδων εντός σχεδίου ή οικισμών που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα, με αφορολόγητο όριο και προοδευτική φορολογική κλίμακα. 
Το αφορολόγητο όριο ανέρχεται σε 300.000 ευρώ. Οι συντελεστές του συμπληρωματικού φόρου θα ξεκινούν από 0,1% για ακίνητες περιουσίες συνολικής αξίας πάνω από το αφορολόγητο όριο των 300.000 ευρώ και θα φθάνουν το 1% για περιουσίες αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ. Στη συνέχεια παρατίθενται παραδείγματα: 
Κατοικίες: 
1). Διαμέρισμα 90 τ.μ. στο Αιγάλεω με τιμή ζώνης 1.050 ευρώ/τ.μ., στον δεύτερο όροφο, καινούργιο, με δύο προσόψεις. 
• ΕΝΦΙΑ 2014: 428,82 ευρώ. 
2). Διαμέρισμα 100 τ.μ. στον 'Αλιμο με τιμή ζώνης 1.450 ευρώ ανά τ.μ., 8ετίας, στον πρώτο όροφο, με μία πρόσοψη. 
• ΕΝΦΙΑ 2014: 448 ευρώ. 
3). Μονοκατοικία 200 τ.μ. στην Εκάλη με τιμή ζώνης 2.050 ευρώ, 10 ετών, με πρόσοψη σε ένα δρόμο και με κάλυψη του συντελεστή δόμησης. 
• ΕΝΦΙΑ 2014: 1.421,67 ευρώ. 
• Συμπληρωματικός φόρος 2014: 120 ευρώ. 
• Σύνολο φόρων 2014: 1.541,67 ευρώ. 
Αγροτεμάχια: 
1). Αγροτεμάχιο 40 στρεμμάτων, αρδευόμενο, με μονοετή καλλιέργεια, σε περιοχή του νομού Λαρίσης. 
• ΕΝΦΙΑ 2014: 96,80 ευρώ. 
2). Αγροτεμάχιο 2,5 στρεμμάτων, αρδευόμενο, με μονοετή καλλιέργεια, σε περιοχή του Δήμου Μυκόνου. Εντός αυτού υπάρχει εξοχική κατοικία 150 τ.μ. 
• ΕΝΦΙΑ 82,50 ευρώ.

16 Μαΐου 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 18-05-2014.



Στην εκλογική διαδικασία των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών,συμμετέχουν μέλη και παιδιά μελών του Συνδέσμου μας:.....>>

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ:
1. ΓΚΟΤΗ Δέσποινα. 
2. ΔΙΒΑΝΗ Ελένη. 
3. ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ Κωνσταντίνος. 
4. ΜΠΕΤΣΙΟΣ Νικόλαος. 
5. ΚΟΥΤΣΩΝΑ Τριανταφυλλιά. 
6. ΠΟΥΛΙΟΥ Ελένη. 
7. ΤΣΙΜΠΩΝΗ Αικατερίνη. 
8. ΜΠΑΡΑΣ Νικόλαος και 
9. ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ Στέφανος. 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: 
ΚΑΛΟΜΠΑΤΣΙΟΣ Χρήστος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.Ο.ΑΣ.Υ.-Π.Ο.ΑΞΙ.Α.ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Σ.τ.Ε.


Πραγματοποιήθηκε την 14/05/2014 η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Σωτήριο ΡΙΖΟ από τους Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της Π.Ο.ΑΣ.Υ και Γενικό Γραμματέα της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.,αντίστοιχα,παρουσία και του νομικού συμβούλου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χαράλαμπου ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα των Ομοσπονδιών και με αφορμή την επικείμενη απόφαση επί της προσφυγής της Π.Ο.ΑΣ.Υ και Π.Ο.ΑΞΙ.Α αναφορικά με τις μειώσεις στο Ειδικό μισθολόγιο των Αστυνομικών........>>
Ο κ. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού άκουσε όσα του εκτέθηκαν για το αντικείμενο της συνάντησης, κατέστησε σαφές ότι η απόφαση θα δημοσιευθεί εντός ευλόγου - μικρού- χρονικού διαστήματος. 
Επίσης ο κ. Πρόεδρος επεσήμανε την ανεξαρτησία του Συμβουλίου της Επικρατείας και της Ελληνικής Δικαιοσύνης, καθώς και την υποχρέωση της Πολιτείας για πλήρη συμμόρφωση με τις αποφάσεις της.

15 Μαΐου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ.

Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" της Ομογένειας Κωνσταντινούπολης, για έγκυρη και ακομμάτιστη ενημέρωση.....>>
Για να την ξεφυλλίσετε κάντε κλικ ΕΔΩ:

14 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.



Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι Απόστρατοι Αστυνομικοί και φίλοι τους, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρό τους Βασίλη ΔΙΒΑΝΗ, πραγματοποίησαν 4ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, από 07 έως 10-05-2014, όπου επισκέφθηκαν πολλές Ιερές Μονές (Ι.Μ. ΜΕΓ.ΛΑΥΡΑΣ, Ι.Μ. ΚΑΡΑΚΑΛΟΥ, Ι.Μ.ΙΒΗΡΩΝ, Ι.Μ.ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ, Ι.Μ.ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ, Ι.Μ.ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ, Ι.Μ.ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ, Ι.Μ. ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ, Ι.Μ.ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, Ι.Μ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, Ι.Μ.ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ .......>>
ΙΕΡΑ ΣΚΗΤΗ ΑΓ.ΑΝΔΡΕΟΥ) και προσκύνησαν Ιερές Εικόνες αιώνων, όπως της Παναγίας ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ στο Πρωτάτο και της Πορταϊτισας στην Ι.Μ.ΙΒΗΡΩΝ, λείψανα μαρτυρησάντων Αγίων και ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό και Βυζαντινό μουσείο της Ι.Μ. Βατοπαιδίου
Κατά την επιστροφή τους στη Λάρισα, επισκέφθηκαν την Ι.Μ.Ι.Θεολόγου στην ΣΟΥΡΩΤΗ, όπου προσκύνησαν τον τάφο του κοιμηθέντος πατρός ΠΑΪΣΙΟΥ. 
Επέστρεψαν το βράδυ του Σαββάτου (10-05-2014) πλήρης υπέροχων ενθυμημάτων και έδωσαν ραντεβού για νέα επίσκεψή τους στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ τον επόμενο χρόνο.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ Ι. ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΟΥΡΩΤΗ

13 Μαΐου 2014

Σχέδιο Νόμου του ΥΠ.ΕΘ.Α. για τα πλασματικά χρόνια των Στρατιωτικών...

 Έως πέντε είναι τα χρόνια που μπορούν να μετρηθούν διπλά.

Γνωστοποιήθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εμπεριέχει τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό των Στρατιωτικών στις Ένοπλες Δυνάμεις. 
Τα χρόνια που μπορούν να μετρηθούν διπλά θα είναι έως πέντε (5) και αυτά μόνο για εκείνους που θα υπηρετούν σε οργανικές μονάδες που ορίζονται από τον «πίνακα οργανώσεως και υλικού» (Π.Ο.Υ.). Οργανικές μονάδες δεν είναι μόνο οι παραμεθόριες αλλά αρκετές και εντός της Αττικής. Σε αυτό τον περιορισμό δεν υπάγονται οι πιλότοι, οι αλεξιπτωτιστές , οι δύτες κ.α.......>>
Με το νομοσχέδιο: 
Παρέχεται η δυνατότητα στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων να αναγνωρίσει 5 πλασματικά χρόνια για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα για τη συνταξιοδότηση έτη υπηρεσίας -40 έτη εκ των οποίων 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και 5 πλασματικά. 
Επανακαθορίζονται οι μονάδες και οι υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων στις οποίες ο χρόνος υπολογίζεται διπλάσιος και με τον τρόπο αυτό αναμορφώνεται το ισχύον αναχρονιστικό καθεστώς που δεν βασιζόταν σε επιχειρησιακά κριτήρια αλλά μόνο σε γεωγραφικά. 
Αναλυτικά το σχέδιο νόμου: 
 «Ρύθμιση θεμάτων στρατιωτικών συντάξεων». 
Άρθρο 1ο: 
1). Οι διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 40 του π.δ. 169/ 2007 (ΦΕΚ Α΄ 210), αντικαθίστανται ως εξής :“5.α. Λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο και ως τέτοιος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας ο χρόνος υπηρεσίας που διανύθηκε ή διανύεται από τα στελέχη, άνδρες και γυναίκες, σε όλες τις οργανικές μονάδες και υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος. β. Ο κατά τα ανωτέρω διπλασιασμός του χρόνου υπηρεσίας δεν μπορεί να υπερβεί συνολικά τα πέντε (5) έτη. γ. Χρόνος ο οποίος έχει υπολογισθεί διπλάσιος, με εφαρμογή άλλων διατάξεων δεν λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής. δ. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν έχουν εφαρμογή για όσα από τα αναφερόμενα σε αυτές πρόσωπα αποχωρούν από την Υπηρεσία με αίτησή τους πριν από τη συμπλήρωση 25ετούς πραγματικής υπηρεσίας. Ειδικά για τα πρόσωπα του τρίτου εδαφίου της περ. α της παρ. 1 του άρθρου 26 του κώδικα αυτού, αρκεί η συμπλήρωση των ετών υπηρεσίας που προβλέπονται κατά περίπτωση από τις διατάξεις αυτές για τη συνταξιοδότησή τους.» 
2). Οι διατάξεις των παρ. 6 και 7 του άρθρου 40 του π.δ. 169/ 2007 καταργούνται.
3). Οι διατάξεις της παραγράφου 1 δεν έχουν εφαρμογή για όσα από τα αναφερόμενα σε αυτές πρόσωπα έχουν αποχωρήσει από την ενεργό υπηρεσία πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος 
Άρθρο 2ο: Έναρξη ισχύος Η ισχύς του νόμου αυτού αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις τους». ΠΗΓΗ: newpost.gr-staratalogia.blogspot.gr

12 Μαΐου 2014

Τροποποιητική Φορολογική Δήλωση για όσους έλαβαν το εφάπαξ το 2012 και δικαιούνται Οικογενειακού Επιδόματος.

Σχετικά με τον κωδικό που πρέπει να δηλωθεί το ΕΦΑΠΑΞ,από το ενημερωτικό  εγχειρίδιο της Γ.Γ.Π. Συστημάτων του ΥΠ.ΟΙΚ. έτους 2014 (σελ.39), προκύπτει ότι ο σωστός κωδικός για εφέτος είναι ο "781" 
Το προηγούμενο έτος και για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2012, το ενημερωτικό εγχειρίδιο προέβλεπε την δήλωση του ΕΦΑΠΑΞ στον κωδικό "657" (σελ. 34). 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ότι όσοι το δήλωσαν σ΄αυτόν τον κωδικό έχασαν το οικογενειακό επίδομα, καθότι το ποσό του εφάπαξ προστέθηκε στο ετήσιο εισόδημα του ετους 2012......>>
Δύνανται όμως οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στην Εφορία τροποποιητική δήλωση για το οικονομικό έτος 2013, δηλώνοντας το εφάπαξ στον κωδικό "781" αντί στον "657", ούτως ώστε να μην θεωρείται πλέον εισόδημα. 
Στη συνέχεια όσοι το δικαιούνται πρέπει να υποβάλουν το νέο εκκαθαριστικό που θα εκδοθεί από την Εφορία στον Ο.Γ.Α, για να εισπράξουν το οικογενειακό επίδομα που δόθηκε το έτος 2013.
Είναι μία σημαντική εξέλιξη αυτή, καθώς αφορά πολλούς συναδέλφους που έλαβαν το εφάπαξ το έτος 2012 και το δήλωσαν στον κωδικό "657" που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους από το οικογενειακό επίδομα.

10 Μαΐου 2014

Υποχρεωτικό πλέον το e-mail για όλους τους φορολογούμενους!!


Όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης στο Taxis, καθώς και ηλεκτρονική διεύθυνση, προκειμένου να ειδοποιούνται από τη φορολογική διοίκηση για τις υποθέσεις τους, σύμφωνα με εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Επίσης διευκρινίζεται ότι οι φορολογούμενοι που διαθέτουν ήδη κωδικούς πρόσβασης και έχουν δηλώσει τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, πρέπει να προχωρήσουν στην επικαιροποίησή της εντός των επόμενων 30 ημερών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι φορολογούμενοι θα ειδοποιούνται για ανακοινώσεις της φορολογικής διοίκησης που έχουν κοινοποιηθεί στον λογαριασμό τους στο TAXIS στην επιλογή «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση- e-Κοινοποιήσεις». Ο φορολογούμενος ειδοποιείται ηλεκτρονικά με μήνυμα που του αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ειδοποίηση θεωρείται ότι έχει κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δέκα ημερών από την ηλεκτρονική ειδοποίηση......>>
Με την παραλαβή στον «Λογαριασμό» taxisnet της κοινοποίησης από τον φορολογούμενο, δημιουργείται στο σύστημα taxisnet ηλεκτρονικό εκτυπώσιμο πιστοποιητικό παραλαβής, που φέρει μοναδικό αριθμό και περιλαμβάνει υποχρεωτικά τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τού φορολογούμενου, το είδος, τον αριθμό, την ημερομηνία και το όργανο έκδοσης της πράξης και των συγκοινοποιούμενων, της απόφασης ή της ειδοποίησης, την ημερομηνία και την ώρα παραλαβής στον «Λογαριασμό» taxisnet. Το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό παραλαβής καταχωρίζεται στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης και είναι διαθέσιμο σε κάθε περίπτωση που τυχόν απαιτηθεί.Διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο ΕΔΩ:    ΠΗΓΗ:news.gr

Η επιφύλαξη της αυτοτελούς φορολόγησης του εφάπαξ των Στρατιωτικών...


Προς αποφυγή παρερμηνειών και παρεξηγήσεων, μετά τη δημοσίευση της «ΑΔΑ: ΒΙΗΜΗ-ΠΗΦ 9-4-2014 ΑΠΟ ΥΠ.ΟΙΚ», ΜΕ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΣΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΡΘΡΟΥ 29 Ν.3986/2011 (άρθρο 2), όπου γίνεται αναφορά σε παρακράτηση φόρου κάθε εφάπαξ αποζημίωσης, με βάση την κλίμακα της παραγράφου 3 του άρθρου 15 του ν. 4172/2013, υπενθυμίζουμε πως, στην ίδια παράγραφο, υφίσταται η επιφύλαξη της περίπτωσης στ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 14 (όπου, από τον υπολογισμό του εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις εξαιρείται και η εφάπαξ καταβαλλόμενη παροχή από ταμεία πρόνοιας και ασφαλιστικούς οργανισμούς του Δημοσίου, καθώς και επαγγελματικά ταμεία που έχουν συσταθεί με νόμο στους ασφαλισμένους και τα εξαρτώμενα μέλη του ασφαλισμένου)....>>
Συναφώς αναφέρουμε και την αντίστοιχη πρόβλεψη για την απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν.3986/2011 (ΦΕΚ 152 Α)εφάπαξ παροχής με τίτλο "ΔΕΝ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟ Β.Ο.Ε.Α"
ΠΗΓΗ:(apofoitoissas.gr - Γ. Αντωνιάδης) 

Πληρωμή ΒΟΕΑ Μαρτίου - Απριλίου 2014.


Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα δικαιούχα του Β.Ο.Ε.Α. τέκνα, τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση για τη χορήγησή του τους μήνες Μάρτιο - Απρίλιο του έτους 2014, ενόψει της επικείμενης πληρωμής τους, ότι πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν (ταχυαποστολή - courier) στο.....>>
στο ΜΤΣ Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων στο όνομά τους, το αργότερο μέχρι 23 Μαΐου 2014
 - Αποστολή Στοιχείων στη Διεύθυνση: 
Μετοχικό Ταμείο Στρατού 
Κολοκοτρώνη 13 T.K. 10562
          Αθήνα
(Υπόψη κας Μπασουκέα Σταυρούλας)
- Επίσης από χθές (09-05-2014) το Μ.Τ.Σ. ξεκίνησε τη λειτουργία νέας ιστοσελίδας, η οποία είναι ανανεωμένη και εμπλουτισμένη με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Κλικ ΕΔΩ: