30 Ιουλίου 2013

Τέλος τα Υποθηκοφυλακεία!




Εννέα (9) Κτηματολογικά Γραφεία θα αρχίσουν να λειτουργούν από σήμερα. Με το άνοιγμα των Κτηματολογικών Γραφείων καταργούνται τα Υποθηκοφυλακεία... και όλες οι εγγραφές που αφορούν τα ακίνητα θα γίνονται στο Σύστημα Πληροφορικής του Εθνικού Κτηματολογίου (ΣΠΕΚ). Από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ανακοινώθηκε πως την Τρίτη 30 Ιουλίου θα αρχίσει η λειτουργία των Κτηματολογικών Γραφείων σε Ζάκυνθο, Ηγουμενίτσα, Καρδίτσα, Ναύπλιο και Σπάρτη. Την Πέμπτη 1η Αυγούστου θα ανοίξουν Κτηματολογικά Γραφεία σε Κόρινθο, Τρίπολη και Πρέβεζα, ενώ την Παρασκευή 16 Αυγούστου θα αρχίσει η λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου στη Λάρισα. Στις περιοχές αυτές έχουν καταγραφεί γύρω στα 700.000 δικαιώματα που αντιστοιχούν σε περίπου 350.000 δικαιούχους ακινήτων......>>
«Η ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου θα σηματοδοτήσει το πέρασμα της χώρας από την εποχή των χειρόγραφων αρχειακών καταγραφών στην εποχή της σύγχρονης, ψηφιακής απεικόνισης, προστασίας και αξιοποίησης της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας», επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης. Όπως ανέφερε: « Τον επόμενο χρόνο θα ακολουθήσουν 26 αστικά κέντρα –ανάμεσα τους οι πόλεις της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά. Πόλεις με μεγάλο αριθμό δικαιούχων, ενώ και οι υπόλοιπες περιοχές του προγράμματος, αναμένεται να συμβασιοποιηθουν σύντομα και να ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη διετία». 
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες:
 Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΚΑ: 
-Η αρχική εγγραφή κάθε ακινήτου (νομική και χωρική πληροφορία) αποτυπώνεται πάνω στο λεγόμενο Κτηματολογικό Φύλλο του ακινήτου, αντίγραφο του οποίου μπορεί να αιτηθεί ο ενδιαφερόμενος στο Κτηματολογικό Γραφείο . Το κόστος είναι 4,5 ευρω ανά φύλλο. 
-Η αρχική εγγραφή είναι δυνατόν να διορθωθεί μετά την ολοκλήρωση της κτηματογραφης, στο στάδιο λειτουργίας. Διευκρινίζεται ότι η δήλωση ιδιοκτησίας με βάση του νόμο 2308/ 1995 δεν ισχύει πλέον. 
-Η διόρθωση είναι δυνατή μέσα σε διάστημα πέντε ετών από την ημερομηνία ένταξης μιας περιοχής στο Κτηματολογικό Γραφείο. Για τους μόνιμους κατοίκους εξωτερικού η αντίστοιχη προθεσμία είναι επτα έτη. 
-Μετά τη λήξη των προαναφερόμενων προθεσμιών, οι αρχικές εγγραφές του Κτηματολογίου γίνονται οριστικές και αποκλείεται οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχομένου τους. Αυτό σημαίνει ότι τα ακίνητα που για οποιαδήποτε λόγο δεν δηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης και έχουν καταγραφεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» περιέχονται στο Ελληνικό Δημόσιο. Έτσι, κάποιος που δεν αναγράφεται ως δικαιούχος στις οριστικές εγγραφές, δεν θα μπορεί να διεκδικήσει την κυριότητα του ακινήτου, παρά μόνο να διεκδικήσει χρηματική αποζημίωση. ΠΗΓΗ:

Διαρροές για το νέο Ειδικό Μισθολόγιο των Στρατιωτικών...


Σύμφωνα με πληροφορίες από τον μήνα Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί το νέο Ειδικό Μισθολόγιο των Στρατιωτικών, το οποίο κατόπιν θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση. Οι στρατιωτικοί θα πληρώνονται με βασικό μισθό τον διοικητικό βαθμό που φέρουν, ενώ το επίδομα εξομάλυνσης, μάλλον... εξατμίζεται. Η μυστικότητα που υπάρχει, από το ΥΠΕΘΑ, σχετικά με το νέο ειδικό μισθολόγιο, δημιουργεί την εντύπωση ότι, σχεδιάζεται έτσι ώστε να μην υπάρχει ουσιαστική απόκλιση από τους σημερινούς μισθούς των στελεχών ΕΔ, παρά μόνο ελάχιστες αποκλίσεις προς τα κάτω, αλλά απ’ ότι φαίνεται, το μάρμαρο θα το πληρώσει πάλι το εφάπαξ, το οποίο και θα μειωθεί. Ο συγκεκριμένος προβληματισμός δε, αυξάνεται λόγω μη ουδεμίας επίσημης ενημέρωσης από το ΥΠΕΘΑ, σχετικά με τον σχεδιασμό του νέου ειδικού μισθολογίου. Αυτή η μυστικότητα αποτελεί έναν επιπρόσθετο λόγο όπου, 1.823 στελέχη των Ε.Δ, οδηγήθηκαν σε πρόωρη.....>>
συνταξιοδότηση το Α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Το γεγονός αυτό δημιουργεί άγχος και στρες στους στρατιωτικούς που έχουν συμπληρώσει το δικαίωμα συνταξιοδοτήσεως και ειδικότερα αυτοί που έχουν 31 χρόνια υπηρεσίας και άνω. Από αρχές που έχει εμφανισθεί η οικονομική κρίση στην χώρα (έτος 2009), μέχρι σήμερα, οι Ταξίαρχοι έχουν χάσει από το εφάπαξ πάνω από 30.000 € και οι Συνταγματάρχες τουλάχιστον 25.000 €. Πάντως οι διαρροές που ακούγονται ομιλούν για μείωση του εφάπαξ από αρχές του 2014, τουλάχιστον κατά 10 %. εδώ:

Παρατείνεται ως το 2016 η εισφορά αλληλεγγύης για όλους!!


Tην παράταση για ένα χρόνο ακόμη χρόνο, μέχρι και το 2016 της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα άνω των 12.000 €, προβλέπει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα μαζί με την έκθεση της Κομισιόν για την πορεία του ελληνικού προγράμματος... Συγκεκριμένα, στο επικαροποιημένο Μνημόνιο τονίζεαι πως η κυβέρνηση μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο πρέπει να έχει θεσμοθετήσει την παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι και το 2016. Υπενθυμίζεται ότι η εισφορά αυτή ήταν προγραμματισμένο να επιβάλλεται μέχρι και το 2015. Η έκτακτη εισφορά επιβλήθηκε για πρώτη φορά το 2009 και κυμαίνεται από 1% έως 4% στο σύνολο των εισοδημάτων, στο άθροισμα από μισθούς ή συντάξεις, ενοίκια, τόκους, μερίσματα. Συγκεκριμένα, όσοι δηλώνουν εισόδημα από 12.001 έως και 20.000 καλούνται να πληρώσουν το 1% αυτού ως εισφορά αλληλεγγύης. Αντίστοιχα, όσοι δηλώνουν από 20.001 έως 50.000 θα πληρώνουν το 2% αυτών, όσοι δηλώνουν από 50.001 έως 100.000 θα πληρώνουν το 3% του εισοδήματός τους ως εισφορά αλληλεγγύης και όσοι δηλώνουν από 100.001 και πάνω το 4%. Από την υποχρέωση καταβολής της εισφοράς αλληλεγγύης εξαιρούνται οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι......>>
στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον εν λόγω οργανισμό, εφόσον κατά το χρόνο της βεβαίωσης δεν έχουν πραγματικά εισοδήματα. Σε ποιους τομείς έχει επιτευχθεί πρόοδος και σε ποιους καθυστερήσεις σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν Παράλληλα, στην έκθεσή της η Κομισιόν τονίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε ορισμένους τομείς, όπως στη δημοσιονομική προσαρμογή και την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων τραπεζών αλλά και τους κινδύνους για το ελληνικό πρόγραμμα που προκύπτουν από τα νέα ελλείμματα που εντοπίστηκαν, ειδικά στον τομέα της υγείας, και απειλούν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για πρωτογενές ισοζύγιο το 2013 και 2014 σημείωνει η έκθεσεη της Κομισιόν που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Στην έκθεση της Κομισιόν επισημαίνεται ότι οι μακροοικονομικές προοπτικές παραμένουν αμετάβλητες σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση και οι δημοσιονομικές εξελίξεις είναι σε γενικές γραμμές στη σωστή τροχιά. Από την άλλη πλευρά επισημαίνει τους κινδύνους που απειλούν την επίτευξή των δημοσιονομικών στόχων για πρωτογενές ισοζύγιο το 2013 και 2014 και οι οποίοι είναι οι εξής: «Το νέο δημοσιονομικό έλλειμμα οφείλεται σε υπερβάσεις δαπανών στον τομέα της υγείας, σε καθυστερήσεις στην έκδοση φόρων ακινήτων, σε μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές και στην απουσία εφαρμογής ορισμένων μέτρων. Η κυβέρνηση έχει εντοπίσει τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να υιοθετήσει για να εξασφαλίσει τους στόχους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Εκθεση της Κομισιόν και προσθέτει πως τα αυξημένα δημόσια έσοδα και η μεταρρύθμιση της μη αποδοτικής είσπραξης εσόδων αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες. Οσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις η έκθεση της Κομισιόν τονίζει ότι έχει γίνει μικρή πρόοδος και τα μέχρι στιγμής έσοδα είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου αναφέρει πως η προσπάθεια συνεχίζεται, έστω και με καθυστερήσεις. Ακόμη, στην έκθεσή της η Κομισιόν τονίζει ότι ο κίνδυνος μη εφαρμογής του προγράμματος παραμένει σημαντικός και αφορά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα κατεστημένα συμφέροντα. Στα 3,8 δισ. € το χρηματοδοτικό κενό για το 2014 Τέλος δημοσιονομικό κενό του προγράμματος εκτιμάται στα 3,4 δισ € έως το τέλος του 2015 και συνολικά 4 δισ. έως το τέλος του 2016, ενώ το χρηματοδοτικό κενό φθάνει τα 3,8 δισ. και ξεκινά από την άνοιξη του 2014. ΠΗΓΗ:

29 Ιουλίου 2013

Ο τιμοκατάλογος της ΕΛ.ΑΣ.!


Ο τιμοκατάλογος της Αστυνομίας πόσο θα κοστίζει η φύλαξη απο αστυνομικούς Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με την οποία κάθε ιδιώτης στον οποίο παρέχονται υπηρεσίες φύλαξης και συνοδείας από την αστυνομία και το ετήσιο εισόδημά του ξεπερνάει τις 100.000 €, θα πληρώνει υπέρ του Δημοσίου 2.000 € μηνιαίως για κάθε αστυνομικό που του διατίθεται, υπογράφηκε σήμερα από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια. Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφαση, οι ιδιώτες αυτοί θα πληρώνουν και......>>
50 € την ημέρα για κάθε υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ, που διατίθεται για τον ίδιο σκοπό. Το σχέδιο εστάλη, ήδη, για συνυπογραφή στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά ιδιώτες οι οποίοι έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα και έχει κριθεί από την Ελληνική Αστυνομία, μετά από σύνταξη έκθεσης εκτίμησης κινδύνου, ότι χρήζουν προστατευτικής φύλαξης. Το κόστος παροχής υπηρεσιών επιβαρύνεται, κατά περίπτωση, με τα οδοιπορικά έξοδα του προσωπικού που απασχολήθηκε και τις τυχόν ζημίες που προξενήθηκαν σε μέσα και υλικά του Σώματος με υπαιτιότητα του εξυπηρετούμενου. Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται, ότι η κοστολόγηση γίνεται από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, που θα εκδίδει σχετικό τιμολόγιο, ενώ σε περίπτωση που οι ιδιώτες δεν καταβάλουν το ποσό θα διακόπτεται η παροχή της φύλαξης και θα αποστέλλεται το τιμολόγιο για είσπραξη. Σύμφωνα με το υπουργείο, με τις διατάξεις του Σχεδίου Υπουργικής Απόφασης επιχειρείται η απόσβεση του κόστους της αστυνομίας για τη φύλαξη ιδιωτών, ενώ παράλληλα ενισχύονται τα ασφαλιστικά ταμεία της ΕΛΑΣ, καθώς ποσοστό 4% επί των εισπρακτέων αποδίδεται απευθείας στα ασφαλιστικά ταμεία του προσωπικού. ΠΗΓΗ:

28 Ιουλίου 2013

Σε δημόσια διαβούλευση οι αλλαγές στην Αστυνομία.


Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η νομοθετική πρωτοβουλία για την αναδιοργάνωση της Αστυνομίας, η οποία αποτελεί μέρος του σχεδίου για την αναδιοργάνωση όλων των υπηρεσιών του υπουργείου. Το σχέδιο νόμου αναρτήθηκε ήδη στο διαδίκτυο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας καλεί τους πολίτες και τους φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης να υποβάλουν παρατηρήσεις, σχόλια, ιδέες και προτάσεις, έως και τη Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013. Σε ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι «η συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας της νομοθετικής πρωτοβουλίας». Το σχέδιο νόμου μεταξύ άλλων προβλέπει:.....>>
Καταργούνται 6.700 κενών οργανικών θέσεων αστυφυλάκων γενικών καθηκόντων, αλλά ταυτόχρονα ανασυγκροτείται το Αρχηγείο του Σώματος και καθορίζονται εκ νέου οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών, οι οποπιες θα ανασυγκροτηθούν. 
• Συγκροτείται μια νέα ευέλικτη Ασφάλεια και μειώνονται τα ιεραρχικά επίπεδα ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία λήψης, διαβίβασης και υλοποίησης των εντολών και να βελτιωθεί ο βαθμός αντίδρασης της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι στο έγκλημα. 
• Προωθείται η συνεργασία με τους ΟΤΑ μέσω μνημονίων συνεργασίας σε θέματα αστυνόμευσης και εξυπηρέτησης πολιτών και της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. 
• Συγκροτείται η αυτοτελής κεντρική Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας. 
• Δημιουργείται ειδικός Κλάδος Αλλοδαπών & Μετανάστευσης με αντικείμενο το συντονισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο των αρμοδίων για το χειρισμό των θεμάτων αυτών Υπηρεσιών. • Αναβαθμίζεται η Αστυνομική Ακαδημία, καθώς καθίσταται ΝΠΔΔ και αποκτά διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, εποπτευόμενη από τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, μέσω του ΑΕΑ, και Παιδείας και Θρησκευμάτων.Επισκεφθείτε την σχετική ιστοσελίδα,κάνοντας κλικ εδώ:

ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ!!



Το video αυτό δόθηκε από το Δ.Ν.Τ. αντί συνέντευξης στο Γερμανό σκηνοθέτη Florian Opitz, κατά το γύρισμα του Ντοκιμαντέρ του: «Το μεγάλο ξεπούλημα» (The Big Sellout/ Der Grosse Ausverkauf). Αποτελεί μια συνοπτική και κατανοητή παρουσίαση στο κοινό του "θεάρεστου" έργου που επιτελεί το Δ.Ν.Τ, ανά την Υφήλιο.....>>
Είναι μια παρουσίαση με καρτούν,που απευθύνεται προφανώς σε νήπια ή σε νοητικά καθυστερημένους!! Οποιοσδήποτε νοήμων πολίτης από την παρακολούθηση και μόνο αυτού του «επιστημονικού» πονήματος, θα καταλάβαινε, με ποιούς έχουμε μπλέξει, από τον Μάιο του 2010 που η χώρα μας υποδουλώθηκε σε αυτόν τον Οργανισμό. Δείτε το σχετικό video εδώ:

27 Ιουλίου 2013

Το Δ.Ν.Τ. ζητά νέα μείωση μισθών (!)

Σήμερα έσκασε η βόμβα πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να δώσει την έγκριση του για την εκταμίευση της δόσης, ζητά από την Ελλάδα να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του εργασιακού κόστους, δηλαδή νέες μειώσεις μισθών! Λίγες ώρες μετά το κακό μαντάτο, οι Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια καθησυχασμού, εκτιμούν πως στην έκθεση της Τρόικας για την Ελλάδα που αναμένεται να παρουσιαστεί τη Δευτέρα δεν θα συμπεριλαμβάνεται πρόταση για μείωση του κατώτατου μισθού. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κομισιόν ανέφερε ότι πρόθεση είναι η υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος για τη διασφάλιση ελάχιστου εισοδήματος, που, εφόσον πετύχει, θα διευρυνθεί για το σύνολο των πολιτών. Αν και ο ίδιος αναγνώρισε πως θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό έως τα τέλη του 2014 ύψους 3,8 -4 δισ. ευρώ στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο ξεκαθάρισε πως το ζήτημα αυτό αναμένεται να επιλυθεί......>>
το ερχόμενο φθινόπωρο στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης που θα αρχίσει το Σεπτέμβριο. Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι το κενό δεν είναι τόσο μεγάλο και εκτίμησε πως μπορεί να καλυφθεί. Όσον αφορά το ελληνικό χρέος, ο αξιωματούχος τόνισε πως «από τον Απρίλιο του 2014 θα ανοίξει η συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους», ενώ μιλώντας για το έλλειμμα, εκτίμησε τόνισε πως «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο». Πάντως, ο ανώτατος αξιωματούχος των Βρυξελλών αν και αναγνώρισε πως έχει σημειωθεί πρόοδος στο θέμα των κλειστών επαγγελμάτων, στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στον τραπεζικό τομέα και στις αποκρατικοποιήσεις, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στη διοικητική μεταρρύθμιση καθώς η Τρόικα θεωρεί ότι η Αθήνα έχει μείνει πίσω. Η ίδια πηγή δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη "μάστιγα" της ανεργίας που απειλεί επικίνδυνα την Ελλάδα, τονίζοντας μάλιστα πως λαμβάνονται μέτρα για τη δημιουργία προγραμμάτων προς όφελος 50.000 ανέργων το δεύτερο εξάμηνο του 2013, με χρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, αλλά και προγράμματα για 350.000 νέους. Τέλος, σχολιάζοντας το καυτό θέμα της κινητικότητας, ο αξιωματούχος της Κομισιόν έκανε λόγο για πρόοδο σε ποσοτικό επίπεδο και ότι πλέον υπάρχει ανάγκη για πρόοδο και σε ποιοτικό επίπεδο. Από το τέλος του 2010 έως το τέλος του 2012 έχουν αποχωρήσει 120.000, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος από τους 150.000 που θα πρέπει να αποχωρήσουν έως το 2015, σημείωσε. Ο αξιωματούχος τόνισε ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να υπαχθούν στο σχέδιο κινητικότητας άλλοι 12.500 υπάλληλοι, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 25.000 έως το τέλος του 2013. ΠΗΓΗ:

26 Ιουλίου 2013

Ο ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΤΑ ΕΠΑΙΞΕ...

Εύθυμη καλοκαιρινή αστυνομικοκοινωνική ιστορία
              Γράφει ο Νικόλαος ΜΠΕΤΣΙΟΣ
                    Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.ε.α.

Ήταν κάποιο καλοκαίρι πριν χρόνια, όταν δύο άγνωστα μεταξύ τους ζευγάρια τυχαία παραθέριζαν σε τουριστική περιοχή κοντά στη Λάρισα, όπου παραθερίζουν τα καλοκαίρια οι Λαρισαίοι. Τα ζευγάρια αυτά διέμεναν σε διπλανά δωμάτια ξενοδοχείου.Το ένα ζευγάρι ήταν παντρεμένο, ο Βασίλης και η Μαρία, ενώ το άλλο ζευγάρι είχε ερωτική σχέση, Ιρίνα και Αντώνης. Το τρίτο βράδυ της διαμονής τους, το νεαρό ζευγάρι των ερωτευμένων άρχισε και πάλι να επιδίδεται σε ερωτικό πάρτι, με θέρμη και ενέργεια....Οι κραυγές, τα αναφωνητά και οι ....ηφαιστειακές εκρήξεις της Ιρίνας, δεν άφηναν τους δίπλα να κλείσουν για τρίτο βράδυ, μάτι. Κάποια στιγμή ο Βασίλης άρχισε να κτυπάει με το χέρι του την μεσοτοιχία και να φωνάζει να ηρεμήσουν, <<σκάστε ρε επιτέλους, πότε θα τελειώσετε να κλείσουμε μάτι>>; O άλλος ενοχλημένος τον έβρισε με τα γνωστά νεοελληνικά. Τότε ο Βασίλης......>>
εξαγριωμένος βγαίνει από το δωμάτιο και στέκεται έξω από την πόρτα του δωματίου των εραστών φωνάζοντας<<βγές έξω ρε αν είσαι άνδρας>>Αντώνης θυμωμένος βγαίνει έξω ημίγυμνος και κουβέντα στη κουβέντα ήλθαν στα χέρια στο διάδρομο του ξενοδοχείου. Η Ελληνορωμαϊκή πάλη, μαζί με το καράτε και την πυγμαχία ....δοξάστηκαν. Ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου κάλεσε την Αστυνομία και έτσι λοιπόν κατέφθασε ένα περιπολικό τζιπ [κλούβα] του τοπικού Αστυν.Τμήματος για να επιληφθεί του επεισοδίου. Οι δύο ....αντίπαλοι δήλωσαν ότι αλληλομηνύονται και έτσι σαν .....μία χαρούμενη οικογένεια προσήχθησαν στο Αστυν.Τμήμα ....για τα περαιτέρω. Εκεί τους περίμενε ο Αστυνόμος ο οποίος μάταια προσπάθησε να τους ηρεμήσει. Κατόπιν τούτου ξεκίνησε τη σύνταξη της δικογραφίας και όταν μετά από αρκετή ώρα τελείωσε, τους λέει.<<Άντε λεβεντόπαιδα, μπείτε τώρα μέσα στο ...πεντάστερο [κρατητήριο] και το πρωί με την αυγούλα θα πάτε στο αυτόφωρο. Ρούμ σέρβις δεν έχουμε....Μόλις τα ...παλληκάρια μπήκαν στις ανέσεις του ...πεντάστερου, άρχισαν να το ξανασκέφτονται. <<Ρε συ τι λες να ανακαλέσουμε τις μηνύσεις και ότι έγινε, έγινε; Εντάξει ρε, αλλά έπρεπε να σου σπάσω τα παΐδια. Τέλος πάντων και τούτο εδώ τα πράμα [κρατητήριο] δεν αντέχεται. "Αστυνόμε θέλουμε να ανακαλέσουμε".Ο Αστυνόμος αναγκαστικά δέχθηκε την ανάκληση των μηνύσεων και με την προφορική εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας, τους άφησε ελεύθερους. Την επόμενη ημέρα η φίλη του Αντώνη, η Ιρίνα συνάντησε τον Βασίλη στην παραλία και του ζήτησε να πιουν καφέ μαζί. Ο Βασίλης δεν της χάλασε χατίρι και δέχθηκε. Η εντυπωσιακή Ιρίνα από την Μολδαβία <<τα έριξε....στον Βασίλη>>, λέγοντάς του ότι είναι <<ωραίο αγόρι, πολύ άνδρας κ.α. κ.α.>>. Κατά διαβολική σύμπτωση εκείνη τη στιγμή περνούσε από εκεί με το αυτ/τό του ο Αντώνης, ο οποίος βλέποντας το τρυφερό τετ-α-τετ, κόντεψε να γκρεμίσει τον τοίχο της καφετέριας με το αυτ/το. Σταματάει στη μέση του δρόμου, κατευθύνεται προς το μέρος τους και επιτίθεται στον Βασίλη, φωνάζοντας <<την γκόμενά μου ρε, θα σε σκίσω>>. Ο Βασίλης προσπαθεί να του εξηγήσει και τότε αρχίζει το ....δημόσιο θέαμα προς τέρψη των θαμώνων και των διερχομένων....κανονικό πανηγύρι...[μόνο δίσκο δεν έβγαλαν]....στη παραλία. Ειδοποιείται πάλι η αστυνομία και το ....γνώριμο πλέον 4Χ4 καταφθάνει...<<μπουζούρ>> και στο Τμήμα...ξανά,τα γνωστά,αλληλομηνύσεις,<<γαλλικά>>και στο τέλος ....πεντάστερο. Ο Αστυνόμος άρχισε να φωνάζει . "Πάλι εσείς εδώ, τι θα γίνει, είστε οι καλύτεροι ...πελάτες μου,τα χάπια μου,τα χάπια μου"...Τι το περάσατε εδώ Χίλτον και παίζετε παιχνιδάκια και με τα νεύρα μας, έχουμε σοβαρότερες δουλειές, μέσα, μέσα"....Μετά από κάποια ώρα και αφού οι κρατούμενοι είδαν ότι...το μάτι του Αστυνόμου είχε ....γυρίσει, ζητούν μέσω των συνηγόρων τους να ....ανακαλέσουν πάλι τις μηνύσεις....Ο Αστυνόμος ήταν σε κατάσταση παροξυσμού....Οι δικηγόροι προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν και να του λένε ότι έχει δίκαιο και δεν μπορεί να ασχολείται μέρα-νύχτα με τους πελάτες τους....Ο Αστυνόμος αφού ήπιε δύο καφέδες....στο καπάκι....και κάπνισε μισό πακέτο τσιγάρα, [μάλιστα κάποια στιγμή ενώ είχε τσιγάρο στο στόμα, άναψε και έβαλε και άλλο τσιγάρο......] και αφού ηρέμησε, έκανε συστάσεις στους ...λεβέντες, για να μη τους....φιλοξενήσει ξανά. Η Μαρία, η γυναίκα του Βασίλη, επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο από την θάλασσα, πληροφορήθηκε για την καινούργια ιστορία του Βασίλη και έγινε έξαλλη. Μόλις ο σύζυγος επέστρεψε στο ξενοδοχείο, μελανιασμένος από το ξύλο με τον Αντώνη, η Μαρία του ορμάει με την σαγιονάρα ουρλιάζοντας, <<δεν ντρέπεσαι βρε άχρηστε, με έκανες ρεζίλι , την έπεσες στη ξένη που θα σου έτρωγε τα λεφτά , θα σου πω εγώ ρεμάλι, διαζύγιο ρε ξεφτίλα, νομίζεις ότι είσαι ο Τζορτζ Κλούνεϊ>>. <<Σκάσε σου λέω γιατί θα σηκώσω χέρι, δεν θέλω να ξαναδώ τον αστυνόμο, γιατί θα με περιμένει με ανθοδέσμη...>> και άλλοι πολλοί πολιτισμένοι διάλογοι.....Ξανά χαμός στο ξενοδοχείο. Ξανά το ......οικογενειακό πλέον 4Χ4. Ο Αστυνόμος μόλις πληροφορείται το νέο συμβάν με τους σχεδόν ίδιους ...πρωταγωνιστές της ...υπερπαραγωγής άρχισε να φωνάζει, <<το ήξερα, το ήξερα, ότι με αυτούς θα ξεκαλοκαιριάσω, έλεος, καλύτερα στην Πέτρα [ψυχιατρείο]-, παρά μ΄ αυτούς. Δίνει εντολή λοιπόν στο περιπολικό να παραμείνει έξω από το ξενοδοχείο.....για πάν ενδεχόμενο...Ο ξενοδόχος, αλλά και ένοικοι, άρχισαν να ενοχλούνται από την ......ασφυκτική παρουσία του περιπολικού και ζήτησαν ευγενικά από τον Αστυνόμο να το απομακρύνει. .....Άμ δε....ανένδοτος ο αστυνόμος. Απαντάει στον ξενοδόχο <<αμ δε θα με στείλουν αυτοί, το περιπολικό δεν πάει πουθενά......>> Τελικά το περιπολικό απομακρύνθηκε με εντολή του Αστυν.Διευθυντή, ο οποίος ενημερώθηκε για τα συμβάντα, τραβώντας το ...αυτί του Αστυνόμου .... Σήμερα ίσως ο Αστυνόμος να πίνει ήρεμος τον καφέ του στο χωριό, συνταξιούχος πλέον, ο Βασίλης με τη Μαρία ίσως δεν χώρισαν, ο Αντώνης μάλλον θα παντρεύτηκε, όχι όμως την Ιρίνα, γιατί αυτή πήρε τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα της, γιατί είχε λήξει η παραμονή της στην Ελλάδα.....  
Υ.Σ. Η ιστορία είναι αληθινή, εκτός από τα ονόματα.

25 Ιουλίου 2013

ΠΟΑΣΥ: Γιατί αυτοκτονούν οι αστυνομικοί;

Κύριε Υπουργέ, 
Με την υπ' αριθμ. 6024/5/15, από 11 Ιουλίου 2013, διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Νικολάου ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, με θέμα «Στήριξη προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας», σημειώνεται ένα πρώτο θετικό βήμα όσον αφορά την απόλυτη παραδοχή ενός μείζονος προβλήματος, που μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπιζόταν όπως θα έπρεπε από την Ηγεσία μας. Πρόκειται για τις απώλειες συναδέλφων μας, τις γνωστές αυτοχειρίες που εκδηλώνονται πλέον με ανησυχητικό ρυθμό, όπως αναφέρεται πλέον ξεκάθαρα από το ίδιο το Αρχηγείο, χωρίς να προσπαθεί να τις υποβαθμίζει, αφού τα στοιχεία είναι σοκαριστικά και δεν επιτρέπουν σε κανέναν, κανένα εφησυχασμό. Από την πλευρά μας αντιμετωπίσαμε το μείζον αυτό ζήτημα με τη δέουσα διακριτικότητα, εκφράζοντας ωστόσο την μεγάλη αγωνία μας, προσβλέποντας στη διασφάλιση όλων των συναδέλφων μας, ιδίως στις σημερινές......>>
συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, από την προαναφερόμενη εγκύκλιο, παρά τις θετικές της επισημάνσεις, δεν προκύπτουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των «ευάλωτων» συναδέλφων μας, πέραν της γενικής αναφοράς στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Υγειονομικού και στα καθήκοντα των ψυχολόγων της όσο και σε αυτά των διοικητών αξιωματικών, που καλούνται να αναπτύξουν ψυχική επαφή και επικοινωνία με το προσωπικό, ώστε να προλαμβάνονται και εκτονώνονται πιθανά κρούσματα κατάθλιψης, επιθετικής συμπεριφοράς, το στρες και άλλες αρνητικές συνέπειες. Είναι σαφές ότι η δική μας προσπάθεια προσβλέπει σε μια ουσιαστικότερη διαδικασία ηθικής, υλικής και ψυχολογικής στήριξης όλου του αστυνομικού προσωπικού, με ιδιαίτερη έμφαση βεβαίως στους συναδέλφους που χρήζουν άμεσης βοήθειας. Επιπλέον, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, που επίμονα ζητούμε να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα στην Ελληνική Αστυνομία, δεν σώζουν μόνο ανθρώπινες ζωές, αλλά το ανθρώπινο δυναμικό της από κάθε πλευρά. 

Κύριε Υπουργέ, 
Προς τούτο, είναι θεμιτό και χρήσιμο να υπάρξει επιστημονική προσέγγιση, ανάλυση και έκθεση για τα αίτια του φαινομένου ώστε να είμαστε σε θέση αυτό να το αντιμετωπίσουμε και παρακαλούμε για την άμεση εκδήλωση ενεργειών από την δική σας πλευρά προς αυτήν την κατεύθυνση. ΠΗΓΗ:

24 Ιουλίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΤΣ (IOYΛΙΟΣ 2013).


Μέτοχοι του Ταμείου είναι το σύνολο των εν ενεργεία Αστυνομικών που προέρχονται από την τ. Χωροφυλακή και Στρατιωτικών. Παρακάτω φαίνεται αναλυτικότερα η προέλευση των μετόχων - μερισματούχων καθώς και η αναλογία αυτών.....>>
Δείτε τον αναλυτικό Πίνακα εδώ:,καθώς και την οικονομική κατάσταση του ΜΤΣ  εδώ:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ.


Θα γίνουν δεκτά 60.000 παιδιά.Από αύριο 25-07-2013 η υποβολή αιτήσεων.

Ξεκινά από αύριο, Πέμπτη [25-07-2013], η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη 60.000 παιδιών σε δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για τη σχολική χρονιά 2013-2014, με υπεύθυνο φορέα διαχείρισης την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Οι αιτήσεις συμμετοχής των μητέρων που ενδιαφέρονται, θα διατίθενται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στις προαναφερθείσες ιστοσελίδες της ΕΕΤΑΑ, της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr) και του ΕΠΑΝΑΔ (www.epanad.gov.gr). Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων, που θα πρέπει να συνοδεύονται.....>>
από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι η 02/08/2013, έως τις 14:00΄ώρα. Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται μόνο ταχυδρομικά. Η έγκαιρη υποβολή θα αποδεικνύεται μόνο από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου ή το αποδεικτικό της εταιρείας ταχυμεταφοράς (courier). Οι εγγραφές των παιδιών στους σταθμούς πρέπει να γίνουν από 2 Σεπτεμβρίου μέχρι 13 Σεπτεμβρίου. Ποιοι έχουν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στο πρόγραμμα Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι ενδιαφερόμενες με οικογενειακό εισόδημα το οποίο δεν υπερβαίνει: 
-  Τις 30.000 € για μητέρες που έχουν έως δύο παιδιά 
-  Τις 35.000 € για μητέρες που έχουν τρία ή τέσσερα παιδιά και 
-  Τις 40.000 € για μητέρες που έχουν από πέντε παιδιά και άνω. 
Στο εισόδημα περιλαμβάνεται το φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων. ΠΗΓΗ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ.

Για τη συνάντησή τους με το ΥΠ.ΕΘ.Α. κ. Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ 

Οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων συναντήθηκαν, κατόπιν αιτήματός τους, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημ. Αβραμόπουλο την Δευτέρα 22 Ιουλίου. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Α/Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Μ. Κωσταράκος.....>>
και ο Σύμβουλος του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων σε οικονομικά θέματα Αρχιπλοίαρχος (Ο) Ι.Αντωνιάδης Π.Ν.ε.α. Δείτε ολόκληρη την Ανακοίνωση του Συντονιστικού εδώ:

22 Ιουλίου 2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΔΡΑΠΕΤΗ (video].


Με σκληρά λόγια μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας κ.Θανάσης Νταβούρας, για τους Αλβανούς δραπέτες και το νέο αιματηρό επεισόδιο που κόστισε τη ζωή στον κακοποιό ΜΑΡΙΟΝ ΚΟΛΑ και προκάλεσε τον τραυματισμό ενός Λαρισαίου άνδρα των ΕΚΑΜ......>>
Δείτε τη δήλωσε στην κάμερα του "ASTRA" o κ.NTABOYΡΑΣ 




ΠΗΓΗ: 

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.


Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας ότι από την Συντονιστική Ομάδα του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης [Ι.Κ.ΑΛ], μας απεστάλη το κατωτέρω έγγραφο, με το οποίο γνωστοποιείται η .......>>
έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου στη Λάρισα και στην οδό Παπακυριαζή 22,πλατεία Ταχυδρομείου. Δείτε το σχετικό έγγραφο του Ι.Κ.ΑΛ. εδώ:

Ραντεβού με τους Αποστράτους ο Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ.


 Τι θα τους πει ο Αβραμόπουλος;

Τους τρεις προέδρους των θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων θα δει το μεσημέρι ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το ραντεβού κλείστηκε την Παρασκευή και έχει οριστεί για τις 14.00΄ στο γραφείο του Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ. Είναι βέβαιο ότι θα επαναλάβει τις διαβεβαιώσεις που και ο ίδιος και ο πρωθυποργός έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες. Και σύμφωνα με τις οποίες περικοπές για το 2014 τουλάχιστον δεν θα υπάρξουν για τους εν ενεργεία και τους απόστρατους. Οι πρόεδροι των τριών θεσμικών Ενώσεων είχαν διαμορφώσει σχετικό κλίμα πριν απο τις πρωθυπουργικές και υπουργικές διαβεβαιώσεις. Έχουν πειστεί απολυτα ότι “μπαίνει φρένο”;........>>
Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχει ακόμη και τώρα ένα κλίμα καχυποψίας στους στρατιωτικούς. Οι περισσότεροι έχουν την ορθή λογική ότι “τα γραπτά μένουν”. Και σ΄αυτά τα γραπτά οι περικοπές των 88.000.000 € δεν έχουν διαγραφεί. Συνεπώς πολλοί υποστηρίζουν ότι θα είναι βέβαιοι για όσα λέγονται μόνο με την κατάθεση του προϋπολογισμού όπου και θα φανεί αν πράγματι τα προβλεπόμενα έχουν διαφοροποιηθεί. Είναι δυνατόν θα πείτε να μην αισθάνονται βεβαιότητα μετά από τις δηλώσεις Σαμαρά-Αβραμόπουλου; Τέσσερα χρόνια τώρα όλοι έχουμε μάθει το μάθημά μας. Κι έχουμε κατανοήσει ότι την τελευταία κουβέντα την έχουν οι τροϊκανοί που πάντα ψάχνουν για “μαύρες τρύπες”. Το μάθημα το έχουν μάθει και οι στρατιωτικοί,συνεπώς η καχυποψία και η συγκρατημένη αισιοδοξία δικαιολογείται απόλυτα.

Νέα αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ!


Μέσω τέλους ΑΠΕ η επιβάρυνση

Με 18 € ανά τετράμηνο θα επιβαρυνθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ σε ένα μέσο καταναλωτή (1.600 κιλοβατώρες το τετράμηνο), μετά την απόφαση για αύξηση του τέλους ΑΠΕ από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Ο λόγος γίνεται για το τέλος χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ), που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η μεσοσταθμική τιμή του ΕΤΜΕΑΡ καθορίστηκε σε 14,96 € ανά μεγαβατώρα, από 9,3 € που ήταν στο πρώτο εξάμηνο (προκύπτει δηλαδή μέση αύξηση 60%). Έγιναν ωστόσο και μειώσεις για τις βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης. Οι νέες τιμές Αναλυτικά οι νέες τιμές για το ΕΤΜΕΑΡ ισχύουν για το δεύτερο εξάμηνο του έτους έχουν ως εξής, ανά κατηγορία πελατών:......>>
- Υψηλής Τάσης: 1,79 € ανά μεγαβατώρα (από 3,55, μείωση 49%). 
- Αγροτικής χρήσης: (Μέση Τάση) 6,97 € ανά μεγαβατώρα (από 5,57, αύξηση 25%).
 - Λοιπές χρήσεις: Μέσης Τάσης (βιομηχανίες, εμπορικές αλυσίδες) 8,87 € ανά μεγαβατώρα (από 7,76, αύξηση 14%). 
- Αγροτικής χρήσης: (Χαμηλή Τάση) 7,33 € ανά μεγαβατώρα (από 6,48, αύξηση 13%) 
- Οικιακής χρήσης: (Χαμηλή Τάση) 20,80 € ανά μεγαβατώρα (από 9,53 αύξηση 118%) 
- Λοιπές χρήσεις: Χαμηλής Τάσης (γραφεία, καταστήματα κ.λπ.) 21,77 € ανά μεγαβατώρα (από 14,91, αύξηση 46%). Το σκεπτικό της ΡΑΕ Η ΡΑΕ επισημαίνει ότι η αύξηση είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτήν που προέκυπτε με βάση τα στοιχεία του Λειτουργού της Αγοράς (ΛΑΓΗΕ), η οποία έφθανε μεστοσταθμικά στα 23,5 € ανά μεγαβατώρα, με γνώμονα την ανάγκη (που αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση) να μηδενιστεί ως το τέλος του 2014 το έλλειμμα του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών. Το έλλειμμα εξακολουθεί να διογκώνεται παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, καθώς συνεχίζεται η εγκατάσταση νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές (φωτοβολταϊκά, αιολικά κ.λπ.), οι οποίες αποζημιώνονται για την ενέργεια που παράγουν με υψηλές, εγγυημένες τιμές. Η Αρχή επισημαίνει σχετικά ότι οι αναπροσαρμογές του ΕΤΜΕΑΡ «είναι αποτέλεσμα των προβλημάτων που εντοπίστηκαν στη διαδικασία ένταξης των διαφόρων τεχνολογιών ΑΠΕ στο ενεργειακό σύστημα της χώρας, και κυρίως της ραγδαίας διείσδυσης στο σύστημα των φωτοβολταϊκών συστημάτων». Σημειώνει ωστόσο ότι η επιβάρυνση των καταναλωτών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να βρουν εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να ανακοπεί η επιβάρυνση των καταναλωτών. ΠΗΓΗ:

ΣΧΟΛΙΟ:
...κατά τ΄άλλα δεν θα έχουμε νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις (;)
Ποιος,κοροϊδεύει ποιόν, τελικά (!) 

