31 Δεκεμβρίου 2013

Τι ισχύει για την "Εισφορά Αλληλεγγύης 2% έτους 2010".


΄Υστερα από τον σημερινό θόρυβο και την αναστάτωση που δημιουργήθηκε,σχετικά με την παρακράτηση 2% της Εισφοράς Αλληλεγγύης,έτους 2010,όπου έγινα αποδέκτης πολλών τηλεφωνημάτων από συναδέλφους που ρωτούσαν να ενημερωθούν τι ακριβώς συμβαίνει,σας ενημερώνουμε τα κατωτέρω: 
Το όλο θέμα ανακαίνησε κάποιος Εκπαιδευτικός Σύλλογος της Βορείου Ελλάδας. Eνημέρωσε δλδ τα μέλη του, να καταθέσουν άμεσα και αυτοπροσώπως στις Δ.Ο.Y. όπου ανήκουν, σχετικές αιτήσεις έως την 12.00' της 31/12/2013(!)...,ούτως ώστε να μη χαθεί η προθεσμία για τη διεκδίκηση των χρημάτων.....>>
Δυστυχώς ορισμένοι, για τους δικούς τους λόγους(;), διέρρευσαν απογευματινές ώρες της 30-12-2013 τα ανωτέρω, με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναβρασμός  και ταλαιπωρία στους συναδέλφους, οι οποίοι θα έπρεπε Παραμονή Πρωτοχρονιάς,να κάνουν αγώνα ...δρόμου για να προλάβουν ανοικτές τις Εφορίες!!!.. 
Πέραν όλων όμως, σας ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία μας ουδέποτε ξεκίνησε ανάλογη διαδικασία. 
΄Οσοι συνάδελφοι επιθυμούν πάντως, μπορούν να καταθέσουν σχετική αίτηση,όπως το κατωτέρω υπόδειγμα. Να γνωρίζουν όμως ότι κατόπιν θα πρέπει να υπάρξει εκ μέρους τους, δικαστική προσφυγή,με παράσταση Δικηγόρου,όπου απαιτούνται και τα ανάλογα Δικαστικά έξοδα!... 


Αντισυνταγματικές έκρινε το Μισθοδικείο τις μειώσεις μισθών των δικαστικών!!..


Αντισυνταγματικές κρίθηκαν από το Μισθοδικείο οι πρόσφατες αναδρομικές μειώσεις των αποδοχών των δικαστών, ενώ παράλληλα κρίθηκε ότι όπως και οι βουλευτές, δικαιούνται να έχουν αφορολόγητο το 25% των ακαθαρίστων αποδοχών τους. 
Από το Mισθοδικείο εκδόθηκαν δύο αποφάσεις για τα μισθολογικά και τα φορολογικά των δικαστών αντίστοιχα. 
Ως προς τις συνεχείς μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, στην απόφαση του Μισθοδικείου γίνεται μνεία της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής......>>
της ανεξαρτησίας των δικαστών. Σύμφωνα με την απόφαση, εγγύηση προς εξασφάλιση της ανεξαρτησίας αυτής θεωρείται και η ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση των δικαστικών λειτουργών. 
Συνεπώς -συνεχίζει το Μισθοδικείο- οι αποδοχές των δικαστών πρέπει όχι μόνον να είναι τουλάχιστον ίσες προς τις αποδοχές των αντιστοίχων προς τους δικαστικούς λειτουργούς οργάνων των άλλων δύο λειτουργιών, αλλά «και επαρκείς να εξασφαλίσουν αφ' ενός μεν την αξιοπρεπή διαβίωση των δικαστικών λειτουργών, δηλαδή την διαβίωσή τους κατά τρόπο συνάδοντα προς το κύρος του λειτουργήματος που ασκούν και της αποστολής τους ως οργάνων της τρίτης πολιτειακής εξουσίας λαμβανομένου υπ' όψη ότι από το άρθρο 89 παράγραφος 1 του Συντάγματος επιβάλλεται η αποκλειστική απασχόλησή τους με την απονομή του δικαίου και αφ' ετέρου την απερίσπαστη εκ μέρους των δικαστικών λειτουργών άσκηση των καθηκόντων τους». 
Ναι μεν δεν κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα συγκεκριμένο ύψος αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, αναφέρει η απόφαση του Μισθοδικείου, αυτό όμως καθορίζεται σύμφωνα με τις εκάστοτε κρατούσες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες και σε συνδυασμό με τις αποδοχές των άλλων δύο λειτουργιών. Πάντως, οι αποδοχές των δικαστών πρέπει να είναι σταθερές και να μην ανατρέπεται το μισθολογικό τους καθεστώς με αιφνίδιες ή σοβαρές μειώσεις των αποδοχών τους, γιατί μόνον υπό την προϋπόθεση αυτή μπορεί να εξασφαλισθεί ότι θα είναι σε θέση να ασκήσουν τα καθήκοντά τους απερίσπαστοι, οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης. 
Ως προς τα φορολογικά, με δεύτερη απόφαση το Μισθοδικείο έκρινε ότι οι δικαστές δικαιούνται, όπως και οι βουλευτές, 25% φοροαπαλλαγή επί των ακαθαρίστων αποδοχών τους. Συγκεκριμένα, στην δεύτερη αυτή απόφαση επισημαίνεται ότι οι αποδοχές των τριών εξουσιών θα πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος και να έχουν την ίδια φορολογική μεταχείριση, ανεξάρτητα εάν αυτή είναι ιδιαίτερη. 
Ακόμη, αναφέρεται στην απόφαση αυτή του Μισθοδικείου, ότι η πρόβλεψη του Ζ΄/1975 Ψηφίσματος της Ε΄ αναθεωρητικής Βουλής με την οποία απαλλάσσεται από φόρο το 25% των ακαθαρίστων βουλευτικών αποδοχών (αποζημιώσεως όπως αποκαλείται), ισχύει και για τους δικαστικούς λειτουργούς. Πρακτικά με βάση την απόφαση αυτή η κυβέρνηση καλείται να επαναφέρει τις αμοιβές των δικαστικών στα επίπεδα Ιουλίου 2012. ΠΗΓΗ:

