11 Αυγούστου 2013

Γ.Λ.Κ.: Αποστέλλει Νέες Συνταξιοδοτικές Πράξεις για προαχθέντες εκτός Οργανικών Θέσεων και όχι ως Ευδοκίμως Τερματίσαντες!!


Στον Απόστρατο Αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού,Ασπροδίνη Παναγιώτη, απεστάλη μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος,η κατωτέρω είδηση,η οποία αναφέρει τα εξής:"Αγαπητοί συνάδελφοι, με έκπληξη, και σωρεία άλλων συναισθημάτων, πληροφορήθηκα σήμερα ότι από το ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΉΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ έχει αρχίσει η αποστολή ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ, με τις οποίες αναπροσαρμόζονται οι συντάξεις που είχαν κανονιστεί με βάση τους Ν. 2838/2000 και 3016/2002, για όσους συναδέλφους (Από Αντισυνταγματάρχη και άνω και αντιστοίχους), στα Διατάγματα Αποστρατείας τους ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ότι αποστρατεύονται "ΩΣ ΕΥΔΟΚΙΜΩΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝΤΕΣ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥΣ". Από την επισυναπτόμενη Πράξη, θα διαπιστώσετε ότι το Γ.Λ.Κ. κινήθηκε αυτεπάγγελτα και χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό (προθεσμίες κ.λ.π.), με βάση τον Ν. 4151/2013, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν καταλογιστικές πράξεις για όλα τα ληφθέντα ποσά (προ 10ετίας και πλέον) και την βεβαίωσή τους στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. προς είσπραξη (βλέπετε πρώτη παράγραφο εγγράφου. Αντιλαμβάνεσθε ότι ...το θέμα, είναι τεράστιο και λίαν επώδυνο για όλους, αφορά δε εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες συναδέλφων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (αφού είναι γνωστό από το παρελθόν ότι ελάχιστοι είχαν την τύχη να αναγράφεται ότι αποστρατεύονται ως ευδοκίμως τερματίσαντες ...), οι οποίοι μάλιστα εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών, καλούνται να ασκήσουν τα όποια ένδικα μέσα εντός 60 ημερών, ήτοι εντός του Σεπτεμβρίου 2013, αφού το έγγραφο αποστολής της πράξης που σας στέλνω φέρει ημερομηνία 29/05/2013, ενώ παραλήφθηκε από τον συνάδελφό μας σήμερα. Το ίδιο έγινε και με άλλο συνάδελφο της Επαρχίας (Κόρινθο), ο οποίος μάλιστα Υποστράτηγος ων, έχει λάβει σύνταξη στον βαθμό του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ......>>
και τώρα του κανονίζεται η σύνταξη στον Αντιστράτηγο. Σας επισυνάπτω τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα τόσο για ενημέρωσή σας, όσο και ενημέρωση άλλων συναδέλφων για να έχουν υπόψη τους το θέμα που δημιουργείται και για τις όποιες ενέργειες κρίνουν σκόπιμες.  
Σημείωση: Αν κάποιους από τους παραλήπτες συναδέλφους δεν τους αφορά το θέμα ας μας συγχωρήσουν την ενόχληση. 
H ΠΟΑΑΣΑ παρακαλώ, αν το κρίνει σκόπιμο, να ενημερώσει και τις άλλες Ενώσεις (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ κ.λ.π.).- 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς." 
ΣΧΟΛΙΟ: κ. Ασπροδίνη: "Προσέξτε τι ανασκαλεύουν στο Γ.Λ.Κ. για να μειώσουν συντάξεις στρατιωτικών! Με την πρώτη ματιά των παρατιθεμένων εγγράφων, όσοι αποστρατεύθηκαν ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, πριν την αποστρατεία τους, προήχθησαν στον επόμενο βαθμό ως "εκτός οργανικών θέσεων" (αποστρατεία λόγω εγγραφής σε πίνακα μη προακτέων) και όχι ως εντασσόμενοι σε πίνακα ευδοκίμως τερματισάντων, θα πρέπει να αναμένουν τσεκουρέματα στη σύνταξη και βέβαια αναδρομικά! Φαντάζομαι ότι πολλοί δικαίως θα τρέξουν να κοιτάξουν τα Φ.Ε.Κ. προαγωγής. Το θέμα θέλει πάντως σοβαρή μελέτη γιατί τα παραπάνω προκύπτουν από την πρώτη ανάγνωση. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι έχουμε εφιάλτες μεταξύ μας που δίνουν τροφή στη σαρκοβόρο στοά του ΓΛΚ!"

1 σχόλιο:

  1. Για ενημέρωση ενδιαφερομένων.
    Διαταγή Δ/νσης Οικονομικών Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας υπ'αριθ.8002/26/343-ε από 19-6-2002
    κεφ.Β' παράγρ.4 εδάφ.β':
    " Η βαθμολογική προαγωγή ενόψη αυτεπάγγελτης αποστρατείας, δεν θεμελιώνει δικαίωμα μισθολογικής προαγωγής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.