21 Ιουλίου 2013

21 φόροι σε έξι μήνες!

Είκοσι φορές θα χτυπήσει μέχρι τον Φεβρουάριο η Εφορία την πόρτα των φορολογουμένων για να εισπράξει 7,2 δισ. ευρώ, ενώ μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας ο λογαριασμός αγγίζει τα 8.5 δισ. ευρώ. Έως τον Νοέμβριο θα φτάσουν στην πόρτα του κάθε φορολογούμενου πολίτη αυτή της χώρας έξι διαφορετικά ειδοποιητήρια πληρωμής για συνολικά εννέα φόρους: 
- Φόρους εισοδήματος (που ενσωματώνει την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος) 
- Ενιαίο εκκαθαριστικό για ΦΑΠ 2011-2012 -Άλλο εκκαθαριστικό για ΦΑΠ 2013 
- Ξεχωριστό εκκαθαριστικό για τον φόρο πολυτελείας 
-Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων που θα συνεισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ανά δίμηνο, 
- Τα τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ. του 2014........>>
Έτσι λοιπόν, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», ένα νοικοκυριό με ακίνητα και αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού θα πρέπει να πληρώσει ακόμη και τέσσερις φόρους μέσα σε έναν μήνα: 
Ιούλιος: 2 φόρους. Πρώτη από τις πέντε δόσεις για το ΕΕΤΑ μέσω των λογαριασμών ρεύματος και α’ δόση του φόρου εισοδήματος 2013. 
Αύγουστος:1 φόρο. Πρώτη δόση ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012 
Σεπτέμβριος: 3 φόρους. Δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος, δεύτερη δόση ΕΕΤΑ και δεύτερη δόση ΦΑΠ για το 2011 και το 2012 
Οκτώβριος: 2 φόρους. Καταβολή τρίτης δόσης ΦΑΠ για το 2011 και το 2012, πληρωμή φόρου πολυτελείας (για ιδιοκτήτες Ι.Χ. κ.λπ.) 
Νοέμβριος: 4 φόρους. Τέταρτη δόση ΦΑΠ για το 2011 και το 2012, πρώτη δόση ΦΑΠ του 2013, τρίτη δόση για τον φόρο εισοδήματος, τρίτη δόση ΕΕΤΑ 
Δεκέμβριος: 3 φόρους. Πληρωμή της 5ης δόσης για το τέλος ακινήτων, 6η δόση για τον ΦΑΠ του 2011 και του 2012, δεύτερη δόση ΦΑΠ του 2013.
Ιανουάριος 2014: 2 φόρους. Καταβολή 6ης δόσης για τον ΦΑΠ του 2011 και του 2012 και 3ης δόσης ΦΑΠ του 2013. 
Φεβρουάριος 2014: 3 φόρους. Πληρωμή 5ης δόσης μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ για το ειδικό τέλος ακινήτων, καταβολή της 7ης και τελευταίας δόσης για τον ΦΑΠ των ετών 2011 και 2012, πληρωμή 4ης (τελευταίας) δόσης ΦΑΠ για το 2013. ΠΗΓΗ:

Ο Νόμος 4127 για τις περικοπές στις Ε.Δ. & Σ.Α,συνεχίζει να ισχύει!!


Μπορεί ο κ. Πρωθυπουργός, υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης να έχουν ανακοινώσει προφορικώς, ότι τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. δεν θα υποστούν νέες περικοπές για το 2014, πλην όμως ο νόμος 2147/τ,Α΄50 από 28 Φεβρουαρίου 2013 συνεχίζει......>>
να είναι σε ισχύ! Ας κοπάσουν λοιπόν οι πανηγυρισμοί και να φροντίσουν για την τροποποίησή του. Eίναι καιρός πλέον να μετουσιωθούν οι δεσμεύσεις σε πράξεις! Δείτε το σχετικό Νόμο εδώ:

Νεκρός ο Αλβανός κακοποιός Μάριον Κόλα!


Στα βουνά του Σουλίου εντόπισαν οι αστυνομικοί τον περιβόητο κακοποιό Μάριον Κόλα τα ξημερώματα της Κυριακής. Ακολούθησε άγρια συμπλοκή και σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλβανός δραπέτης των φυλακών Τρικάλων έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Μαζί με τον Μάριον Κόλα ήταν και ο στενός του συνεργάτης Ιλίρ Κούπα ο οποίος κατόρθωσε, όμως, να ξεφύγει.......>>

Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πόδι και ένας αστυνομικός ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα. Το τελευταίο διάστημα η ΕΛ.ΑΣ. είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στη δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στις περιοχές κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, καθώς θεωρούσαν ότι οι επικίνδυνοι δραπέτες, μετά και τη συμπολοκή στην Ορεινή Ναυπακτία κατά τη διάρκεια της οποίας έπεσαν νεκροί δύο συνεργοί τους θα επιχειρούσαν να περάσουν στην Αλβανία. Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, δυνάμεις των ΕΚΑΜ ακόμη και βατραχάνθρωποι σάρωναν την περιοχή με θερμικές κάμερες και κάθε άλλο μέσο που είχαν στη διάθεσή τους. Ο κλοιός που είχαν στήσει γύρω τους οι αστυνομικοί όλο αυτό το διάστημα δεν διευκόλυνε τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων να περάσουν τα σύνορα στην Αλβανία και τελικά τα ξημερώματα της Κυριακής εντοπίστηκαν στα βουνά του Σουλίου.

20 Ιουλίου 2013

Δεν πέρασε η τροπολογία Κυριαζίδη!


Δεν ενσωματώθηκε τελικά απο την Κυβέρνηση η τροπολογία του Βουλευτή της Ν.Δ κ. Δημήτρη ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ, για την εισροή στα ασφαλιστικά Ταμεία των Αστυνομικών, ποσοστού 5% απο τις κλήσεις Τροχαίας που βεβαιώνουν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πολυνομοσχέδιο .......>>
πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε προχθές στην Βουλή. Το θέμα παραμένει ανοικτό και ευελπιστούμε οτι το αμέσως προσεχές διάστημα θα κατατεθεί εκ νέου σε άλλο νομοσχέδιο.

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΠΟΑΣΥ προς τους αρμόδιους Υπουργούς...

Για την κατάργηση της έκπτωσης στα ναύλα των πλοίων για τους αστυνομικούς!