27 Δεκεμβρίου 2013

KATAΒΟΛΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΜΗΝΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014.



Σε συνέχεια της από 24-12-2013 ανάρτησής μας εδώ: και σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση του ΜΤΣ,όπου λόγω τεχνικών προβλημάτων που αφορούν στην καταβολή του μερίσματος μέσω του Διατραπεζικού Συστήματος ΔΙ.ΑΣ. Α.Ε., η πληρωμή του μερίσματος μηνός......>>
Ιανουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί την 3 Ιανουαρίου 2014, αντί 2 Ιανουαρίου,όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. 
Για το 2014 η μετάθεση του χρόνου καταβολής του μερίσματος, όπως ο Ν.4093/2013 ορίζει, την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγουμένου μήνα,δλδ προκαταβολικά. 
Σύμφωνα με τα ανωτέρω, τα μερίσματα του 2014 θα καταβληθούν στους μερισματούχους,στις ακόλουθες ημερομηνίες. 
· Στις 3 Ιανουαρίου 2014, ημέρα Πέμπτη του μηνός Ιανουαρίου 2014 
· Στις 30 Ιανουαρίου 2014, ημέρα Πέμπτη του μηνός Φεβρουαρίου 2014 
· Στις 27 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Πέμπτη του μηνός Μαρτίου 2014 
· Στις 28 Μαρτίου 2014, ημέρα Παρασκευή του μηνός Απριλίου 2014 
· Στις 29 Απριλίου 2014, ημέρα Τρίτη του μηνός Μαϊου 2014 
· Στις 30 Μαΐου 2014, ημέρα Παρασκευή του μηνός Ιουνίου 2014 
· Στις 27 Ιουνίου 2014, ημέρα Παρασκευή του μηνός Ιουλίου 2014 
· Στις 30 Ιουλίου 2014, ημέρα Τετάρτη του μηνός Αυγούστου 2014 
· Στις 29 Αυγούστου 2014, ημέρα Παρασκευή του μηνός Σεπτεμβρίου 2014 
· Στις 29 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα του μηνός Οκτωβρίου 2014 
· Στις 30 Οκτωβρίου 2014, ημέρα Πέμπτη του μηνός Νοεμβρίου 2014 
· Στις 28 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Παρασκευή του μηνός Δεκεμβρίου 2014 και 
· Στις 02 Ιανουαρίου 2015, ημέρα Παρασκευή του μηνός Ιανουαρίου 2015. Βοηθήματα Θανάτου: 
Προεγκρίθηκαν τα Βοηθήματα θανάτου αιτήσεων μηνός Νοεμβρίου 2013 Απονομή ΒΟΕΑ: 
Προεγκρίθηκε η Απονομή ΒΟΕΑ αιτήσεων μηνός Νοεμβρίου 2013.

24 Δεκεμβρίου 2013

Aλλάζει πάλι μορφή καταβολής το μέρισμα του Μ.Τ.Σ.!..



ΘΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ!!

΄Υστερα από νέα από Απόφαση του Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, ανακοινώνεται ότι στις 27 Δεκεμβρίου 2013,ημέρα Παρασκευή θα καταβληθεί το μέρισμα του Μ.Τ.Σ. μηνός Δεκεμβρίου 2013 (δεδουλευμένο) και μειωμένο κατά τέσσερις (4) μήνες,όπως είχε αποφασθεί και στις 2 Ιανουαρίου 2014, το μέρισμα του Μ.Τ.Σ. μηνός...>> Ιανουαρίου 2014 (προπληρωμένο), χωρίς περαιτέρω μείωση.
Από τούδε και στο εξής η μηνιαία καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιείται προκαταβολικά την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα. 
ΣΧΟΛΙΟ: Κάτι είναι κι αυτό,...κερδίζουμε ένα μήνα,αντί στις 5 Φεβρουαρίου 2013 που εδίδετο δεδουλευμένο!... 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ,ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

22 Δεκεμβρίου 2013

O AΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;


 Συγκινητική κοινωνικοαστυνομική Χριστουγεννιάτικη ιστορία
 
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ 
  Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.
 
Η Ιστορία αυτή συνέβει πρίν χρόνια , ένα παγωμένο βραδυνό , παραμονή Χριστουγέννων. Ο Αξ/κός υπηρεσίας του Αστυν. Τμήματος με τον βοηθό του, παρακολουθούσαν τηλεόραση στο γραφείο, νυκτερινές ώρες παραμονής των Χριστουγέννων. Ο κόσμος έξω, παρά το ψιλόβροχο και το τσουχτερό κρύο, διασκέδαζε εκδηλωτικά και χαιρόταν την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.Οι αστυνομικοί θα περνούσαν και αυτό το βράδυ στην εκτέλεση της υπηρεσίας τους, συνηθισμένοι στις συναισθηματικές δυσκολίες τέτοιων ημερών, γιατί κάποιοι θα έπρεπε να <<φυλάγουν Θερμοπύλες>>, για τους πολλούς. Οι ώρες περνούσαν, όπως συνήθως, με την καθημερινή ρουτίνα των.....>>
γεγονότων και των συμβάντων. Κάποια στιγμή αργά το βράδυ και πριν γυρίσει η νύκτα προς την ημέρα των Χριστουγέννων, την ηρεμία ''σπάει'' η είσοδος στο υπηρεσιακό γραφείο μιας γυναίκας σε τρισάθλια κατάσταση , με τρία μικρά παιδιά. Ήταν σαν μία σκηνή βγαλμένη από κάποια ασπρόμαυρη δραματική κινηματογραφική ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Με ένα φοβισμένο βλέμμα απόγνωσης, η γυναίκα, έχοντας αγκαλιασμένα τα παιδιά της και έτοιμη να καταρρεύσει, με τρεμάμενη φωνή, -ίσως από φόβο, ίσως από το κρύο , ίσως και από τα δύο-, απευθύνθηκε στον αξ/κό υπηρεσίας, γιατί ο σύζυγός της την κακοποίησε σωματικά και επί πλέον χειροδίκησε σε βάρος του μεγαλύτερου παιδιού της των [6] ετών, το οποίο προσπάθησε να υπερασπισθεί την μητέρα του. Τα άλλα δύο αδελφάκια ήταν [4] ετών το αγόρι και το μικρότερο κοριτσάκι μόλις 18 μηνών... Με φωνή, μεταξύ σπαραγμού, ικεσίας, φόβου, αλλά και αξιοπρέπειας, είπε στον αξ/κό υπηρεσίας. <<Με συγχωρείτε, αναγκάστηκα να έλθω σε σας γιατί δεν είχα να πάω πουθενά αλλού και χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Αν δεν είχα τα παιδιά μου θα αυτοκτονούσα, αυτά με κρατάνε στη ζωή. Ο άνδρας μου ήλθε στο σπίτι πιωμένος και επειδή δεν του άρεσε το φαγητό που μαγείρεψα, άρχισε να με βρίζει και να με κτυπάει παντού. Πάντα αυτό γίνεται. Η ζωή μου και η ζωή των παιδιών μου έχει γίνει κόλαση. Το μεγαλύτερο παιδί μπήκε στη μέση να με βοηθήσει κλαίγοντας και παρακαλώντας τον να σταματήσει και τον ικέτευε λέγοντας του. ''Μη μπαμπά, μη χτυπάς άλλο τη μαμά, πονάει...'' Τότε αυτός κτύπησε και το παιδί στο πρόσωπο, να εδώ κύριε Αστυνόμε, φαίνεται.Το παιδί έπεσε κάτω. Φοβήθηκα για τη ζωή μας. Αυτό συμβαίνει δυστυχώς συχνά, χωρίς να ευθύνομαι σε κάτι, η να μη του φέρομαι σωστά. Η ζωή μου πλέον είναι μαρτύριο, δεν αντέχω άλλο, ακόμη και τώρα φοβάμαι. Μετά μου είπε να πάρω τα ρούχα μας και τα παιδιά και να φύγω από το ίδιο μου το σπίτι, το σπίτι των γονιών μου, οι οποίοι δυστυχώς δεν ζουν.΄Ετσι αναγκάστηκα να καταφύγω εδώ, γιατί δεν είχα να πάω πουθενά αλλού. Έχω μία αδελφή που κατοικεί στη Θεσ/νίκη, αλλά πως να πάω έτσι όπως είμαι και χωρίς χρήματα. Σας παρακαλώ κύριε Αστυνόμε , αφήστε μας να μείνουμε εδώ το βράδυ, για τα παιδιά μου και αύριο θα δω τι θα κάνω. Είμαι σε απελπισία, τα παιδιά μου είναι νηστικά και κρυώνουν, πίσω δεν μπορώ να γυρίσω.Μήπως μπορώ να έχω ένα ποτήρι νεράκι;>> Ο Αξ/κός τους είχε βάλει να καθίσουν στον καναπέ του γραφείου και αμέσως έδωσε εντολή να φέρουν χυμούς, αναψυκτικά, φαγητό, γάλα και σοκολάτες για την γυναίκα και τα παιδιά της, τα οποία τρομαγμένα με το αθώο βλέμμα τους σε έκαναν να σκεφθείς, γιατί ο ''δικός ''τους Άη-Βασίλης ήταν διαφορετικός από των άλλων παιδιών...; Γιατί το χάδι για αυτά ήταν χαστούκι και βία ;... Το περιπολικό έφερε ακόμη στα παιδάκια που ήταν ''κουρνιασμένα'' στην αγκαλιά της μητέρας τους,μισοκοιμισμένα από την εξάντληση και την ζεστή ατμόσφαιρα της σόμπας, παιδικά παιγνίδια και παραμύθια που αγόρασαν οι αστυνομικοί από την νυκτερινή αγορά της πόλης και έτσι σιγά-σιγά το θλιμμένο ύφος τους έγινε λίγο χαρούμενο. Στη συνέχεια και με πρωτοβουλία των Αστυνομικών, μετά από έρανο μεταξύ τους, οδήγησαν την μητέρα με τα παιδιά σε ξενοδοχείο για να περάσουν ανθρώπινα την νύχτα των Χριστουγέννων. Ο πα-τέρας και σύζυγος συνελήφθη για αυτεπάγγελτα αδικήματα που διέπραξε και για άλλες παλαιότερες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του. Στην πληγωμένη γυναίκα και με τη βοήθεια της Μητρόπολης της έδωσαν κάποιο χρηματικό ποσό για να καλύψει ανάγκες της και στα παιδιά, ρούχα, δώρα, γλυκά και παιγνίδια. Η ίδια σε πολύ καλύτερη ψυχική κατάσταση, ανεχώρησε για να συναντήσει την αδελφή της και να βρει εκεί την οικογενειακή θαλπωρή. Άραγε ο Αη-Βασίλης και σήμερα, πόσα παιδιά θα προσπεράσει, επειδή δεν θα ...βρει την καμινάδα, η το ...Χριστουγεννιάτικο δένδρο; Άς τον ...βοηθήσουμε όλοι, για να φθάσει σε όλα τα παιδιά, γιατί το αθώο παιδικό <<γιατί ;>>, πονάει...

