27 Ιουνίου 2012

Συνέντευξη Τύπου Διευθυντή Δ.Α.Θ.

Συνέντευξη Τύπου του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχου Αθηναγόρα Παζαρλή, για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε πέντε ένοπλες ληστείες τραπεζών, εκρήξεις Α.Τ.Μ. και επιθέσεις κατά αστυνομικών.

24 Ιουνίου 2012

Αντιμέτωπη με καλάσνικοφ κάθε βράδυ η ομάδα ΔΙΑΣ


Τι δηλώνουν έμπειρα στελέχη της ομάδας...

Αντιμέτωποι με βαρύ οπλισμό, η χρήση του οποίου μάλιστα γίνεται πλέον σε πρώτο χρόνο και χωρίς δεύτερη σκέψη, βρίσκονται καθημερινά οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Καλούνται, δε... όπως αναφέρει η Real News, να ανταπεξέλθουν σε έναν ακήρυχτο πόλεμο με κάθε λογής κακοποιούς, που έχουν μεταβάλει –όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά- τον χάρτη της εγκληματικότητας στην Αθήνα. Και ενώ η δομή, η επιχειρησιακή τακτική, αλλά και ο εξοπλισμός των κακοποιών έχουν αλλάξει προς το σκληρότερο, οι μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το νέο επιχειρησιακό περιβάλλον με την αρχική τους οργάνωση, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό, που στόχευαν στη μικροεγκληματικότητα.

Τρεις από τους πλέον έμπειρους επιχειρησιακά άνδρες της ΔΙΑΣ περιγράφουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο και, παράλληλα, μειώνουν την αποτελεσματικότητά τους σε αυτόν τον καθημερινό πόλεμο.

«Αυτό που αντιμετωπίζουμε καθημερινά δεν είναι οι κακοποιοί όπως ήταν πριν τρία – τέσσερα χρόνια» αναφέρει στην εφημερίδα ο μεγαλύτερος σε ηλικία και εμπειρότερος από τους τρεις άνδρες.

«Οι κακοποιοί, κυρίως οι ένοπλοι ληστές, δρουν πλέον πιο οργανωμένα και από την Αστυνομία. Το βλέπουμε μπροστά μας αυτό κάθε φορά που ακούμε στον ασύρματο για 152 (σ.σ. ο αστυνομικός κώδικας της ένοπλης ληστείας). Αν δεν τους προλάβουμε κατά την έξοδο από το κατάστημα ή την τράπεζα που λήστεψαν και αρχίσουμε να ακολουθούμε ίχνη για να τους εντοπίσουμε, είναι σαν να βλέπεις κινηματογραφική ταινία. Φαίνεται από το πώς κινούνται, όταν κάτι πάει στραβά, ότι έχουν σχεδιάσει από πριν εναλλακτικά σενάρια. Ακόμα και αν τους αποκόψουμε τα δεύτερα οχήματα διαφυγής που κατά κανόνα έχουν, σταματάνε στο δρόμο κάποιον οδηγό, του αρπάζουν το αυτοκίνητο και συνεχίζουν χωρίς καμία σκέψη, χωρίς κανένα δισταγμό. Και εάν και πάλι κατορθώσουμε να τους εγκλωβίσουμε, τότε βλέπουμε τα Καλάσνικοφ. Έχεις ακούσει, ρε φίλε, Καλάσνικοφ; Μόνο να το ακούσεις. Σου φεύγει η μηχανή από τα χέρια».

«Δεν είναι μόνο όσα μαθαίνονται όταν κακοποιοί πυροβολούν εναντίον μας, όπως έγινε προχθές στο Βύρωνα», λέει ο μικρότερος σε ηλικία, αποκαλύπτοντας τη φρικτή εικόνα της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας σήμερα. «Δεν μας πυροβολούν απλώς για να διαφύγουν, θέλουν να μας σκοτώσουν. Ξέρουμε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ληστών με Καλάσνικοφ, σε ένα περίπτερο και ένα μίνι μάρκετ, που αφού άδειασαν τα ταμεία περίμεναν να εμφανιστούν οι πρώτες μηχανές για να πυροβολήσουν! Μάλιστα, στην περίπτωση του περιπτέρου πήραν από το ψυγείο και παγωτό και όταν τους είπε το θύμα γιατί δεν φεύγουν αφού πήραν ό,τι ήθελαν, απάντησαν ότι περιμένουν τους μπάτσους για να τους φάνε».
                                                                                  Πηγή: egklimatikotita.gr

20 Ιουνίου 2012

ΒΟΗΘΗΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ [ΒΟ.Ε.Α.]


'Υστερα από επιθυμία πολλών συναδέλφων,σχετικά με τη τύχη του Βοηθήματος Οικογενειακής & Επαγγελματικής Αυτοτέλειας [Β.Ο.Ε.Α] και επειδή έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη τελευταία χορήγησή του [Δεκέμβριος 2008], δημοσιεύουμε κατωτέρω Ανακοίνωση του Μ.Τ.Σ., η οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνει και αναλυτική κατάσταση, στην οποία εμφανίζεται κατά μήνα και κατ' έτος, ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο Μ.Τ.Σ., καθώς και των κατ΄εξαίρεση ικανοποιηθεισών αιτήσεων.
ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνέλθετε πολιτικοί....


To κατωτέρω ποιηματάκι είναι από ένα Στρατηγό, μέλος του Συνδέσμου μας, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του και ταιριάζει απόλυτα με το μετεκλογικό κλίμα των ημερών.




Συνέλθετε πολιτικοί....

Και είπε ο σοφός Λαός
να κυβερνήσετε εντέλλομαι
Μ` αυτοί το πήρανε αλλιώς
κι αρχίσαν να "χορεύουνε"

΄Αλλος χορεύει τσάμικο
άλλος βαράει σούστα,
άλλος συρτό,άλλος συρτάκι,
χοροί για  όλα τα γούστα.

Ανάλογα με τι σκοπό
το κόμμα τους βαράει
και δίπλα στα ποδάρια τους
η Ελλάδα σπαρταράει.
 
Συνέλθετε πολιτικοί
αμετανόητοι, καιροσκόποι
και δειτε πως κατάντησε
η Ελλάδα στην Ευρώπη

Συνέλθετε και κάτσετε
στο ίδιο το τραπέζι
να κάνετε Κυβέρνηση
γιατί ο Λαός δεν...παίζει.
Σ.Ν.Σ
Υ.Γ:
Σ.Ν.Σ είναι τα αρχικά του ...ποιητή

17 Ιουνίου 2012

Απάντηση κ.Κεφαλογιάννη σε άρθρο-πρόταση κ.Μουντζούρη Σωτηρίου.


Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του τ.Υπουργού και νυν Βουλευτή  της Ν.Δ. κ. Κεφαλογιάννη,στο άρθρο του αγαπητού μας συναδέλφου κ. Μουντζούρη Σωτηρίου "Εγκληματικότητα: Εθελοντική «επιστράτευση» Αποστράτων Αστυνομικών", το οποίο αναρτήθηκε στο ιστολόγιό μας και δημοσιεύθηκε στη τοιπική εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", ο οποίος  -όπως φαίνεται-  είναι πολύ καλά  ενημερωμένος για θέματα εθελοντισμού των Αστυνομικών στις Η.Π.Α. και  καταθέτει την άποψή του και την πρότασή του.

 

Αγαπητέ Κύριε Μουτζούρη,

Η πρόταση σας για τη σύσταση εθελοντικού σώματος παρακολούθησης/αποτροπής εγκληματικών ενεργειών από συνταξιούχους αστυνομικούς είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Πολύ πιθανόν να αποτελέσει την λύση στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας και ταυτόχρονα στην αποτροπή δημιουργίας αυτόκλητων  «προστατών» του πολίτη.

Η ιδέα αυτή έχει πολύ επιτυχημένη εφαρμογή στις δυτικές χώρες και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ (σύστημα CRIME WATCH).

Απαιτείται βέβαια σχετική νομοθετική ρύθμιση μετά από ανάλυση όλων των παραμέτρων της πρότασης. Η ρύθμιση αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει πέραν του συστήματος «επιστράτευσης», εξοπλισμού, παρακολούθησης και αξιολόγησης των εθελοντών, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, όσοκαι τη τακτική ενημέρωση/εκπαίδευσή τους από ειδικούς επιστήμονες καιαξιωματικούς των σωμάτων ασφαλείας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πλειοψηφία των πρώην στελεχών των σωμάτων ασφαλείας πρόθυμα θα προσέλθει και θα προσφέρει τις υπηρεσίες τους στοκοινωνικό σύνολο. Πρέπει όμως ο εθελοντισμός να διδαχθεί και στα σχολεία μας στα πλαίσια της επαναφοράς του μαθήματος της αγωγής του
πολίτη. Δυστυχώς πολλές εθελοντικές προσπάθειες έχουν μικρή συμμετοχή ακόμα από το κοινωνικό σύνολο.

Στη νέα Βουλή θα προτείνω το θέμα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

  Με φιλικούς χαιρετισμούς
Μανώλης Κ.  Κεφαλογιάννης

Η ΓΛΩΣΣΑ ΘΕΛΕΙ ΧΑΛΙΝΑΡΙ!!!


 
Θα έχετε παρατηρήσει πόσο ενοχλητικοί και κουραστικοί γίνονται κάποιοι συνάνθρωποι μας όταν μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο σε δημόσιο χώρο.Σπάνια θα δεις κάποιον να χαμηλώνει την ένταση της φωνής του ή να βάζει συνεσταλμένα την παλάμη του μπροστά στο στόμα του. Συχνά γινόμαστε μάρτυρες δημόσίων εξομολογήσεων η οποία όμως μου φαίνεται ότι δεν προδίδει ”άνεση” αλλά κοινωνικό ”αυτισμό”.Δεν επικοινωνούν με τους άλλους,αλλά αυτό που κάνουν είναι να μιλάν για τον εαυτό τους μπροστά στους άλλους.

Τα ριάλιτι και τα πρωινάδικα εισήλθαν στην πραγματική μας ζωή.Σε αυτά ακούς να μιλάνε για όλους και για όλα χωρίς αναστολές,χωρίς ταμπού,για σεξουαλικά, οικογενειακά και άλλα θέματα.Η τηλεόραση και η τεχνολογία έχουν εισάγει νέα ήθη και όλοι θεωρούν φυσικό να αποκαλύπτουν την προσωπική τους ζωή σε όλους.
Τους αφιερώνω λοιπόν αυτό το παρακάτω  υπέροχο κείμενο:

Η ΓΛΩΣΣΑ ΘΕΛΕΙ ΧΑΛΙΝΑΡΙ

Ο αββάς Αγάθων κατώρθωσε την σιωπή, βαστάζοντας στο στόμα του, επί τρία χρόνια, μια πέτρα»!(Δ.486)«Ο Θεωνάς που είχε σπουδάσει την αιγυπτιακή, ελληνική και ρωμαϊκή παιδεία, άσκησε την σιωπή επί τριάντα χρόνια» Ερμείος  (PG 67, 1372)
« Ο αββάς Θεοδόσιος επί 35 χρόνια  δεν μίλησε σε κανένα. Όταν ήθελε να πει κάτι, το έγραφε». Ιω. Μόσχος ( PG 87, 2017 ) .

 Η γλώσσα είναι το πιο ατίθασο όργανο του μεταπτωτικού σώματος του ανθρώπου. Δεν υποτάσσεται εύκολα. Βρίσκεται σε συνεχή κινητικότητα. Κάνοντας μια παραλλαγή του στίχου του εθνικού μας ποιητή, θα μπορούσαμε να πούμε: «η γλώσσα (τα στήθια) μου κι η θάλασσα ποτέ δεν ησυχάζουν». Και ο λαός, έχοντας συναίσθηση της κατάστασης αυτής, λέει: « η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα σπάει». 

Η Π. Διαθήκη (Σ. Σειρ. κ΄1-8, λβ΄ 7-8) και ο αδελφόθεος Ιάκωβος ( γ΄ 2-12) κάνουν εκτεταμένη αναφορά στο μεγάλο αυτό ανθρωπολογικό πρόβλημα. Οι Άγιοι σιωπούσαν. Δάμαζαν το θηρίο της γλώσσας , κρατώντας το στόμα τους κλειστό. Και αυτό για χρόνια ολόκληρα. Η γλώσσα του μεταπτωτικού ανθρώπου θέλει χαλινάρι. 

 Στις μέρες μας, ειδικότερα, εν ονόματι της ελευθερίας του λόγου, της δημοκρατίας και της τεχνολογίας (βλ. κινητά τηλέφωνα), οι άνθρωποι έχουν γίνει φλύαροι. Ο λόγος πληθωρικός, ασυνάρτητος, κουραστικός. Τα Ραδιόφωνα βουίζουν. Τα μεγάφωνα φωνασκούν. Υπάρχει μια ηχορύπανση λόγων και φωνών. Οι Άγιοι, με την πολύχρονη σιωπή τους, δείχνουν τον δρόμο. Ο άνθρωπος πρέπει να μάθει να χαλιναγωγεί την γλώσσα του. Ό,τι σκέπτεται ή διανοείται κανείς δεν σημαίνει ότι πρέπει αμέσως να εκφράζεται και να διατυπώνεται ως προφορικός λόγος. Η τροφή και το ποτό που προσλαμβάνει ο άνθρωπος δεν αποβάλλονται αμέσως. Αυτή είναι η φυσιολογική λειτουργία του σωματικού οργανισμού. Η συγκράτηση, ο μεταβολισμός, η διατροφή. Η διάρροια είναι αρρώστεια. Το ίδιο και η «λογοδιάρροια». Αντίθετα, η σιωπή είναι ένδειξη υγείας. Η σιωπή είναι η μητέρα της σοφίας. 

 Οι Σοφοί όπως και οι Άγιοι δεν ομιλούν πολύ. Συνήθως σιωπούν. Εκείνοι που συνήθως ομιλούν είναι οι ημιμαθείς , οι κενοί και οι απαίδευτοι. Τον μεγαλύτερο θόρυβο κάνουν τα κενά δοχεία, τα φουσκωμένα με αέρα ασκιά (πίπιζες), ή τα χαλκά και τα κρουστά μουσικά όργανα, όπως λέγει ο απόστολος Παύλος: «Χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον» ( Α΄ Κορ. ιγ΄1 ) .

       Από το βιβλίο: «+ Μητροπολίτου Αχελώου ΕΥΘΥΜΙΟΥ (Κ. ΣΤΥΛΙΟΥ) 
                                                                                                “ΟΙ ΑΕΤΟΙ


14 Ιουνίου 2012

Σόιμπλε: Αναπόφευκτα τα νέα μέτρα στην Ελλάδα



«Οι Έλληνες είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν ό,τι θέλουν» αλλά τα σκληρά μέτρα είναι αναπόφευκτα, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern, αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύτηκαν.
Στην πραγματική κατάσταση της χώρας, η οποία -λόγω δεκαετιών αποτυχημένης οικονομίας- βρίσκεται σε επώδυνη κρίση, το οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει τίποτα. Θα χρειαστεί να ληφθούν σκληρά μέτρα», επισημαίνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.
Ο κ. Σόιμπλε εκφράζει πάντως τη συμπόνια του για τους Έλληνες που υποφέρουν. Στην Ελλάδα «οι μικροί υποφέρουν, αλλά οι πλούσιοι έχουν δέσει τον γάιδαρό τους», λέει ο Γερμανός υπουργός και σημειώνει: «Λυπάμαι πολύ για τους ανθρώπους στον δρόμο, αλλά δεν μπορώ να τους γλιτώσω».
Αναφερόμενος στη μείωση του κατώτατου μισθού, παραδέχεται ότι «είναι δύσκολο κάποιος να τον μειώσει, όταν σκέφτεται κανείς τους αμέτρητους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής», ωστόσο προσθέτει πως «αν η χώρα θέλει να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της, [ο κατώτατος μισθός] πρέπει να μειωθεί». Διευκρινίζει μάλιστα πως πρόκειται για μείωση στο επίπεδο της Ισπανίας.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Σόιμπλε απορρίπτει την πρόταση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για τη δημιουργία ευρωπαϊκού Ταμείου Αποπληρωμής Χρεών για τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, επικαλούμενος τις ευρωπαϊκές συνθήκες αλλά και τον όρο «no-bail-out».
«Χωρίς κοινή δημοσιονομική πολιτική, δεν μπορούμε να έχουμε κοινοτικοποίηση των ευθυνών. Διαφορετικά, μια χώρα θα δημιουργούσε χρέη σε βάρος των άλλων. Αυτό δεν γίνεται. Όποιος πληρώνει, πρέπει και να αποφασίζει», υποστηρίζει.

Η Συνταγή του καλοκαιριού:Τα ενυδατικά τρόφιμα.

Σημαντικό είναι να παραμένετε ενυδατωμένοι και προσπαθείτε να πίνετε νερό όλη την ημέρα, αλλά μερικές φορές δυσκολεύεστε.

 Γι’ αυτό μπορείτε να προσπαθήσετε να τρώτε τρόφιμα, όπως αγγούρια και φράουλες, που μπορούν να συμβάλουν στην πρόσληψη υγρών. Η κατανάλωση των τροφών αυτών, μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη των πονοκεφάλων και της νωθρότητας που προκαλούνται από την αφυδάτωση.
Ένας άλλος καλός λόγος να καταναλώνετε επαρκή ποσότητα νερού; Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε νερό βοηθά στο να νιώθουμε ικανοποιημένοι με λιγότερες θερμίδες, κάτι που έχει σαφή επίδραση στη σιλουέτα σας.
Δείτε τέσσερα ενυδατικά τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να αυξήσετε την πρόσληψη σας σε νερό…
Αγγούρια
Με 95% περιεκτικότητα σε νερό, ένα φλιτζάνι φέτες αγγουριού ξεδιψά, σχεδόν όπως ένα ποτήρι νερό. Τα αγγούρια παρέχουν επίσης μια μικρή ποσότητα φυτικών ινών και βιταμίνη C (περίπου 6% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ανά φλιτζάνι).
Μην περιορίζετε την κατανάλωση αγγουριών μόνο στις σαλάτες. Εμπνευστείτε και κάντε δροσιστικές συνταγές: ντιπ, σούπες, τουρσί κτλ.
Πράσινη σαλάτα
Τα 2 φλιτζάνια πράσινης σαλάτα έχουν λιγότερες από 15 θερμίδες και περιέχουν περισσότερο από 90% νερό.
Επίσης, τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, φυτικές ίνες και β-καροτένιο, αντιοξειδωτικό, που βοηθά στην καλή υγεία των ματιών και του δέρματος.
Φράουλες
Οι φράουλες, από τα πιο πλούσια φρούτα σε βιταμίνη C, παρέχουν επίσης φυλλικό οξύ, μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β που είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των νέων κυττάρων. Και, δεδομένου ότι περιέχουν 91% νερό, συμβάλουν σημαντικά προς την κατεύθυνση της απαιτούμενης συνολικής σας πρόσληψης σε υγρά.
Μπορείτε να τις καταναλώσετε σκέτες ή να τις προσθέσετε στις σαλάτες σας και σε διάφορες άλλες συνταγές.
Καρπούζι
Με 92% περιεκτικότητα σε νερό, το καρπούζι είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C και, όταν είναι κόκκινο (μερικά είναι χρώματος πορτοκαλί ή κίτρινο), περιέχει επίσης λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από καρδιακές παθήσεις και μερικούς τύπους καρκίνου.

