16 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ" ΠΡΟΣ ΤΗΝ Π.Ο.ΑΣ.Υ.


Θέμα: «Ενημέρωσή σας για το Γυμνάσιο των Αστυνομικών στην Ουγκάντα και την Β.Τανζανία» 
 κ.Πρόεδρε,
 Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Ομοσπονδία σας (Π.Ο.ΑΣ.Υ) με την εφάπαξ εισφορά των μελών της (ύστερα από απόφαση του Συνεδρίου της), κατασκεύασε δύο Σχολεία Β΄θμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσιο-Λύκειο) στην Αφρική,το πρώτο στο Κatente (Uganda) και το δεύτερο στην πόλη Kayanga (Bukoba,Β.Τανζανία),τα οποία και εσείς και ο τ.Πρόεδρος κ.Κυριαζίδης (που υπήρξε ο εισηγητής και ο πρωτεργάτης υλοποίησης του έργου),είχατε επισκεφθεί με άλλα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, τα έτη (2003 και 2008), αντίστοιχα.
 Ήταν ένα σπουδαίο έργο της Ομοσπονδίας των Αστυνομικών,αφενός διότι αναφέρεται στην εκπαίδευση παιδιών σε χώρες που ο αναλφαβητισμός υπερβαίνει το 75% στην ύπαιθρο, σε παιδιά χωρίς ......>>
διακρίσεις(φυλετικές,θρησκευτικές,κοινωνικές κλπ) και αφ`ετέρου ενίσχυσε τις υποδομές της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στις χώρες αυτές. 
Η διορατικότητα και η αποφασιστικότητα της Ομοσπονδίας των Ελλήνων Αστυνομικών (Π.Ο.ΑΣ.Υ) κ.Πρόεδρε συνετέλεσε, ώστε η μικρή Ελλάδα να αποτελεί πλέον τον διαχρονικό και παντοτινό πρεσβευτή του πολιτισμού μας και των αξιών του στις συγκεκριμένες χώρες και επιπλέον με την συμβολική αυτή πράξη παρέχεται η ισχυρά απόδειξη ότι ο Έλληνας Αστυνομικός διαπνέεται από αρχές και αξίες πανανθρώπινες, πέραν Εθνικών, Θρησκευτικών,Φυλετικών ή άλλων διακρίσεων. 
κ.Πρόεδρε, 
Για την ενημέρωση της Ομοσπονδίας σας και των μελών της, των κτητόρων δηλαδή των προαναφερθέντων Σχολείων (Γυμνασίων-Λυκείων),επιθυμούμε να αναφερθούμε στην πορεία των δύο αυτών εκπαιδευτικών μονάδων και να σας μεταφέρουμε την επιθυμία των επιχώριων Επισκόπων-Μητροπολιτών (κ.κ.Ιωνά και Ιερωνύμου), αντίστοιχα, για επικοινωνία και συνάντηση μαζί σας,όταν την μεθεπόμενη εβδομάδα,αμέσως μετά την λήξη των εργασιών της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας,στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, επισκεφθούν την Ελλάδα. -
Α΄Γυμνάσιο Αστυνομικών Katente (Uganda): 
Λειτουργεί κανονικά από πολλών ετών και αποτελεί το κέντρο αναφοράς στην εκπαίδευση στην περιοχή αυτή που είναι γνωστή ως περιοχή υπερπολύτεκνων οικογενειών με υψηλό δείκτη αναλφαβητισμού. Η εκπαιδευτική αυτή μονάδα έχει την δυνατότητα παροχής εκπαίδευσης σε 400 και πλέον μαθητές. 
Β΄Γυμνάσιο Αστυνομικών «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»,Kayanga Bukoba,(Β.Τανζανία): 
Λειτουργεί για δεύτερο χρόνο,πρόκειται για Γυμνάσιο με αξιόλογη υποδομή και δυνατότητα εξέλιξής του ακόμη και σε Πανεπιστημιακή μονάδα, εφόσον εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις λειτουργίας και περαιτέρω ανάπτυξής του.  
Και οι δύο εκπαιδευτικές μονάδες έχουν εφοδιασθεί των προβλεπομένων από το κράτος αδειών και λειτουργούν νομίμως,πλην όμως αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην περαιτέρω ανάπτυξή τους και λειτουργική τους αναβάθμιση. Στην αντιμετώπισή τους,μπορούμε να συμβάλλουμε,ΟΛΟΙ μας,με την βοήθεια του Θεού,αναζητώντας λύσεις για ελάφρυνση των συσσωρευμένων δυσκολιών και ανακούφιση των Ορθοδόξων Ιεραποστολών που επωμίζονται της μεγάλης αυτής ευθύνης λειτουργίας των. 
Επίσης,σας ενημερώνουμε ότι,η Πορεία Αγάπης,από την πρώτη ώρα της ίδρυσής της, ενέταξε στις προτεραιότητές της την συνεργασία της με τους παραπάνω σεβάσμιους και δραστήριους Μητροπολίτες (κ.κ.Ιωνά και Ιερώνυμο) και στα πλαίσια των δυνατοτήτων της συνδράμει με κάθε τρόπο το έργο τους (οικονομική ενίσχυση,αποστολή κλιμακίων και container με αναγκαία για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή εφόδια κατά τακτικάς περιόδους,κατ` έτος),δίδοντας έμφαση στην αναγκαιότητα αξιοποίησης,στο έπακρον, των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων,έργου αξιολογότατου των Ελλήνων Αστυνομικών,μελών της Π.Ο.ΑΣ.Υ,αλλά και σημαντικού για την πρόοδο και ανάπτυξη των Ορθοδόξων Ιεραποστολών εκεί και των Χωρών που τις φιλοξενεί. 
Τέλος,ευχόμαστε στην Ομοσπονδία σας, στο Δ.Σ. αυτής και σε απαξάπαντα τα μέλη της, μετά των οικογενειών αυτών, ο Άγιος Τριαδικός Θεός να χαρίζει, υγεία, πνευματική πρόοδο και προκοπή και να στηρίζει τους Έλληνες Αστυνομικούς στην εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων για την ασφάλεια,την τάξη και ευημερία του κοινωνικού συνόλου. 
Κοινοποιείται. 
κ.Δημ.Κυριαζίδη Βουλευτή ν.Δράμας-Δράμα 
                                              Για την ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ 
                                         ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΑΘ.ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ 
                                                      Πρόεδρος Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.