20 Δεκεμβρίου 2013

Αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματός θα συλλέγουν μισθωτοί-συνταξιούχοι!...

Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων που προβλέπει πως μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει το 2014 να συλλέξουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 10% του φορολογητέου εισοδήματός τους, αντί του 25% που ίσχυε μέχρι σήμερα. Το ανώτατο ποσό απαιτούμενων αποδείξεων παραμένει στις.....>>
10.500 ευρώ, ενώ αν οι αποδείξεις υπολείπονται των απαιτούμενων επιβάλλεται στην διαφορά φόρος 22%. Για παράδειγμα, μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 30.000 € θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις συνολικού ύψους 3.000 €.  Στην περίπτωση που συλλέξει λιγότερες αποδείξεις, για παράδειγμα 2.000 €, τότε στη διαφορά που προκύπτει μεταξύ των αποδείξεων που απαιτούνται και αυτών που συγκεντρώθηκαν, δηλαδή στο ποσό των 1.000 €, θα επιβληθεί «ποινή» 22%. Θα πληρώσει έξτρα φόρο 220 €. Η τροπολογία προβλέπει την έκδοση Υπουργικής Αποφάσεως για το είδος των αποδείξεων που θα συλλέγουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. ΠΗΓΗ:

Ρύθμιση για τα ανείσπρακτα ενοίκια -Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες.


Με μια Ειδική Ηλεκτρονική Υπηρεσία σκοπεύει το Υπουργείο Οικονομικών να απαλλάξει από τον φόρο εισοδήματος τους ιδιοκτήτες που δεν εισπράττουν ενοίκια, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να μην δηλώσουν στη φορολογική τους δήλωση το ποσό των μισθωμάτων που δεν εισέπραξαν από κακόπιστους ή δύστροπους ενοικιαστές. Η απαλλαγή των φορολογούμενων από ανείσπρακτα ενοίκια δεν πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα να διευθετηθεί με νομοθετική παρέμβαση, αλλά τεχνικά....>>
με την απαλλαγή των ιδιοκτητών μέσω της χρήσης μιας ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας, αναφέρει το capital.gr, το οποίο επισημαίνει ότι τονίζεται στον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος πως το «εισόδημα που δεν εισπράττεται δεν είναι εισόδημα». 
Οι ιδιοκτήτες ωστόσο, θα πρέπει να δηλώσουν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί στο taxisnet το ποσό των ανείσπρακτων ενοικίων, το όνομα και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του ενοικιαστή καθώς και άλλα στοιχεία που αφορούν το ακίνητο. Προϋπόθεση για την αποδοχή της σχετικής δήλωσης μη είσπραξης ενοικίων θα είναι, να έχει θεωρηθεί το σχετικό μισθωτήριο συμβόλαιο μέσω άλλης Ηλεκτρονικής Εφαρμογής που ετοιμάζει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

19 Δεκεμβρίου 2013

Δ.Η.Ε: “Δεν υπάρχει ανωνυμία στο ίντερνετ - Tο πάρτι τελείωσε”!...


Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για παράνομες ενέργειες, απηύθυνε από το βήμα του 3ου Πανελληνίου Διεπιστημονικού Συνεδρίου με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση διαδικτυακών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου, ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης. «Δεν υπάρχει ανωνυμία», στο διαδίκτυο, «το πάρτι τελείωσε»......>>
διαμήνυσε ο διευθυντής της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Σφακιανάκης, προσθέτοντας με έμφαση: «τέρμα οι εκβιασμοί, υπάρχει αστυνομία, υπάρχει κράτος, υπάρχει έλεγχος». newsit.gr

" Φτωχότερος από ποτέ ο Έλληνας Αστυνομικός...



          Του Εμμανουήλ ΜΑΡΓΕΤΑΚΗ.
 Αντιπροσώπου της Ε.ΑΣ.Υ.Α.στην Π.Ο.ΑΣ.Υ

"Οι συνθήκες διαβίωσης σήμερα, περισσότερο από ποτέ, βρίσκονται για τον Έλληνα Αστυνομικό μαζί με την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού στο ναδίρ. Πιο συγκεκριμένα: -Η φτώχεια χτυπάει την πόρτα μας και δυστυχώς σε πολλούς έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της. 
-Στα πλαίσια της δουλειάς μας καλούμαστε να διαχειριστούμε μια κοινωνία στα πρόθυρα διάλυσης, αφού σύμφωνα με την eurostat στην τελευταία της έκθεση το 34.6% του πληθυσμού είναι στα όρια της φτώχειας, το 19.5% του πληθυσμού στερείται των στοιχειωδών μέσων διαβίωσης και 2.500.000 είναι οι άνεργοι του ενεργού πληθυσμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αύξηση της εγκληματικότητας,αυτοκτονίες κλπ. 
- Η μείωση δαπανών, που προβλέπεται στο νέο προϋπολογισμό του 2014 του Υπουργείου μας, υπερβαίνει το 10% σε σχέση με το 2012.....>>
- Για την συντήρηση των οχημάτων όλου του Υπουργείου μας τα κονδύλια για το 2008 ήταν 17.000.000 ευρώ περίπου, ενώ για το 2014 προβλέπονται λίγο πάνω από τα 10.000.000 ευρώ με συνέπεια ο παροπλισμένος στόλος να φτάνει τα 4.000 οχήματα. 
- Οι αποδοχές και οι συντάξεις μας θα περικοπούν κι άλλο. Συγκεκριμένα, από περίπου 1.54 δις ευρώ το 2012 θα μειωθούν σε λιγότερο από 1.1 δις ευρώ το 2014, χωρίς όμως να υπολογίσουμε την αύξηση της φορολογίας και της κατάργησης των φοροαπαλλαγών(π.χ. ενοίκια). 
- Το 2014 το κονδύλι για τα νυχτερινά και τα πενθήμερα είναι 41.600.000 ευρώ, όταν απαιτούνται 47 με 48 εκατομμύρια ευρώ με τον περιορισμό των 488 ωρών για τα νυχτερινά και την μείωση της ωριαίας αμοιβής στα 2.60 ευρώ από 2.93 ευρώ. 
- Ξεπουλήθηκαν η Γ.Α.Δ.Α, η Γ.Α.Δ.Θ, η Δ.Ε.Ε, η Γ.Α.Δ. Σερρών και το Τμήμα Αλλοδαπών Αθηνών. 
 - Τα περισσότερα τμήματα είναι σε άθλια κατάσταση με τις συνθήκες υγιεινής στα κατ' επίφαση κρατητήρια να θυμίζουν ανέκδοτο, μη τηρώντας το Π.Δ. 45/1986 ''Περί υγιεινής''. 
 - Μετατραπήκαμε σε σωφρονιστικοί υπάλληλοι στα κέντρα κράτησης/στρατόπεδα συγκέντρωσης. 
- Επωμισθήκαμε 52 επιπλέον αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας, αλλά και την εισφοροδιαφυγή, χωρίς να προσλαμβάνονται νέοι συνάδελφοι. 
- Η μετάθεση σε μια θέση στην επαρχία έγινε όνειρο θερινής νυχτός, αφού το δόγμα είναι να υπηρετούμε όλοι στην Αθήνα για να επανδρώσουμε νέες διμοιρίες στα ΜΑΤ αλλά και τις ομάδες ΔΕΛΤΑ, αφήνοντας τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας στον αέρα. 
- Τα επικουρικά μας ταμεία κατεδαφίζονται αφού έχουμε μείωση των εισφορών από τον λεγόμενο κοινωνικό πόρο του 10% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη διαφήμιση και του 5% των εισιτηρίων υπέρ ΤΕΑΕΧ και ΤΕΑΥΑΠ. 
Συγκεκριμένα από 6.890.167 ευρώ το 2011 σε 3.159.282 ευρώ έως τον Ιούλιο του 2013, αφού δεν τα καταβάλουν κανονικά, ως όφειλαν, οι μεγιστάνες των Μ.Μ.Ε. όπως το MEGA,ANT1,OTE tv κλπ. Για όλα αυτά θέλουμε ένα συνδικάτο δυναμικό, όχι χειροκροτητή, που θα αντικρούσει την λογική του μικρότερου κακού, ένα κίνημα μαζικό και οργανωμένο με ενότητα. Και η πραγματική ενότητα μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε αγωνιστική κατεύθυνση. 
Καλούς αγώνες λοιπόν. 
Σας ευχαριστώ.ΠΗΓΗ: bloko.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "AΠOΓEYMATINH" ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ.

Διαβάστε την σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" της Ομογένεια της Κωνσταντινουπόλεως,για έγκυρη και ακομμάτιστη ενημέρωση......>>
Για την ξεφυλλίσετε,πατήστε ΕΔΩ:

17 Δεκεμβρίου 2013

Συνταξιοδοτικά - Ασφαλιστικά θέματα στελεχών Ε.Δ. και Σ.Α.


Ο ΛΟΥΚΑΣ Θ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, Δικηγόρος στο επάγγελμα,ο οποίος διετέλεσε και πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας,απαντά σε ερωτήματα Συνταξιοδοτικά-Ασφαλιστικά, που ενδιαφέρουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,οι οποίοι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν.......>>
Διαβάστε τις ερωταπαντήσεις,κάνοντας κλικ ΕΔΩ:

ΤΖΑΚΟΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ!...

Γράφει ο Νικόλαος Μπέτσιος
  Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.ε.α. 
Τζακοαπαγόρευση...λοιπόν τα Σαββατοκύριακα, αργίες και γιορτές, διέταξαν Κρατικά στελέχη, για τον περιορισμό της αιθαλομίχλης...Σαφώς,-κατ αυτούς- <<ευθύνονται>> οι δύσμοιροι και χρεοκοπημένοι Έλληνες, οι οποίοι στην απόγνωσή τους, ανακάλυψαν την ...<<νέα μόδα>> με τα ξύλα, τις ξυλόσομπες,[τις στόφες], όπως τις λέγανε παλιά και τα τζάκια, τα οποία από ''αξεσουάρ'' του πάλαι ποτέ ''μπουρζουά'' Έλληνα, μετατράπηκαν στη κυριολεξία σε μέσα θέρμανσης του νεόπτωχου Έλληνα και έτσι πλέον όλοι μας <<είμαστε από τζάκι>>..., ενώ το ''ταπεινό'' ξυλαράκι της Ελληνικής υπαίθρου, ''εισέβαλε '' στα σαλόνια των απελπισμένων ''μπουρζουάδων''. 
<<Από τα αλώνια στα σαλόνια >>. Οι πρόσφατες ντιρεκτίβες των.....>>
ανευθυνουπεύθυνων παραγόντων μας, καλούν τους Έλληνες και Έλληνίδες,σε ''ρεπό'' της τζακόσομπας τα Σαββατοκύριακα, συναγομένου εκ τούτου ότι τα Σαββατοκύριακα δεν πρέπει να ...κρυώνουν και ως εκ τούτου, στο ''δια ταύτα'', θα ασπασθούν την Σπαρτιατική αγωγή, ενώ όσοι δεν αντέξουν τον παγετό και το κρύο θα ''πέφτουν στον σύγχρονο Καιάδα'' και φυσικά θα ...γλυτώνουν από αυτό το μαρτύριο...
Έλεος, έλεος!.. Εδώ έχει διαστρεβλωθεί απόλυτα το μέτρο της ευθύνης, το οποίο μετακυλίεται από τον ηθικό και φυσικό αυτουργό, στο θύμα, που είναι ο μικρομεσαίος ''ιθαγενής'', ενώ θα έπρεπε να εγκαλείται η Πολιτεία, η οποία προκειμένου -αφελώς- να εισπράττει τον υψηλότερο φόρο στη Ευρώπη ανά λίτρο πετρελαίου, έχει εκτινάξει σε απαγορευτικά ύψη τις τιμές του αγαθού, με συνέπεια και κατ΄απόλυτη ανάγκη ο κυνηγημένος Έλληνας να αναζητεί νέους τρόπους θέρμανσης, γιατί και το οικονομικό κόστος του ηλεκτρικού παραμένει ακριβό, επιδεινουμένου του προβλήματος με τις περικοπές [σφαγές] των αποδοχών του και σε συνάρτηση με την καταβολή και του κεφαλικού φόρου, <<ήλθε και έδεσε το γλυκό >>...
Έχει κανένας την παραμικρή αμφιβολία, αν οι τιμές ήσαν συμβατές με την ''τσέπη'', δεν θα αυξάνονταν η κατανάλωση; καθόσον ισχύει ο πανάρχαιος νόμος στην αγορά, της προσφοράς και της ζήτησης. 
Το γεγονός όμως ότι ο ''βιαστής'' ρίχνει τις ευθύνες στον ''βιαζόμενο'', αυτό και μόνο προκαλεί!...Ίσως βέβαια να έχει ακόμη μία... σκοπιμότητα η ''τζακοαπαγόρευση'' του Σαββατοκύριακου, γιατί διαφορετικά πως θα μπορούσε ο ...Άγιος-Βασίλης να ...κατέβαινε από την ...καμινάδα, για να φέρει τα δώρα στα παιδιά..., αν τα τζάκια ήταν αναμμένα; Θα καιγόταν!...Ασφαλώς ....θα το σκέφτηκαν και αυτό οι αρμόδιοι!... 
Επιστροφή ολοταχώς στην εποχή του ...΄50, αφού εδώ μάλλον έχει θέση η ρήση του Χάρυ Κλίν, <<η μόνη φορά που πάμε μπροστά στην Ελλάδα, είναι όταν βάζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά>>... 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
Ερώτημα προς αρμοδίους... 'Αν κάποιος επιλέξει να ζεσταθεί ''εναλλακτικά'', μπορεί να καταναλώνει ...τσίπουρο; ΄Αν όμως η ...κατανάλωση τσίπουρου φθάσει τα 150 mg, [στο όριο της αιθαλομίχλης], τότε θα μας επιπέσει και η ...ποτοαπαγόρευση(;)... Από το...Λονδίνο του 1930 στο... Σικάγο του ΄30...στην Ελλάδα του 2013...Καληνύχτα σας!...