Πηγή: myworld.gr

Νησί-ηφαίστειο: Ένα παράξενο μέρος να ζεις!

Ονομάζεται Aogashima και δεν είναι ένα συνηθισμένο νησί αλλά ένα κατοικημένο διπλό ηφαίστειο(!) που δεσπόζει στη θάλασσα των Φιλιππίνων.  Διαβάστε περισσότερα, κάνοντας κλίκ στον κατωτέρω σύνδεσμο.

http://www.pentapostagma.gr/2012/06/blog-post_8312.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%

8 Ιουνίου 2012

Εγκληματικότητα: Εθελοντική «επιστράτευση» Αποστράτων Αστυνομικών


 



 Γράφει ο Σωτ.Αθαν.Μουντζούρης
          



Βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σε ότι αφορά  την  Δημόσια Ασφάλεια, λόγω της συνεχιζόμενης  ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας.

Καθημερινά πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ  για  εγκληματικές πράξεις σκληρών και αδίστακτων  κακοποιών, που πλήττουν καίρια το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Από την πραγματική εγκληματικότητα, η δημοσιευόμενη (καταγγελλόμενη) αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, διότι μέρος αυτής  καταγγέλλεται επισήμως στις Αρχές και εκ της καταγγελλόμενης ελάχιστα περιστατικά δημοσιεύονται στον τύπο.

Η αφανής (αθέατη) πλευρά  της εγκληματικότητας  κατ` αρχήν, όσον και  η  παρασιώπησή της (μη καταγγελλόμενη στις αρχές),είναι  πολύ μεγαλύτερη της φαινομένης. Το τελευταίο, ίσως να συμβάλλει  και στην αποφυγή φοβίας και πανικού στον γενικό πληθυσμό της χώρας, ιδίως σε άτομα μοναχικά και μεγάλης ηλικίας.

Το ανησυχητικό είναι η  βεβαιωμένη πλέον  ύπαρξη  μεγάλου αριθμού όπλων σε χέρια  ατόμων που  διαπράττουν  την λεγόμενη βαριά εγκληματικότητα (ληστείες, ανθρωποκτονίες, εκβιασμούς, διαρρήξεις κλπ),στοιχείο που προσδίδει την ύπαρξη οργανωμένου εγκλήματος  στην χώρα μας. Τα αίτια είναι πολλά και δεν  είναι του παρόντος θέματος η ανάλυσή τους.. Οι παράνομοι μετανάστες, η ανεργία, η οικονομική κρίση και  όλα τα παρεπόμενα αποτελούν, χωρίς  αμφιβολία,  εγκληματογόνους παράγοντες.

Το σίγουρο  είναι  ότι, βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από απόψεως εγκληματικής δράσης, αύξησης εγκληματικότητας, και οργανωμένου εγκλήματος.

Η αντιμετώπιση της καταστάσεως αυτής επιβάλλει άμεση συνεργασία των αρμοδίων για  αξιοποίηση όλων των δυνάμεων που μπορούν να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή.

Ο εθελοντισμός-ας  το πούμε «εθελοντική επιστράτευση»- των αποστράτων αστυνομικών,  για παροχή  βοήθειας στην  αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση  του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, θεωρείται λίαν απαραίτητος και ιεραρχείται ως  άμεση προτεραιότητα σήμερα, διότι η συμβολή του στην πρόληψη και καταστολή θα είναι  σημαντική.
Χωρίς οικονομική δαπάνη μπορεί  αμέσως να οργανωθεί ο εθελοντισμός των αποστράτων  αστυνομικών, κατά περιφέρεια, ανεξαρτήτου βαθμού και φύλου.
Μεγάλος αριθμός αποστράτων αστυνομικών θεωρείται αξιόμαχος και είναι ηλικίας μεταξύ 50 έως και 65 ετών.
Η οργάνωση μπορεί να γίνει στα πρότυπα εκείνου του ερυθρού σταυρού ή,λόγω της κρίσης-για μηδενικό κόστος-με την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, των τοπικών Δήμων ή  των περιφερειών του κράτους.
Οι εθελοντές  («επιστρατευμένοι» με την θέλησή τους)  συνταξιούχοι αστυνομικοί θα κληθούν να  προσφέρουν και πάλιν στην κοινωνία, στον ΄Ελληνα πολίτη,στην πατρίδα.
Η προσφορά τους  κοινωνική απολύτως και μάλιστα ανωτέρας ηθικής αξίας,διότι είναι ανιδιοτελής και  χωρίς αμοιβή.

Οι εθελοντές, «επιστρατευμένοι» απόστρατοι, με την συμμετοχή ή όχι εν ενεργεία συναδέλφων τους, μπορούν να περιπολούν, με πολιτική περιβολή και ειδική προς τούτο σήμανση (φέροντες ειδική κονκάρδα με σχετικό έμβλημα),στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή (ύπαιθρο) .Είναι εφοδιασμένοι με  τηλεπικοινωνιακά μέσα, καταγράφουν  και επισημαίνουν ύποπτα πρόσωπα, ενημερώνουν τους αρμοδίους  για έλεγχο και ενεργούν όταν  και όπως ο Νόμος προβλέπει. Συνεργάζονται με τους εν ενεργεία συναδέλφους και τις αρμόδιες  τοπικές δημοτικές, εισαγγελικές και άλλες αρχές.

Τα μέσα που θα χρειασθούν είναι διαθέσιμα ή δύνανται να εξευρεθούν διότι η προσφορά  στην κοινωνία  θα είναι ανεκτίμητης αξίας εκείνης σε σχέση με την  ελαχίστη  δαπάνη απόκτησής του.
Και απόστρατοι  στρατιωτικοί μπορούν να ενταχθούν σε αυτό το δίκτυο εθελοντισμού, διότι  έχουν την ανάλογη «τεχνογνωσία».

Η πρόταση είναι  ρεαλιστική και  άμεσα εφαρμόσιμη και απευθύνεται κυρίως  στους αρμοδίους φορείς (τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και Αστυνομία).

Στο εξωτερικό υπάρχουν οι εθελοντές της γειτονιάς που συνεργάζονται με τον αστυνομικό  της περιφέρειας ή με τον τοπικό Δήμαρχο ή άλλον αρμόδιο δημόσιας  ασφάλειας.

Η μόνη λύση στην συγκεκριμένη περίπτωση με τις ειδικές  συνθήκες που υπάρχουν στην χώρα μας είναι η  ενδυνάμωση  των κρατικών θεσμών και υποδομών με οποιοδήποτε τρόπο για επιτυχή κατάληξη του κηρυχθέντος πολέμου κατά της εγκληματικότητας.

Ο προσφορότερος είναι αυτός του εθελοντισμού από ειδικά πρόσωπα που διαθέτουν «την τεχνογνωσία»,την επάρκεια και τα ψυχικά εκείνα εφόδια για ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Πρέπει η τάξη να αποκατασταθεί, ο πολίτης να αισθανθεί ασφαλής και πάλι στην γειτονιά του, στο σπίτι του, στο χωριό του.

Λύσεις διαφορετικές και εκτός  του Νόμου δεν υπάρχουν. Είναι ώρα  αποφάσεων των αρμοδίων και πριν ακόμη είναι αργά. Καιρός να  αξιοποιηθεί  και να καταστεί ενεργός  για  προσφορά- και πάλιν –στον Έλληνα πολίτη, ο απόστρατος (συνταξιούχος) αστυνομικός.
Σε μία τέτοια κλήση θα  ανταποκριθεί και θα δηλώσει παρών.

Η Αγιά Σοφιά ελληνική και με τη βούλα!


 

Οι Τούρκοι έχουν λυσσάξει για τον παρακάτω λόγο!
Η Αγιά Σοφιά είναι ελληνική και με τον νόμο!
Μεγάλη Νίκη  πέτυχε το Ελληνοαμερικάνικο λόμπι στην Αμερική…
Το Κογκρέσο με νομοθετικό διάταγμα υποχρεώνει τους Τούρκους να επιστρέψουν την Αγιά Σοφία και άλλες εκκλησίες στο Πατριαρχείο στη Πόλη και να γίνει πάλι Ορθόδοξη εκκλησία γιατί, όπως λένε οι Αμερικάνοι όλα τα κτήρια που χτίστηκαν από Ορθοδόξους για να είναι εκκλησίες τους πρέπει να τους επιστραφούν και να απαγορευτεί να γίνουν τζαμιά η μουσεία η οτιδήποτε άλλο.
Τώρα ξέρουμε γιατί οι Τούρκοι έχουν τρελαθεί και κάνουν σπασμωδικές κινήσεις!
Κάνουν σαν «λυσσασμένα σκυλιά» γιατί τους πιέζουν οι Αμερικάνοι να εφαρμόσουν το νόμο περί Επιστροφής των Εκκλησιών στους Αρχικούς τους Κατόχους.
Έτσι ονομάζεται ο νόμος!
Διαβάστε τον:
Committee Grants Christians Freedom in Turkey By Christine Thomasos , Christian Post Reporter
July 22, 2011|2:26 pm After years of religious discrimination, the United States House Committee on Foreign Affairs voted to adopt a Berman-Cicilline Amendment which aims to end the oppression of Turkey s Christian minority. The 43-1 house vote that added a return of churches passage to H.R. 2583, a State Department-Foreign Relation Authorization Act, called for the protection of Christian citizens. Armenian, Greek and Assyrian-Chaldean appear to be the groups most affected by the amendment that recognizes the mistreatment of their people practicing Christianity in Turkey. The driving force behind the passage of the amendment was Republican California Representative Ed Royce, who said it is important to recognize the wrongs being committed against Christians in Turkey. Religious minorities are under grave threat in today s Turkey, said Royce, a Republican from California. Rather than enjoying protection, very vulnerable religious minority groups including the Ecumenical Patriarchate of the Greek Orthodox Church are denied full legal status. Ken Hachikian, chairman of the Armenian National Committee of America, said the congressional committee vote was a step in the right direction for Christians in Turkey. We won this landmark victory in the face of years of Turkey s lies about its supposed tolerance, and despite its token conversion of a few ancient churches, said Hachikian, according to CNN-Turkey. Archbishop Vicken Aykazian, Legate of the Eastern Diocese of the Armenian Church, was in attendance when the congressional committee voted in favor of the bipartisan amendment. He expressed the importance of the vote. This is a vote of justice against injustice, said Aykazian. I hope that this will be the first of many steps towards preserving Armenian Christian heritage in Turkey. The United States House Committee on Foreign Affairs is responsible for overseeing and creating legislation regarding foreign assistance. This type of assistance includes security and health issues taking place overseas, according to the U.S. House of Representatives website. The Berman-Cicilline Amendment recently passed by the committee encourages the Turkish government to honor international treaties and human rights laws. The amendment encourages the Turkish government to allow the rightful church and lay owners of Christian church properties, without hindrance or restriction, to organize and administer prayer services, religious education, clerical training, appointments, and succession, religious community gatherings, social services, including ministry to the needs of the poor and infirm, and other religious activities.

6 Ιουνίου 2012

Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

 
 Ανακοινώνεται ότι την προσεχή Κυριακή 10/06/2012 και ώρα 10:00΄ στον Ιερό Ναό Πέτρου & Παύλου, στη συνοικία της Νεάπολης Λάρισας,  θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της ημέρας των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Θα τελεστεί επίσημη δοξολογία και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μικρή εκδήλωση στη λέσχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.
 
Στην παραπάνω εκδήλωση κλήθηκαν να παραστούν οι θρησκευτικές, πολιτικές, δικαστικές  και στρατιωτικές αρχές της πόλης, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., αστυνομικοί και οι απόστρατοι της Ελληνικής Αστυνομίας.    

Εξιχνίαση ληστειών σε διανομείς τροφίμων στην Πάτρα

Δηλώσεις Διευθυντή Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Αστυνομικού Διευθυντή Αριστείδη Ανδρικόπουλου

5 Ιουνίου 2012


 
Γράφει: Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ
                     Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα ο δείκτης της <<ποιοτικής>> εγκληματικότητας, σε σχέση και σε βάρος του αγαθού της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών έχει αυξηθεί δραματικά. Χωρίς ανεδαφικές, βαθυστόχαστες, φιλοσοφικές και ακαδημαϊκού τύπου αναλύσεις για την ουσία του θέματος , η κοινή πεποίθηση και λογική με τη βοήθεια των συγκριτικών στοιχείων , συγκλίνει στην άποψη ότι η αύξηση των δεικτών της <<βαριάς>> εγκληματικότητας έχει <<βοηθηθεί>> από τρείς βασικούς παράγοντες ,- πέραν των επιμέρους παραγόντων,- οι οποίοι έχουν συντελέσει στην επιδείνωση μιας εξελισσόμενης κατάστασης <<επί τα χείρω>>.