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Θέλουμε να σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση που έχει προκληθεί σε όλους τους αστυνομικούς της Χώρας από την υπ' αριθ. 3324.1/01/13 από 15/07/2013 απόφαση του κ. Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου με την οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στη μερική έκπτωση, οι υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία όταν αυτοί ταξιδεύουν με πλοία. Σε προηγούμενο χρόνο είχε εκδοθεί η υπ' αριθ. 3324/1/15/03 από 03-04-2003 Κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΦΕΚ Β-438) που το........>>
προέβλεπε και παρά αυτής της πρόβλεψης, σπάνια αυτό εφαρμόζονταν από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες. Γι' αυτό και από πλευράς μας υπήρξε παρέμβαση με το υπ' αριθ. 503/5/2 από 24/04/2013 έγγραφό μας (επισυνάπτεται), χωρίς μέχρι σήμερα να τύχουμε σχετικής ενημέρωσης. 
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, 
Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ως ένστολοι πολίτες με περικοπές στις αποδοχές μας της τάξης του 40 %, είναι επιβεβλημένη η από μέρους σας διόρθωση της προαναφερόμενης απόφασης προκειμένου να συμπεριληφθούν σ' αυτή και οι Αστυνομικοί, διασφαλίζοντας έτσι την έκπτωση κατά τις μετακινήσεις τους ακτοπλοϊκώς στην τιμή των εισιτηρίων κατά 50 %. 
ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
1). Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ.
2). Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ 
Κοινοποιείται:
1). Πολιτικά Κόμματα 
2). Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ 3). Προϊστάμενο Επιτελείου Α.Ε.Α Αντιστράτηγο κ. Σπυρίδων ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ 
4). Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ 
5). Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΟΤ "ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"


Στη δημοσιότητα δόθηκε ο κατάλογος με τα καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εξαήμερων διακοπών για την περίοδο 2013-2014. Ο κατάλογος περιλαμβάνει αναλυτικά τα καταλύματα ανά περιφέρεια και νομό, και ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται καταλύματα σε όλη τη χώρα και όλων των ειδών, όπως... ξενοδοχεία, επιπλωμένες κατοικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ, ενώ τα στοιχεία των καταλυμάτων θα επικαιροποιούνται ανάλογα, κατά τον συνεχιζόμενο έλεγχο. Η διανομή των δελτίων για τις εξαήμερες διακοπές θα αρχίσει από τα.......>> ΚΕΠ από τις 19 Ιουλίου, ενώ όπως τονίζεται μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας ή του Ταμείου Νομικών: 
- Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα [εν ενεργεία και εν αποστρατεία των Σ.Α. &  Ε.Δ.], καθώς και των Ν.Π.Δ.Δ. 
- Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της. 
- Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε., Τ.Σ.Α, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, πρώην ΤΑΕ οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας. Εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, του Ταμείου Νομικών. 
- Συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., το οποίο ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε., πρώην ΤΑΕ Τ.Σ.Α.,ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ και οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας. 
- Οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ. 
- Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005) 
- Ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη. 
- Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α. προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό. 
- Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου. Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος, κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας ή από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Εστίας. 
 - Πολύτεκνοι (τέσσερα τέκνα και άνω): Οι πολύτεκνοι που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων δικαιούνται δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο για ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους». 
- Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το ατομικό (στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων) ή το οικογενειακό (για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με την παράγραφο περί δικαιολογητικών της παρούσης, το οποίο να μην υπερβαίνει τα αναγραφόμενα ποσά του παρακάτω πίνακα:
  • Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα: 16.000 €
  • Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα: 28.000 €
  • Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα: 35.000  €
- ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΛΙΟ εδώ:
- ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ εδώ:

19 Ιουλίου 2013

Διερεύνηση Δυνατότητας Ενοποίησης Μετοχικών Ταμείων.


Οι θέσεις και απόψεις της διακλαδικής Επιτροπής, που είχε συγκροτηθεί με απόφαση του ΥΦΕΘΑ κ. Π. Καράμπελα, σχετικά με την ενοποίηση των τριών Μετοχικών Ταμείων......>> Δείτε το σχετικό έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού εδώ:

18 Ιουλίου 2013

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 2013

Εμφανίστηκαν οι τόκοι στις φορολογικές δηλώσεις – Πώς θα τους βρείτε, τι θα πρέπει να ελέγξετε.



«Από τις 16/07 και ώρα 16:00 ενημερώνονται σταδιακά τα στοιχεία των τόκων» αναφέρει η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis». Έγινε λοιπόν το …θαύμα. Με το που θα μπείτε στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, θα δείτε τον πλήρη πίνακα με τους τόκους που σας έχει …πιστώσει το σύστημα. Δείτε πώς θα συμπληρώσετε τον κωδικό "659". Καταρχήν θα πρέπει να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα:.....>> Να μπείτε με τους κωδικούς σας στην εφαρμογή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων Να μπείτε στο έντυπο Ε1 Να πλοηγηθείτε στον πίνακα "6" όπου και θα βρείτε τον κωδικό "659". Στον κωδικό δεν θα βρείτε συμπληρωμένο κανένα ποσό. Δίπλα όμως στον αριθμό θα δείτε την ένδειξη «για εμφάνιση τόκων πατήστε εδώ». Κάντε κλικ στο σχετικό link Τι θα δείτε Με το που θα κάνετε κλικ θα εμφανιστεί ένας αναλυτικός πίνακας ο οποίος θα περιλαμβάνει: 
1. Τους δύο τελευταίους αριθμούς του τραπεζικού λογαριασμού (σ.σ οι υπόλοιποι εμφανίζονται με αστεράκια για λόγους ασφαλείας) 
2.  Το τραπεζικό ίδρυμα από το οποίο προέρχονται οι τόκοι. 
3.  Το μεικτό ποσό των τόκων που έχουν πιστωθεί. 
4.  Τον φόρο που παρακρατήθηκε 
5.  Το άθροισμα των τόκων
ΠΡΟΣΟΧΗ: $1· Σε περίπτωση συνδικαιούχων, οι τόκοι έχουν πιστωθεί στο πρώτο όνομα του τραπεζικού λογαριασμού. Αν εσείς θέλετε να μοιράσετε το ποσό, θα κάνετε τις αντίστοιχες προσαρμογές. 
Παράδειγμα: Μητέρα έχει κοινό λογαριασμό με τον γιό της. Το 2012, πιστώθηκαν τόκοι 928,74 ευρώ και παρακρατήθηκε φόρος 92,89 ευρώ. Το ποσό εμφανίζεται με τον κλειδάριθμο της μητέρας επειδή το όνομά της εμφανίζεται πρώτο στον τραπεζικό λογαριασμό. Έχει λοιπόν δύο επιλογές. Ή να δηλώσει ολόκληρο το ποσό στον δικό της όνομα ή να το μοιράσει στα δύο ονόματα. Σημασία έχει το πραγματικό γεγονός λένε από το υπουργείο Οικονομικών. Δηλαδή σε ποιους ανήκουν πραγματικά οι καταθέσεις. 
$1· Στον κωδικό "659" πρέπει να αναγραφεί το καθαρό ποσό των τόκων και στον κωδικό "433" ο φόρος που παρακρατήθηκε