16 Δεκεμβρίου 2013

Εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" της Κωνσταντινουπόλεως.


Διαβάστε την σημερινή έκδοση της εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" της Ομογένειας της Κωνσταντινουπόλεως,για έγκαιρη ενημέρωση....>>
Για ανάγνωση,πατήστε ΕΔΩ:

15 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ.,ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 9%!...


Α). ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΑΦΗΣΑΝ ΣΤΟ Μ.Τ.Σ ΤΗΝ 05/12/13, ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 (Α΄ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΠΟ 01/01/13 ΕΩΣ 30/06/13). 
Β). ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ Β΄4ΜΗΝΟ,ΑΠΟ 01/07/13 ΕΩΣ 31/10/13,ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ,ΤΗΝ 27/12/2013. 
- ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ 9%, ΕΓΙΝΕ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΘΑΡΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΦΟΥ, ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ. 
- ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ Α' 6ΜΗΝΟΥ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΘΗΚΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟ! 
- ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ,ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Δείτε κατωτέρω τον αναλυτικό Πίνακα σε Full screen,για ευχερέστερη κάνοντας κλικ ΕΔΩ:

14 Δεκεμβρίου 2013

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο οι μειώσεις Συντάξεων Στρατιωτικών, Καθηγητών, Δικαστών!...

 ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Παραπέμφθηκαν για να συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι αναδρομικές από 1ης Αυγούστου 2012 μειώσεις των συντάξεων στρατιωτικών, καθηγητών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ), δικαστικών του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που έγιναν σύμφωνα με τους μνημονιακούς νόμους. 
Οι υποθέσεις αυτές παραπέμφθηκαν στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου από την αρμόδια τριμελή επιτροπή του Ελεγκτικού Συνεδρίου που προβλέπει ο νόμος 3900/2010 και η πρώτη απόφαση που θα εκδοθεί από την Ολομέλεια του Δικαστηρίου θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα για όλες τις εκκρεμείς όμοιες υποθέσεις. 
Ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου παραπέμφθηκε, ως ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος, η εκδίκαση έφεσης συνταξιούχου καθηγητή ΑΕΙ που στρέφεται κατά πράξης αναπροσαρμογής (μείωσης) της σύνταξής του, αναδρομικά από.....>>
1ης Αυγούστου του 2012, βάσει των διατάξεων των μνημονιακών νόμων 4093/2012 και 4151/2013. 
Ειδικότερα, πέραν της αίτησης του καθηγητή Α.Ε.Ι, έχουν παραπεμφθεί για τον ίδιο λόγο να ζητηθούν στην Ολομέλεια του Ε.Σ. και αιτήσεις για μείωση των συντάξεων δικαστικών του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, καθώς και στρατιωτικών. Ο πρόεδρος του Ε.Σ., Ιωάννης Καραβοκύρης, αναμένεται να προσδιορίσει την ημερομηνία συζήτησης των υποθέσεων αυτών στην Ολομέλεια. 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - staratalogia.blogspot.gr

13 Δεκεμβρίου 2013

Δείτε σε real time πόσοι γεννιούνται, πόσοι πεθαίνουν!!..


Μια απίστευτη εφαρμογή του Μπραντ Λύον δίνει τη δυνατότητα σε όλους να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο, πόσοι γεννιούνται και πόσοι πεθαίνουν ανά δευτερόλεπτο στον κόσμο!! 
Η εφαρμογή που ανοίγει σε Ghrome browser δείχνει στη μια στήλη τις γεννήσεις, σημειώνοντας την ώρα και τον τόπο και στην δεξιά στήλη τους θανάτους, δίνοντας τα αντίστοιχα στοιχεία. Παράλληλα, εμφανίζεται και το αντίστοιχο σημαδάκι στο χάρτη που βρίσκεται πάνω από τις δύο αυτές στήλες........>>
Για να μεταφερθείτε στην εφαρμογή πατήστε ΕΔΩ:

Ο πλανήτης Γη στα καλύτερά του!

Απολαύστε συγκλονιστικές εικόνες της υδρογείου από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, και πιο συγκεκριμένα «έξω από το παράθυρό μου», όπως τιτλοφορείται το εκπληκτικό βίντεο που ακολουθεί.
Πολλές φωτογραφίες συνενώθηκαν για να δημιουργήσουν το video, συγκεκριμένα από τις αποστολές 29, 30 και 31.Κι αν έχουμε δει άπειρες φορές τη Γη από ψηλά, αυτό το time lapse video υπόσχεται να μας δείξει την υδρόγειο στα καλύτερά της. Πιο εντυπωσιακός, πιο μαγικός, απίθανος και συνάμα γοητευτικός, ο πλανήτης αφήνει τον θεατή άφωνο με την ομορφιά του......>>
Δείτε το σχτικό video 

12 Δεκεμβρίου 2013

Η ΠΟΑΣΥ για την εισαγωγή σπουδαστών στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ.

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. απέστειλε έγγραφο προς το Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την εισαγωγή σπουδαστών στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας......>>
Δείτε το σχετικό έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. 

 

Κατάσχεση καταθέσεων μέσα σε 10 ημέρες!...


Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μισθοί, συντάξεις, καταθέσεις!!
 
Από χθές (11-12-2013) τέθηκε σε εφαρμογή η επίθεση στις καταθέσεις όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, αφού με ένα κλικ η οικονομική υπηρεσία θα μπορεί να δίνει εντολή στην τράπεζα όπου ο οφειλέτης του Δημοσίου έχει λογαριασμό ώστε αμέσως να γίνεται κατάσχεση. 
Οι τράπεζες από τη στιγμή που λαμβάνουν εντολή από το ΣΔΟΕ, την Εφορία ή την Οικονομική Αστυνομία είναι υποχρεωμένες να δώσουν ....>>
τα στοιχεία και εντός 10 ημερών να προχωρήσουν στην κατάσχεση. Επί της ουσίας, η Γενική Γραμματεία Εσόδων και το ΚΕΠΥΟ θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά μέσω ΤΕΙΡΕΣΙΑ στις τράπεζες τα κατασχετήρια και αυτές ερευνώντας εάν υπάρχουν υπόλοιπα καταθέσεων του οφειλέτη, θα απαντούν θετικά, θα κατάσχουν τα ποσά που αντιστοιχούν στις οφειλές και θα τα αποδίδουν μέσω ΔΙΑΣ στο Υπουργείο Οικονομικών. 
Αν και τα σχετικά όρια για το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων (25% για μισθούς- συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ) δεν αλλάζουν, είναι αξιοσημείωτο ότι καθ΄όλη τη διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και τραπεζών, ΔΕΝ προβλέπεται υποχρέωση ενημέρωσης του άμεσα ενδιαφερόμενου, δηλαδή του οφειλέτη, καθώς προφανώς το Υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι φτάνει και περισσεύει το ειδοποιητήριο κατάσχεσης, που επιδίδεται πριν από την όποια διαδικασία. 
Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι το ίδιο το Υπουργείο δεν αποκλείει εκ προοιμίου το ενδεχόμενο να κατασχεθεί ποσό μεγαλύτερο της οφειλής, ενώ το πιο εξοργιστικό είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση, αντί να ακολουθηθεί η αντίστροφη διαδικασία- δηλαδή να πιστωθεί ο τραπεζικός λογαριασμός με το επιπλέον ποσό που κατασχέθηκε- ο οφειλέτης θα πρέπει να τρέχει στη… Δ.Ο.Υ. για να εισπράξει!..  ΠΗΓΗ:

10 Δεκεμβρίου 2013

Όλοι χρωστούν στους...ανύπαρκτους!...


Δέκα ερωτήματα που καλό είναι να μας προβληματίσουν, σχετικά με τις σκοπιμότητες της παγκόσμιας οικονομίας και των κέντρων που την ελέγχουν. Διαβάστε τα ερωτήματα και πιθανόν να σας απαντηθούν αυτόματα πολλές απορίες, άσχετα αν αυτές δεν απαντώνται από τους "αρμόδιους"...
 Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:
Ερώτηση 1: Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ να σωθούν, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς; 
Ερώτηση 2: Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα; 
Ερώτηση 3: Πως γίνεται να χρωστάνε 29% του ΑΕΠ του το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου; 
Ερώτηση 4: Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας "υψηλόμισθος" τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία; 
Ερώτηση 5:Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές; Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι "έπαθε" εκεί: α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό! β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν "ψυχικά κουρασμένος" και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών! γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές. δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα! Ερώτηση 6: Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς; 
Ερώτηση 7: Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του; 
Ερώτηση 8: Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να "αντέχουν" να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα; 
Ερώτηση 9: Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα; 
Ερώτηση 10: Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους; Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος; 

Καθηγητής Κ.Τοκμακίδης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).