Η πρώτη βασική αιτία οφείλεται στην ανεξέλεγκτη εισβολή στη χώρα μας σκληρών αλλοδαπών κακοποιών , οι οποίοι αβίαστα διαπράττουν <<κατ επάγγελμα>> σοβαρές κακουργηματικές πράξεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων , <<κάνοντας πάρτη>> . ...

Η δεύτερη αιτία εστιάζεται στο <<καθεστώς ατιμωρησίας>> των ενόχων, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις ευεργετικές διατάξεις της ισχύουσας ποινικής νομοθεσίας, δεν <<ορρωδούν>> στην τέλεση αξιόποινων πράξεων, γνωρίζοντες πολύ καλά ότι θα   τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του ποινικού και σωφρονιστικού κώδικα και αυτό τούτο αποτελεί <<εν τοις πράγμασι>> ουσιαστικό κίνητρο για ....λαμπρή σταδιοδρομία.

Η τρίτη ουσιώδης αιτία έχει να κάνει με την αποσύνθεση του Κράτους και της λεγόμενης κρατικής <<μηχανής>>, με την διάλυση αξιών, θεσμών και αρχών, την έλλειψη κοινωνικής ευθύνης, τον αποσυντονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, την ευθυνοφοβία, την περίεργη αντίληψη της πραγματικότητας, την ανυπαρξία σταθερού κυβερνητικού σχήματος και τον ερασιτεχνισμό <<πολιτικών μάγων >> γύρω από τα θέματα ασφαλείας των πολιτών.

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Έλληνας πολίτης , αν δεν αντιμετωπισθεί με την δέουσα σοβαρότητα, και υπευθυνότητα, αν δεν αντιμετωπισθεί το μείζον θέμα της εισαγόμενης εγκληματικότητας, μαζί με την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση , αν δεν αναμορφωθεί η σχετική νομοθεσία με βάση  τις επικρατούσες συνθήκες, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι η ελληνική κοινωνία στο άμεσο μέλλον θα βιώσει χειρότερες καταστάσεις. Η αντιμετώπιση αυτού του κοινωνικού φαινομένου μας αφορά όλους. Η επόμενη κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία της 17 Ιουνίου, με ισχυρή βούληση και στρατηγικό σχεδιασμό, θα πρέπει να εντάξει το πρόβλημα της εγκληματικότητας, μαζί με το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας. Ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει συνάμα το οικονομικό δράμα, μαζί με το χάος της ανασφάλειας. Έχει κατά το κοινώς λεγόμενο, <<φρικάρει>>.

Οικονομική δαπάνη και σπατάλη χρημάτων δεν απαιτείται από το Κράτος για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Δεν απαιτείται ούτε καν η διάθεση ενός ευρώ. Το μόνο που απαιτείται είναι αποφασιστικότητα και θέληση. Απαιτείται ένας κυβερνητικός <<τσαμπουκάς τύπου Ταγίπ Ερντογάν>>, [και ας μη μας κακοφαίνεται]-.

 Η Ελληνική κοινωνία αναμένει, εύχεται, ελπίζει ακόμη, προσδοκά ακόμη και θα κρίνει. Η κυβέρνηση που θα αναδειχθεί μετά τις επερχόμενες εκλογές θα έχει τεράστια ευθύνη,γιατί σε διαφορετική περίπτωση,- χωρίς καταστροφολογική εκτίμηση, αλλά μόνο ρεαλιστική,-  η αλληλουχία των γεγονότων, με την εξελικτική πορεία της κατάστασης, θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτα αντικοινωνικά φαινόμενα ακραίων επιθετικών εγκληματικών συμπεριφορών και εκ των πραγμάτων θα επιφέρει αντίστοιχα αναγκαστικές συμπεριφορές αυτοάμυνας, η ακόμη και αυτοδικίας, οδεύοντας ολοταχώς προς μία εγκληματικότητα τύπου Λατινικής Αμερικής. -Ας το <<παλέψουμε>> για να το αποφύγουμε...Είναι στο χέρι και στην ευθύνη σου επόμενη κυβέρνηση...


4 Ιουνίου 2012

3 Ιουνίου 2012

Μεσογαίας Νικόλαος: «Ήρθε η ώρα που πρέπει να ξυπνήσουμε»


«Το Ευρωπαϊκό όραμα μετατράπηκε σε εφιαλτικό όνειρο. Οι πολιτικές υποσχέσεις μεταμφιέστηκαν σε ανόητα ψέματα, ακατανόητα επιχειρήματα και αδικαιολόγητες επιλογές», αναφέρει μεταξύ άλλων σε εγκύκλιο σημείωμα του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.
Ο κ. Νικόλαος για ακόμη μια φορά στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση τονίζοντας, ότι «Κάναμε το λάθος να ελπίσουμε εκεί που δεν έπρεπε. Κάναμε τον κόπο να ψηφίσουμε αυτούς που δεν αξίζουν. Κάνουμε το έγκλημα να μη μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Τελικά ούτε κυβέρνηση βλέπουμε ούτε αληθινούς ηγέτες και άρχοντες διακρίνουμε ούτε λύσεις διαφαίνονται».
Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο του Μητροπολίτη:
Πέρασε η κατανυκτική περίοδος του Τριωδίου, γιορτάσαμε το Πάσχα και την Ανάσταση του Κυρίου και ήδη ολοκληρώνεται και το Πεντηκοστάριο. Γιορτές γεμάτες νόημα, ευκαιρίες πλημμυρισμένες από επαγγελίες χαράς και ελπίδας, χαραγμένες από αλήθεια και προοπτική πνευματικής ελευθερίας.
Αλήθειες όπως η ψηλάφηση του Θεού από τον Θωμά, η θέα του Αναστάντος από τις Μυροφόρες, η συνάντησή Του με τους μαθητές, η συνομιλία και η φανέρωσή Του με τους δύο προς Εμμαούς, η έκχυση του Αγίου Πνεύματος που γιορτάζουμε σήμερα, προσφέρονται όχι για να τις ακούσουμε ως ιστορικές περιγραφές, ούτε για να τις παραδεχθούμε ως θρησκευτικά ιδεολογήματα, αλλά για να τις πιστεύσουμε και να διηθήσουν όλες τις λεπτομέρειες της ζωής μας.
Αυτός είναι ο κόσμος του Θεού που η Εκκλησία μας προτείνει για τον καθένα μας χωριστά και για όλους μαζί ως κοινωνία και ως οικουμένη.
Δίπλα σε αυτήν την πρόταση ζωής και ήθους στέκεται η θλιβερή εμπειρία της κοσμικής πραγματικότητος, όπως τη ζούμε στις μέρες μας. Μια κατάσταση χωρίς όραμα, χωρίς ελπίδα, χωρίς φως.
Η ανθρώπινη αποτυχία σε όλη της την έκταση. Το οικονομικό σύστημα σε κατάρρευση. Το Ευρωπαϊκό όραμα μετατράπηκε σε εφιαλτικό όνειρο.
Οι πολιτικές υποχέσεις μεταμφιέστηκαν σε ανόητα ψέματα, ακατανόητα επιχειρήματα και αδικαιολόγητες επιλογές. Ένας κόσμος δίχως τόλμη και ηρωϊσμό, δίχως εξυπνάδα και πρωτοτυπία, δίχως ποιότητα και πειστικότητα, δίχως πνεύμα και ζωή.
Ο ψευτοθεός της δημοκρατίας και των ατομικών δικαιωμάτων εκφυλίσθηκε σε δικαίωμα εκλο-γικής επιλογής ανάμεσα σε καταστροφικά σενάρια και σε ανίκανους διαχειριστές της καθημερινότητάς μας.
Την ιστορική δόξα του παρελθόντος μας τη διαδέχθηκε ο παγκόσμιος διασυρμός μας και οι συνεχείς απειλές. Το μόνο που πλέον γεννά η χώρα μας είναι αδιέξοδα και αναξιοπιστία, ασυνεννοησία και ακυβερνησία.
Οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπηκαν, τα επιδόματα αφαιρέθηκαν, τα χρέη αυξήθηκαν, τα σπίτια μας φορολογήθηκαν, τα συσσίτια πλήθυναν, η φτώχεια και η ανέχεια περίσσεψαν, οι άνεργοι συναγωνίζονται σε αριθμούς τους εργαζόμενους, οι γέροντες αγωνιούν, οι νέοι ξενητεύονται, οι αναπνοές μας περιορίσθηκαν, οι ελπίδες μας στέρεψαν, τα οράματα πέθαναν.
«Τα γαρ έθνη και οι βασιλείς οίτινες ου δουλεύσουσί σοι απολούνται» (Ησ. ξ 12) και «φυλή ανόμων ερημωθήσεται» (Σοφ. Σειράχ ιστ 4). Αυτό παθαμε.
Εγκαταλείψαμε τον Θεό και ζούμε την ερήμωση και την απώλειά μας. Η παιδεία μας χωρίς αγωγή, η ιστορία μας χωρίς δόξα, η Εκκλησία μας χωρίς ομορφιά, η ζωή μας χωρίς αλήθεια, η πορεία μας χωρίς αξία. Αυτή είναι η αιτία του σημερινού μας καταντήματος. Και δεν το έχουμε καταλάβει. Το γκρέμισμα των πνευματικών θεμελίων μας συνεχίζεται απρόσκοπτα. Κάναμε το λάθος να ελπίσουμε εκεί που δεν έπρεπε. Κάναμε τον κόπο να ψηφίσουμε αυτούς που δεν αξίζουν. Κάνουμε το έγκλημα να μη μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Τελικά ούτε κυβέρνηση βλέπουμε ούτε αληθινούς ηγέτες και άρχοντες διακρίνουμε ούτε λύσεις διαφαίνονται. Όπως γράφει κάπου ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, «ο πλους εν νυκτί, πυρσός ουδαμού, Χριστός καθεύδει», η πορεία μας είναι στο σκοτάδι, φως πουθενά, και ο Χριστός κοιμάται...
Όχι, όμως αγαπητοί μου, αδελφοί∙ ο Χριστός δεν κοιμάται. Εμείς βυθι- σθήκαμε σε λησμοσύνη και σε βαθύ ύπνο. Εμείς κοιμόμαστε. Γι’ αυτό «ώρα ημάς εκ του ύπνου εγερθήναι» (Ρωμ. ιγ 11).
Καιρός να ξυπνήσουμε. Η μέρα δεν θα έρθει από μόνη της. Αυτή τη μέρα θα την φέρουμε εμείς∙ και μάλιστα όχι τόσο με τα σωστά έργα η τις ορθές επιλογές μας, όσο με την ομολογία της πίστης και την προσευχή μας.
Οι κοσμικές πολιτικές επιλογές προσδοκούν «πότε θα κάνει ξαστεριά»∙ δεν μπορούν να μας βγάλουν από τη νύχτα, ελπίζουν σε αστεράκια. Εμείς προσδοκούμε ημέρα με ήλιο, τον Ήλιο της δικαιο-σύνης.
Δεν προσδοκούμε έναν θεό που θα μας λύσει τα επίγεια προβλήματα για να Τον ξαναξεχάσουμε∙ ούτε θα αμνηστεύσει τα λάθη μας για να τα επαναλάβουμε. Πιστεύουμε στον Χριστό, στον αληθινό Θεό για να δεχθεί τη μετάνοιά μας και την πίστη μας, για να τις ποτίσει με τη χάρι Του και έτσι να φανερώσει την παρουσία Του.
Ναι! Είναι δυνατόν μέσα από το σημερινό κατάντημα να προκύψει δόξα και μεγάλη ευλογία, διότι «Μακάριον έθνος ου εστι Κύριος ο Θεός αυτού» (Ψαλμ. λβ 12)∙ μακάριο και ευλογημένο είναι το έθνος που έχει τον αληθινό Θεό ως Κύριό Του.
Αυτή είναι μια αιώνια αλήθεια που δεν ερμηνεύεται τόσο λογικά, όσο επαληθεύεται ιστορικά και δικαιολο-γείται πνευματικά. Ο δρόμος του Θεού παραμένει πάντα ανοιχτός.
Ήρθε η ώρα που πρέπει να ξυπνήσουμε. Ας αρχίσουμε με εκτενείς προσευχές και λιτανείες.
Όχι για να γλιτώσουμε από την καταστροφή. Όχι για να μας απαλλάξουν από τα μνημόνια. Όχι για να μας σβήσουν τα χρέη. Όχι για να μειωθεί η ανεργία. Όχι για να ξεφύγουμε την χρεωκοπία. Αυτά ξέρει ο Θεός αν και πως και πότε θα τα φτιάξει.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι πρώτον∙ όσοι αληθινά πιστεύουμε να μετανοήσουμε.
Να μετανοήσουμε διότι Τον ξεχάσαμε, διότι Τον εγκαταλείψαμε, Τον περιφρονήσαμε, Τον πολεμή-σαμε, απορρίψαμε τον δρόμο και τις εντολές Του. Ακόμη και όσοι Τον ομολογούμε, δυστυχώς επιλέξαμε να ζήσουμε χωρίς τη δύναμή Του.
Καλούμαστε να Τον δοξάσουμε όχι για τις επίγειες χαρές μας. Δεν υπάρχουν πλέον τέτοιες.
Να Τον δοξάσουμε για την παρουσία και την αλή-θεια Του, για το έλεος και την αγάπη Του∙ για τη μακροθυμία Του.
Καλούμαστε να Τον ομολογήσουμε σήμερα. Να ομολογήσουμε ότι «ούτοι εν άρμασι και ούτοι εν ίπποις, ημείς δε εν ονόματι Κυρίου Θεού ημών μεγαλυνθησόμεθα» (Ψαλμ. ιθ 8). Ελπίδα μας και επιστηριγμός μας είναι το όνομα του Θεού και μόνον.
Αυτός είναι το μέλλον μας και η προοπτική μας.
Και τέλος, καλούμαστε να ζητήσουμε ο Κύριος να αναδείξει άρχοντες ικανούς να αναλάβουν τις ευθύνες του τόπου μας, την προστασία της ιστορίας μας, τον σεβασμό της πίστης και της παράδοσής μας∙ ηγέτες με φόβο Θεού, με νουν Χριστού, ανιδιοτελείς πατριώτες με ξεκάθαρη προαίρεση, πολιτική σύνεση και ηρωική βούληση, διότι τέτοιους χρειαζόμαστε, μόνο τέτοιους μπορούμε να ψηφίσουμε και τέτοιους μόνο αξίζει αυτό που ονομάζεται Ελληνική ταυτό-τητα και Ορθόδοξη συνείδηση.
Παράλληλα, η δική μας γενιά, που και αυτή φαίνεται ανίκανη να υλο-ποιήσει το Τάμα των προγόνων μας, πρέπει οπωσδήποτε να το ανανεώσει με ένα νέο Τάμα. Τώρα που πεινάμε, τώρα να κτίσουμε τον ναό του Τάματός μας.
Όπως η Ορθόδοξη Αλβανία στο κέντρο των Τιράνων αυτές τις μέρες εγκαι-νιάζει το Πνευματικό Κέντρο της πίστης της, όπως οι Σέρβοι στο Βελιγράδι, οι Ρουμάνοι στο Βουκουρέστι και οι Ρώσοι στη Μόσχα, πρόσφατα μέσα στη φτώχεια τους έκτισαν τους ναούς του Σωτήρος και των Αγίων τους, κατά μείζονα λόγο εμείς τώρα πρέπει να εκπληρώσουμε το παλιό και το σύγχρονο Τάμα μας. Αυτό αξίζει περισσότερο και από τις προσευχές μας.
Γιατί τις συνοδεύει και με έργα. Σήμερα πρέπει να δείξουμε ότι περισσότερο από το να συντηρήσουμε το σώμα μας έχουμε ανάγκη να ζωογονήσουμε την πίστη μας.
Αυτό που μας λείπει δεν είναι η υλική τροφή, αλλά η σχέση μας με το πρόσωπο του Χριστού.
Αυτό που αποτελεί τη δοκιμασία μας δεν είναι η φτω-χεια και η πείνα μας, αλλά η αποξένωση από τον Θεό και η στέρησή Του.
Σας καλώ λοιπόν όλους, αγαπητοί μου αδελφοί, όσοι συμμερίζεστε αυτή την ανάγκη, όσοι συντηρούμε ψήγματα πίστης μέσα μας, να επιρρίψου-με την ελπίδα μας «επί τον Κύριον», λιτανεύοντες και προσευχόμενοι.
Να ομολογήσουμε με συντριβή την απομάκρυνσή μας από το θέλημα του Θεού και τη διάθεση της επιστροφής μας στην αδιάψευστη ελπίδα Του∙ στα δωμάτιά μας μόνοι με δάκρυα στα μάτια, στους ναούς μας όλοι μαζί με προσευχές και ολονύκτιες δεήσεις, ενδεχομένως στους δρόμους και στις πλατείες με κεριά και λαμπάδες.
Αυτά δεν είναι άγνωστα στην ιστορία μας, είναι δοκιμασμένοι δρόμοι στη ζωή του Έθνους και της Εκκλησίας μας.
Η ελπίδα μας, αδελφοί μου, δεν βρίσκεται στις εκλογές της 17ης Ιου-νίου -εκεί ίσως βρίσκεται μέρος μόνον της ευθύνης μας.
Το σύνολο των ελπίδων μας βρίσκεται στη σημερινή εορτή της Πεντηκοστής. Γιατί στα αυτιά μας ηχεί η προτροπή του προφητάνακτος Δαβίδ: «Μη πεποίθατε επ’ άρχοντας επί υιούς ανθρώπων οις ουκ εστι σωτηρία» (Ψαλμ. ιμε 3).
Γιατί δεν πιστεύουμε σε πολιτικούς που αλλάζουν τις υποσχέσεις τους, αλλά στο Πανάγιο Πνεύμα που αλλοιώνει τους μαθητές και «πανσόφους τους αλιείς αναδεικνύει».
Όχι σε αυτούς που διχασμένοι δεν μπορούν να φτιάξουν μια κυβέρνηση, αλλά σε Αυτόν που «εις ενότητα πάντας καλεί».
Όχι στην αλαζονική σύγχυση της σύγχρονης Βαβέλ, αλλά στην καθαρότητα του θελήματος του Θεού. Όχι στις άκαρπες προσπάθειες των ηγετών αυτού του κόσμου, αλλά στην παγκαρπία του Αγίου Πνεύματος.
«Αδελφοί, στήκετε εν τη πίστει, ανδρίζεσθε, κραταιούσθε» (Α Κορ. ιστ 13)
«Ει ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ ημών»