28 Φεβρουαρίου 2013

Αρχαιρεσίες Συνδέσμου Αποστράτων Ν.Λάρισας,για ανάδειξη Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου.


Tην παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 και ώρα 10.00´π.μ.,στην ενταύθα και επί της οδού Ρούσβελτ 59,ισόγειο αίθουσα του ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Λάρισας,θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου μας......>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

27 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση Συντονιστικού Αποστράτων με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

                                                                                        27 Φεβρουαρίου 2013
Α N A K O I N Ω Σ Η 14/2013
1.- Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων επισκέφθηκε την 26-02-2013 τον Αρχηγό του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Π. Καμμένο στο Γραφείο του στην Βουλή, στο πλαίσιο των επαφών με τους Αρχηγούς των Κομμάτων, που ξεκίνησε το Συντονιστικό Συμβούλιο. 2.- Το Συντονιστικό Συμβούλιο του ανέπτυξε τα οικονομικά προβλήματα που έχουν τα εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α., συνεπεία των συνεχών και άδικων περικοπών, που επεκτείνονται και την περίοδο 2014-2016, για τα οποία ο κος Καμμένος ήταν ενήμερος. 3.- Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας. 4.- Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κος Καμμένος διαβεβαίωσε το Συντονιστικό Συμβούλιο ότι στηρίζει τα αιτήματα των αποστράτων και έμπρακτα με την κατάθεση ερωτήσεων και επερωτήσεων στην Βουλή.......>> Παράλληλα μας πρότεινε να ετοιμάσουμε σχέδια τροποποιήσεων νόμων που μας αδικούν, τα οποία να προωθήσουμε σε όλους τους Βουλευτές του Κοινοβουλίου προκειμένου να τα υπογράψουν ονομαστικά, ώστε να αποδείξουν έμπρακτα ο καθένας την θέση του, έναντι των ζωτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφάλειας. 
O Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ             Ο Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν                                Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α 
 και Συντονιστικού             Αντι/ρχος ε.α.Σπ.Περβαινάς Π.Ν          Αντιπτ/ρχος (Ι) Π.Α.Κων. Ιατρίδης
 Αντ/γος ε.α Παντ.Μαυροδόπουλος ε.α.

ΣΧΟΛΙΟ: Το κόλπο των ερωτήσεων και επερωτήσεων είναι γνωστό. Η πρόταση για να ετοιμάσουμε εμείς σχέδια τροποποιήσεων νόμου είναι για .....υπεκφυγή.
Ας Θυμηθούμε ότι μέχρι [33] βουλευτές της Ν.Δ –όπως κι άλλοι βουλευτές από άλλα κόμματα- έκαναν ερώτηση στη Βουλή για τις διπλές περικοπές στις συντάξεις μας. Είμαστε σίγουροι επίσης ότι ενημερωθήκατε ότι στις 18 Φεβρουαρίου 2013 κανείς από αυτούς δεν αρνήθηκε να ψηφίσει για 2η φορά τις διπλές περικοπές στις συντάξεις μας. Αυτό που πιθανόν να μην γνωρίζετε είναι ότι ο εισηγητής αυτής της επικαιροποίησης του ΜΠΔΣ 2013 -2016 ήταν ένας από τους 33 βουλευτές, ο οποίος μάλιστα έχει στο πολιτικό του γραφείο απόστρατο συνάδελφο. Δείτε κατωτέρω τους 33 βουλευτές,ένας εκ των οποίων είναι o εισηγητής; Βογιατζής Παύλος, Λέσβου - Βλαχογιάννης Ηλίας, Τρικάλων – Γεωργιάδης Σπυρίδων - Άδωνις, Β’ Αθηνών – Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, Α’ Θεσσαλονίκης – Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος, Έβρος – Καραμανλή Άννα, Β’ Αθηνών – Καράμπελας Ιωάννης, Βοιωτίας – Καρανάσιος Ευθύμιος, Χαλκιδικής – Κέλλας Χρήστος, Λάρισα – Κόνσολας Εμμανουήλ, Δωδεκανήσου – Κοντογεώργος Κωνσταντίνος, Ευρυτανίας – Κοντός Αλέξανδρος, Ξάνθης – Κουτσούμπας Ανδρέας, Βοιωτίας – Κοψαχείλης Τιμολέων, Γρεβενών – Κυριαζίδης Δημήτριος, Δράμα – Λεονταρίδης Θεόφιλος, Σερρών – Μακρή Ελένη, Φθιώτιδας – Μάνη-Παπαδημητρίου Άννα, Πιερίας – Μαρίνος Ανδρέας, Ηλείας – Μπατσαρά Γεωργία, Ημαθίας – Μπέζας Αντώνιος, Θεσπρωτίας – Νεράντζης Αναστάσιος, Β’ Πειραιώς – Νταβλούρος Αθανάσιος, Αχαΐας – Παπακώστα-Σιδηροπούλου Αικατερίνη, Β’ Αθηνών – Πασχαλίδης Ιωάννης, Καβάλας – Σαμπαζιώτης Δημήτρης, Μαγνησίας – Σκόνδρα Ασημίνα, Καρδίτσας – Σκρέκας Κωνσταντίνος, Τρικάλων – Σολδάτος Θεόδωρος, Λευκάδος – Στύλιος Γεώργιος, Άρτα – Ταμήλος Μιχαήλ, Τρικάλων – Τζαμτζής Ιορδάνης (Δάνης), Πέλλας – Χριστογιάννης Δημήτριος Πιερίας. Πρέπει να το καλάβουμε όλοι μας: Οι ερωτήσεις και οι επερωτήσεις στη Βουλή είναι σαν να μας λένε κατά κάποιο τρόπο, «κοιτάξτε εμείς ……ενδιαφερόμαστε εσάς». Όποιος θέλει να ασχοληθεί μαζί μας, πετάει και κι από μια ερώτηση στη Βουλή. ΄Ετσι για το θεαθήναι!!!! Ο συντάκτης όμως είναι πάντα ο ίδιος. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους!!!

Ανακοίνωση κινητοποιήσεων από Αποστράτων και εν Ενεργεία στελεχών Ε.Δ. & Σ.Α.


A N A K O I N Ω Σ Η 14 / 2013
1. Μετά τη συνάντηση του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ν.Π.Δ.Δ. Ενώσεων Αποστράτων με τον κ. Πρωθυπουργό στις 11 Φεβ 2013 και τον εμπαιγμό που ακολούθησε με την ψήφιση - επικαιροποίηση του Μ.Π.Δ.Σ 2013 - 2016 στις 18 Φεβ 2013, όπου εμπεριέχονται επιπλέον επιβαρυντικές διατάξεις μόνον για τους αποστράτους και τα εν ενεργεία Στελέχη των Ε.Δ και Σ.Α, συναντηθήκαμε χθες 25 Φεβ 2013 σε κοινή συνεδρίαση οι φορείς Ε.Α.Α.Σ, Ε.Α.Α.Ν, Ε.Α.Α.Α, Α.Κι.Σ, Π.Ο.Σ, Σ.Α/Σ.Σ.Α.Σ, Σ.Α/Σ.Ν.Δ, Σ.Α./Σ.Μ.Υ.Ν, Π.Μ./Σ.Α.Σ.Υ./Π.Ν, Ε.Α.Λ.Σ, Π.Σ.Α.Α.Ε.Δ.&Σ.Α, Σ.Α.Σ.Υ.Δ.Α, Σ.Α.Ι.Ρ, Ε.Σ.Μ.Α, Σ.Α/Σ.Τ.Υ.Α, Σ.Α.Σ, Π.Ε.Α.Π.Σ, ΠΑ.ΣΥ.ΒΕ.Τ.Α, Σ.Α/Σ.Σ.Ε 81, Κ.ΕΘ.Α και ΣΥ.Σ.Μ.Ε.Δ, που εκπροσωπούν πάνω από 300.000 στελέχη..........>>  
2. Μετά από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αποφασίσθηκε: α. Οργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 και ώρα 16:00 στη Πλατεία Κλαυθμώνος με τη συμμετοχή εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων μετά των οικογενειών τους. Να ακολουθήσει πορεία προς τη πλατεία Συντάγματος - Βουλή και να επιδοθεί ψήφισμα στο Πρόεδρο της Βουλής και τους Αρχηγούς Κομμάτων.Με μέριμνα των φορέων να εξασφαλισθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή περιλαμβανομένων και των Παραρτημάτων της Περιφέρειας. β. Οργάνωση σε άλλες ημερομηνίες συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια, με πρώτη αυτή της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 13:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους. γ. Να δοθεί συνέντευξη τύπου, όπου θα παρουσιαστούν ενδελεχώς οι αδικίες που έχουν υποστεί τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελέχη των Ε.Δ και των Σ.Α. δ. Η δημιουργία του Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων (Σ.Ο.Δ), στο οποίο κάθε Φορέας θα συμμετέχει με ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό εκπρόσωπο. Το Σ.Ο.Δ θα συνεδριάσει στις εγκαταστάσεις της Ε.Α.Α.Ν την Πέμπτη 28 Φεβ 2013 και ώρα 13:00.
 3. Τέλος όλοι οι Φορείς δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε νόμιμα με όλες μας τις δυνάμεις σε συντονισμό μεταξύ μας και ενότητα, μέχρι την άρση των αδικιών που μας έχουν επιβληθεί. Είναι αυτονόητο ότι αποδεχόμαστε την αναλογική συμμετοχή μας στην προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας της Χώρας. 
O Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ             Ο Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν                                   Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α 
 και Συντονιστικού             Αντι/ρχος ε.α.Σπ.Περβαινάς Π.Ν          Αντιπτ/ρχος (Ι) Π.Α.Κων. Ιατρίδης
 Αντ/γος ε.α Παντ.Μαυροδόπουλος ε.α.
 Σημείωση: Οι αποφάσεις ελήφθησαν ομοφώνως, πλην της ημέρας της συγκέντρωσης στην Αθήνα (Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013), που προτάθηκε από τον ΣΥΣΜΕΔ και επιλέχθηκε (κατά πλειοψηφία) μετά από ψηφοφορία. Μία ψήφος για κάθε Ένωση - Σύνδεσμο - Ομοσπονδία κλπ που συμμετείχε (όχι Παραρτήματα). Λοιπά θέματα κινητοποιήσεων θα εξεταστούν από το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων (Σ.Ο.Δ)

26 Φεβρουαρίου 2013

Εσφαλμένος υπολογισμός Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων-Ενέργειες.

Σας ενημερώνουμε ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν ήδη παραλάβει και το δεύτερο έγγραφο, το οποίο αποστέλλεται από το ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ [τελευταίο], με ημερομηνία και πάλι Ο4 Φεβρουαρίου 2013, που αφορά στις αναδρομικές κρατήσεις από 01 Αυγούστου 2013, λόγω αναπροσαρμογής της σύνταξης μας. [Μείωση Β.Μ. Ανθυπολοχαγού]. Η εν λόγω απόφαση, αν συνδυασθεί με την προηγούμενη, που αφορούσε στις αναδρομικές κρατήσεις μηνός Ιανουαρίου επί ποσοστού 5%, 10%, 15%, πάνω από 1.000 €, εύκολα καταλαβαίνει ο καθένας πόσο θα παίρνει μέχρι τον μήνα Ιούνιο ε.έ..............>> Επειδή υπάρχει αρκετός χρόνος στη διάθεσή μας, οφείλουμε η ενημέρωση να είναι ολοκληρωμένη και αξιόπιστη, αποφασίστηκε αυτή να γίνει τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013. 

 

25 Φεβρουαρίου 2013

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Η Αγιά Σοφιά ολοζώντανα στον Υπολογιστή σας.Είναι σαν να είστε εκεί!!!!!!.

Σύσκεψη Αποστράτων στα γραφεία της Ε.Α.Α.Αεροπορίας.

Σήμερα, Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία της Ένωσης Αποστράτων Αξκων Αεροπορίας, σύσκεψη όλων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία Ενώσεων - Συνδέσμων κ.λ.π. σύμφωνα με την από 18 Φεβρουαρίου 2013 απόφαση προηγούμενης σύσκεψης [Διαβάστε εδώ]. Μετά την αρχική συζήτηση επί διαδικαστικών θεμάτων, λήφθηκαν μεταξύ άλλων και οι παρακάτω αποφάσεις:............>>  
(1). Η κοινή κεντρική συγκέντρωση - πορεία διαμαρτυρίας να γίνει στην Αθήνα το Σάββατο το απόγευμα στις 9 Μαρτίου 2013.  
(2).Να δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου.  
(3).Εξετάζεται θετικά η πρόταση προέδρων Παραρτημάτων Ε.Α.Α.Σ. και Ε.Α.Α.Α. επαρχίας, για αντίστοιχη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013. Το τελικό κείμενο των αποφάσεων θα καθαρογραφεί και θα σταλεί σε όλους μας το συντομότερο δυνατόν. Αύριο θα υπάρξει συνάντηση αποστράτων με κ. Καμμένο, πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. στη Βουλή.

24 Φεβρουαρίου 2013

Αποκατάσταση σοβαρών τεχνικών προβλημάτων του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Σεβαστουπόλεως 113, ΤΚ 11526-Αθήνα
τηλ 210-3839770, fax 210-3839753 www.isathens.gr 

Προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ                                                            Α.Π 35660
κ.Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο, 
Κηφισίας 39 Μαρούσι
                                                                                                           Αθήνα 22.02.2013
                                                      Εξαιρετικά Επείγον 

ΘΕΜΑ:«Πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν τα σοβαρότατα τεχνικά προβλήματα του      συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης»

Θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή δια της παρούσης, διότι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης,ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή έχει παρουσιάσει μεγάλα τεχνικά προβλήματα, με αποκορύφωμα την χθεσινή και σημερινή ημέρα, με αποτέλεσμα οι ιατροί να μην δύνανται να συνταγογραφήσουν. Όπως γίνεται σαφές τα τεχνικά αυτά προβλήματα, έχουν δημιουργήσει χάος και τεράστια ταλαιπωρία στους ιατρούς και στους ασφαλισμένους. Μάλιστα, όπως ενημερωθήκαμε από την ΗΔΙΚΑ, τα τεχνικά προβλήματα δεν είναι δυνατό να επιλυθούν πριν την ερχόμενη Δευτέρα......>> Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του για το σύντομο της περιόδου προετοιμασίας της εφαρμογής e-prescription, επισημαίνοντας με πολλές επιστολές τις ενδεχόμενες λειτουργικές δυσκολίες του συστήματος, πλην όμως δεν εισακουστήκαμε για τη πιλοτική λειτουργία του, ώστε να καταγράφονταν τυχόν προβλήματα και δυσκολίες, με αποτέλεσμα να προκύψουν όλα αυτά τα τεχνικά προβλήματα. Παρακαλούμε για την άμεση επίλυση του προβλήματος. 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 
                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
                    Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                            ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

23 Φεβρουαρίου 2013

Ομιλία του Καθηγητού κ. Τσελεγγίδη στον Ιεραποστολικό Σύλλογο «πορεία Αγάπης» στη Λάρισα.



Την επομένη Πέμπτη (τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου),ο γνωστός Θεολόγος, Καθηγητής Πανεπιστημίου κ.Τσελεγγίδης Δημήτριος,στη Λάρισα, προσκεκλημένος της Πορείας Αγάπης και ο κύριος ομιλητής στην Γενική Συνέλευση (ετήσια,τακτική)…………>>

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Η ιστορία του εμφιαλωμένου νερού......

Πολύ σημαντικό να το δούμε και να το πρωθήσουμε. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΤΩΡΑ ΠΙΑ;;;...........>> Αφιέρωσε οκτώ (8) λεπτά ! Δες το βίντεο και θα γίνεις πολύ πιο σοφός και …κερδισμένος !!!!! 

22 Φεβρουαρίου 2013

Στο 1,8 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος της Βουλής

Παρά την κρίση 612.000 για αμοιβές προσωπικού & 347.000 για εκδόσεις.


Στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1.856.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός για το 2013 του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Σε πείσμα των καιρών η χρηματοδότηση του Ιδρύματος (συστάθηκε το 2003) ως «δίαυλου επικοινωνίας της Βουλής των Ελλήνων με την κοινωνία μέσω της παραγωγής και της προσφοράς έργων υψηλού επιπέδου στο χώρο του πολιτισμού, του ιστορικού προβληματισμού και της μελέτης των κοινοβουλευτικών θεσμών», αποδεικνύεται αρκετά δαπανηρός.........>> Ο προϋπολογισμός για το 2012 προέβλεπε κονδύλι 2.508.900 ευρώ από τα οποία τελικώς δαπανήθηκαν τα 1.988.853 ευρώ. Μεταξύ των προϋπολογιζόμενων εξόδων προβλέπεται ποσό 480.000 ευρώ για αμοιβές προσωπικού συν 132.000 ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές, 347.000 ευρώ για εκδόσεις, 415.000 ευρώ για εκπαιδευτικά προγράμματα, 170.000 ευρώ για διαχειριστικές δαπάνες κλπ. Πάντως ενώ για ταχυδρομικά τέλη προβλέπεται κονδύλι ύψους 12.000 ευρώ, για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών προβλέπονται 10.000 ευρώ. Κατά τα λοιπά, για το 2013 προγραμματίζονται νέες εκδόσεις καθώς και εκθέσεις στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής, όπου εξακολουθεί να λειτουργεί η έκθεση για την Ενσωμάτωση των Νέων Χωρών αμέσως μετά τους Βαλκανικούς πολέμους (θα διαρκέσει περίπου ως το τέλος του σχολικού έτους), ενώ θα ακολουθήσουν οι εξής: · Μάνος Χατζιδάκις: ο συνθέτης, ο πολίτης Η διοργάνωση αυτής της έκθεσης έχει ήδη αποφασιστεί εδώ και καιρό, μετά από τη διοργάνωση αντίστοιχης αφιερωμένης στον Μίκη Θεοδωράκη. Θα παρουσιαστούν το έργο και η πολιτιστική προσφορά του συνθέτη, αλλά και οι κατά καιρούς παρεμβάσεις του στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Προγραμματίζεται για την άνοιξη. · 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη Για τον Μάιο του 2013 σχεδιάζεται έκθεση για την 50ή επέτειο της δολοφονίας του βουλευτή της ΕΔΑ, συνοδευόμενη από ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του. · Από τη δικτατορία στη μεταπολίτευση: κατάλυση και αναβίωση των κοινοβουλευτικών θεσμών 1967-1974 Η έκθεση αυτή, που έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα, τοποθετείται στο τέλος του 2013 ή στις αρχές του 2014 και θα συνδεθεί στενά με τις επισκέψεις μαθητών. ΠΗΓΗ

Αυστραλία: Πιστωτική κάρτα με το Μέγα Αλέξανδρο από Σκοπιανούς!!!!


Σε ακόμη μια προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας η οργάνωση «United Macedonian Diaspora» που εκπροσωπεί καταγόμενους από τα Σκόπια προχώρησε στην έκδοση πιστωτικής κάρτας με την προσωπογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η εν λόγω οργάνωση έχει δράση στην Αμερική, Καναδά, Ευρώπη και Αυστραλία και είναι γνωστή στην ομογένεια της Αυστραλίας για τις προκλητικές της ενέργειες. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα στην οποία προβάλλει την πιστωτική κάρτα αναφέροντας ότι τα έσοδα που θα προέλθουν από αυτήν θα χρησιμοποιηθούν για διάφορα προγράμματα..........>> που έχει εκπονήσει η «United Macedonian Diaspora» για την ενότητα και υποστήριξη του έργου των πολιτών που κατάγονται από τα Σκόπια. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει το Αυστραλιανό Εθνικό Συμβούλιο (AHC) και το Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο (AMAC) κατά την επόμενη συνεδρίαση τους όπου αναμένεται να αποφασιστεί η αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας προς τον τραπεζικό οργανισμό που εξέδωσε την πιστωτική κάρτα. ΠΗΓΗ:

Λήψη απόφασης για κινητοποιήσεις Αποστράτων κατά τη συγκέντρωση της 25-02-2013.


Στη νέα συγκέντρωση που θα γίνει τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013, στις εγκαταστάσεις της Ε.Α.Α.Αεροπορίας, με βασικό θέμα τις κινητοποιήσεις, θα συμμετάσχει μετά από πρόταση του προέδρου του Παραρτήματος Ν. Μαγνησίας της Ε.Α.Α.Σ. Υποστρατήγου(Ο) ε.α. Γκουζή Αθανασίου και αποδοχή αυτής από το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ., ως εκπρόσωπος της επαρχίας και ο πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας, Απόστολος Παπαπαρίσης.



21 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκίνησε η καταβολή των ΒΟΕΑ από Ιανουάριο 2009 έως και Οκτώβριο 2009.


Από τις απογευματινές ώρες σήμερα [21-02-2013] ξεκίνησε η καταβολή των ΒΟΕΑ, από Ιανουάριο 2009 έως και Οκτώβριο 2009, ΟΣΩΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ και κατατέθηκαν τα χρήματα στους Τραπεζικούς Λογαριασμούς των δικαιούχων........>> Συγκεκριμένα όσοι είχαν τραπεζικό λογαριασμό στη Γενική,είναι άμεσα διαθέσιμα,στη δε ΑΤΕ,οι δικαιούχοι πιθανόν να περιμένουν 1-2 ημέρες περίπου.  Αντε παιδιά και σε καλή μεριά!!!!!

Τι μπορείς να πάθεις αν σε σταματήσει το περιπολικό…


Αυξημένες αρμοδιότητες έχουν πλέον οι αστυνομικοί οι οποίοι κάνουν περιπολίες. Εκτός από τα …συνηθισμένα (αλκοτέστ, άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα κλπ) είναι πλέον επιφορτισμένοι να ελέγχουν αν χρωστάμε στο δημόσιο, αν έχουμε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας ενώ πολύ σύντομα θα αναζητούν αν έχουμε πληρώσει και την ασφάλεια του αυτοκινήτου. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, έχουν συνδεθεί πλέον με το Taxis,κάτι που σημαίνει ότι οι αστυνομικοί που κάνουν τυπικούς ελέγχους στα αυτοκίνητα, έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν αν ο συγκεκριμένος ΑΦΜ (ο οποίος αναγράφεται πλέον και στα διπλώματα οδήγησης τα οποία έχουν σχήμα πιστωτικής κάρτας) είναι φορτωμένος με.......>> ληξιπρόθεσμα χρέη. Μάλιστα, σε πολλά περιπολικά έχουν ήδη εγκατασταθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές προκειμένου ο έλεγχος να γίνεται ακόμη γρηγορότερα και όχι μέσω του κέντρου της Αστυνομίας. Ειδικά αν χρωστάει πολλά, ο οδηγός που θα σταματήσει για τον τυπικό έλεγχο μπορεί να καταλήξει στο αυτόφωρο καθώς αυτό προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για τους οφειλέτες του δημοσίου. Προσοχή λοιπόν ειδικά με τις βόλτες του Σαββατοκύριακου καθώς θα περάσετε δύο νύχτες μέσα για να παραστείτε ενώπιον του εισαγγελέα την Δευτέρα το πρωί. Οι αστυνομικοί έχουν από φέτος αρμοδιότητα να ελέγχουν και αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Καλό είναι λοιπόν να έχετε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου το ένα από τα δύο αντίγραφα πληρωμής που σας έδωσε η τράπεζα για να μην ταλαιπωρηθείτε σε περίπτωση που σας σταματήσει κάποιος. Αν δεν έχετε πληρώσει, κινδυνεύετε με αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων ενώ τα έγγραφα θα σας επιστραφούν μόνο αν πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας και το πρόστιμο που είναι το ισόποσο των τελών. Σε λίγες ημέρες κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα νέα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα (500 ευρώ για τα ΙΧ). Ο νόμος θα προβλέπει ότι και ο αστυνομικός θα έχει τη δυνατότητα να καταλογίσει την παράβαση η οποία επισείει αφαίρεση διπλώματος για τουλάχιστον 10 ημέρες. Μάλιστα, όταν ο οδηγός θα πάει να ασφαλίσει το αυτοκίνητό του προκειμένου να πάρει πίσω και το δίπλωμα, θα πρέπει να πληρώσει και το παράβολο, το ύψος του οποίο διαμορφώνεται στα 250 ευρώΠΗΓΗ:

20 Φεβρουαρίου 2013

Οι Απόστρατοι των Σ.Α. & Ε.Δ. της Λάρισας στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στη Λάρισα.

Χαιρετισμός εκπροσώπου ΄Ατυπου Συντονιστικού Αποστράτων

Συντοπίτισσες, Συντοπίτες, Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Ήρθε η ώρα για εμάς τους απόστρατους που συμμετέχουμε για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, να χαιρετίσουμε τη σημερινή μας συγκέντρωση, βροντοφωνάζοντας ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΟΧΙ άλλα βάρη στα ίδια υποζύγια! ΠΙΑΣΤΕ τους φοροφυγάδες! ΒΑΛΤΕ ΦΥΛΑΚΗ τους κλέφτες! ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ τα λαμόγια! ΒΑΛΤΕ νόμους και κανόνες στις τράπεζες! Μας πίνουνε το αίμα!................>> Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Ίσως είμαστε η πιο αδικημένη και παρεξηγημένη κοινωνική ομάδα. Με τη βοήθεια των κατευθυνόμενων Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης της Αθήνας, μας κρέμασαν την ταμπέλα του προνομιούχου Έλληνα. Σας ρωτώ όμως! Δεν κάνετε παρέα με στρατιωτικούς; με αστυνομικούς; με πυροσβέστες; με απόστρατους; Δε βλέπετε ότι το 99% από αυτούς προέρχεται από τα πιο λαϊκά στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας; Παιδιά αγροτών; εργατών; βιοπαλαιστών; ΕΙΔΑΤΕ ένα … ΕΝΑ παιδί βουλευτή να είναι στρατιωτικός, αστυνομικός ή πυροσβέστης; Φίλες και φίλοι, οι συνάδελφοι μου είναι πεπεισμένοι ότι βρισκόμαστε υπό διωγμό, όχι μόνον την τελευταία διετία, αλλά καθόλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Κράτησαν όλα αυτά τα χρόνια χαμηλά το δικό μας ειδικό μισθολόγιο (φτωχολόγιο για εμάς), ενώ από το 2010 και μετά μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις μας δυσανάλογα με άλλες κοινωνικές ομάδες με διπλές και τριπλές περικοπές. Ακόμη και προχθές στα μουλωχτά ψηφίσθηκε η επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, όπου μόνο για τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ και των Σ.Α προβλέπονται νέες μειώσεις για το 2014. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο Υπουργός Οικονομικών διαλαλούν και υπόσχονται «όχι άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις» επειδή λένε δεν αντέχει άλλο ο Έλληνας. Κι εμείς ρωτάμε. Κύριε Παπούλια, κύριε Σαμαρά, κύριε Στουρνάρα, τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ δεν είναι Έλληνες πολίτες; Είναι Τούρκοι; Τελειώνοντας σας δηλώνουμε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να αγωνιστούμε, με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό μέσο, για την αξιοπρέπεια τη δική μας και των παιδιών μας. Ευχαριστώ τους Συναδέλφους και τις Συναδέλφισσες που ήρθαν σήμερα εδώ και γέμισαν την πλατεία. Ευχαριστώ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO:

Ψηφίσθηκε η «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» - Νέες δυσβάσταχτες μειώσεις για τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Σ.Α και των Ε.Δ.!!!!

Δείτε το Νόμο, Σελίδα 6 στις Μισθολογικές Παρεμβάσεις για το 2014 με α/α 17, εξοικονόμηση 88,2 εκατ. ευρώ από "Νέο Μισθολόγιο για Ένστολους". ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ:.......>>     και Σελίδα 6 στις Συντάξεις για το 2014 με α/α 8 εξοικονόμηση 161,7 εκατ. ευρώ από "Μείωση Συντάξεων Ένστολων λόγω Νέου Μισθολογίου".

Την ώρα των "πανηγυρισμών" με τον Ολάντ, ψηφίστηκαν οι νέες περικοπές των ένστολων !!!!


Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ.ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΞΧΟΣ (εα) 
ΜΑ.ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ PhD EΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Η Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2013 των θεσμικών Ενώσεων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ) των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου έδειξε ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να επιλύσει την άδικη διπλή περικοπή (γνωμάτευση Ελεγκτικού Συνεδρίου 30-10-12), που έχουν υποστεί τα στελέχη που υπηρετήσαν στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας........>> Μπορεί ο κ. πρωθυπουργός να δέχτηκε τις Θεσμικές Ενώσεις των εν αποστρατεία στελεχών στο Μέγαρο Μαξίμου για πρώτη φορά ωστόσο δεν υπήρξε κανένα θετικό σημάδι γι' αυτούς. Το αντίθετο, μάλιστα. Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς παραπλάνησε τους προέδρους των θεσμικών Ενώσεων των Αποστράτων και απέκρυψε τις νέες μειώσεις που πρόκειται να επιβληθούν το 2013 και 2014 στα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες ψηφίστηκε χθες 19 Φεβρουαρίου 2013 στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», σύμφωνα με το οποίο επιμερίζονται οι νέες περικοπές των προϋπολογισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος. Ειδικότερα ψηφίστηκαν τα εξής: -Περικοπές ειδικών μισθολογίων εν ενεργεία στελεχών 78.000.000 ευρώ το 2013 -Πάγωμα προσλήψεων στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη την περίοδο 2013 -2016 με όφελος 10,3 εκ. ευρώ -Περικοπές νέου μισθολογίου 88.200.000 ευρώ, καθαρά από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές το 2014, μέσω της κατάργησης και των αυτόματων προαγωγών -Μείωση συντάξεων εν αποστρατεία στελεχών λόγω νέου μισθολογίου κατά 161.800.000 ευρώ το 2014 και αθροιστικά έως το 2016, 172.800.000 ευρώ, λόγω κατάργησης και των αυτόματων μισθολογικών προαγωγών Ο συνολικός προϋπολογισμός του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα διαμορφωθεί από 1.839.000.000 ευρώ το 2013, στα 1.719.000.000 το 2016 και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από 334.000.000 ευρώ το 2013, σε 318.000.000 το 2016. Μπορούν να ισχυριστούν ο κ. πρωθυπουργός και η πολιτική - στρατιωτική ηγεσία ότι δεν τα γνώριζαν και δεν γνωρίζουν αυτά που έρχονται; Όχι φυσικά. Γιατί οι κ.κ. Πρόεδροι μετέφεραν στον πρωθυπουργό το κλίμα απόγνωσης, οργής και αγανάκτησης που επικρατεί στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας λόγω των μεγάλων και συνεχόμενων περικοπών. Παρουσίασαν μάλιστα διεξοδικά και με παραδείγματα, παραδίδοντας σχετικό υπόμνημα, τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει άπαντες συνέπεια των πολλαπλών μειώσεων και των μερισμάτων, αλλά και της επιβολής δυσβάσταχτων φόρων, και ειδικά της τριπλής περικοπής των συντάξεων, λόγω της προσαρμογής τους στους μισθούς των εν ενεργεία,της αναδρομικής εφαρμογής και στη συνέχεια της μειώσεώς τους κατά 5%-20%. χωρίς να συμπεριληφθεί και η ήδη αποφασισθείσα και αποκρυβείσα από τους προέδρους των θεσμικών ενώσεων νέα προσαρμογή για το 2013-14 που αφορά την κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών. Είναι άδικο και απαράδεκτο αυτό που γίνεται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Όλοι θα κριθούν από τις πράξεις η τις παραλείψεις τους εκείνο όμως που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ όψιν οι Πρόεδροι όλων των Ενώσεων των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών είναι το ΥΠΕΡΟΠΛΟ που διαθέτουν.Η ισχύς εν τη ενώσει και η ψήφος των 500.000 εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πολλαπλασιαζόμενη από τα μέλη των οικογενειών τους. ΠΗΓΗ

19 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μ.Τ.Σ. ΓΙΑ ΒΟΕΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΤΣ) - ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19-02-13


1. Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα τέκνα των στελεχών που έχουν ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις από το ΜΤΣ, τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση τους μήνες Νοέμβριο του έτους 2009 έως και Απρίλιο του έτους 2010, τα παρακάτω: α. Να προσκομίσουν ή να αποστείλουν (ταχυαποστολή – courier) στο ΜΤΣ Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων στο όνομά τους, μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2013. β. Να προβούν άμεσα στον έλεγχο των λογαριασμών τους (Γενική ή Αγροτική Τράπεζες),προκειμένου να τους ενεργοποιήσουν εάν είναι ανενεργοί και σε περίπτωση που απαιτηθεί αλλαγή λογαριασμού, χωρίς καμία καθυστέρηση, να αποστείλουν τον νέο λογαριασμό στο ΜΤΣ........>> 2. Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι τα δικαιούχα τέκνα που έχουν υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις τους από το μήνα Μάιο του έτους 2010 μέχρι και το μήνα Αύγουστο του έτους 2010 να είναι σ’ ετοιμότητα, ώστε όταν τους ζητηθούν τα παραπάνω, με νεότερη ανακοίνωση του Ταμείου, να ανταποκριθούν άμεσα. 3. Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των αναφερομένων στην εν λόγω ανακοίνωση, θέτοντας υπόψη σας ότι λόγω του αυστηρού χρονοδιαγράμματος τόσο η τηλεφωνική, όσο και η αυτοπρόσωπη επικοινωνία σας με τα αρμόδια όργανα του Ταμείου είναι πολύ δύσκολη. 4. Το Ταμείο θα σας ενημερώνει για κάθε περαιτέρω εξέλιξη, με σχετικές ανακοινώσεις του. 5. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας και παρακαλούμε για τη συμπαράστασή σας στο δύσκολο έργο μας. - Αποστολή Στοιχείων στη Διεύθυνση: Μετοχικό Ταμείο Στρατού Κολοκοτρώνη 13 Τ.Κ. 10562 - Αθήνα (Υπόψη Κας Μπασουκέα Σταυρούλας). ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

Συμμετοχή Αποστράτων στη αυριανή [20-02-2013] συγκέντρωση - πορεία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στη Λάρισα.




Αγαπητοί συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι το άτυπο Συντονιστικό Αποστράτων Ν. Λάρισας, που αποτελείται από τους (1). Απόστολο Παπαπαρίση, πρόεδρο Αποστράτων Στρατού (2). Κων/νο Λιούτα, πρόεδρο Αποστράτων Αεροπορίας (3). Βασίλειο Διβάνη, πρόεδρο Αποστράτων Χωροφυλακής & Ελληνικής Αστυνομίας και (4). Στέφανο Μουρτζούδη, πρόεδρο Αποστράτων Πυροσβεστικής,αποφάσισε τη.......>> συμμετοχή στην αυριανή, 20 Φεβρουαρίου 2013 συγκέντρωση - πορεία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και καλεί όλους μας να παρευρεθούμε. Τόπος συγκέντρωσης πλατεία Ταχυδρομείου, έμπροσθεν από το πολυκατάστημα Hondos (τέως ξενοδοχείο Astoria) και ώρα 10:00. Θα απευθύνει χαιρετισμό και εκπρόσωπος του άτυπου συντονιστικού. 
                                                 Μ ε  ε κ τ ί μ η σ η 
                                             Αποστόλης Παπαπαρίσης 
                                      Εκπρόσωπος Άτυπου Συντονιστικού

"ΔΙΑΦΘΟΡΑ"

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ
      Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

Ο γνωστός και καταξιωμένος καλλιτέχνης Χάρυ Κλίν είχε πει κάποτε.<<Στην Ελλάδα αν πετάξεις μια πέτρα στον δρόμο, η Πρόεδρο, η σκύλο θα πετύχεις.....>>. Παραφράζοντας το παραπάνω γνωμικό, θα προσέθετα, <<όποια πέτρα και αν σηκώσεις στην Ελλάδα, κάποιο σκάνδαλο θα βρεις από κάτω >>. Δυστυχώς για την χώρα μας και τους πολίτες της, αυτή είναι η άθλια πραγματικότητα. Σε στατιστικές μελέτες που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας, η χώρα μας κατέχει το .....Πανευρωπαϊκό ρεκόρ διαφθοράς και συγκαταλέγεται ........>> με δάφνες και τιμές...μεταξύ των πλέον διεφθαρμένων χωρών του παγκόσμιου χάρτη, ακόμη και από χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, που βαρύνονται διαχρονικά με καταστάσεις διαφθοράς και παρανομίας. Έχουν χυθεί τόνοι μελάνης για την απεικόνιση του νεοελληνικού φαινομένου της διαφθοράς και έχουν προταθεί λύσεις και λύσεις, είτε ρεαλιστικές, είτε μη. Δεν ήταν πρόθεσή μου να αναφερθώ στο σοβαρό αυτό κοινωνικό ζήτημα, αλλά ωθήθηκα συναισθηματικά από την δημόσια καταγγελλόμενη υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της οικείας Δημοτικής Αρχής των άτυχων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο, στο τροχαίο δυστύχημα των Τεμπών πριν μερικά χρόνια και μας συντάραξε όλους,- από χρήματα του Κράτους και Οργανισμών, τα οποία είχαν δοθεί στον Δήμο τους, για υποστήριξη έργων, στη μνήμη των θυμάτων.. .....Στην προκείμενη περίπτωση βέβαια θα αποφανθεί το αρμόδιο Εφετείο κακουργημάτων το οποίο θα εκδικάσει την υπόθεση για να δούμε αν υπάρχει ιερό και όσιο.....σε αυτό τον τόπο, καθόσον ο κάθε Έλληνας και Ελληνίδα αναρωτιούνται σε τι χώρα τέλος πάντων ζούμε και πως φθάσαμε εδώ που φθάσαμε.... Προτείνω λοιπόν στην εκκίνηση ορισμένων μέτρων αντιμετώπισης της διαφθοράς, που -με αρκετή καθυστέρηση - ξεκίνησε η Πολιτεία για νομοθέτηση πρόσφατα και υπό το <<άγος>> του γιγαντισμού της διαφθοράς. 1. Εκδίκαση τόσο της Ποινικής, όσο και της Διοικητικής διαδικασίας στον ελάχιστο χρόνο και κατά απόλυτη προτεραιότητα , με αυστηροποίηση, έναντι των σημερινών επιβαλλόμενων ποινών. 2. Άμεση δήμευση όλων των κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων των παραβατών, [ως παρεπόμενη και συνοδό ποινή], ταυτόχρονα με την ποινική καταδίκη. 3. Ισόβια στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, ως <<ηθική>> ποινή εκ μέρους της έννομης Πολιτείας. 4. Δια βίου απαγόρευση από κάθε διοικητική θέση στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Όλα τα παραπάνω μπορούν <<άνετα>> να εφαρμοσθούν, με μερικές τροποποιήσεις και προσθήκες στους ισχύοντας νόμους και διατάξεις. ΔΕΝ απαιτούνται χρήματα. ΔΕΝ απαιτείται οικονομικό κόστος. Απαιτείται απλά βούληση και μόνο βούληση. Πάντα μερίδα προσώπων της Εξουσίας απέβλεπε, η και στο μέλλον πάντα θα αποσκοπεί στην <<άλωση>> Δημοσίων η Αυτοδιοικητικών αξιωμάτων, ως μέσο παράνομου πλουτισμού και ως ενός <<εξαιρετικά>> προσοδοφόρου <<επαγγέλματος>>. Ο έντιμος και άγρια δοκιμαζόμενος Ελληνικός λαός, δεν ανέχεται πλέον άλλο είτε δια της ανοχής, είτε δια της αδιαφορίας του, ούτε τα ....περίφημα <<τούβλα>>, ούτε τις ,,,,βρεφικές συσκευασίες πάνας, ούτε τις ....κουμπαριές κ.λ.π. κ.λ.π.  Είναι επιτακτική ανάγκη των καιρών και επιβάλλεται να ξεκαθαρίσει <<με το ρόπαλο του Ηρακλή>>, ο <<σταύλος του Αυγεία>>, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, από το οικονομικό περιθώριο στο οποίο ατυχώς έχει περιέλθει, θα <<θαυμάζει>> τους παράνομους νεοπλουτισμούς μερίδας ανθρώπων της νομής της εξουσίας. Άλλωστε το απόφθεγμα του αρχαίου φιλόσοφου Πλάτωνα έχει στις ημέρες μας τεράστια σημασία. <<Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν>>.

18 Φεβρουαρίου 2013

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ!!!!!


Με απαράδεκτο τρόπο και επεμβαίνοντας ωμά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, απέστειλαν αντίστοιχα επιστολές στον υπουργό Προστασίας του πολίτη Νίκο Δένδια, ζητώντας του να παρέμβει και να στηρίξει την υποψηφιότητά του συντοπίτη του και «Αρκάδα» αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Κιούλου, στην διαδοχή της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής..........>> -Γνήσιος «Αρκάς και Ρωμιός» υπουργέ είναι ο αξιωματικός Νεκτάριος αναφέρουν, γνωρίζει τα τοπικά προβλήματα επειδή επισκέπτεται τις σχολές Αστυνομίας και θα συμβάλλει στην αρμονική συμβίωση χριστιανών... και μουσουλμάνων, καθώς και στην «κρατική ασφάλεια». Και συγχρόνως θα αξιοποιηθεί και ο αξιωματικός ιερέας μας που βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση, γιατί δεν ανήκει σε κάποια μητρόπολη. -Δεν γνωρίζουμε τι τους απάντησε ο υπουργός στις επιστολές ή αν θα κάνει κάτι για τον «Αρκά ιερέα», αλλά οι πυροσβέστες και αστυνομικοί της Ροδόπης ποια άποψη έχουν αλήθεια γι’ αυτό το ζήτημα; Ρωτήθηκαν καθόλου από τα συλλογικά τους όργανα πριν σταλθούν οι επιστολές συμπαράστασης του Νεκτάριου Κιούλου; -Και αν δεν μπήκαν στον κόπο οι Ομοσπονδίες τους και τους ρωτήσουν μήπως πρέπει να στείλουν επιστολές διαμαρτυρίας γι’ αυτό το ατόπημά τους; Πού ακούστηκε συνδικαλιστές αστυνομικοί και πυροσβέστες να παροτρύνουν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να παρεμβαίνει σε θρησκευτικά ζητήματα; Χάθηκε εντελώς το μέτρο και η λογική; -Πάντως το ζήτημα της διαδοχής έχει ανάψει για τα καλά με την περίεργη φημολογία της υποψηφιότητας του μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητου Κουμαριανού, που για αυτόν αντέδρασε ήδη η παράταξη πολιτών «Σπάρτακος». Αλλά και μιας νέας υποψηφιότητας εκτός από τις γνωστές, που για να σταθεί πρέπει να γίνουν ανακατατάξεις στις μητροπόλεις της Θράκης. Νεότερα όμως από βδομάδα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία της διαδοχής.ΠΗΓΗ:

ΠΡΟΣΟΧΗ:!!!' Δικαιούχοι ΒΟΕΑ, που υπέβαλαν αίτηση από Ιανουάριο 2009 έως και Οκτώβριο 2009, να προσκομίσουν ή αποστείλουν άμεσα Μ.Τ.Σ. ελλείποντα δικαιολογητικά.


Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της Π.Ο.Σ., για την πρόοδο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Μ.Τ.Σ., υπενθυμίζουμε στους δικαιούχους Β.Ο.Ε.Α. που έχουν υποβάλει αίτηση για τη λήψη του, από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο του έτους 2009 και δεν έχουν προσκομίσει ή αποστείλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΜΤΣ, να ανταποκριθούν........>> άμεσα, διότι διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός (άνω των 1.400 δικαιούχων) εκ των πρώτων 3.500 αιτήσεων που θα ικανοποιηθούν,δεν τα έχει προσκομίσει. Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή εξέλιξη του προγράμματος ληξιπρόθεσμων οφειλών. Παρακαλούνται οι αποδέκτες της παρούσας ανακοίνωσης, όπως ενημερώσουν συναδέλφους ή την ανακοινοποιήσουν προκειμένου να εξομαλυνθεί η ροή του προγράμματος. ΕΔΩ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ. Εδώ μπορείτε http://www.mts-mod.gr/Downloads/BEA2009.pdf,μπορείτε μπορείτε να δείτε τους 3.593 πρώτους δικαιούχους ΒΟΕΑ (Ιανουάριο [413], Φεβρουάριο [360], Μάρτιο [464], Απρίλιο [413], Μάϊο [367], Ιούνιο [319], Ιούλιο [352], Αύγουστο [310], Σεπτέμβριο [281] και Οκτώβριο [314], με στοιχεία (1) Αριθμό Πρωτοκόλλου, (2) Ημερομηνία Πρωτοκόλλου και (3) Αρχικά Στοιχεία Αιτούντος.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΛΩΝ [08-03-2013] ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΕΚΛΟΓΕΣ.

      Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

• Παρακαλείσθε όπως την 8ην του μηνός Μαρτίου του έτους 2013, ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή και ώρα 10.00´προσέλθετε στην ενταύθα και επί της οδού Ρούσβελτ 59, ισόγειο αίθουσα του ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, όπου θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου, με τα παρακάτω θέματα:......>> 
   1. Απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου, έτους 2012 
   2. Ισολογισμός έτους 2013 
   3. Ενημέρωση των μελών του Συνδέσμου για συνταξιοδοτικά και άλλα θέματα. 
   4. Διάφορες Ανακοινώσεις.
  5. Αρχαιρεσίες για ανάδειξη Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.
• Δηλώσεις συμμετοχής για εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. του Συνδέσμου, θα γίνονται δεκτές, το αργότερο δέκα [10] ημέρες προ της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, όπως ορίζει το καταστατικό και θα κατατίθενται στο γραφείο του Συνδέσμου, εργάσιμες ημέρες και μώρες 10.30΄-12.00΄. • Η παρουσία σας είναι απόλυτα απαραίτητη, για να μην πραγματοποιηθεί άλλη Συνέλευση, λόγω μη απαρτίας, προς περιορισμό των εξόδων του Συνδέσμου.-                    
                                                                Λάρισα, 15 Φεβρουαρίου 2013 

                   ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                                                 


 

 

17 Φεβρουαρίου 2013

Χαμηλό βαρομετρικό! Μάχιμοι - Απόστρατοι τώρα στο απόσπασμα (ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ)!!!


Η άκαρπη συνάντηση με τον Σαμαρά βαραίνει κι άλλο το κλίμα στο (ταπεινωμένο) Στράτευμα φέρνει βροχή παραιτήσεων και οδηγεί σε ακραίες σκέψεις για δυναμικές αντιδράσεις Σκληρές, θεσμικές κινητοποιήσεις των 20.000 αποστράτων φέρνουν οι περικοπές στις συντάξεις τους, που τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ξεπεράσει το 50%, την ίδια στιγμή που... τα εν ενεργεία στελέχη τα οποία στο σύνολο τους είναι περίπου 45.000, σκέφτονται την παραίτηση, καθώς το κλίμα στις Ένοπλες Δυνάμεις βαραίνει επικίνδυνα, με το αίσθημα.......>> της απαξίωσης να κυριαρχεί. Το μείγμα είναι εκρηκτικό, αλλά το χειρότερο είναι ότι κανείς από αυτούς που πρέπει δεν δείχνει να έχει οποιαδήποτε ανησυχία γι' αυτά που έρχονται. Η συνάντηση, την περασμένη Δευτέρα, των θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, αποτέλεσε απλώς άλλη μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να υψώσει τείχος προστασίας -έστω και τώρα- γύρω από τον ευαίσθητο, όπως συνηθίζουν να λένε, χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα «θέλω» της τρόικας δεν βρίσκουν καμία αντίσταση και η κατάσταση στον χώρο του Στρατεύματος θα επιδεινωθεί. Οι κινητοποιήσεις των αποστράτων, δεδομένες. Κινητοποιήσεις οι οποίες μπορεί να πάρουν και ακραία μορφή καθώς πολλοί είναι εκείνοι που εισηγούνται ακόμη και καταλήψεις μονάδων. Ευτυχώς, δηλαδή που το Πεντάγωνο, μετά την εισβολή των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, φρουρείται πλέον από άνδρες της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας. Οι παραιτήσεις των εν ενεργεία σίγουρα θα αποψιλώσουν κι άλλο τις Ένοπλες Δυνάμεις από στελέχη έμπειρα, μορφωμένα και άξια. Σε όλα αυτά η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει απαντήσει είτε με ευχολόγια είτε με επίδειξη πυγμής. Το πρώτο δεν το πιστεύει κανείς κι απ' ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής η σκληρή γραμμή δεν δείχνει να έχει αποτελέσματα. Και πώς θα μπορούσε να έχει, όταν ένα μεγάλο μέρος του Στρατεύματος πάει κάθε πρωί στην υπηρεσία του έτοιμο να υποβάλει παραίτηση κι όσοι δεν έχουν αυτή την επιλογή δίνουν μια άνιση μάχη επιβίωσης; Την ίδια στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έπρεπε να είναι προσηλωμένες στην αποστολή τους, που δεν είναι άλλη από την αντιμετώπιση της εξωτερικής απειλής, κάποιοι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να τις αποπροσανατολίσουν. Το κλίμα που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την κυβέρνηση. Επί τρία χρόνια το καζάνι βράζει, χωρίς καμία από τις κυβερνήσεις που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης να επιδιώξει να «χαμηλώσει τη φωτιά». Η αδυναμία πολιτικών να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, σε συνδυασμό με τον αντιμιλιταρισμό που έχει διαποτίσει πολλούς απ' αυτούς, συντηρεί ένα κλίμα εφησυχασμού, ότι ο χώρος των Ε.Δ. «πάει στον αυτόματο». Δεν είναι έτσι. Οι πιέσεις που έχουν ασκηθεί στο Στράτευμα το απειλούν με εκτροχιασμό από τις ράγες της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας. Όσο γρηγορότερα το κατανοήσουν οι κυβερνώντες, τόσο το καλύτερο. Όχι τόσο για τους ίδιους, όσο για τη χώρα. Χάνονται ψηφοφόροι: Την ίδια στιγμή διευρύνονται οι διαρροές από τη δεξαμενή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που παραδοσιακά είναι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι, προς τη Χρυσή Αυγή, θέλοντας έτσι να εκφράσουν την αντίδραση και τη διαμαρτυρία τους προς τη μνημονιακή πλέον Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος, μένοντας προσηλωμένη στις απαιτήσεις της τρόικας και των πιστωτών μας. Μπορεί ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά να δέχτηκε αποστράτους στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο δεν υπήρξε κανένα θετικό σημάδι για αυτούς. Το αντίθετο, μάλιστα. Τι έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους προέδρους των θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων; Επί της ουσίας μόνο την άρση της απαγόρευσης εργασίας. Τίποτε άλλο. Η ουσία των όσων ειπώθηκαν μπορεί να αποδοθεί σε μια φράση που θα μπορούσε να ήταν «μόνο λεφτά μη μου ζητήσετε». Κατά τα άλλα, ο κ. Σαμαράς ήταν πολύ θερμός με τους αποστράτους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μάλιστα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, για να του ζητήσει να δει το θέμα των μερισμάτων του ΜΤΣ. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνες που τρομάζουν ιδιαίτερα τους αποστράτους, αλλά και τους εν ενεργεία αξιωματικούς, είναι οι νέες μειώσεις που έρχονται εντός του 2014, για τις οποίες ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επιχειρήσει να μην πραγματοποιηθούν. «Γιατί να σας πιστέψουμε, κύριε πρωθυπουργέ, καθώς και κατά το παρελθόν είχατε δεσμευτεί, αλλά περικοπές υπήρξαν;» τον ρώτησε ένας πρόεδρος των αποστράτων, ωστόσο ουσιαστική απάντηση δεν έλαβε. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο 2013-2016, που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή συνεχίζει να υπάρχει για το 2014 η μείωση δαπανών λόγω νέου μισθολογίου για ενστόλους, ύψους 88.200.000 ευρώ, και η αντίστοιχη μείωση συντάξεων ένστολων λόγω νέου μισθολογίου, ύψους 161.800.000 ευρώ. Απόγνωση και θλίψη: Μπορούν να ισχυριστούν ο πρωθυπουργός και η πολιτική - στρατιωτική ηγεσία ότι δεν γνώριζαν ότι θα συμβούν αυτά που έρχονται; Όχι φυσικά. Γιατί οι απόστρατοι μετέφεραν στον πρωθυπουργό το κλίμα απόγνωσης, οργής και αγανάκτησης που επικρατεί στον χώρο των αποστράτων, αλλά και των εν ενεργεία συναδέλφων, λόγω των μεγάλων και συνεχόμενων περικοπών. Παρουσίασαν μάλιστα διεξοδικά και με παραδείγματα, παραδίδοντας σχετικό υπόμνημα, τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι απόστρατοι, συνεπεία των πολλαπλών μειώσεων των συντάξεων και των μερισμάτων, αλλά και της επιβολής δυσβάσταχτων φόρων, και ειδικά της διπλής περικοπής των συντάξεων, λόγω της προσαρμογής τους στους μισθούς των εν ενεργεία, και στη συνέχεια της μειώσεώς τους κατά 5%-20% και της ήδη αποφασισθείσης νέας προσαρμογής για το 2014. Επίσης ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τα αντίστοιχα προβλήματα που βιώνουν τα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ., που έχουν επίπτωση στο ηθικό και στο αξιόμαχο των Ε.Δ., και ζήτησαν την επίλυσή τους. Ο κ. Σαμαράς τους ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει το βασικό τους αίτημα για το 2013, λόγω δημοσιονομικών στόχων, ενώ για το 2014 δεσμεύτηκε ότι θα επιχειρήσει να μην πραγματοποιηθούν νέες περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων. Του γνωστοποίησαν επίσης ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, ενώ το υπουργείο Οικονομικών έχει εγγράψει έσοδα 67.000.000 ευρώ για το 2013 από τις περικοπές των συντάξεων των αποστράτων, λόγω προσαρμογής τους στους μισθούς των εν ενεργεία, τελικά θα εισπράξει 204.000.000 ευρώ, που σημαίνει ότι οι περικοπές του 2014 γίνονται ήδη από το 2013, και ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον κ. Σταϊκούρα να το διερευνήσει άμεσα και να του δώσει αναφορά. Πέραν των βασικών τους οικονομικών αιτημάτων, του έθεσαν θέματα που έχουν πολύ μικρή οικονομική επιβάρυνση, όπως άρση ηλικιακών περιορισμών στην εργασία και στη λήψη κανονικής σύνταξης, ρύθμιση στεγαστικών δανείων σε ΑΟΟΑ και τράπεζες, αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία, απόκτηση/έκδοση αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας (πτυχία Εμπορικού Ναυτικού) και δικαίωμα ναυτολόγησης αποστράτων του Π.Ν. και του Λ.Σ, δημιουργία γραφείου του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων Αποστράτων (ΝΠΔΔ) στο ΥΕΘΑ για την καλύτερη συνεργασία και παρακολούθηση των θεμάτων, ενίσχυση των Μετοχικών Ταμείων και μέριμνα για τα στελέχη των Ε.Δ. που υπηρετούν σε μονάδες παραμεθορίου περιοχής και Αιγαίου του Σ.Ξ., του Π.Ν. και της Π.Α. Υπέστησαν μειώσεις-ρεκόρ (45%:  Τι δείχνουν τα συγκριτικά στοιχεία που παρουσίασαν: ΑΞΙΖΕΙ να σημειωθεί ότι οι απόστρατοι παρουσίασαν στον πρωθυπουργό τη σύγκριση των μισθών τους με αυτούς των γιατρών, των δικαστικών και των διπλωματών, μετά, φυσικά, τις μειώσεις. Τα στελέχη των Ε.Δ. ποτέ δεν εντάχθηκαν στα ειδικά μισθολόγια, καθώς δεν είχαν και ποτέ αντίστοιχες αποζημιώσεις από υπερωρίες, δεν διέπονται από τη μονιμότητα της θέσης, δεν μπορούν να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο συντάξιμης υπηρεσίας πλην των πέντε ετών μονάδων εκστρατείας (εάν και εφόσον), έχουν με τις συνεχείς μεταθέσεις αδυναμία εργασίας και των συζύγων τους και δεν έχουν γενικά κανένα από τα λοιπά «προνόμια» των δημοσίων υπαλλήλων. Λόγω του γεγονότος ότι είναι πληθυσμιακά περισσότεροι από τις αντίστοιχες κατηγορίες, φυσιολογικό είναι να επιβαρύνουν με μεγαλύτερο κόστος τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Σας διαφεύγει όμως το γεγονός, ανέφεραν στον πρωθυπουργό, ότι ο μέσος όρος των αποδοχών τους είναι κατά πολύ μικρότερος των αντιστοίχων κατηγοριών, ενώ συνεισφέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην εξοικονόμηση πόρων. Πιο συγκεκριμένα, το μέσο ετήσιο εισόδημα ανά υπάλληλο μετά τη μείωση είναι: Για τους στρατιωτικούς 22.837 ευρώ (ποσοστό συμμετοχής στη μείωση 45,21%), για τους γιατρούς του ΕΣΥ 55.419 ευρώ (25,86%), για τους δικαστικούς 63.926 ευρώ (11,46%), για τους διπλωμάτες 62.373 ευρώ, για τους πανεπιστημιακούς 35.436 ευρώ και για τους αρχιερείς 47.059 ευρώ. Επίσης, σύμφωνα με τους αποστράτους, από κανένα στοιχείο και συναφείς υπολογισμούς δεν τεκμαίρεται ο ισχυρισμός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ότι η μείωση είναι της τάξεως μόνο του 8% (βλέπε πίνακα 1). ΠΗΓΗ:  

ΠΙΝΑΚΑΣ 1: 

ΠΙΝΑΚΑΣ 2:

Παράνομο – παράλογο!!!!

Ήταν ένας αιώνιος φοιτητής στη Νομική, ονόματι Παπαδόπουλος. Είχε πλέον μετά από χρόνια περάσει σ’ όλα τα μαθήματα εκτός από ένα. Το έδινε, το ξαναέδινε. Όμως ο καθηγητής τον έκοβε κάθε φορά. Έτσι αποφάσισε να πάει να βρει τον καθηγητή και να του προτείνει μια διαπραγμάτευση στο θέμα του βαθμού. - Ααα, παιδί μου Παπαδόπουλε δεν είναι σωστό το διάβασμά σου γι΄ αυτό και κόβεσαι! - Όχι κύριε καθηγητά δεν ισχύει αυτό που λέτε κι επειδή κουράστηκα με αυτό το μάθημα έχω να σας προτείνω μια συμφωνία.......>> Θα σας θέσω ένα ερώτημα. Αν αύριο το πρωί μου δώσετε τη σωστή απάντηση δε θα σας ξαναενοχλήσω. Αν όμως όχι θα με περάσετε και μάλιστα με βαθμό 10. - Παπαδόπουλε, δεν είσαι καλά. Αυτά τα πράγματα δε γίνονται. - Λοιπόν το ερώτημα: Τι είναι παράλογο αλλά δεν είναι παράνομο; Τι είναι παράνομο, αλλά δεν είναι παράλογο; Τι είναι και παράνομο και παράλογο;. Ο φοιτητής αφήνει τον καθηγητή να συλλογιέται την ερώτηση… Μια μέρα πέρασε και δεν μπόρεσε να βρει μια άκρη. Κι ας κατέβασε τόμους από την βιβλιοθήκη κι ας πήρε τηλέφωνο συναδέλφους καθηγητές να ζητήσει τη γνώμη τους. Ήρθε το επόμενο πρωί κι ο Παπαδόπουλος συνάντησε τον καθηγητή για μια ακόμη φορά. - Κύριε καθηγητά βρήκατε την απάντηση; - Ποια απάντηση; Λοιπόν παιδί μου Παπαδόπουλε mόνο και μόνο επειδή βαρέθηκα να σε βλέπω πάρε το 10 σου και φύγε από μπροστά μου. Ο καθηγητής μπαϊλντισμένος αποφάσισε να πάει στην καντίνα να πιει έναν καφέ. Εκεί τον πλησιάζει ένας νεαρός βοηθός του: - Τι κάνετε κύριε καθηγητά; Κάπως συλλογισμένο σας βλέπω. - Να, ήρθε αυτός ο χαμένος ο Παπαδόπουλος και με ρώτησε… και ο καθηγητής επανέλαβε την ερώτηση στον νεαρό βοηθό. Ευθύς ο φοιτητής απαντά: - Ααα να σας πω. Το ότι εσείς, 55 χρονών άνθρωπος είστε παντρεμένος με μια 23άρα δεν είναι παράνομο, αλλά είναι παράλογο. Το ότι η γυναίκα σας έχει έναν 25άρη γκόμενο δεν είναι παράλογο, αλλά είναι παράνομο. Τώρα το ότι εσείς περάσατε τον γκόμενο της γυναίκας σας χωρίς εξετάσεις και μάλιστα με 10, ε αυτό είναι και παράνομο και παράλογο.!!!!!   ΠΗΓΗ: